Opublikowano 2 października2 paź Właśnie dla mnie też jest chaotycznie trochę i jak jest jakaś walka z bossem tak jak na końcu 5 rozdziału z robotem to zaczynam się kręcić. Turowy system z oryginału był dużo lepszy bo mogłem na bieżąco oceniać kondycję każdego z graczy i planować ataki choć jest ta aktywna pauza, która pomaga@agst Co do przełączania się między postaciami to robiłem to na zasadzie L2/R2 gdzie mogę wydawać komendy czy ma atakować, czarować czy korzystać z umiejętności, ale mówisz, że lepiej się na nie przełączać krzyżakiem i przez chwilę nimi sterować?
Opublikowano 2 października2 paź U mnie się sprawdzalo przelączanie i granie nimi, zwłaszcza że Cloud wcale nie jest najlepszy. Aerith i Tifa to są takie rakiety, że jak je przygotujesz to zniszczą wszystko. Za to Barrett potrafi być niezniszczalny, każda postać ma swoje plusy, ja ten system walki uwielbiam.Plus jak przelaczysz to szybciej lądują ATB, w ogóle przed atakiem wroga jak będziesz przełączał to AI całkiem nieźle ogarnia obronę. Warto to robić. Edytowane 2 października2 paź przez agst
Opublikowano 2 października2 paź Dzięki popróbuję, plusika już dzisiaj dać nie mogę.Choć przyznam, że właśnie to przeskakiwanie wprowadza u mnie chaos w walce ale na pewno popróbuję. Edytowane 2 października2 paź przez mario10
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Wraz z nowymi wersjami w grze pojawi się swoisty GameShark. Każdy będzie mógł przejść grę bez przejmowania się walkami, albo w różnego rodzaju samodzielnie wybranych cheatach.Na opcję naciskał Hamaguchi, przyznając, że niejeden członek ekipy uznał ją za "świętokradztwo". Według niego, taka opcja początkowo nie byłaby dobra, bo internet zalałyby "spoilery" z gry, gdyby każdy mógł ją przelecieć jak przecinak. Jednak dzisiaj po latach uznał, że warto dać ludziom możliwość "nadrobienia" gry bez przejmowania się niczym."Sam mam tyle gier do nadrobienia, zajmują tyle czasu, trudno mi za tym nadążyć, że często chciałbym mieć możliwość włączenia opcji debugowych. Dzięki tym opcjom, można przelecieć FF7 Remake nawet w 7-8 godzin". Co ten Silksong robi z ludźmi...
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. ciekawe czy dziala na te wyzwania w symulatorze. chociaz te z 'jedynki' przy tych z rebirth wydaja sie dzisiaj co najwyzej smieszne.