Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sea of Thieves

Featured Replies

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 276,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To ja piszący sam ze sobą posty w tym temacie

• Dzisiejszą wyprawę, mimo kilku niedociągnięć i błędów po stornie gry, muszę uznać za bardzo udaną.  Świry z FPE mają to do siebie, że nie pitolą się w tańcu i zamiast na rozruszanie obadać sobie 

• zmontowałem krótki filmik z klipów @zloto (przepraszam za jakość ale pierwszy raz montowałem film, jeszcze nie wszystko ogarniam )   Widzimy się za dwa miesiące w pełnej wersji Panowie

Opublikowano

Miłe zaskoczenie pod względem dodanej zawartości, co prawda większość kosmetyczna, ale i tak można być zadowolonym. Trailer z E3 nie zapowiadał aż tyle nowości.

Ciekawy jestem jak długo twórcy zamierzają wspierać grę, tempo rozwoju mi się bardzo podoba. Tylko na ile czasu wystarczy chęci na dodawanie nowej treści i kiedy gra się znudzi graczom i samym twórcom.

Opublikowano

Ponad 4 lata po premierze i nie widać, spadku zainteresowania czy spowolnienia rozwoju.

Ja szczerze mówiąc wolałbym żeby Rare wzięło się już za coś w stylu Sea od Thieves, bo wiadomo gra jest sukcesem, dostaje fajne dodatki ale jednak czuć po niej że upłynęło już prawie pół dekady od premiery i przydałoby się updated pod względem grafiki czy animacji

Opublikowano

w takich chwilach przypominam sobie te wszystkie komentarze z okolic premiery zwiastujace że gra umrze miesiac po premierze xd

co do nowego updejtu, to jest całkiem spoko. Pierwsze co zrobili moi znajomi to nazwali swoje statki Czarna Perła i Latający Holender, może malo oryginalnie, ale jest klimat w czasie rejsów

Opublikowano

Zwiastun kolejnej przygody. Premiera 18 sierpnia 

Opublikowano

fanowski film, ale widać postaranie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wrzucam jako ciekawostkę, bo pośrednio dotyczy to także SoT. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolejna przygoda od czwartku

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowa przygoda od 3 listopada, gracze będą wybierać czy chcą powrotu Flamehearta

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zapowiada się spoko aktualizacja dla fanów PvP bitew morskich. W skrócie w grze pojawi się mechanika inwazji w ramach której dwie frakcje będą walczyć ze sobą o ponawanie na morzu.

20221118_185454.gif

20221118_190240.gif

Atakowanie innego statku, ma odbywać się płynnie bez ekranów wczytywania, statek schowa się pod wodę, w tym czasie gra znajdzie serwer ze statkiem innej frakcji, a  następnie nasz statek wyłoni się spod fal za plecami przeciwnika. Brzmi spoko. Gra ma dobierać przeciwników ze względu na wielkość statków, a jeśli ktoś nie będzie zainteresowany i nie będzie chciał, aby ktoś robił inwazję na jego serwer ten po prostu nie musi się opowiadać po żadnej z frakcji.

Potwierdzili też uratowany przez graczy Golden Sands Outpost zamieni się jeszcze w tym roku w pierwszy duży piracki port.

sl859qbziq0a1.png.ba1df29e2be2c6bd4aa8eede6680e594.pngqqvy2l31jq0a1.png.ed5df4c2a45c5c0d0abb4ef38c209f88.png

A ostatnie zadanie w którym gracze decydowali czy staną po stronie powrotu Flamehearta czy Pendragon, wygrała opcja powrotu Flamehearta, także można się spodziewać, że główny zły charakter lore, który pojawiał się wcześniej w grze jedynie w postaci ducha, teraz uzyska cielesną postać .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

z okazji 5 premiery ukaże się dokument poświęcony Rare i tworzeniu Sea of Thieves 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super zmiana z harpunem, skarby nim wciągane od razu lądują na pokładzie statku. Pełna lista zmian: https://www.seaofthieves.com/pl/release-notes/2.8.0

Przy okazji nadal można kupić tanio Sea of Thieves w w wersji Deluxe za około 16 zł (jak ma się GP, bez ok. 20 zł) w węgierskim sklepie.

https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/pricebug-sea-of-thieves-deluxe-edition-za-16-zl-zamiast-175-zl-w-wegierskim-ms-store/

Opublikowano

bardzo spoko materiał o powstawaniu Sea of Thieves, jeśli ktoś jest fanem gry lub Rare to naprawdę polecam obejrzeć 

Opublikowano

Śledzę ostatnio uważnie jak sobie radzi gra po tych 5 latach i można spokojnie powiedzieć, że obok Forzy Horizon to obecnie najmocniejsza marka MGS.

Sporo się w tej grze pozmieniało od czasu kiedy sam grałem. Jak czas pozwoli, to jeszcze kiedyś powrócę na szerokie wody.

PS. Czy w tym roku jest planowany jakiś duży dodatek fabularny jak ten z Piratami z Karaibów?

Opublikowano
16 godzin temu, SnoD napisał:

PS. Czy w tym roku jest planowany jakiś duży dodatek fabularny jak ten z Piratami z Karaibów?

Nic o tym nie wiadomo, ale dodatek z Piratami z Karaibów  był niespodzianką o której dowiedzieliśmy się tydzień przed premierą więc może pracują jeszcze nad dużym fabularnym dodatkiem. 

Co do dokumentu to bardzo fajny, dobrze że nie jest przesłodzony i nie zabrakło w nim fragmentu o kiepskich recenzjach na premierę, z czego  wynikały i jak Rare wzięło sobie do serca krytykę.  

Od momentu gdy pierwszy raz zagralem w Alfe ponad 5 lat temu widziałem że to wyjątkowa gra i fajnie było grać i obserwować jak gra się zmienia aż do miejsca w którym jest dzisiaj. 

Opublikowano

Najnowszy sezon doprowadził do tego, że Sea of Thieves notuje najwyższe dzienne zaangażowanie na Steam chyba od czerwca 2021 r.

Screenshot_20230325-193459_Chrome.thumb.jpg.947458bbccf9fa101b988de58ad09864.jpg

Opublikowano

co to jest czysty sp?

gram od kilku dni i jestem trochę zachwycony, przynajmniej w trybie swobodnym. szkoda że podczas gry nie trafiłem randomowo na innych graczy, może się tak nie da.

Opublikowano

Ja swego czasu nabiłem ponad 40h solo i dla mnie cała magia i fun tej gry wynikały właśnie z faktu, że nie była oskryptowana. Chyba jedyny przypadek gdzie slogan, że my tworzymy własną przygodę, faktycznie się sprawdzał. Będę musiał jeszcze sprawdzić dodatek Piratów z Karaibów i generalnie Tall Tales, bo to wydaje się najlepszym kierunkiem do czegoś w stylu SP w SoT.