Skocz do zawartości

Elite: Dangerous

Featured Replies

Opublikowano

Nie zawiera.

Ta za 209 zawiera horizons, season passa i jakis commander pack.

• Odpowiedzi 969
  • Wyświetleń 97,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jezuuuuuuu, udalo sie.     I jestem pierwszy. :D   https://psnprofiles.com/trophy/6291-elite-dangerous/1-right-on-commander

• To uczucie kiedy chlopaki robia eskapade w nieznany system...     ... i okazuje sie ze nie maja jak wrocic bo nie ma nigdzie zadnej gwiazdy neutronowej ktora dalaby im odpowiedniego kopa na skok

• Tzn gra jest za(pipi)ista, ale prog wejscia jest potezny i dopoki sie go nie przeskoczy gra moze przytlaczac a nawet frustrowac mnogoscia opcji. Do tej gry trzeba podejsc ze swiadomoscia ze bedzie od

Opublikowano

Kupic zwykla i jak sie spodoba to potem dokupic horizons czy cos.

Opublikowano

Ja się waham ciągle. Jak to jest z tym sterowaniem? Bo czytałem w reckach, że się ludzie po kilka godzin uczą lądować na stacjach. Szukam raczej czegoś przystępnego.

Opublikowano

Ktoś napisze jak multi wyglada? Mozna questy razem robić? Znalazłem tylko info o arenach pvp.

Opublikowano

Multi wygląda różnie:

1. Spotykasz człowieka w supercruise a poznajesz po tym że na skanerze jest pusty prostokąt (ew trójkąt) a obok imienia jest "cmdr"

2. Spotykasz ludzi w normalnej przestrzeni (np. obok stacji albo w strefach kopaczy (REZ)) i znowu poznajesz że statek ludzki po tym co powyżej

A oprócz tego w górnym panelu wyświetlają się ludzie w pobliżu (w zasadzie w danym układzie)

Oczywiście można zagadać - napisać lub jeśli masz mikrofon: verbalnie :)

Poza tym można dobierać się w skrzydła i latać w grupie (max chyba 4 statki). I razem robić misje, kopać asteroidy (tzn górniczyć), handlować, walczyć z piratami, brać udział w lokalnych bitwach (combat zone) itd, itp.

I nie ma się co bać open - gram z przerwami na klocku od 2 lat (od momentu premiery) i jeszcze się nie zdarzyło by mnie zaatakował inny gracz. Współpraca - tak, pozdrowienia - tak. Ale walka - nie. Może dlatego że nie latam w najbardziej uczęszczanych rejonach galaktyki, może dlatego że nie biorę udziału w eventach, może dlatego że spokojny ze mnie człowiek, a może dlatego że gracze na konsoli są bardziej pokojowi od PC ;) (co nie oznacza że npc nie posłał mnie wiele razu do piachu. Posłał. Ale npc to npc)

Edytowane przez friedrich

Opublikowano

Przekonałeś mnie do zakupu, przejde tylko Crasha najpierw.

Opublikowano

Czlowiek Iluzja + Geralt + Generycznosc = moj komandor xd

19468023_1563749933686840_79629398281965

19452954_1563749937020173_70023014475061

Opublikowano

Tak jest wymagane, gra działa w ten sposób, że twoje akcje wpływają na serwer (np handel albo wykonywane misje dla danej frakcji). W trybie offline po prostu nie spotykasz innych graczy i nie trzeba mieć plusa.

jeszcze się nie zdarzyło by mnie zaatakował inny gracz. 

Bez dobrego powodu nikt cię nie zaatakuje tak po prostu - Istnieją ustawki PVP ale nie muszą kończyć się zniszczeniem statku, jak miałbyś spore bounty za głowę mogliby bez pytania zacząć interdykcje i strzelać. Jeżeli ktoś się obawia bezkarnych ataków najlepiej unikać anarchistycznych układów bądź tych, gdzie panuje tymczasowe bezprawie.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Czy ktoś wie, czy w Gdańsku można to dorwać w jakimś stacjonarnym sklepie? Bo z dwóch sklepików dostałem informację, że "zainteresowanie zerowe", a nie chcę zamawiać wysyłkowo.

Opublikowano

Pytałem w gameone, nie ma, jak oni nie mają, to bym się nie nastawiał, że dorwiesz w innymi miejscu.

Opublikowano

Pytałem w gameone, nie ma, jak oni nie mają, to bym się nie nastawiał, że dorwiesz w innymi miejscu.

Akurat oni ostatnio to mało co mają. Od kilku interesujących mnie premier ciągle słyszę tylko "niestety nie mamy" - The Last Guardian, NioH, NieR Automata czy teraz właśnie ELITE: Dangerous...

No cóż, jeszcze kumpel ze sklepiku naprzeciwko ma mi dać znać, czy jest w stanie skombinować na piątek, wtedy bym w pakiecie z Crashem łyknął :P

Opublikowano

Konsole i gry ma najtaniej z tego co patrzyłem w necie. Na piątek spokojnie dojdzie.

Opublikowano

Opinie dużo ci nie dadzą, po prostu nie jest to gra dla każdego. Jedni będą miesiącami latać po bezkresnej galaktyce szukać czarnych dziur i niezbadanych miejsc inni bawić się w euro truck simulator z trade helperem wygooglowanym w telefonie a jeszcze inni bounty hunt. Fajnie jakbyś sobie znalazł jakąś grupę ludzi w przyszłości i robił jakiś community goal przyjemność z grania wzrasta 200 %.

Opublikowano

Panowie mam pytanie, jak długo wam wczytuje się gra, bądź czy w ogóle się wczytuje?
U mnie od momentu pojawienia się pierwszego logo Elite Dangerous, nic więcej się nie wyświetla.
Chodzi o wersje na PS4

Edytowane przez Rockhold

Opublikowano

Opinie dużo ci nie dadzą, po prostu nie jest to gra dla każdego. Jedni będą miesiącami latać po bezkresnej galaktyce szukać czarnych dziur i niezbadanych miejsc inni bawić się w euro truck simulator z trade helperem wygooglowanym w telefonie a jeszcze inni bounty hunt. Fajnie jakbyś sobie znalazł jakąś grupę ludzi w przyszłości i robił jakiś community goal przyjemność z grania wzrasta 200 %.

Chyba mnie namówiłeś. Najbezpieczniej będzie kupić pudełko.