Opublikowano 27 czerwca 20168 l Szkoda tylko, że kilka sezonów wydarzeń w Królewskiej Przystani było w zasadzie bez znaczenia. Wątek Natalki, Tommena, Wróbla i tak dalej. Gdyby podczas wesela Dżofreja wpadła banda siepaczy i wyrżnęła wszystkich poza Cersei bylibyśmy w tym samym momencie co teraz Edytowane 27 czerwca 20168 l przez Godot
Opublikowano 27 czerwca 20168 l A o sympatycznym grubasku zapomineliście:P teraz bedzie czytał ksiażki i to on rozdupcy wszystkich
Opublikowano 27 czerwca 20168 l najciekawszy i najlepszy imo odcinek w calym sezonie rewelacja, az chce sie wiecej, a tu znow rok czekania ;/
Opublikowano 28 czerwca 20168 l meh. żeby nie było - fajnie się oglądało - dużo naprawdę sytych, dobrze zrobionych scen, ogólnie super zrealizowany odcinek: przejście z dziecka na oczy Jona Snowa Daenerys i Tyrion King in the North vol. 2 Bomba w sepcie ale fabularnie to samo co tydzień temu - z GoT robi się przewidywalny serial, w którym dzieje się mniej więcej to, czego chcą fani. Widać, że nie mają materiału i cisną do przodu żeby zamykać wątki i usuwać postacie, na które nie mają pomysłu - wszystko raczej przewidywalne i żeby połechtać fanów. co jest kur.wa zaprzeczeniem idei GoT - cały widz kluczowych momentów takich jak ścięcie Neda i Red Wedding wcale nie opierał się na tym, że były 'epickie' albo 'brutalne', tylko że mało kto się ich spodziewał. no dobra, ujawnienie, że R+L=J w sumie było super zwłaszcza jeśli ktoś nie czytał książek. plus rozmach i lista zgonów z KL w sumie mnie zaskoczyła, ale sam fakt, że Cersei zaora KL za pomocą wildfire był telegrafowany od połowy sezonu. Nie mówię już o tym, że 2. raz robią to samo ze sceną z królem na północy. wiadomo, kozacka scena, ale trochę tanie. plus mega jednowymiarowi robią się bohaterowie - z w miarę ciekawych zostali Sansa i Jaime. Reszta (Jon, Tyrion, Daenrys, Cersei) trochę nie do zniesienia. a wiadomo - najbardziej mnie wkur.wia że teraz serial mi spoileruje kto w kolejnych częściach książek prawdopodobnie zginie. Niektóre zgony wiadomo, że muszą nastąpić (Tommen, Ramsay), co do innych było to wysoce prawdopodobne (Stannis), ale niektóre są w sumie trochę szokerami (Rickon, Margeary, Loras). Mimo różnic między książkami a serialem zakładam, że endgame większość postaci będzie miało podobny Edytowane 28 czerwca 20168 l przez froncz piotrewski
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Littlefingerowi nie udał się plan z Sansą i teraz będzie miał niezła zagwozdkę.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l A dla mnie wreszcie zostali najciekawsi bohaterowie. Jon się stanie skur,wolem coś czuję, do tego to jego pochodzenie też narobi zamieszania, może będzie walczył z zombiakami? Cersei jest też ostro namiesza w Kings Landing, Jaimie jej pewnie nie wybaczy zabójstwa syna, wreszcie możemy zobaczymy te sławne smoki i bitwę Tyriona z siostrą.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Danka wpada na smoku do Winterfell, każe Dracarysowi zabić Jona, ten wyciąga rękę w obronie a smok się zaczyna łasić jak do swojego pana, hehe, to by było. I skoro R+L=J to teraz czas na Tyriona, pytanie kto był jego matką?
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Rudiok, co do Tyriona, to może być tak, że Matką była jego rodzona matka, ale ojcem był Szalony Król. Dlaczego? Tywin od dziecka nienawidził Tyriona, mówiąc że zabił własną matkę i jest kaleką. A może to sięga głębiej i dowiedział się, że Tyrion jest owocem związku (albo nawet gwałtu?) jego żony z Targaryenem? Nie wiadomo MEGA odcinek. Pozamiatał mną tak bardzo, że jak siedziałem i oglądałem, to co chwilę przecierałem oczy ze zdumienia i miałem wyraz twarzy jak dzieciak pierwszy raz widzący Vampa czy inny TwójWeekend.Tu o odcinku. W sumie czemu piszemy w spoilerach? Jest po premierze: Generalnie faktycznie, wydarzenia budowane w King's Landing przez kilka sezonów zostały zaorane, ale w jakim stylu! Zastanawiam się tylko po co było ściągać Lorasa do lochów. To znaczy ja wiem, dramatyzm, ukazanie składu Dzikiego Ognia i w ogóle, ale fabularnie to było serio zbędne. Chyba. Nie znam się. Bardzo fajny wątek Aryi plus młoda lady Mormont zamiata! Uwielbiam ją. Do tego wkur.wiony Jaime. Będzie się działo. I faktycznie, jeśli w następnym sezonie na KL pójdzie kilka armii (Północ, Dany, Martellowie + to co zostało z Tyrelów, kto jeszcze?), to może być dziko.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l ciekawy tylko kiedy Arya znalazła czas, żeby zabić tych wszystkich Freyów, i że nikt nie zauważył jak piecze z nich ciasto Sam odcinek mega dobrze zrealizowany, chociaż serial trochę za bardzo stał się przewidywalny, praktycznie cały sezon był taki. Czekam, aż Danka połamie się w Westeros, bo według schematu, Rob miał wszystko i przegrał, potem Stannis, teraz czas na magiczną księżniczkę. Chyba, że sprawdzi się teoria, że Tyrion ma krew targarjanów i wraz z Jonem i Danką będą popierniczać na smokach vs Darth Maul
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Mocny finał. Forumek już wcześniej większość tych twistów przewidział, ale i tak fajnie się oglądało Dla mnie ogólnie cały ten sezon na duży +. Może były ze 2-3 wolniejsze odcinki, a tak to w każdym coś ciekawego się działo. W następnych ponoć ma być mniej odcinków, więc jest szansa na jakieś przyspieszenie akcji. Byleby tylko klimat na tym nie ucierpiał.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Czekam, aż Danka połamie się w Westeros, bo według schematu, Rob miał wszystko i przegrał, potem Stannis, teraz czas na magiczną księżniczkę. Chyba, że sprawdzi się teoria, że Tyrion ma krew targarjanów i wraz z Jonem i Danką będą popierniczać na smokach vs Darth Maul Ja myślę, że Danka przełamie obronę stolicy bez większych problemów, bo Cersei to tylko zwykła ruchawica. Nie pomogą jej intrygi i spiski, czyli tylko to co potrafi(choć ostatnio nie bardzo xD), bo Danka ma w (pipi)u kto tam w stolicy teraz rządzi i bierze to jak swoje i ma możliwości. Oczywiście Cersei będzie chciała wysadzić wszystko dzikim ogniem jak Pomylony Król, ale Jamie wytłumaczy jej mieczem, że przez jej zagrywki za(pipi)ała już wszystkie swoje dzieci i pewnie z żalem ją zabije i całkiem możliwe, że popełni samobójstwo, ale fajnie byłoby zobaczyć jeszcze jego spotkanie z Tyrionem. Jakiś dobry dialog na pewno by się przydał.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Tak tylko tu zostawię epicki motyw z początku finałowego odcinka http://youtu.be/MFK0yG8xG5I IMO jesteśmy po najlepszym sezonie z najbardziej epickim zakończeniem w historii serii. Wszystko w tym sezonie siadło, scenarzyści dali radę bez podpierania się książką, a tego obawiałem się najbardziej.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l No hola hola, końcówka była soczysta, ale nie zapominajmy pierwszych odcinków i pierdów w stylu wątku w Dorne i gadających głów. Szacun, że jednak wzięli się do roboty i pod koniec dostarczyli. Jedno co mnie martwi to jak jeszcze ma być dwa sezony to się to trochę rozwlecze, w jednym szturm Danki, a pewno dopiero w drugim walka z Walkerami.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l A jeszcze jedno, obstawiam, że Danka ożeni się z Jonem.Do Janka to będzie startowała ta młoda Mormont. A Danka, to jego ciotka przecież.
Opublikowano 29 czerwca 20168 l No finał OK, cały sezon tyż, na pewno lepszy od poprzedniego, z którego nic nie pamiętam
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Nie wiem jak wam, ale mi szczególnie podobała się scena wejścia Sama do biblioteki, po jego minie można z całą pewnością stwierdzić, że brzydal jego wyjścia się nie doczeka
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Pewnie wyczyta tam różne ciekawostki dotyczące świata i może wyczyta tam jak pokonać tych zombie
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Nie wiem dlaczego, ale rozbawił mnie twój wpis. Pewnie wyczyta tam różne ciekawostki dotyczące świata i może wyczyta tam jak pokonać tych zombie Nie wiem dlaczego, ale rozbawił mnie twój wpis. Edytowane 29 czerwca 20168 l przez Andreal
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Nudny sezon i słabe zakończenie, ale w 7 odcinku aż podskoczyłem z radości.