Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano

To ja tak mialem z lickerem na suficie i ta blada twarza zombie chyba w intro re1.

To bylo 20 lat temu a pamietam to jak dzis xd Pamietam tez ze jak gralem w sh to non stop mi sie sr.ac chcialo (te je.bane radijko). Troche sado maso bo w sumie nie sprawialo mi to przyjemnosci a gralem. 

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 368,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo platynę w GOTY trzeba mieć. 

• Ja czekam aż kolekcję uzupełni kolekcjonerka Resident Evil 2    

• To jest demo rimejku pełną gębą.   Jak to jest poziom Revelations to oficjalnie idę zjeść własne kapcie.   Czyli HDRek nie działa = gierka do śmieci? Nie da się go wyłączyć i g

Opublikowano

No ale teraz możesz się śmiać z młodszych ludzi że nie grali a ty grałeś :nosacz3:

Opublikowano

Po 25 roku zycia jak leca latka to jednak wolalbym nie grac w re2 na premiere i byc Pupciem :frog:

Opublikowano

Pamiętam sesje w Silent Hill, chyba 12 lat miałem. Poczekałem, aż  będę sam w domu, zasłoniłem okna i odpaliłem sobie gierke. Odpadłem jakoś w szkole, jak wyskoczyły na mnie te małe kutasiarze z nożami. Do dziś nie ograłem żadnej innej części. Resident Evil czy Dino crisis ogrywane w tym samym czasie jednak były dość przyjemne.

Opublikowano
52 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Jaki ból pisdy u poniektórych że ktoś nie ograł gry z racji wieku lub archaiczności. Aż przykro czytać.

No niestety tak to jest z psychofanami gierki. Też nie grałem w dwójkę i nigdy nie miałem zamiaru w to grać, ale jak widzę tak świetnie wykonany remake to bardzo chętnie sięgnę bo odpowiada mi taka rozgrywka a nie ta pokraczność sprzed 20 lat. Wtedy może było spoko, teraz to już tak średnio bym powiedział. No i po co niby ktoś ma grać w takie starocie skoro lada chwila na rynku będzie znakomicie wykonany remake? chore ludzie 

Opublikowano
1 minutę temu, suteq napisał:

No i po co niby ktoś ma grać w takie starocie skoro lada chwila na rynku będzie znakomicie wykonany remake? chore ludzie 

Szkoda, kiedyś myślałem że sutq taki nawet bystry jest.

Opublikowano
3 minuty temu, Shen napisał:

Pamiętam sesje w Silent Hill, chyba 12 lat miałem. Poczekałem, aż  będę sam w domu, zasłoniłem okna i odpaliłem sobie gierke. Odpadłem jakoś w szkole, jak wyskoczyły na mnie te małe kutasiarze z nożami. Do dziś nie ograłem żadnej innej części. Resident Evil czy Dino crisis ogrywane w tym samym czasie jednak były dość przyjemne.

No resident bazuje na strachu, w okreslonych momentach. Przestraszysz sie i lecisz dalej. Silent hill bazowal na lęku. Non stop to czules. Zdecydowanie mocniej to rylo

Opublikowano

wybacz, ale tego samego nie mogę napisać o tobie milan:lapka: 

p.s nie zesraj się z tym residentem :usmiech: 

Opublikowano

I tak jedyny dobry stary resident to dino crisis :usmiech:

Opublikowano
1 minutę temu, suteq napisał:

wybacz, ale tego samego nie mogę napisać o tobie milan:lapka: 

p.s nie zesraj się z tym residentem :usmiech: 

Podówjnie ci  się poyebało, nie dośc że nikogo na siłe nie namawiałem  w tym temacie, to jeszcze było mówione że są obiektywne przesłanki za graniem  w starocia, co nie zmienia faktu ze jak ktos nie chce to niech nie gra

Opublikowano

Milan i Najtmer to najgorsi jehowi tego forum, nie mogę już.

Opublikowano
14 godzin temu, Wredny napisał:

Ja pyerdolę, Wesker... szanuję jak poyeahbunny:hi:

Ale tego nie masz, a ja mam:kaz:

bd4c9f0b93acf922gen.jpg

Oo, nie chcesz odsprzedać? :D 

Btw. Sierociniec to będzie konkretna miejscówka ale ciekawe czy jeszcze coś szykują żeby wydłużyć rozgrywkę. Zapewne sesje Ady będą dłuższe bo te w oryginale trwały kilka minut 

Edytowane przez Wesker

Opublikowano

no Hunk musi byc na 100%, moze tym razem bedzie to cale, kilkugodzinne scenario, a nie sprint do evacu. z reszta, na stowe beda jakies DLC, wiec nie ma co sie bac o dlugosc rozgrywki ;). receptura klasycznych RE wlasnie pozwala na takie kilkugodzinne epizody z roznych perspektyw. moze i Robert Kendo dostanie swoja historie z finalnym zabarykadowaniem sie w swoim sklepie.

Who are you?! What are You doing here?!

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

no wiesz, caly szkopul w tym, ze ci ugryzieni czesto ukrywaja to.

Opublikowano

Ja licze na  bombe na koniec gry, po napisach koncowych jakas krotka zajawka z dziewczyna uciakajaca skapanymi w deszczu ulicami Racoon City, a po chwili glosny, wywalajacy z kapciochow ryk "Staaaaaaarsssssssssssssss" i czarny ekran w stylu "to be continued" :obama:

Bo raczej nikt juz nie ma watpliwosci, jaka gra bedzie nastepna.

Opublikowano

No po tym jak zobaczylem w akcji pana w płaszczu to ja juz nie mam pytań o Nemesisa :obama: trojeczka musi byc. Na szaraczku kilkadziesiat przejsc, speedruny. Mercenaries wtedy mi mocno zrobilo. No fpytke to byla giera. 

Opublikowano
7 minut temu, smoo napisał:

Ja licze na  bombe na koniec gry, po napisach koncowych jakas krotka zajawka z dziewczyna uciakajaca skapanymi w deszczu ulicami Racoon City, a po chwili glosny, wywalajacy z kapciochow ryk "Staaaaaaarsssssssssssssss" i czarny ekran w stylu "to be continued" :obama:

hmmm no wlasnie, pytanie czy po rimejku nie zrobia 8 a po nim REmake3. hope not, ale nigdy nic nie wiadomo

Opublikowano
13 minut temu, Najtmer napisał:

no wiesz, caly szkopul w tym, ze ci ugryzieni czesto ukrywaja to.

przed spotkaniem z nim nie tak trudno o ugryzienie znowu :P

ile razy cie potem ugryza i nie infekuja to tez mozna pominac :D

Opublikowano
20 minut temu, smoo napisał:

jezus to musi być :obama:  pisz petycje

Opublikowano
22 godziny temu, [InSaNe] napisał:

Ma Ktoś jeszcze ten numer Neo (chyba kwiecień 1998 r.) z RE2 na okładce?

Ja. Tylko muszę w kartonie poszukać 

22 godziny temu, Najtmer napisał:

bluber juz pewnie gdzies to zapisal na jakims zewnetrznym dysku twardym i zamrozil.

Oj tam oj tam ;) @Bzduras @Cr@sh wiedzą, że śmieszkuje ;)  Dumny z Calaka ;)

Na PSStorze teraz znowu przeceny na Residenty. Revelations 1 i 2 już kupione. Mogliby zrobić remake outbrejków bo nie grałem a czuje ze tam multi by dawało bardzo rade.

Edytowane przez Mani

Opublikowano
8 godzin temu, II KoBik II napisał:

No po tym jak zobaczylem w akcji pana w płaszczu to ja juz nie mam pytań o Nemesisa

Pana w płaszczu i... kapelutku... Ja tam mam dużo pytań o ten dizajn. ;p Strach pomyśleć co zrobiliby z Nemesisem (wbrew pozorom ta morda nie jest taka łatwa do zrobienia, co zresztą widać na FMV).