Opublikowano 14 maja 20168 l Ja też dzisiaj zacząłem dodatek - questy mam na poziomie 32. Sam mam 34 level i gdyby nie op krwawienie w broni, to bym się napocił w walce z pierwszym bossem. A tak wystarczył hit i życie mu spadało w mig - rinse & repeat . Myślałem, że to załatali w między czasie - bo pamiętam, że podobnie ubiłem tego gryfa z 4x poziomem. Zobaczymy co powiesz na ostatnim
Opublikowano 14 maja 20168 l Do ostatniego zapewne stosownie się przygotuję - tu z zaskoczenia dali walkę z bossem, gdzie miałem słabe łachy z podstawki (zbroja, rękawice, portki z ~20 poziomu, nie mogłem wylosować stosownego ekwipunku z wyższym levelem). Nie wiem co prawda, jak jest w dodatku, ale w Dzikim Gonie to właśnie początek na najwyższym poziomie był wymagający (brak receptur, run, umiejętności), potem było z górki, a sama końcówka dla doświadczonego wiedźmaka to zwykły banał.
Opublikowano 14 maja 20168 l Do ostatniego zapewne stosownie się przygotuję - tu z zaskoczenia dali walkę z bossem, gdzie miałem słabe łachy z podstawki (zbroja, rękawice, portki z ~20 poziomu, nie mogłem wylosować stosownego ekwipunku z wyższym levelem). Nie wiem co prawda, jak jest w dodatku, ale w Dzikim Gonie to właśnie początek na najwyższym poziomie był wymagający (brak receptur, run, umiejętności), potem było z górki, a sama końcówka dla doświadczonego wiedźmaka to zwykły banał. Czytając jak radzisz sobie z serią Souls to pewnie ogarniesz go za pierwszym razem
Opublikowano 14 maja 20168 l ostatni boss w HoS i skill z dark soulsów mają się do siebie tak jak pięśc do oka.
Opublikowano 15 maja 20168 l lepiej po bo questy są na startowo powyżej 30 levelu (nie pamietam już dokładnie na którym). Z tego co widziałem u siebie to SzK wymagają co najmniej 62. poziomu postaci. Tylko nie wiem czy to dlatego, że pobrałem dodatek w trakcie przechodzenia Nowe Gry + i stąd te wymogi.
Opublikowano 15 maja 20168 l lepiej po bo questy są na startowo powyżej 30 levelu (nie pamietam już dokładnie na którym). Z tego co widziałem u siebie to SzK wymagają co najmniej 62. poziomu postaci. Tylko nie wiem czy to dlatego, że pobrałem dodatek w trakcie przechodzenia Nowe Gry + i stąd te wymogi. Dokładnie z tego powodu.
Opublikowano 18 maja 20168 l Kończę spełniać zachcianki Kmicica. Humor jest przedni w tym dodatku - szczególnie wesele Nie zostałem jeszcze jednak powalony główną fabułą (obecnie ostatnie życzenie), na tę chwilę historia nie umywa się choćby do wątku barona - liczę, że wszystko przede mną. Zaklinanie ujdzie - przynajmniej było na co wydać gotówkę. PS niezły bullshit puścili z Witkiem który nie mógł unieść swojej szabelki, chwilę po tym jak walczyliśmy z innymi duchami XD edit: Do ostatniego zapewne stosownie się przygotuję - tu z zaskoczenia dali walkę z bossem, gdzie miałem słabe łachy z podstawki (zbroja, rękawice, portki z ~20 poziomu, nie mogłem wylosować stosownego ekwipunku z wyższym levelem). Nie wiem co prawda, jak jest w dodatku, ale w Dzikim Gonie to właśnie początek na najwyższym poziomie był wymagający (brak receptur, run, umiejętności), potem było z górki, a sama końcówka dla doświadczonego wiedźmaka to zwykły banał. Czytając jak radzisz sobie z serią Souls to pewnie ogarniesz go za pierwszym razem Za pierwszym nie - zależało mi na trofiku i musiałem wszystkich "obudzić". Najtrudniejszym było właśnie aktywowanie całej grupy (przez upośledzone lockowanie), potem młyńce z gromem i połowa padła. Drugi etap cięższy, bo bardzo nacierali i mocno bili, ale wystarczyły odskoki do tyłu -> Quen -> atak. Edytowane 18 maja 20168 l przez stoodio
Opublikowano 22 maja 20168 l Mieliście rację, póki co dopiero co zacząłem main questa, ale jestem już zachwycony zabiłem ropuchę, potem tych ofirskich knypków i jestem już po rozmowie z Olgierdem, pięknie przy okazji zrobiłem chyba już wszystkie subquesty póki co, zostało jeszcze parę pytajników. Jest super, jest trudniej, dialogi goty jak zwykle, jaram się
Opublikowano 22 maja 20168 l W dodatku też jak masz za wysoki lvl, względem misji, nie zalicza wtedy pełnych punktów doświadczenia po skończeniu? W podstawce, póki co odposcilem wszelkie znaki zapytania itp, bo z początku tak lvl tym podbilem postaci, że za misje główne mało co wpadało doświadczenia. Zostawię sobie je po zakończeniu fabuły. Edytowane 22 maja 20168 l przez czeskimaster
Opublikowano 22 maja 20168 l Póki co wszystkie questy miałem zielone, nawet kiedy lvl postaci miałem z 5 poziomów wyższy niż zalecany Ale podobnie miałem też pod koniec głównego wątku fabularnego, wydaje mi się, że w ostatnich patchach po prostu zwiększyli zakres tych leveli, bo jak czytałem o tym w okolicach września to każdy narzekał, że nie dostaje expa za questy tylko minimalnie mniejsze od poziomu który obecnie mają, a ja spokojnie dostawałem i miałem je na zielono.
Opublikowano 22 maja 20168 l W podstawce nadal jak przekrocze o 5 poziomów to misja już na szaro podświetlona, ale jakoś ogarniam żeby nie być stratnym. To spoko, ja nadal gram w podstawkę, za mną około 50 godzin i dalej zagłębiam się w ten fantastyczny świat Wiesława. Serce z kamienia czeka na wklepanie póki co kodu. Edytowane 22 maja 20168 l przez czeskimaster
Opublikowano 22 maja 20168 l Nie wiem co wy ludzie macie z tymi zielonymi zadaniami. Ja skończyłem podstawkę na 36 lvl, a dodatek na 40, a ogromną ilość zadań miałem szarych.
Opublikowano 23 maja 20168 l Oyayebie Kiedy nie możesz oderwać się od gry i cokolwiek byś innego nie robił, myślisz o niej by jak najszybciej wrócić, wiedz, ze ta gra, a w tym wypadku dodatek, jest GOTY Wczoraj, a właściwie dziś w nocy skończyłem Serca z Kamienia. Muszę jeszcze tylko skołować 10k golda dla wiadomo kogo. O MOJ DOBRY BOZE JAKIE TO BYLO DOBRE!! Prześwietnie dialogi, prześwietne postacie, prześwietne nawiązania do naszej kultury, tradycji, książek. Prześwietny romans, no (pipi)!! Wyczyściłem wszystkie pytajniki, zrobiłem wszystkie questy a nadal mi mało! Niby mały dodatek, nawet nie wiem w ile go skończyłem, pewnie w jakoś 15-16h, ale cholera, cóż to była za przygoda! to urozmaicenie klimatu, bossowie, nosz nie ma się do czego przyczepić, a chciałoby się jakoby Witold przyczepiać chciał by się do wszystkiego co ma cycki Czekam na Krew i Wino, Serca z Kamienia GOTY 10/10 A dla tych co przeszli, nie interesują ich spoilery itd. itp: JEZUS MARIA BANAN MI NIE SCHODZIŁ PRZEZ CAŁEGO QUESTA ZWIĄZANEGO Z WITOLDEM, A WESELE TO ISTNY MAJSTERSZTYK. Przegenialne!! Te kocie ruchy geralta na parkiecie, te dialogi, te obrzędy Napad na skarbiec również goty, zbieranie ekipy, plan, czułem się jakbym przez chwilę w GTA grał :exact: A motyw z Iris, daaamn, ciary ciągle na plecach, jak ja nie lubie horrorów, ale GOTY klimat tej całej lokacji! A Shani, mmmmm I zdjęcie w bonusie +18 ! Aaa, po drodze wpadły mi prawie wszystkie acziki związane "fabułą" gry oprócz jednego. Całe szczeście, że miałem save'a tuż przed punktem krytycznym i mogłem to ogarnąć nawet nie sądziłem, że za takie coś może być aczik, ani tym bardziej, że go ominę Edytowane 23 maja 20168 l przez Rayos
Opublikowano 27 maja 20168 l Kod do pobrania Serca z Kamienia ma jakiś termin ważności? Bo mam zafoliowane fabrycznie pudełko i nie chce rozpakowywać.
Opublikowano 28 maja 20168 l Właśnie skończyłem dodatek, chciałem tak rozłożyć, aby jutro zakończyć, ale gdy zrozumiałem, że następna misja to pewnie koniec, to dokończyłem teraz. Do KiW jeszcze 3 dni chyba, przez ten czas może poulepszam co się da w alchemii, głównie to co na wampiry najlepsze. Mocne, piękna przygoda, lubię takie zwięzłe kampanie, niby pięć misji, a każda mocno zapada w pamięć. Najbardziej mi się podobały moje odchyły co do tego po czyjej stronie stanę pod koniec, ciągłe poznawanie nowych informacji o Olgierdzie i Gaunterze wywoływało niechęć do danego osobnika i na tej zasadzie głównie dryfowałem w rozważaniach, myślałem że stanę po stronie tego, ku któremu moje odczucia są mniej zimne, gdy pod koniec zamieniło się to we współczucie ku wiadomej osobie. No i nawiązania do Twardowskiego i Sezonu Burz to też miły detal, podobnie jak wspomnienia o przeszłości Vesemira. Mam wrażenie, że do dodatku wrócę nawet chętniej niż do podstawki gdy już kupię wersję GOTY na jakąś konsolę. A teraz dwa pytania: 1. Po spełnieniu zachcianek Olgierda poszedłem do Shani, do której mnie jeden Dziki pokierował, zrobiłem to z profesorkiem, ale zaraz potem popędziłem na ostatnią misję, zamiast wrócić do rudej, która mówiła, żebym wpadł, bo ma jeszcze trochę czasu, no i przypomniało mi się to dopiero po zakończeniu dodatku. Wracam do jej lecznicy, ale jej nigdzie nie widać. Schrzaniłem z powodu pośpiechu, czy gdzieś indziej jest? 2. Obecnie mam receptury alchemiczne na 3 poziomach (zwykłe>ulepszone>wyśmienite). Rozmowa z niziołkiem zielarzem, który chyba pojawił się dopiero w dodatku (wszak związany jest z misjami dwiema), sugeruje o istnieniu mistrzowskich receptur. Gdzieś one są? Poczekałem do lata, aby ograć oba dodatki naraz, wstrzemięźliwość jednak najlepsza przyprawa, choć dodatek jest zajeebisty i bez tego.
Opublikowano 28 maja 20168 l 1. nic nie popsułeś, nie spotkasz jej juz 2. niziołek był wcześniej i nie ma żadnych mistrzowskich receptur w grze.
Opublikowano 29 maja 20168 l Ja właśnie stoję przed tymi ostatecznymi wyborami i nie wiem na który się zdecydować
Opublikowano 29 maja 20168 l a wiadomo może które zakończenie jest kanoniczne? Moje, czyli zagadka Gauntera i przegnanie go tym samym ratując Olgierda, czy może pozwolić zabrać duszę kozaka ?
Opublikowano 29 maja 20168 l nie ma kanonicznego zakonczenia, bo to dodatek do gry ;p nawet w podstawce trudno stwierdzić co jest zakonczeniem kanonicznym, jaśli już upieramy się w ogole przy takim określeniu, aczkolwiek ja bym obstawiał to złe. Edytowane 29 maja 20168 l przez Andżej
Opublikowano 29 maja 20168 l dodatek nie dodatek, ale wydaje mi się, że twórcy obmyślili sobie które zakończenie jest dla nich tym właściwym
Opublikowano 29 maja 20168 l Moim zdaniem Olgierd nie zasługuje na żadne współczucie i niech Diabeł bierze jego duszę i robi z nią co chce
Opublikowano 29 maja 20168 l bardziej bym to rozpatrywał z punktu widzenia tego, co zyskujemy pierwszy wybór - dostajemy miecz żmiji (na chwile obecną jeden z najlepszych w grze) i miecz iris, który jest śerdni ale ma ciekawą mechanikę drógi wybór - dostajemy kase (patrząc przez pryzmat całego playthrough, w małej ilości), sakiewke z niekonczącym się żarciem, butelke z alkoholem bez dna, kubałke z wytrzymałością o wartości 100, potrafiącą oszałamiać wrogów, czy w koncu wskazówke, jak uzyskać najlepsze zakonczenie w podstawce - oczywiscie mamy do wyboru jedną z tych rzeczy na etapie, jakim konczymy dodatek, nieskonczone zarcie, kasa i alkohol są zupełnie niepraktyczne, bo mamy wszystkiego już sporo. jedynie kubałka moze się przydać, jeśli ktoś lubi zapie rdalać non stop koniem i na nim walczyć jak dla mnie, zakonczenie numer jeden wygrywa fabularnie, moralnie i gameplayowo srebrny miecz żmiji jest naprawde wyśmienity. Edytowane 29 maja 20168 l przez Andżej
Opublikowano 29 maja 20168 l I o to mi chodziło nie chciałem wyjść na uja który sprzedał się za miecz. Dzięki już wiem co wybrać