Jump to content

Call of Cthulhu

Figaro

Recommended Posts

Guest suteq

Za proces deweloperski odpowiada studio Cyanide, pracujące wcześniej nad takimi pozycjami jak Blood Bowl, Game of Thrones czy Styx: Master of Shadows. 

<wychodzi trzaskając drzwiami>

Dlatego szkoda, że nie robi tego pierwotny developer tej gry: Frogwares, czyli ludzie odpowiedzialni za serię Sherlock - przynajmniej wyszłaby z tego porządna przygodówka. Ciekawe o co poszło? Pewnie o kasę, bo zamiast tego robią kolejnego Sherlocka, ale już dla innego wydawnictwa (Big Ben zamiast Focusa)

Moim zdaniem nie ma co specjalnie sie rozwodzić nad tym bo ich poprzednie gry nie były zbyt ambitne i nie miały takie być. To nie znaczy, że nie mogą zrobić czegoś konkretnego. To będzie po prostu ich pierwsza poważna gra (miejmy nadzieję). Dark Corners było niezłe ale też nie idealne. Od momentu kiedy główny bohater dostaje broń palną jakoś gra już niespecjalnie tak trzymała klimat.

No niby coś tam słyszałem że mocno czerpie z uniwersum, ale w sumie prócz trailera/dwóch nie oglądałem materiałów z Blooda wiec bardzo miło. :) Co nie zmienia faktu, że taki rasowy slasher z walką z gigantycznym Cthulhu czy inne to byłaby petarda i też bym chętnie przywitał.

No niby coś tam słyszałem że mocno czerpie z uniwersum, ale w sumie prócz trailera/dwóch nie oglądałem materiałów z Blooda wiec bardzo miło. :) Co nie zmienia faktu, że taki rasowy slasher z walką z gigantycznym Cthulhu czy inne to byłaby petarda i też bym chętnie przywitał.

Bierz Bloodborne'a, bliżej już nic nigdy nie będzie.

Guest _Be_

Szkoda,że żaden sensowny dev nie chce zabrać się za tworzenie gierki w tym uniwersum. Bo potencjał na nietuzinkowy tytuł jest ogromny.

Wystarczy zagrać w Bloodborne

ups jaki pisałem tego posta nie widzialem 5 innych mówiących o bb :frog:

• 3 months later...
  • 7 months later...