Opublikowano 30 lipca30 lip Dzięki. Właśnie nigdy nie czytałem żadnej Mangi i też chciałbym coś kupić.
Opublikowano 30 lipca30 lip 7 minut temu, Hubert249 napisał(a):Dzięki. Właśnie nigdy nie czytałem żadnej Mangi i też chciałbym coś kupić.Możesz sobie jeszcze sprawdzić inne pozycje z wydawnictwa Hanami jak Monster, Pluto, Saga Winlandzka, Issak, Samotny wilk i szczęnie. Oni celują w starszego czytelnika i wydają bardziej ambitne tytuły.
Opublikowano 3 sierpnia3 sie W dniu 30.07.2025 o 20:47, mugen napisał(a):DonżonPierwsze dwa tomy jeszcze ok, zwłaszcza drugi. Trzeci ledwo doczytałem i dałem sobie spokój z tą serią, dla mnie to przerost formy nad treścią, jakby autorom bardzo szybko skończyły się pomysły na fabułę i ciekawe dialogi.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Z racji zadowolonka z ogólnego Daredevila zarówno netflixowego i tego kontynuowanego, ale przez Disney'a, jako ,,Daredevil: Odrodzenie", coś mnie ,,ruszyło" na komiks z Kingpinem w roli głównej, jako tym inteligentnym ,,złym" w głównej fabule. No i... przypadek sprawdził, że znalazłem coś takiego: https://bonito.pl/produkt/diabelskie-rzadyPolecacie... czy nie bardzo? Ktoś czytał? A ,,Marvel Knights. Spider-Man" - już 1 tom jest, drugi chyba wychodzi. Brzmi twardo, solidnie, mięsiście i brutalnie. Ktoś poleca?W dniu 30.07.2025 o 20:49, Hubert249 napisał(a):Dzięki. Właśnie nigdy nie czytałem żadnej Mangi i też chciałbym coś kupić.Śmiało spośród morza mangowych realiów, możesz zacząć czytać: ,,Hellsing", ,,Fullmetal Alchemist", ,,Ajin", ,,Dorohedoro", ,,One-Punch Man", ,,Seven Deadly Sins", ,,Dragon Ball Super", ,,Death Note", ,,Ereased", także dość specyficzne adaptacje Lovecrafta: ,,Kolor", ,,Ogar". To taki przekrój gatunków - można wybierać.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie Pod koniec września na polskim rynku pojawi się All Star Batman i Robin w powiększonym formacie. Ktoś czytał starsze wydania/mógłby podzielić się wrażeniami? Jest naprawdę tak fatalnie pod względem historii i charakteru Batmana? Kusi powiększony format i rysunki Jima Lee, ale chciałoby się też przeczytać coś sensownego.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie 15 minut temu, Uzytnik30 napisał(a):Pod koniec września na polskim rynku pojawi się All Star Batman i Robin w powiększonym formacie. Ktoś czytał starsze wydania/mógłby podzielić się wrażeniami?Jest naprawdę tak fatalnie pod względem historii i charakteru Batmana? Kusi powiększony format i rysunki Jima Lee, ale chciałoby się też przeczytać coś sensownego.Wg. Millera to jest ten z DK Returns, tylko młodszy. Jest ostry i butny.Ja się dobrze bawiłem. Warto wiedzieć że seria jest urwana - niedokończona. Zajebiste rysunki Lee i to jest główny atut serii.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie A jeżeli chodzi o samą historię? Jest tu jakiś główny wątek (detektywistyczny?), czy bardziej chodzi o relacje tytułowych postaci + okazjonalne mordobicie?
Opublikowano 11 sierpnia11 sie 59 minut temu, Uzytnik30 napisał(a):A jeżeli chodzi o samą historię? Jest tu jakiś główny wątek (detektywistyczny?), czy bardziej chodzi o relacje tytułowych postaci + okazjonalne mordobicie?Raczej onelinery, mordobicie, detektywistycznych wątków nie pamiętam. Tam wszyscy się inaczej zachowują niż zwykle, spektakl graficzny>treść.
Opublikowano środa o 21:364 dni ale doją tego predatora odkąd przejeli prawa, był już versus z Czarną Panterą, Wolverinem, Spider manem, teraz to
Opublikowano sobota o 21:401 dzień Hachette zaczęło nową kolekcję Marvel MustHave i skusiłem się na prenumeratę jako, że wcześniejsze kolekcję pomijałem lub kupowałem wybiórczo a chyba warto mieć kilka klasyków na półce. Do tego cena atrakcyjna, bo 49,99 zł za numer a dostajemy dwa w miesiącu. Więcej na stronie wydawnictwa.