Opublikowano 30 lipca30 lip Dzięki. Właśnie nigdy nie czytałem żadnej Mangi i też chciałbym coś kupić.
Opublikowano 30 lipca30 lip 7 minut temu, Hubert249 napisał(a):Dzięki. Właśnie nigdy nie czytałem żadnej Mangi i też chciałbym coś kupić.Możesz sobie jeszcze sprawdzić inne pozycje z wydawnictwa Hanami jak Monster, Pluto, Saga Winlandzka, Issak, Samotny wilk i szczęnie. Oni celują w starszego czytelnika i wydają bardziej ambitne tytuły.
Opublikowano 3 sierpnia3 sie W dniu 30.07.2025 o 20:47, mugen napisał(a):DonżonPierwsze dwa tomy jeszcze ok, zwłaszcza drugi. Trzeci ledwo doczytałem i dałem sobie spokój z tą serią, dla mnie to przerost formy nad treścią, jakby autorom bardzo szybko skończyły się pomysły na fabułę i ciekawe dialogi.
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Z racji zadowolonka z ogólnego Daredevila zarówno netflixowego i tego kontynuowanego, ale przez Disney'a, jako ,,Daredevil: Odrodzenie", coś mnie ,,ruszyło" na komiks z Kingpinem w roli głównej, jako tym inteligentnym ,,złym" w głównej fabule. No i... przypadek sprawdził, że znalazłem coś takiego: https://bonito.pl/produkt/diabelskie-rzadyPolecacie... czy nie bardzo? Ktoś czytał? A ,,Marvel Knights. Spider-Man" - już 1 tom jest, drugi chyba wychodzi. Brzmi twardo, solidnie, mięsiście i brutalnie. Ktoś poleca?W dniu 30.07.2025 o 20:49, Hubert249 napisał(a):Dzięki. Właśnie nigdy nie czytałem żadnej Mangi i też chciałbym coś kupić.Śmiało spośród morza mangowych realiów, możesz zacząć czytać: ,,Hellsing", ,,Fullmetal Alchemist", ,,Ajin", ,,Dorohedoro", ,,One-Punch Man", ,,Seven Deadly Sins", ,,Dragon Ball Super", ,,Death Note", ,,Ereased", także dość specyficzne adaptacje Lovecrafta: ,,Kolor", ,,Ogar". To taki przekrój gatunków - można wybierać.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie Pod koniec września na polskim rynku pojawi się All Star Batman i Robin w powiększonym formacie. Ktoś czytał starsze wydania/mógłby podzielić się wrażeniami? Jest naprawdę tak fatalnie pod względem historii i charakteru Batmana? Kusi powiększony format i rysunki Jima Lee, ale chciałoby się też przeczytać coś sensownego.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie 15 minut temu, Uzytnik30 napisał(a):Pod koniec września na polskim rynku pojawi się All Star Batman i Robin w powiększonym formacie. Ktoś czytał starsze wydania/mógłby podzielić się wrażeniami?Jest naprawdę tak fatalnie pod względem historii i charakteru Batmana? Kusi powiększony format i rysunki Jima Lee, ale chciałoby się też przeczytać coś sensownego.Wg. Millera to jest ten z DK Returns, tylko młodszy. Jest ostry i butny.Ja się dobrze bawiłem. Warto wiedzieć że seria jest urwana - niedokończona. Zajebiste rysunki Lee i to jest główny atut serii.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie A jeżeli chodzi o samą historię? Jest tu jakiś główny wątek (detektywistyczny?), czy bardziej chodzi o relacje tytułowych postaci + okazjonalne mordobicie?
Opublikowano 11 sierpnia11 sie 59 minut temu, Uzytnik30 napisał(a):A jeżeli chodzi o samą historię? Jest tu jakiś główny wątek (detektywistyczny?), czy bardziej chodzi o relacje tytułowych postaci + okazjonalne mordobicie?Raczej onelinery, mordobicie, detektywistycznych wątków nie pamiętam. Tam wszyscy się inaczej zachowują niż zwykle, spektakl graficzny>treść.
Opublikowano 20 sierpnia20 sie ale doją tego predatora odkąd przejeli prawa, był już versus z Czarną Panterą, Wolverinem, Spider manem, teraz to
Opublikowano 23 sierpnia23 sie Hachette zaczęło nową kolekcję Marvel MustHave i skusiłem się na prenumeratę jako, że wcześniejsze kolekcję pomijałem lub kupowałem wybiórczo a chyba warto mieć kilka klasyków na półce. Do tego cena atrakcyjna, bo 49,99 zł za numer a dostajemy dwa w miesiącu. Więcej na stronie wydawnictwa.
Opublikowano czwartek o 20:054 dni Jestem miłośnikiem serii i kilka lat temu nadrobiłem sporo TR spod szyldu Top Cow. Doceniam warstwę wizualną, chociaż ja raczej nie przepadam za tym oczojebnym stylem, fabularnie za to...jest bardzo sinusoidalnie. Początkowe historyjki przyjemne, ale bez szału, za to potem pojawiają się już odklejki. Niby nic czego by nie było w grach, ale jednak gdy czyta się to w formie zwartej historyjki, to czuć umierające szare komórki. Nie wiem czy dla samych zmysłowych rysunków Lary warto wyciągać z portfelu tyle siana; plus polskie wydania są na gorszym papierze...