Skocz do zawartości

Typer EURO 2016

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No elo, postanowiłem że ogarnę w tym roku typera, nie ma co czekać na innych, bo pewnie mało komu się chce, a w najgorszym wypadku nadejdzie rozpoczęcie euro a typera nie będzie i po zabawie :/

Dwie zasady na początek: jeśli chcesz się zapisać, to miej chociaż te 50 postów na forum, nie chce mi się zliczać typów userom którzy praktycznie w ogóle się nie udzielają. Druga sprawa - jak już się zapisujesz, to typuj od początku do końca, a nie że wytypujesz jedną kolejkę i wyje'bane do końca.

A teraz zasady typowania:

- punktacja standardowa - 3 punkty za poprawnie wytypowany wynik meczu, 1 punkt za poprawnie wytypowanego zwycięzce/remis
- w fazie pucharowej typujemy wynik TYLKO do 90 minuty, bez ewentualnej dogrywki i karnych
- stwierdziłem że nie ma co się rozdrabniać na dni, bo to tylko zwiększa ryzyko błędów w obliczeniach - dlatego typujemy nie jak w mundialowym typerze 3 mecze każdego dnia, tylko od razu całą kolejkę
- typujemy oczywiście do godziny rozpoczęcia pierwszego meczu danej kolejki (czyli pierwszą kolejkę max do 21:00 10 czerwca, drugą do 18:00 15 czerwca i tak dalej) - edytowane posty po tej godzinie nie będą brane pod uwagę

- typujemy też kto zdobędzie mistrzostwo oraz kto zdobędzie króla strzelców - za każde pięć punktów jeśli traficie

Reszta formalności:

mamy dopiero 27 maja, dlatego macie sporo czasu na zapisanie się - do 2 czerwca, do godziny 23:59. Zapisujemy się normalnie pisząc posta w tym temacie. Pierwszą kolejkę typujemy od 3 czerwca do rozpoczęcia pierwszego meczu.

Klasyfikacje i punktacje będę tu zamieszczał po każdej kolejce, a później po każdym etapie fazy pucharowej, czyli po 1/8, 1/4...

Dlatego teraz zapisy, bo chcę mieć już wszystko ustalone w excelu. A excela ogarniam jak Kelly Rowland, więc nie bójcie o nic :lapka:

CsetmrQ.jpg

Nagrody? Tradycyjny uścisk dłoni prezesa i w sumie tyle, chyba że szanowna moderacja coś wymyśli. Wszelkie pytania można zadawać w tym temacie.

Końcowe wyniki: 

Yakubu 53
keczu78 50
adasiulko 48
xtomashx 48
Habit75 45
Bartg 45
Hejas 43
Alex van Cube 42
Zwyrodnialec 42
Qvstra 42
luk_ash 41
Karolek 41
Ficuś 41
Dandelion 41
tomci23 39
El Loco Chocko 39
Welna 38
Ludwes 38
Grzegorzo 37
Lipa 37
Robak 37
zorro666 36
suteq 36
maciucha 36
Codename 35
Fanek 35
golab 35
Royal 35
Szejdj 34
MaZZeo 34
Czappi 34
Orzeszek 34
Sep 33
c0r 33
winner 33
PRQc 33
Butt 32
BoryzPL 31
Dreyes 31
Zeratul 31
XM. 31
schabek 31
bartiz 30
orzel 30
Tokar 30
Czimeq 29
ofsajd 28
D. B. Cooper 28
Lukaszt_89 28
Błachoo1950 28
Jerome 27
Mejm 27
Cosmos 27
columbo 27
Mecenas 26
hav7n 24
Rafael0089 24
chris85 23
Arik_19 22
raven_raven 17
Rozi 15
ra(pipi) 9
Mroku 4
spizganygutek 4

TABELA: https://www.dropbox.com/s/nrg3t38j6fxokf0/typerEURO2016.ods?dl=0

Edytowane przez c0r

• Odpowiedzi 577
  • Wyświetleń 42,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A, byłbym zapomniał - tak wygląda tabela, będę po każdej kolejce wrzucał aktualizację. Jak chcecie to sprawdźcie czy dobrze wpisałem wasze typy, jak chcecie się upewnić.   https://www.dropbox.com/s/

• Pozdrawiam.

• Bez typowania mistrza i innych takich. Tylko pojedyncze mecze.

Opublikowano

Mogę w sumie spróbować i tylko pokazać jak bardzo się nie znam. :D

Opublikowano

jako zwyciezca world cup edition tez z checia zagram ;)

Opublikowano
:lapka:
Opublikowano

Jezdem tu.

Opublikowano

Jeszcze jak