Skocz do zawartości

AGD małe, duże i średnie

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 231,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dla lepszego komfortu rozważałbym surround:  

• Dobra, ekspres wylądował.  Chciałem przeznaczyć 2.5k poczym stwierdziłem, że te 5 stówek jeszcze dołożę.    Finalnie skończyłem z kombajnem za 4300 zł  z kodem rabatowym na 3900  na rat

• Ale to wpierdalałeś słonecznik a łupiny wywalałeś na podłogę zamiast do jakiejś miseczki czy coś? W lesie mieszkasz? Ja bym cię z domu wyjebał a nie kazał sprzątać po sobie 

Opublikowano

Pany, remontujemy z żoną mieszkanie, remont całkowity i potrzebuje rady odnośnie sprzętów. Mieszkanie będzie trochę w stylu loftowym więc raczej białe kolory odpadają.

Pralka i suszarka raczej LG ale nie wiem kompletnie jakie modele brać pod uwagę. Druga sprawa to kolor, bo chyba raczej oba sprzęty będą w kuchni i niekoniecznie sprzęty w białym kolorze.

Lodówka, tu kompletnie nie wiem. Czy brać pralkę, suszarkę i lodówkę pod jedną firmę? 

Płyta indukcyjna, tu też jest spory wybór, sam mam w domu indukcję ale już tu była zamontowana i jest to Amica ale niestety tylko dwa miejsca grzewcze więc chyba poprzedni właściciel robił bardzo budżetowo. 

Na co zwracać uwagę cenowo to chyba wszędzie podobnie ale chyba będę brał w euro bo nigdy nie miałem z nimi problemu.

Opublikowano
19 minut temu, mitra napisał:

Pany, remontujemy z żoną mieszkanie, remont całkowity i potrzebuje rady odnośnie sprzętów. Mieszkanie będzie trochę w stylu loftowym więc raczej białe kolory odpadają.

Pralka i suszarka raczej LG ale nie wiem kompletnie jakie modele brać pod uwagę. Druga sprawa to kolor, bo chyba raczej oba sprzęty będą w kuchni i niekoniecznie sprzęty w białym kolorze.

Lodówka, tu kompletnie nie wiem. Czy brać pralkę, suszarkę i lodówkę pod jedną firmę? 

Płyta indukcyjna, tu też jest spory wybór, sam mam w domu indukcję ale już tu była zamontowana i jest to Amica ale niestety tylko dwa miejsca grzewcze więc chyba poprzedni właściciel robił bardzo budżetowo. 

Na co zwracać uwagę cenowo to chyba wszędzie podobnie ale chyba będę brał w euro bo nigdy nie miałem z nimi problemu.

Na świeżo bo też jestem na tym etapie. Idę raczej w Boscha bo ma dobrą jakość i teraz promo ze zwrotem hajsu. Płyta Bosch PIE631FB1E ew. jak jest hajs to Electrolux EIV634. Zmywarka Bosch Serie 4 SMV4ECX14E albo Whirlpool WI 7020 PEF. Piekarnik  Bosch HBG5780B6 albo Bosch HBG635BS1. Pralka LG jak wyżej. Lodówka LG jaka się zmieści choć kusi Samsung otwierany z boku RB33B612FBN. Pralkę i suszarkę warto brać z jednej firmy czyli z LG. 

Opublikowano

No ja też walczę z całym sprzętem i po kilku rozmowach z doradcami, przekopaniu grup na fejsbukach, wyszedłem z założenia, że idę w kierunku maksymalizacji stosunku cena/jakość. Pierwotnie miałem wybranego Boscha, ale jak zorientowałem się, że muszę dopłacić za teleskopy 300 zł i pyrolizę 500 zł, a później jeszcze przy dobieraniu mikrofali wyszło mi, że muszę za nią zabulić 2700-3300 zł, to odpuściłem temat.

Płyta + piekarnik + mikrofala - Hisense. W ME trafiłem na promkę, gdzie przy zakupie trzech produktów, płytę dostajesz za złotówkę, więc za cały komplet zapłaciłem 4720 zł. HISENSE BSA66346PBGWIFI + HISENSE I6443C + HISENSE BIM325GI63DBG. W Hisense trzeba uważać na zmywarki, bo robią to na swoich chińczykach Midea, z kolei pozostały sprzęt AGD to tak w zasadzie Gorenje w innym opakowaniu (Hisense wykupił Gorenje w bodajże 2019 roku).

Lodówka w zabudowie - tutaj za dużo nie musiałem szukać, bo w zasadzie Samsung gwarantował najwyższą pojemność chłodziarki i zamrażarki. SAMSUNG BRB30602FWW EF.

Zmywarka - Whirlpool W7I HT58 T Maxi Space 60cm. Nowa seria, całkiem dobrze oceniania. Pojemna w środku, automatycznie drzwi, modyfikacja półek, system Power Clean Pro, klasa energetyczna B, trzeci szuflada z dodatkowym zraszaczem, i co najważniejsze - licznik czasu do zakończenia wyświetlany na podłodze :leo: Byłem zdziwiony, jak trudno znaleźć to dzisiaj w zmywarkach i nie za miliony monet. Dodatkowo, w prezencie dostajesz 4 opakowania kapsułek o wartości 300 zł.

Pralka - HAIER I-Pro 5 HW80-B14959U1-S 8kg 1400 obr A. Znów dobry stosunek ceny do jakości. Nie jest to LG, ale liczę że kilka lat wyrobi.

Okap - Solgaz z system Gest Control - nie musisz grzebać w przyciskach, tylko ruchem dłoni odpalasz dmuchacza.

W tej chwili w RTV I ME jest nawalone promek - w tym piąty produkt za 1%, ale tu radzę uważać, bo uwzględniania jest cena regularna, którą sklepy potrafią sobie podnieść z dnia na dzień i tym samym zyskujesz mniej na te promce z zakupem kilku produktów

Edytowane przez ginn

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jakaś wanna z hydro do 3,5-4k? W Leroy była idealna jedna ale niestety już brak. Wymiary 160x70-80.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.03.2024 o 11:25, ginn napisał:

No ja też walczę z całym sprzętem i po kilku rozmowach z doradcami, przekopaniu grup na fejsbukach, wyszedłem z założenia, że idę w kierunku maksymalizacji stosunku cena/jakość. Pierwotnie miałem wybranego Boscha, ale jak zorientowałem się, że muszę dopłacić za teleskopy 300 zł i pyrolizę 500 zł, a później jeszcze przy dobieraniu mikrofali wyszło mi, że muszę za nią zabulić 2700-3300 zł, to odpuściłem temat.

Płyta + piekarnik + mikrofala - Hisense. W ME trafiłem na promkę, gdzie przy zakupie trzech produktów, płytę dostajesz za złotówkę, więc za cały komplet zapłaciłem 4720 zł. HISENSE BSA66346PBGWIFI + HISENSE I6443C + HISENSE BIM325GI63DBG. W Hisense trzeba uważać na zmywarki, bo robią to na swoich chińczykach Midea, z kolei pozostały sprzęt AGD to tak w zasadzie Gorenje w innym opakowaniu (Hisense wykupił Gorenje w bodajże 2019 roku).

Lodówka w zabudowie - tutaj za dużo nie musiałem szukać, bo w zasadzie Samsung gwarantował najwyższą pojemność chłodziarki i zamrażarki. SAMSUNG BRB30602FWW EF.

Zmywarka - Whirlpool W7I HT58 T Maxi Space 60cm. Nowa seria, całkiem dobrze oceniania. Pojemna w środku, automatycznie drzwi, modyfikacja półek, system Power Clean Pro, klasa energetyczna B, trzeci szuflada z dodatkowym zraszaczem, i co najważniejsze - licznik czasu do zakończenia wyświetlany na podłodze :leo: Byłem zdziwiony, jak trudno znaleźć to dzisiaj w zmywarkach i nie za miliony monet. Dodatkowo, w prezencie dostajesz 4 opakowania kapsułek o wartości 300 zł.

Pralka - HAIER I-Pro 5 HW80-B14959U1-S 8kg 1400 obr A. Znów dobry stosunek ceny do jakości. Nie jest to LG, ale liczę że kilka lat wyrobi.

Okap - Solgaz z system Gest Control - nie musisz grzebać w przyciskach, tylko ruchem dłoni odpalasz dmuchacza.

W tej chwili w RTV I ME jest nawalone promek - w tym piąty produkt za 1%, ale tu radzę uważać, bo uwzględniania jest cena regularna, którą sklepy potrafią sobie podnieść z dnia na dzień i tym samym zyskujesz mniej na te promce z zakupem kilku produktów

Przy pochłaniaczu obczai system VILPE, bezgłośny pochłniacz w kuchni to mega sprawa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie teraz najlepiej kupować sprzęt agd, jakieś dobre promyki czy coś? 

Kilka dni temu byłem w euro agd, skruszony piątym sprzętem za złotówkę, ale oczywiście okazało się, że to trochę pic na wodę i bardziej opłaca się wziąść agd na promocjach. 

Opublikowano

Te promki na AGD są takie same na okrągło we wszystkich sieciówkach. Więc nie ma znaczenia co wybierzesz.

Opublikowano
4 godziny temu, Hubert249 napisał:

Gdzie teraz najlepiej kupować sprzęt agd, jakieś dobre promyki czy coś? 

Kilka dni temu byłem w euro agd, skruszony piątym sprzętem za złotówkę, ale oczywiście okazało się, że to trochę pic na wodę i bardziej opłaca się wziąść agd na promocjach. 

Tak jak @sprite pisze. Jeden wuj. Jedynie zwróć uwagę na cashbacki producentów. Od Boscha ostatnio wyrwałem ponad 600 za zakup piekarnika i płyty. Do tego cashback Z Lety i dwie raty gratis i sprzęt nawet przez pół potrafi wyjść. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebuję zmywarki 45, bo stara chyba padła. Wywala korki i ogólnie dość zużyta. Coś polecacie za stosunkowo małe pieniądze? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jestem na bieżącą, bo w  czwartek kupiłem wszystko do kuchni. Zmywarki to podobno tylko Bosch ewentualnie electrolux, whirpool to podobno szajs. 

Obskoczyłem wszystkie duże markety, a padło na mały sklep, który chłop prowadzi od 35 lat xD

Zrobił mi  ceny jak w Euro, do tego 4 lata gwarancji. 

Wsio wziąłem Boscha + Lodówka Samsung, bo podobno tylko takie teraz mają sens i 99% które się sprzedają to właśnie Samsung. Zobaczymy. 

Opublikowano

Ja wziąłem wszystko Haiera jednak i załapałem się na 2,2k zwrotu, gdzie przy tej wartości Samsung dawał tylko 1,5k. Wiadomo, że niby serwis taki śmaki i owaki ale gdzie teraz jest dobry serwis? Dodatkowo w cenie gwarancja na płytę i zmywarkę. Czy jestem zadowolony? No nie wiem, bo jeszcze nie korzystałem, bo remont trwa a sprzęty stoją :kekw:

Opublikowano
W dniu 17.06.2024 o 22:31, mitra napisał(a):

Ja wziąłem wszystko Haiera jednak i załapałem się na 2,2k zwrotu, gdzie przy tej wartości Samsung dawał tylko 1,5k. Wiadomo, że niby serwis taki śmaki i owaki ale gdzie teraz jest dobry serwis? Dodatkowo w cenie gwarancja na płytę i zmywarkę. Czy jestem zadowolony? No nie wiem, bo jeszcze nie korzystałem, bo remont trwa a sprzęty stoją :kekw:

Gdzie kupowałeś, że dostałeś taki zwrot?

Opublikowano
2 godziny temu, second napisał(a):

Gdzie kupowałeś, że dostałeś taki zwrot?

W euro, chyba do 7 lipca są zwroty.

Opublikowano

Spróbuję tutaj. Potrzebuję wygodnego fotela do biura, budżet 500 zł. Znajdę coś sensownego? Co możecie polecić?

Opublikowano

Za 500 będzie ciężko. Za trochę więcej masz markusa z ikei, ciężko bedzie to pewnie przebić chyba ze jakies używki 

Opublikowano
14 minut temu, ginn napisał(a):

Spróbuję tutaj. Potrzebuję wygodnego fotela do biura, budżet 500 zł. Znajdę coś sensownego? Co możecie polecić?

W tym budżecie pewnie szału nie ma ale od tego posta dalej sobie chwalę ten Aggestrup za 350-370 zł na potrzeby pracy zdalnej

https://www.psxextreme.info/topic/110465-fotel-do-1000zł/?do=findComment&comment=5257855

Testowałem dupskiem w sklepie z 10 modeli i ten wydawal się najlepszy, ponadto po dłuższym używaniu plecy nie bolą, można siedzieć godzinami bez spiny.

Opublikowano

on ma regulację oparcia? bo defaultowo wygląda jakby był trochę odchylony do tyłu (pozycja lekko leżąca)

Opublikowano

Nie, ma tylko możliwość odchylenia się nieco do tyłu w trakcie siedzenia (pewien stopien ruchomości po odblokowaniu wajchy pod siedzeniem). Ale nie ustawisz na stałe kąta oparcia.

Opublikowano

TIP: jak kupisz rób od razu zdjęcia tabliczek znamionowych. U mnie był problem bo  zorientowałem już po montażu ;)

Opublikowano

Standardowo polecam nieco zwiększyć budżet i polować na jakąś poleasingową korpo używkę dobrej firmy ;)

Panowie, jakie pralki i suszarki bębnowe teraz na topie? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś wie jak się sprawdza kostkarka do lodu z dystrybutorem wody? Np cuś takiego:

https://yoer.pl/kostkarka-do-lodu-z-dystrybutorem-wody-yoer-ice-breaker-imw03bk

Idzie bardzo dużo zgrzewek wody w domu, więc by było znacznie taniej w dłuższej perspektywie i mniej plastiku by się produkowało

Edytowane przez second

Opublikowano

Ja używam po prostu dzbanka Brity. Zwykle odkręcam kurek i czekam chwilę przed nalaniem wody, a chłodna kranówka ma jak dla mnie idealną temperaturę. Na pewno jest chłodniejsza niż butelka nie z lodówki.