Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niemieszkanie z rodzicami do 30 / 40

Featured Replies

Opublikowano

gekon życzę Ci byś zarabiał tyle siana byś nie przejmował sie kredytem mieszkaniowym,

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 161 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i podpisałem umowę rezerwacyjną na nowe mieszkanie. Nie spodziewałem się że nastąpi to niecałe 3 lata po przeprowadzce do Warszawy, ale sytuacja na rynku i w pracy pozwoliła podjąć taką decyzję. 60

• Widzę ciekawą dyskusję, która idealnie wpasowuje się w mój case, więc chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami.   Na początek, na szybko przedstawię kontekst. W ubiegłym roku, w listopadz

• U mnie remont zapierdala jak automat, harmonogram wyprzedza założone wcześniej plany. Co z tego jednak, skoro wszystko może się usrać przez posadzki. Niby wylewane w grudniu, na wierzchu suche jak wió

Opublikowano

a dzięki, być może niedługo się uda

Opublikowano
  • Autor

Rata kredytu spadła mi o 0,42 PLN.
Mogę pozwolić sobie na jednego lizaka więcej, a wy kurwa co, gospodarz podniósł cenę wynajmu o 200 zeta?

Opublikowano

a u mnie i to i to

spłata kredytu + wynajem mieszkania to niezbyt opłacalny biznes, ale co zrobisz? nie spędzę u starszych dłużej niż 5 godzin za jednym razem, więc :reggie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.01.2018 o 19:01, _Red_ napisał:

Rata kredytu spadła mi o 0,42 PLN.
Mogę pozwolić sobie na jednego lizaka więcej, a wy kurwa co, gospodarz podniósł cenę wynajmu o 200 zeta?

o 300 :frog:

Opublikowano

No to pies wylatuje, akurat 3 stówy

Opublikowano

A czym jest spowodowana tak podwyżka? Bo spora, w sumie.

Opublikowano
11 minut temu, krupek napisał:

A czym jest spowodowana tak podwyżka? Bo spora, w sumie.

Chorymi cenami w stolicy. Przez ostatnie pół roku poszły w górę ~200-300zł więc laska uznała, że na mnie też zarobi. 

Opublikowano
  • Autor

Wynajem jest poebany, po 900 za pokój chca w nowej hucie. Z mebloscianko.

Opublikowano

u mnie czynsz tyle podnieśli

właściciel mieszkania spoko, ale nie będzie dopłacał do interesu

Opublikowano
  • Autor

W sumie mi czynsz spadl o 120 zl bo zmniejszyli prognozy. Ale za to nie będzie juz nadplat zwracanych co pół roku.

Opublikowano
5 minut temu, _Red_ napisał:

Wynajem jest poebany, po 900 za pokój chca w nowej hucie. Z mebloscianko.

tutaj za 1400 są ku,rwa meliny a nie mieszkania xD albo takie złoto

27907429_1808031855894832_1846635444_o.p

Opublikowano
8 minut temu, _Be_ napisał:

Chorymi cenami w stolicy. Przez ostatnie pół roku poszły w górę ~200-300zł więc laska uznała, że na mnie też zarobi. 

Ile % więcej to jest? Nie ma jakichś praw przeciwko takiemu podnoszeniu ceny wynajmu? W Niemczech albo w samym Berlinie są jakieśtam ograniczenia.

Opublikowano
Teraz, raven_raven napisał:

Ile % więcej to jest? Nie ma jakichś praw przeciwko takiemu podnoszeniu ceny wynajmu? W Niemczech albo w samym Berlinie są jakieśtam ograniczenia.

stary xD tutaj jest dzicz, podwyżka około 15% wychodzi... 

Opublikowano

To niezła Warszawa XD

Za 720zł to ja wynajmuję pokój w którym mieści mi się 2 osobowe łóżko, 40 cali TV, Wheel Stand z kierownicą, biurko, 2 szafy narożne, kilka szafek, mata do yogi i jeszcze mogę sobie krzesłem obrotowym pojeździć. 

Opublikowano
  • Autor

4 takie chaty spłacone do 60ki i emerytura od panstwa niepotrzebna.

Opublikowano

Tylko gorzej jak stary red będzie występowal  w programie interwencja że wujaszki wynajłęy rok  temu i nie płacą, a wyrzucic sięnie da ;/

Opublikowano

No, wynajem swojego mieszkania jest piękny dopóki nie sprowadzisz sobie jakiś patusów co się jeszcze namnożą i mają wszystko w du,pie xD. Ile to już takich programów się naoglądałem. Typ się wprowadza, mieszka latami i w tym czasie go ciągają po sądach. W ch,uju wszystko ma, po ponad 10 latach może wreszcie zasądzą eksmisję. On sobie znajdzie kolejne mieszkanie w którym proceder powtarza, za to właściciel ma zniszczone mieszkanie pełne długów, a kasy z typa nie ściągnie bo oficjalnie oszust nic nie ma. Tfu.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Kaucja 25% wartości mieszkania załatwia problem :)

Opublikowano

Ciekawe, kto Ci zapłaci taką kaucję jak studenci często mają problem, że zapłacić kaucję w wysokości 1-1,5 k.

Opublikowano
22 minuty temu, milan napisał:

Tylko gorzej jak stary red będzie występowal  w programie interwencja że wujaszki wynajłęy rok  temu i nie płacą, a wyrzucic sięnie da ;/

15 minut temu, raven_raven napisał:

No, wynajem swojego mieszkania jest piękny dopóki nie sprowadzisz sobie jakiś patusów co się jeszcze namnożą i mają wszystko w du,pie xD. Ile to już takich programów się naoglądałem. Typ się wprowadza, mieszka latami i w tym czasie go ciągają po sądach. W ch,uju wszystko ma, po ponad 10 latach może wreszcie zasądzą eksmisję. On sobie znajdzie kolejne mieszkanie w którym proceder powtarza, za to właściciel ma zniszczone mieszkanie pełne długów, a kasy z typa nie ściągnie bo oficjalnie oszust nic nie ma. Tfu.

Teraz to się załatwia poświadczeniem od notariusza o tym, że jakby co masz gdzie mieszkać w innym miejscu. Wtedy mogą cię wypier.dolić z chaty jeśli nie płacisz.