Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

Nie no ja też głupi byłem jak były niskie stopy i nie wziąłem stałych na 5 lat ale teraz brać stałe oprocentowanie przy takich stopach to naprawdę brak wyobraźni :gayos:

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 578,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

Masa znajomych wzięła ale oni mieli nieporównywalny mniejsze krechy niż moja. Ja mam cichą nadzieję, że cała sytuacja pójdzie w kierunku

Płaciłem 2k

Teraz płacę 4100k

Wzrośnie max do 5k w najbliższych latach

Później spadnie do 3,5k

i jedziemy dalej.

Opublikowano

mi oferowano stale oprocentowanie na poziomie 10.5% w mBank (jakos dwa miesiące temu) :3. Fakt ze mialem tylko 10% wkładu, no ale słabiutko

Opublikowano
Teraz, Wilk_Zly napisał:

Bardzo ciekawa sytuacja na wykresie CDR.

6BE66A0B-EF8C-46CD-8714-4BFCDAC5B6D1.jpeg

Co ciekawego w tym wykresie?

Wszedlem niedawno po 92

Opublikowano

Konserwatywni „technicy” na jednej z  grup inwestorskich, na których się udzielam stawiają tezę, że kurs uklepał dno. Jeżeli mają rację, wybrałeś idealny moment na wejście. 

Z innej beczki: Kęty (najlepsza spółka dywidendowa na GPW) wchodzi na główny parkiet w miejsce Lotosu.

Opublikowano

Warto tez oglądać SCP. Wisiałem przy 169 przez pol roku. Było już ponizej 100. Dwa tygodnie temu jazda na północ i dzisiaj ponad 210 a nawet 230 było ostatnio. 

Opublikowano
19 godzin temu, Wilk_Zly napisał:

Z innej beczki: Kęty (najlepsza spółka dywidendowa na GPW) wchodzi na główny parkiet w miejsce Lotosu.

Rodzinne miasto :wub:

Opublikowano

I kapitalna spółka. Pomimo obecnych przeciwności świetnie się rozwija. I wciąż jest tania jeżeli chodzi o wycenę.

Opublikowano

Kiedyś to się nazywało ZML: Zakład metali lekkich. A same miasto nieduże, ale bardzo zadbane.

Opublikowano

uwaga, uwaga jest pierwszy raz w tym roku na plus, a wy jak tam biedaki yebane? 

146433548_ScreenShot2022-08-15at21_18_45.png.5e3a3ba02bb15d1789fcefdc6742f05e.png

Opublikowano

W końcu założyłem konto IKE Obligacje 10 letnie, na więcej nie mam odwagi :yao:

Opublikowano
W dniu 13.08.2022 o 23:44, Adam GlapJńskJ napisał:

Nie nazwałbym pakowaniem się na minę sytuacji, kiedy ktoś mimowolnie bierze stałe oprocentowanie, jeśli zgodził się na takie warunki to znaczy że stać go by płacić co miesiąc ustaloną na 5 lat do przodu ratę. To że WIBOR spadnie w tym okresie jest praktycznie pewne.. W skali tych najbliższych pięciu lat jeśli pozostanie na zmiennym wiborze okaże się bardziej opłacalne to znaczy, że ci którzy wybrali stałe oprocentowanie zapłacili więcej za "komfort psychiczny" i stabilność. Dla mnie to jest fair, aczkolwiek na pewno znajdą się debile którzy będą płakać w internetach i na ulicy bo bank ich okradł na 5 letniej blokadzie na którą sami się zgodzili.

Poza tym mówiłem już o tym pare miesięcy temu, że jak banki same z siebie proponują przejście na stałą stopę to nie jest to dobra dla klienta propozycja. Doradcy dzwonili i smsowali ludzi zachęcając do wizyty w oddziale, zapraszamy, przeliczymy, będzie fajnie. Było granie na emocjach i panice ludzi.

Opublikowano

szykuje sie za 3 lata nowe pozwy , tym razem od tych co wzieli stala stope. Frankowicze, potem inni i teraz bedzie to

Opublikowano
8 godzin temu, Welna napisał:

szykuje sie za 3 lata nowe pozwy , tym razem od tych co wzieli stala stope. Frankowicze, potem inni i teraz bedzie to

tego kurwa nie rozumiem.

nie cierpię banksterki ale nie powinno się ratować tylka dorosłym ludziom którzy nie potrafią dodać 2 do 2.

Opublikowano
55 minut temu, ping napisał:

nie cierpię banksterki

To zawsze bawi.:)

Opublikowano
43 minuty temu, LiŚciu napisał:

To zawsze bawi.:)

Mnie nie bawi, bo z każdej strony jest jebanko. Nie płaczę nad kredytem, bo jak go brałem, wiedziałem z czym to się je.

Bardziej chodzi o akcje typu wibor wszędzie do góry na pełnej piździe, a banksterka oferuje 0.01% na depozytach :daddy: 

Opublikowano

Ale nie musisz korzystać z produktów bankowych żeby Twoja kasa pracowała. Korzystasz z banków które są komercyjne a jak oferta słaba to banksterka. Jak masło kosztuje 10 pln to piszesz spożywkosterka? To mnie bawi. 

Opublikowano

Spożywczaki nie są dotowane z moich podatków.

A RPP jak i polski rząd bardzo ładnie grają z tymi komercyjnymi instytucjami do jednej bramki.

Opublikowano

jakie 0.01% Ping? Jest 7%.

A ja dziś otwieram bezalkoholowego szampana i świętuję. Od roku  mam pierwszą zieleń w portfelu, zarobiłem ze 3 zł:lapka:

Jeste inwestorę

Ale widziałem, że ta kurwa wig20 dzisiaj miał totalny zjazd:(

Opublikowano

W TOYOCIE tak.

Ale skoro wszystkie banki idą za Wiborem podnosząc koszt kredytu, to też wszystkie banki powinny podnosić oprocentowanie depozytów.

Instytucje, które żyją z kreacji pieniądza i dopisywania cyferek do rachunków bankowych - jakoś się to kręci.

Opublikowano

Czy to oprocentowanie w Toyota jest czasowe? Gdzie nie spojrzę po polskich bankach to zawsze jest do pół roku, a potem pewnie jakaś drobnica. Pytam, bo już nasłuchałem się hurr durrzenia bliskich, że jak to Toyota, jakiś bank krzak, tylko polskie, bo zaraz kryzys/wojna i piniondzuf nie wypłaco złodzieje. :/ 

Opublikowano

W Toyota Bank pracowała Marcy ze Świata Według Bundych, ja tam im ufam.

Spoiler

a nie, to była jakaś fikcyjna banksterka, ale i tak ufam!!!!

Jest czasowe - jak wibor spadnie do 3% to i oprocentowanie zleci.

Opublikowano

Teoria spiskowa . 

Podono Polski Holding Spozywczy kupi Dino za 50 miliardow PLN

jesli to prawda, a moze byc to prawda, to sobie chyba kupie troche akcji