Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cyfra vs Pudło

Featured Replies

Opublikowano

No tak pewnie będzie

sprzedaż nowej konsoli nie będzie mieć takiego znaczenia, póki ludzie będą kupować gry, opłacać miktrotransakcje lub abonament to Sony będzie bez większej różnicy czy grają na PS5 czy PS6, bo zarabiać będą tak samo.

Dlatego nawet słaba sprzedaż PS6 nie zachwieje szybko biznesu Sony, jeśli ludzie wciąż będą grać na PS5

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 179,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko kont nie usuwajcie.

• Powodzenia w dostaniu P.T. na płytce, oh wait  

• Proponuję grać i się nie przejmować, a jak te serwery w końcu wyłączą to będziemy się martwić. Dzisiaj nie śpisz po nocach bo serwery wyłączą i paczy nie będzie, a jutro przykładowo pierdolnie Cię aut

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

A może po prostu skupienie się na graniu w gry?

Jesli o mnie chodzi to gram codziennie i swietnie sie bawie

Ta cala otoczka i awantury to nic jak pospolity kabaret

Opublikowano
2 minuty temu, ASX napisał(a):

sprzedaż nowej konsoli nie będzie mieć takiego znaczenia

nawet nie, że jest to bez znaczenia, zakup ps6 dla jednej gry jest dla sony w takim przypadku nawet bardziej problemem, bo ceny podzespołów w każdej chwili mogą wzrosnąć, koszty produkcji i cena konsoli też, a gracze zainteresowani zakupem ps6 dla wielu gier, zainteresowani przesiadką (jak nie będzie ps6 to może pc?) po prostu jej nie dostaną, jednocześnie nie chcąc starego ps5. sprzęt produkuje się z komponentów zakupionych po określonej cenie i możesz mieć zapasy na magazynach (wyprodukować w sprzyjającym momencie), ale później cena produkcji może wzrosnąć. ktoś napisze, że konsol za 6000 zł nie zabraknie... no nie wiem, ja nic bym nie postawił na to

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

A może po prostu skupienie się na graniu w gry?

Najlepiej na takich za 4 bomby w cyfrze, podobno smakują najlepiej. To jak z tymi gacha gierkami, zainwestowałeś już tyle w mikrotransakcje, że głupio nagle przerwać i odstawić gierkę. Będzie koszone jak za zboże to i więcej platinum będzie wpadało bo więcej klapów będzie je kończyła. Whats not to like.

Opublikowano
35 minut temu, wojtas011 napisał(a):

zrobi nintendo osiągniecią to i klapy tam pójdą

Powiem ci, ze i ja tak pomyslalem xd

20 minut temu, ASX napisał(a):

No tak pewnie będzie

sprzedaż nowej konsoli nie będzie mieć takiego znaczenia, póki ludzie będą kupować gry, opłacać miktrotransakcje lub abonament to Sony będzie bez większej różnicy czy grają na PS5 czy PS6, bo zarabiać będą tak samo.

Dlatego nawet słaba sprzedaż PS6 nie zachwieje szybko biznesu Sony, jeśli ludzie wciąż będą grać na PS5

Jednak cos musi byc nie tak z siedzeniem na starej konsoli, skoro nowe gry na ps4 juz nie wychodza, a pociagnelaby 90% tego co sie pojawia.

Opublikowano
15 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

nawet nie, że jest to bez znaczenia, zakup ps6 dla jednej gry jest dla sony w takim przypadku nawet bardziej problemem, bo ceny podzespołów w każdej chwili mogą wzrosnąć, koszty produkcji i cena konsoli też, a gracze zainteresowani zakupem ps6 dla wielu gier, zainteresowani przesiadką (jak nie będzie ps6 to może pc?) po prostu jej nie dostaną, jednocześnie nie chcąc starego ps5. sprzęt produkuje się z komponentów zakupionych po określonej cenie i możesz mieć zapasy na magazynach (wyprodukować w sprzyjającym momencie), ale później cena produkcji może wzrosnąć. ktoś napisze, że konsol za 6000 zł nie zabraknie... no nie wiem, ja nic bym nie postawił na to

Historia pokazala, ze drogie konsole to byly niewypaly i albo od razu padaly, albo musialy latami gonic.
PS3 gonilo X360, 3DS mial katastrofalny start, nie zblizyl sie do wyniku poprzednika. Xbox One gonil PS4, Saturn przegral z PSX.

Nie mowiac juz o Jaguarach, czy 3DO.

To juz nie sa te czasy, ze mamy jakies generacyjne skoki. Nie ma generacyjnych skokow i, zwlaszcza dla normalnego czlowieka, ktory w ogole nie zauwazy jakiejkolwiek roznicy, nie ma potrzeby przesiadki na sprzet za tysiacpincet dolarow. Rzuca sie na to najwieksi zboczency i tyle, potem bedzie szorowanie po dnie.

Bog Gier Wideo Miyamoto-san ma racje smiejac sie z tego co sie dzieje.

Opublikowano

Już trzeci raz od wczoraj pojawia się tu ten link.

Nie napisałbym też, że nowe gry nie wychodzą już na PS4, jak na kilkunastoletnią konsole wciąż jest nieźle wspierana. Ale faktycznie po 6 latach od premiery PS5 coraz więcej gier zaczyna omijać starą generację, a zapowiada się na to że w przyszłej generacji ten okres crossgenarcyjny będzie jeszcze dłuższy

Opublikowano
2 minuty temu, Kierownik Chad napisał(a):

Historia pokazala, ze drogie konsole to byly niewypaly i albo od razu padaly, albo musialy latami gonic.

2 minuty temu, Kierownik Chad napisał(a):

To juz nie sa te czasy

tak można to skwitować

Opublikowano

no chyba dobrze jak są problemy z dostępnością w rekomendowanej cenie hihihih

Opublikowano

As of 30th June 2026, PS5 has now reached lifetime sales of 95.3 million; the console sold 1.6 million units last quarter (Q1 of financial year 2026), which is a drop of about 36% versus the same period in 2025.

Do momentu ogloszenia podwyzki nikt nie chcial prosiaka, pamietam ze 50 szt lezalo u nas od listopada, w tym przez caly grudzien. Po ogloszeniu podwyzki poszly w 3 dni xd

Od tego czasu do polski trafia sladowa ilosc.

PS5 to nie jest 95 milionow zgrzewusow, ktorzy rzuca sie na PS6. Zgrzewusy to mala czesc, a duza czesc z nich jest wkurwiona.

Opublikowano
9 minut temu, Kierownik Chad napisał(a):

A jak tam sprzedaz PS5 po podwyzkach @krzysiek923 ?:) O Xbox nie mowie, bo tu nie ma sprzedazy od lat.

Aktualny PR chyba nie pomaga marce. Ale też stare Kolodudi pokazują, że przejdzie. Poczekaj na premierę PS6.

Opublikowano

Tak jak pisalem, moze byc tak ze premiera bedzie git: polaczenie hajpu zgrzewusow + specjalnie niska ilosc na polkach.

Ale potem bedzie kubel zimnej wody.

Prosiaki to 9-15% sprzedazy, tyle osob obchodzi grafika.

Opublikowano

Kupią day one rekiny biznesu potem będą pisać w statusach że było warto bo będą podwyżki

Opublikowano
36 minut temu, GearsUp napisał(a):

Najlepiej na takich za 4 bomby w cyfrze, podobno smakują najlepiej.

Jedyną grą w ostatnich latach jaką kupiłem za pełną cenę to był RE9. I w sumie jakbym poczekał to by się nic nie stało.

Jak się nie ma takiego jebniecia że ja muszę już teraz coś mieć to uwierz że można żyć i zawsze mieć w co grać.

Opublikowano
Teraz, drozdu7 napisał(a):

Jedyną grą w ostatnich latach jaką kupiłem za pełną cenę to był RE9. I w sumie jakbym poczekał to by się nic nie stało.

Jak się nie ma takiego jebniecia że ja muszę już teraz coś mieć to uwierz że można żyć i zawsze mieć w co grać.

Ten argument jest dla mnie najglupszy ze wszystkich.

BEDE CZEKAL AZ SONY POZWOLI MI KUPIC TANIEJ, CYFRA JEST SWIETNA

pawel

Opublikowano
4 minuty temu, Kierownik Chad napisał(a):

Prosiaki to 9-15% sprzedazy, tyle osob obchodzi grafika.

Hype dotyczący nowej konsoli, nowego numerka konsoli, to coś więcej niż grafika (i tylko grafika) w połowie generacji. To wydarzenie, które rozniesie się w każdym gronie grających, w całym internecie. Teraz jest sążny kij na łeb od Sony, największe szambo się wylewa, to na premierę PS6 marchewka musi być solidna. Oni o tym wiedzą.

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

To jebnięcie niestety bardzo często dopada graczy. Wystarczy tu na forum wejść do jakiegoś tematu przy premierze większej gry.

Opublikowano

Wg mnie kierownictwo po przenosinach do USA i zniszczeniu Xboxa na jego wlasnym podworku odkleilo sie bardziej niz przy PS3 i to spierdola.

Opublikowano

No właśnie Drozdu przecież teraz się trochę naczekasz bo Sony myśli że jest nintendo i też nie robi już obniżek więc takie perły jak horizon 3 będą zawsze za 4 bomby

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

To jebnięcie niestety bardzo często dopada graczy. Wystarczy tu na forum wejść do jakiegoś tematu przy premierze większej gry.

I skad w ogole ten pomysl, ze jak gry bedziesz mogl kupic tylko od pana sony, to bedzie jakakolwiek (znaczaca) przecena? Nie bedzie, bo wtedy nie bedzie motywacji do kupowania nowych gier, proste. Teraz masz przeceny, bo nie ma gospodarki centralnie sterowanej.