Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cyfra vs Pudło

Featured Replies

Opublikowano
5 minutes ago, Ukukuki said:

+-20 lat i nigdy nie odpalane. 3DS i Switch jako, że korzysta z pamięci flash a nie maskrom ma wbudowane w soft "regenerację" kartridża. Już tutaj to kiedyś wklejałem w postaci posta typa który to znalazł w kodzie konsoli.

Z tą regeneracją to myk był taki, że trzeba te gry co jakiś czas włączać. Ciekawe co z kolekcjonerami trzymającymi je ciągle w folii, ale to chyba bez znaczenia skoro nawet ich nie otwierają.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 172,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Powodzenia w dostaniu P.T. na płytce, oh wait  

• Proponuję grać i się nie przejmować, a jak te serwery w końcu wyłączą to będziemy się martwić. Dzisiaj nie śpisz po nocach bo serwery wyłączą i paczy nie będzie, a jutro przykładowo pierdolnie Cię aut

• kotlet_schabowy
    kotlet_schabowy

No ale zakładając hipotetycznie dwie sytuacje:   -PSN pada, więc kupuję pudełko, nie mam patcha i muszę grać w Wieśka w 15 fps na bagnach   vs   -cyfra znika ze sklepiku

Opublikowano

Czyli coś jak logowanie co 3 lata do psn. A niby fizyki lepsze

Opublikowano
10 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Z tą regeneracją to myk był taki, że trzeba te gry co jakiś czas włączać. Ciekawe co z kolekcjonerami trzymającymi je ciągle w folii, ale to chyba bez znaczenia skoro nawet ich nie otwierają.

Kot Schrodingera. To już niedługo zafoliowane gry 3DSa trzeba zacząć wyrzucać do śmietnika,

Opublikowano
51 minut temu, GearsUp napisał(a):

Kot Schrodingera. To już niedługo zafoliowane gry 3DSa trzeba zacząć wyrzucać do śmietnika,

No właśnie niekoniecznie, bo uszkodzenie nośnika to nie utrata licencji. To jest właśnie zabawne, że ułomne prawo do dzisiaj nie zostało doprecyzowane. Pamiętam, jak kiedyś cd projekt (bezpośrednio) albo gram.pl (należący do cd projekt) wymieniał porysowane płyty z grą za free. Trzeba było tylko odesłać uszkodzony nośnik, a oni wysyłali ci nowy.

Opublikowano

5frtygkhk.jpg

Ciekawe ilu z was wciąż trzyma w foliach pęknięte płyty na PS5 hehe. Słyszeliście kiedyś o pękniętym nowym kartridżu?

Opublikowano

płyta połamana w trakcie załadunku, transportu, to najczęściej kwestia tego, jakie podejście ma kurier/dostawca. jak się postara, to i kartridż dotrze uszkodzony. no niesamowita sprawa, nikt na takiego nigdy nie trafił. a pudełko jak wyglądało?

nigdy mi się to nie zdarzyło podczas interakcji, bo z płytami i sprzętem nigdy nie obchodziłem się jak małpa. nie miałem też problemu z powyginanym hdmi w konsoli, bo zamiast wciskać wtyczkę na oślep metodą chybił trafił, odwracam konsolę podłączając kabel

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Kupiłem pewnie grubo ponad 100 gier w pudełkach wysyłanych pocztą i tylko raz miałem problem z płytą. Był to Immortal Fenyx Rising, którego kupiłem forum. Instalacja z płyty wywalała błąd, po kilku próbach dałem sobie spokój i zainstalowałem ją zdalnie przez apkę Xboxa, płytkę wrzuciłem wrzuciłem do napędu w celu weryfikacji i mogłem grać :)

Opublikowano

No ja miałem kilka problemów z płytami, ale to dlatego, że kupowałem używane gry na PS2 od ciarachów oszustów co pisali, że stan bardzo dobry, a płyty i pudełka zajechane. Nawet zdarzali się tacy na forum tutaj. Ale to było 20 lat temu, od tego czasu nie kupuje używanych płyt. Z nówkami nigdy nie miałem problemu.

Opublikowano

I tak to powinno wyglądać, a nie że w 90% przypadków jest na odwrót.

Screenshots_2026-07-15-09-16-04.png