Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cyfra vs Pudło

Featured Replies

Opublikowano
16 minut temu, Kierownik Chad napisał(a):

Ten argument jest dla mnie najglupszy ze wszystkich.

BEDE CZEKAL AZ SONY POZWOLI MI KUPIC TANIEJ, CYFRA JEST SWIETNA

pawel

Ale nie zrozum mnie źle, ja bym chciał żeby wszystko było jak kiedyś. Płytki, mapki, wybór.

Ale płyty za 300 zł też bym nie kupił, po prostu ja nie wydaje takich sum na gry przeważnie

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 179,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko kont nie usuwajcie.

• Powodzenia w dostaniu P.T. na płytce, oh wait  

• Proponuję grać i się nie przejmować, a jak te serwery w końcu wyłączą to będziemy się martwić. Dzisiaj nie śpisz po nocach bo serwery wyłączą i paczy nie będzie, a jutro przykładowo pierdolnie Cię aut

Opublikowano

No ale dlaczego? Co nagle wszystkie gry zaczną kosztować 339 ? Nie wydaje mi się

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

No ale dlaczego? Co nagle wszystkie gry zaczną kosztować 339 ? Nie wydaje mi się

Jezu, przede wszystkim: czy musisz kupować na premierę? Jesteś dzieckiem, że musisz już? Nie da się, przeginają, trudno. Trzeba utrzymać zwieracze i czekać z tą sraczką na promocję.

Opublikowano
19 minut temu, Kierownik Chad napisał(a):

No to zaczniesz.

Nie zacznie jeśli nie chce, nie ma sensu straszyć.

Nawet na typowo cyfrowo platformach gdzie nie ma w ogóle płyt jak Steam jest cały przekrój cenowy gier, od gier F2P, przez indyki robione przez kilka osób za kilka złotych, po gry AAA na przecenach i edycję hiper deluxe za 7 bomb. Kompletnie nie zapowiada się na to by nie było wyboru i żebysmy byli zmuszeni płacić 300+zł za gry. Zwłaszcza że dla mlodszych pokolen wychowanych na grach F2P, koncept placenia w za grę jest coraz bardziej obcy, więc prędzej zdominują nas gry F2P niż za 300 zl

Co do sprzedaży nowych konsol jeśli będą drogie, to jest raczej oczywiste, że jest jakaś niewielka grupa entuzjastów gotowa zapłacić 700, 800, a nawet 1000 dolarów i więcej za nowy sprzęt do grania, ale masowy rynek się od takiej ceny odbije. Mądrzejsi ludzie od nas uwazają że nawet Switchowi 2 może być trudno nawiązać do sukcesu Switcha 1 jeśli nie będzie obniżki cen, a to przecież konsola za jakieś 500 dolarów.

Opublikowano

Dla mnie to jest w sumie niesamowite zjawisko (bo nie rozumiem z własnej perspektywy), że stare chłopy nie potrafią przyswoić faktu, że my już nic nie dyktujemy, decydują inne pokolenia i należy się z tym pogodzić. No tyle się o tym pisze na forum, a zawsze wraca. Kiedyś było inaczej, teraz jest tak i pozostaje ci grać lub wysiąść. Przecież to jest case płyt/pudełek z grami. Tylko to drugie zaakceptujecie, a o tym pierwszym do usranej śmierci będziecie dyskutować.

Opublikowano
35 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Jezu, przede wszystkim: czy musisz kupować na premierę? Jesteś dzieckiem, że musisz już?

No to zobacz co pisałem wyżej ;)

Opublikowano
Teraz, krzysiek923 napisał(a):

Dla mnie to jest w sumie niesamowite zjawisko (bo nie rozumiem z własnej perspektywy), że stare chłopy nie potrafią przyswoić faktu, że my już nic nie dyktujemy, decydują inne pokolenia i należy się z tym pogodzić. No tyle się o tym pisze na forum, a zawsze wraca. Kiedyś było inaczej, teraz jest tak i pozostaje ci grać lub wysiąść. Przecież to jest case płyt/pudełek z grami. Tylko to drugie zaakceptujecie, a o tym pierwszym do usranej śmierci będziecie dyskutować.

4 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

Ty masz 80 lat, czy się odkleiłes?

Średnia wieku gracza to ok. 40 lat i rośnie.

Jakie konkretnie pokolenia decydują?

Dzieciaki to mogą decydować o robloksie i komorkach, a nie o konsolach za ponad 1000 dolcow.

Opublikowano

Ktoś będzie chciał pograć w gre x a asax wyjedzie że nie trzeba w to grać bo są gry f2p a tak wgl to może kupi pan gamepassa w promocyjnej cenie?? Co prawda nie ma tam tego co chcesz ograć, ale będziesz miał gry w które nie chcesz grać!

O to w tym chodzi że nawet jak sie nie jest premierowym napaleńcem to przy braku pudełek z automatu tracimy jedno ze źródeł gdzie możemy dość szybko kupić taniej daną gre. W przypadku pereł z korony playstation jak wiemy po forum idzie to zrobić już po weekendzie. A przy cyfrowych wydaniach nabardziej fair zachowuje sie capcom bo wiadomo od razu że dość szybko wleci promka i na premiere opłaca sie brać ich gry tylko jak sie bardzo na nie czeka

Opublikowano

To kto będzie płacił 300 zł za grę AAA jak nasze starzejące się pokolenie kupujących gry się wykruszy?

Btw. Znam tylko jednego wydawcę, który praktycznie nie przecenia swoich gier i jest to Nintendo, u nich ta wizja płacenia płacenia 300 zł za grę jest najbardziej realna, więc jak widać pudełka nic tu nie gwarantują

Opublikowano

No na Nintendo ludzie placa 250-300 zł bez mrugnięcia, przecen brak albo minimalne a kierownik się martwi kto gry będzie kupowacXD, przeciez ludzie ciągle piszą że teraz jest granie tanie jak woda z kranuXD

Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał(a):

może kupi pan gamepassa w promocyjnej cenie??

Ale proszę tu nie mieszać Xboxowych rzeczy. Póki co to firma która tak się chwaliła swoją fizycznością, gdzie ludzie wytykali że na Sony jest płytka i są wszystkie dane a na Xboxie nie, to właśnie ta firma się wysrała na swoich graczy pierwsza.

Na Xboxie przynajmniej gry MS są przeceniane, teraz wogóle mają niższy standard bo i Forze i Gearsy można za 279 zł wziąć. Można póki co sobie kupić w innym regionie, można kupić kluczyk, można dostać wersję PC, można zrobić refund. Pod pewnymi względami przypomina to ekosystem z komputera.

Nie moja wina że jedna decyzja pokazała jakim miejscem są dziś konsole do gier

Opublikowano

gamepass fajny, moge sobie ograć na premiere gerke za 50zł i nie musze później z nią iść do paczkomatu.

Co do tych gier nintendo to też ostre kity z tym brakiem przecen bo chyba dosłownie nic nie trzyma tych 3 bomb od czasu premiery s2 może jedynie te zeldy czy inny mario, ale reszta? Normalnie idzie po miesiącu wyrwać taniej nawet nówke a co dopiero używke

Opublikowano

No reszta od N cały czas trzyma cenę i ludzie biorą więc nie wiem czym się dave martwi, na PlayStation też ludzie beda kupować w pełnej cenie lub z 20% obniżką.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek923 napisał(a):

Jezu, przede wszystkim: czy musisz kupować na premierę? Jesteś dzieckiem, że musisz już? Nie da się, przeginają, trudno. Trzeba utrzymać zwieracze i czekać z tą sraczką na promocję.

Tymczasem promocja na Storze w ramach Summer Sale gierki która ukazała się 5 lat temu: 350zł 320zł

Opublikowano
2 godziny temu, Kierownik Chad napisał(a):

Ty masz 80 lat, czy się odkleiłes?

Średnia wieku gracza to ok. 40 lat i rośnie.

Jakie konkretnie pokolenia decydują?

Ja pierdolę... No nie rozbrajaj mnie. A o czym my tutaj pierdolimy dzień w dzień od ładnych lat paru? Jakieś gaasy, skiny, chuje muje... Dla nas to jest? My tego chcemy?

Opublikowano

Chodzi mi o to wypinanie przez niektórych userow pośladków i proszenie niech sony laduje.

NO MUSI LADOWAC, CO PAN ZROBISZ? SWIAT SIE ZMIENIA, MLODSZE POKOLENIA DECYDUJO, TO NIECH SONY ŁADUJE.

Jak się pisze, ze dane sa zmanipulowane, to przylatujecie i piszecie "WCALE ZE NIE SOM 99.9% LUDZI KUPUJE CYFRE".

Jak się daje logiczne argumenty typu: jak masz w sklepie jedno jablko i 99 pomarańczy, i to jablko i te pomarańcze sie sprzedadza, to wychodzi Pan gajownik, ktoremy bardziej opłaca sie opierdalać cytrusy, i mowi: "jak widać nikt nie chce jabłek, jablka UMARLY. Konsumenci juz ich nie chcą", a do tego do puli pomaranczy wpierdala jeszcze mandarynki i cytryny, zeby dominacja byla totalna, to wy dostajecie małpiego rozumu i mówicie ze "no tak, tak, co zrobic, zobacz 300 pomarańczy przypada na 1 jablko, lepiej sie z tym pogodzic". Jesteście po prostu pozytecznymi idiotami, ktorzy oswajaja ludzi z patologia.

Tak kurwa, nie bedzie pudelek, sony bedzie monopolista i cyfra bedzie w normalnej cenie, z licznymi promocjami.

Jak bardzo trzeba byc odklejonym, zeby w to wierzyc?

Ewentualnie w imie czego ta racjonalizacja?

Opublikowano
4 godziny temu, wojtas011 napisał(a):

w krajach jebanych grubasów cyfra dominuje

Bo tam by zawału masowo dostawali od wstawania do zmiany płyty w napędzie

Opublikowano
13 minut temu, Kierownik Chad napisał(a):

Chodzi mi o to wypinanie przez niektórych userow pośladków i proszenie niech sony laduje.

NO MUSI LADOWAC, CO PAN ZROBISZ? SWIAT SIE ZMIENIA, MLODSZE POKOLENIA DECYDUJO, TO NIECH SONY ŁADUJE.

Nie, wypinanie pośladków i ładowanie dotyczy tych starych krzykaczy, którzy płaczą, ale płacą. Wspomnieni wyżej Square i Szermac zwyczajnie akceptują rzeczywistość (nie kojarzę ich notorycznie narzekających, ale może się mylę) zmiany i widocznie uznają, że stać ich jeszcze na zabawę, nie muszą sobie odmawiać. Chociaż w chujową stronę to wszystko poszło, bo świat się zmienia i nie stare dziady go kreują. Nie pod dziadków Sony planuje ruchy w przyszłość. Jakby nie chcieli, to by olali i zostawili Sony tych, którzy MUSZĄ BO SIĘ UDUSZĄ grać na konsoli Plejstejszyn, albo zwyczajnie sami sobie zgotowali ten los.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
22 minuty temu, Kierownik Chad napisał(a):

Jak się daje logiczne argumenty typu: jak masz w sklepie jedno jablko i 99 pomarańczy, i to jablko i te pomarańcze sie sprzedadza, to wychodzi Pan gajownik, ktoremy bardziej opłaca sie opierdalać cytrusy, i mowi: "jak widać nikt nie chce jabłek, jablka UMARLY. Konsumenci juz ich nie chcą", a do tego do puli pomaranczy wpierdala jeszcze mandarynki i cytryny, zeby dominacja byla totalna, to wy dostajecie małpiego rozumu i mówicie ze "no tak, tak, co zrobic, zobacz 300 pomarańczy przypada na 1 jablko, lepiej sie z tym pogodzic". Jesteście po prostu pozytecznymi idiotami, ktorzy oswajaja ludzi z patologia.

Oj, radzę nadrobić m.in. moje posty o innych mediach: muzyka, książki/komiksy/filmy etc.

Wiem, że nie musiałeś akurat być na forum, wtedy, w tamtym temacie i czytać, ale jak najbardziej napisałem o tym post.

Opublikowano
7 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Nie, wypinanie pośladków i ładowanie dotyczy tych starych krzykaczy, którzy płaczą, ale płacą. Wspomnieni wyżej Square i Szermac zwyczajnie akceptują rzeczywistość, zmiany i widocznie uznają, że stać ich jeszcze na zabawę, nie muszą sobie odmawiać. Chociaż w chujową stronę to wszystko poszło, bo świat się zmienia. Jakby nie chcieli, to by olali i zostawili Sony tych, którzy MUSZĄ BO SIĘ UDUSZĄ grać na konsoli Plejstejszyn, albo zwyczajnie sami sobie zgotowali ten los.

To nie chodzi o to czy kogos na coś stać czy nie, tylko o ciągle przesuwanie granicy.

Teraz mamy np płatna reklame gta na netfliksie. Robia z nas debili.

3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

Oj, radzę nadrobić m.in. moje posty o innych mediach: muzyka, książki/komiksy/filmy etc.

Wiem, że nie musiałeś akurat być na forum, wtedy, w tamtym temacie i czytać, ale jak najbardziej napisałem o tym post.

Ok, przyznaje ze nie lapka

Konczac wywod, moim zdaniem endgame korpo to nawet nie cyfra, a gownostreaming w spizdzialej jakosci, lagiem pod palcem, dodatkowym abo za brak reklam w grze, abo za maksymalny czas gry na tydzień, za rozdzielczosc w grze, za ray tracing, i bog wie co jeszcze frog

Zgadzajmy sie na wszystko.

Opublikowano
Teraz, Kierownik Chad napisał(a):

To nie chodzi o to czy kogos na coś stać czy nie, tylko o ciągle przesuwanie granicy.

Teraz mamy np płatna reklame gta na netfliksie. Robia z nas debili.

No OK, mnie to wkurwia, ale dlaczego ja mam komuś ustalać granice? Dla mnie granica została przekroczona dawno temu w przypadku Sony i już nie chcę tej konsoli. Ludzie przy hajsie wydają pieniądze na jakieś gówniane obrazy (DZIEŁA) i wieszają na ścianie, a ja mam komuś zabraniać konsoli i gierek, towarzyszących mu od zawsze, kiedy dobrze zarabia i nie czuje tego tak bardzo finansowo? Jak ktoś jest debilem, to nie trzeba z niego robić debila, tylko od razu robi się na nim pieniądze. Przecież wiadomo, że ludzi głupich jest więcej niż mądrych (#korwin #tfudemokracja). Fajne takie myślenie życzeniowe, ale walka z tym to trochę przyklejanie się do asfaltu tych aktywistów eko. Jebnie wtedy, kiedy większość powie "za drogo", bo nawet ślepy i najgłupszy zauważy, że ciąży mu na portfelu i zwyczajnie zagłosuje portfelem, nie kupi zabawki za taką cenę. Ale nie wymusisz na ludziach swojej granicy. Jeden chodzi w taniej szmacie i jest dla niego wygodna, a drugi zapłąci dwa razy tyle za znaczek, BO CHCE. Co mam mu powiedzieć? Nie chciej? Nie masz nawet argumentu. Bo co to znaczy "za drogo"? Że kiedyś było taniej? Patrzysz na nasze podwórko, na politykę i ludziom nawet argumenty rzucane w mordę nie wystarczają, żeby coś tam przeskoczyło.

A co do sedna, to tak - robią z nas debili. Od zawsze.

Opublikowano

Mozna, na poczatek, nie przyklaskiwac panom, ktorzy posiadaja własne odrzutowce, a ich interes jest sprzeczny z naszym.

Opublikowano

To domena fanów PS do niedawna (do afery z płytami). Kurz nostalgii opadł, jednak chodzi tylko o pieniądze (!). Fani Xboksa korzystają z tej platformy, bo im odpowiada. Jak nie będzie, to po prostu ją zmienią.