Opublikowano czwartek o 21:273 dni Ech, zagrajmer tęskni za 7. generacja. Kazda firma wykręciła po ~100 baniek konsol. Bili sie o graczy. Raj.
Opublikowano czwartek o 21:343 dni No widzisz, tak napisałeś o tym jabłku i pomarańczach... W opozycji do tego wypinania się na graczy-dziadków, zadziwia mnie ta ich oszczędność w monetyzowaniu nostalgii. Przecież my nie będziemy żyć (grać) wiecznie, społeczność graczy pamiętających początki PS się wykrusza, nie każdy grający na PS5 ma sentyment do PSX, więc dlaczego regularnie nie sprzedają szarej PS5 i oddzielnie szarego pada ala ostatni anniversary?
Opublikowano czwartek o 21:363 dni 6 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):no i dla sony jeden chuy, bo jak ktoś kupuje konsolę dla jednej gry, to lepiej żeby nie kupował z ich perspektywy. niech sobie gra w fifke na ps5, byle tylko abonament za neta opłacał, no chociaż tyleNie podłączyłem jeszcze mojego ps5 do neta, gry mam same używki po kimś czyli okradam wspaniałego pana sony, który łaskawie sprzedał mi komsole ze stratą?
Opublikowano czwartek o 21:373 dni Tylko jeśli mowa o stacjonarkach, bo przecież jeszcze DS i PSP do siódmej przynależą, więc kolejne ćwierć miliarda bez mała. 550 mln graczy, którzy przestali być ludźmi i zapomnieli skąd przybyli.
Opublikowano czwartek o 21:383 dni Teraz, SlimShady napisał(a):Tylko jeśli mowa o stacjonarkach, bo przecież jeszcze DS i PSP do siódmej przynależą, więc kolejne ćwierć bańki bez mała. 450 mln graczy, którzy przestali być ludźmi i zapomnieli skąd przybyli.Nikt nie policzył, ilu z nich się wykruszyło i rzuciło granie w kąt, bo trafiło się ślepej kurze ziarno w postaci baby i gówniaka.4 minuty temu, Chewie napisał(a):Nie podłączyłem jeszcze mojego ps5 do neta, gry mam same używki po kimś czyli okradam wspaniałego pana sony, który łaskawie sprzedał mi komsole ze stratą?Na pewno woleliby oferować ci usługę zamiast sprzętu, ale na to jeszcze przyjdzie czas, marzenie korpo musi przeczekać zderzenie z obecnymi możliwościami.
Opublikowano piątek o 04:402 dni 7 godzin temu, Kierownik Chad napisał(a):Zgadzajmy sie na wszystko.Ale to co mamy rzucić swoje hobby wszyscy jak jeden mąż?Przecież nikt tu nie wychwala cyfry, nikt nie wychwala tego że zabiera się wybór.Też mógłbyś nie sprzedawać Game Key Cardów, albo płyt z 80mb Dooma w ramach nie przesuwania granicy ;)Ale każdy robi jak uważa
Opublikowano piątek o 05:132 dni a sprzedając gej karty firmy capcon wspiera excelowe słupki dotyczące cyfry na nintendo, no nie lepi mi się to
Opublikowano piątek o 06:272 dni Ale to wszystko dotyczy tylko Sony na dzień dzisiejszy.Na Xboxie nic się nie zmieniło, na switchu nic się nie zmieniło, na pc nic się nie zmieniło.Daje też tip: nie ma obowiązku grać na PlayStation.Dla sprzedawców niestety żadnej rady nie mam.
Opublikowano piątek o 06:352 dni Na razie jedyna zmiana to brak możliwości odsprzedania gry chyba, że aktywuje się kod na nowym koncie.Tam ktoś przytaczał moje kupowanie cyfry, tylko, że ja nie kupuje dużo gier, zdecydowanie mniej niż osoby które wrzucają fotki pudełek do Zakupów Growych. No i na cyfrę przesiadłem się dawno temu, więc mnie te zmiany jakoś nie bolą.
Opublikowano piątek o 06:432 dni 1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):Ale to co mamy rzucić swoje hobby wszyscy jak jeden mąż?Przecież nikt tu nie wychwala cyfry, nikt nie wychwala tego że zabiera się wybór.Też mógłbyś nie sprzedawać Game Key Cardów, albo płyt z 80mb Dooma w ramach nie przesuwania granicy ;)Ale każdy robi jak uważaDooma dark ages nie sprzedawaliśmy.Wycofalismy cyfrowe doladowania portfela i abonamenty.Nie sprzedajemy kodow w pudelku, moze ze 3 razy przez 13 lat zamówiłem przez przypadek albo dostawca nie opisal jako ciab. Gta6 to byl blad, zaluje ze dodalem do oferty, bałem sie gadania: "CO TO ZA SKLEP SKORO NIE MA GTA6 HAHAHAHA". Gamekey card nintendo wlicza do fizykow. Moim zdaniem to o wiele lepsze rozwiązanie niz cyfra, jest fizyczne, mozna je podarować, odsprzedać, wymienic. To nie jest przesuwanie granicy tylko kompromis przy wielkich grach, ktorego niektórzy, glownie square Enix, naduzywaja. Rynek oczywiscie zareagowal odpowiednio - aktualnie z kazdym tygodniem przybywa cartow, ratio jest coraz lepsze. Wydawcy wiedza, ze gkc nie zejdzie. Idealny przykład na to, ze wasze skomlenie to tylko skomlenie pozytecznego idioty, bo oczywiscie ze mamy wplyw na to co sie dzieje.Po cichu licze na 128gb carty, ale przy tym co sie dzieje to moze byc ciężko.
Opublikowano piątek o 06:512 dni Ale doom działa jak game key card ale widać właściciel sklepu pb faworyzuje gry Nintendo, a tylko m$ bojkotuje.
Opublikowano piątek o 07:032 dni 10 minut temu, devilbot napisał(a):Ale doom działa jak game key card ale widać właściciel sklepu pb faworyzuje gry Nintendo, a tylko m$ bojkotuje.A jeszcze w tym miesiącu dostaniemy możliwość dodania do konta i nie biegania żeby zmienić płytexbox gej kart>nintendo gej kart
Opublikowano piątek o 07:132 dni Kurwa ja nie mam zamiaru czuć się winnym że firma zabiera wybór xd.Wogóle od lat jest jakaś dziwna narracja że to gracze są winni. Gracze mają się kajać za każdym razem przed FIRMĄ KTORA JEST ZMUSZONA.Przecież to wasza wina bo nie kupiliście wystarczająco pudełek! To przez graczy studio zamknęli, bo nie kupiliście ich gier! I teraz szukają pracy i wypisują na BlueSky!Nie przypominam sobie bym w czasach PSX, PS2 przejmował się czymkolwiek poza graniem, nawet korzystając z piratów.Czy nawet później kupowałem gry kiedy chciałem, jak chciałem i miałem wyjebane. A nie jakas presja bo studio jest pod ścianą, z moja ulubiona marka nie przetrwa, że ten straszny MS ich ubije!Później weszła cyfra i zacząłem wybierać to co dla mnie wygodniejsze i nie mam zamiaru teraz przepraszać za to xdDla mnie mogą się wszystkie firmy wyjebac na ryj, studia pozamykać. Mam to w dupie. Chce sobie grac, na dziś jest to dla mnie osiągalne finansowo. Jak nie będzie to skupię się na książkach i filmach bardziej bo to tak samo lubię.Albo ukradnę, nazgrywam Romów i nawet mi brewka nie pyknie przy tym.Po prostu męczące jest to jak graczyki się wytykają palcami a firemka w tym czasie otwiera szampany i daje sobie premie
Opublikowano piątek o 07:312 dni No myśl sobie co chcesz ale może lepiej skieruj swoją frustrację w stronę Sony a nie innych graczy bo nie kupowali płyt ;)
Opublikowano piątek o 07:342 dni Sprzedawca pudełek to bardzo obiektywna i niezależna strona w tej dyskusji.
Opublikowano piątek o 07:382 dni 5 minut temu, drozdu7 napisał(a):No myśl sobie co chcesz ale może lepiej skieruj swoją frustrację w stronę Sony a nie innych graczy bo nie kupowali płyt ;)Kupowali. Nie bylo residenta requiem przez 6 tygodni od premiery, a i tak zrobil 50% w pudle.3 minuty temu, devilbot napisał(a):Sprzedawca pudełek to bardzo obiektywna i niezależna strona w tej dyskusji.Tak samo jak inżynier z nasa, ktory komentuje rakiety SpaceX.Lepiej niech taki drozdu7 sie wypowiada na temat umieszczenia wahadlowca na orbicie.
Opublikowano piątek o 07:452 dni 5 minut temu, Kierownik Chad napisał(a):Kupowali. Nie bylo residenta requiem przez 6 tygodni a i tak zrobil 50% w pudle.dopiero co pisałeś że te wszystkie analizy i liczby są niewiarygodne i zmanipulowane, a teraz sam się na nie powołujesz (wystarczyło że podali wyższy procent dla pudełek)
Opublikowano piątek o 07:482 dni Ale te dane nie są podane przez media z usa na smyczy sony i xboxa tylko przez jakiegoś chłopa z uk
Opublikowano piątek o 07:562 dni to liczby są z analizy Ampere która jest agencją analityczną, Christopher Dring z Wielkiej Brytani tylko podał je dalej
Opublikowano piątek o 07:572 dni 15 minut temu, Kierownik Chad napisał(a):Lepiej niech taki drozdu7 sie wypowiada na temat umieszczenia wahadlowca na orbicie.Ale weź wyluzuj bo widzę że już woda się gotuje i jakieś pojazdy zaczynasz.Ja pisałem o swojej perspektywie bo ona mnie interesuje, Ciebie interesuje globalny spisek który niszczy Twój biznes przede wszystkim. No firmy sobie manipulują, a gracze się w tym taplają wybierając sobie dane które im pasują, te są dobre, te nie, te z usa, te z małego sklepiku a te od Capcomu. Widać gracze też potrzebują NARRACJI
Opublikowano piątek o 07:592 dni Przepraszam, moglbym podyskutowac z kims, kto ma jakies logiczne argumenty lub kontrargumenty, oprocz "TYP SPRZEDAJE PLYTY HAHAHAH CO ON PIERDOLI".Elo!