Opublikowano środa o 13:004 dni I 3 stopnie konta prędkości pobierania. Na plebejskim max to 5MB/s , jak chcesz pełną prędkością to dopłać.
Opublikowano środa o 14:164 dni Przeciez premiery w tym roku to jest jedna wielka farsa.Wspomniany wyzej RE Requiem byl wyprzedany w calej Europie jeszcze przed premiera, a potem tygodniami nie bylo restockow. I tak ze wszystkimi dobrymi grami. Specjalnie mocno limitowany naklad zeby pasowalo pod N A R R A C J E. Gdzie nahajpowani gracze mogli kupic? Zostalo cyfrowe wypozyczenie.
Opublikowano środa o 14:354 dni Jakby capcom nie liczył gejkarta jako cyfra to by wyszło jeszcze więcej pudełek
Opublikowano środa o 14:454 dni 8 godzin temu, devilbot napisał(a):Sony zabrało Wrednemu Maratona xdCo mi Sony dasz, w ten niepewny czas?
Opublikowano środa o 15:274 dni 10 godzin temu, Square napisał(a):A jak klikniesz trzy kropki to nie ma tam innej wersji?Jest DELUXE, jeszcze droższa, albo Upgrade do DELUXE - jedyne 79,99Ale luzik, jakoś udało się odnaleźć kafelek w bibliotece i ściągam.Tylko jak mam kupioną to chyba nawet w sklepie powinna być opcja "download", a nie cena, żebym może przypadkiem kupił drugi raz - trochę śmierdzi mi to podstępem i cwaniactwem.
Opublikowano środa o 15:324 dni Widać jasno że tylko w ameryce żyją cyfrowe świry a reszta świata normalni pudełkowcy+ opłaceni cyfrowcy typu asax przedstawiający fałszywy obraz świata żeby korporacje wygrały i nas zniewoliły
Opublikowano środa o 15:334 dni Czezky tak poważnie, dziwi cię że firma która ponad 90% gier sprzedaje cyfrowo, która zarabia lepiej na każdej sprzedaży cyfrowej niż fizycznej, nie zależy specjalnie na sprzedaży pudełek i restocku? Jako przedsiębiorca powinieneś wiedzieć, że nie chodzi tu o budowanie jakieś narracji, a o zwykłą maksymalizację zysku. Capcom wie że sprzedaje gry głównie cyfrowo i wiedzą że ludzie i tak kupią ich gry.
Opublikowano środa o 15:334 dni 6 minut temu, Wredny napisał(a):Tylko jak mam kupioną to chyba nawet w sklepie powinna być opcja "download", a nie cenaNie wiem, poklikałem po bibliotece i wszędzie jest ok, domyślnie odpala się wersja do pobrania.
Opublikowano środa o 15:374 dni 3 minuty temu, ASX napisał(a):Czezky tak poważnie, dziwi cię że firma która ponad 90% gier sprzedaje cyfrowo, która zarabia lepiej na każdej sprzedaży cyfrowej niż fizycznej, nie zależy specjalnie na sprzedaży pudełek i restocku?Jako przedsiębiorca powinieneś wiedzieć, że nie chodzi tu o budowanie jakieś narracji, a o zwykłą maksymalizację zysku. Capcom wie że sprzedaje gry głównie cyfrowo i wiedzą że ludzie i tak kupią ich gry.jesli firma wrzuca do jednego wora cyfrowe majtki dla leona, gry ktorych nie ma w pudelkach albo nie ma ich w pudelkach od lat, game key cardy, gry z telefonow, monetyzacje z telefonow, streamingow, etc, i potem przeciwstawia je pudelkom to nie tyle wierze, co wiem ze jest budowana narracja dla Asaxow tego swiata.Albo te pseudo leaki o sprzedazy pudelkowej z UK Wychodzi na to ze sami jedni w UK okupowalibysmy top 10 sprzedazy fizycznej gier ze swoimi statsami z Polski, rynku pewnie kilkanascie razy mniejszego.To sa newsy z portali typu, za przeproszeniem, Polygon - niesamowite to jest, nie wiem czy ktos w ogole zwrocil uwage jak tam budowana jest narracja."No tak, sony nie ma wyjscia, NIE MA WYJSCIA, TAK MUSI BYC, gry w top 10 sprzedazy sprzedaja po 1000 egzemplarzy! Nikt nie kupuje pudelek, dziwi mnie ten backlash, pRZECIEZ SONY NIE MA WYJSCIA"Say cyfra again. Say cyfra again, I dare you, I double dare you motherfucker, say cyfra one more Goddamn time!
Opublikowano środa o 15:464 dni Nie pisałeś kiedyś Dejw że przy starszych residentach capcom dba elegancko żeby tłoczyć cały czas nowe pudła i jest elegancja z dostępnością?No i trudno żeby w przypadku tych capcomo cweli nie dominowała cyfrowa sprzedaż jak rozdają swoje gry za pół darmo co miesiąc. Przecież to nawet od niechcenia sie to dodaje do biblioteki
Opublikowano środa o 15:494 dni No to tez sie kupy nie trzyma, ze cyfra taka super a nonstop tlocza te residenty, ktore zreszta ciagle sie sprzedaja jak pojebane.Cyfra cyfra, a duzo znacie tych 100% cyfrowcow oprocz asaxa i drozda? Bo ja, pewnie z racji zawodu, nie znam.Sklep Perfect Blue / Najlepsze i Tanie Gry Konsole Gadżety"resident evil" - Sklep Perfect Blue / Najlepsze i Tanie...W ogole dzisiaj rzucilem na fejsa dostawe i to sa w wiekszosci residenty akurat Jak mozna pisac, ze nie ma narracji? Prowo albo debil, to albo to.Dane wyzej, z rynkow poza USA, uśrednijmy ze 50% to pudlo (i to POMIMO wielotygodniowego braku dostepnosci, co pokazuje jak wielkie ssanie jest na pudla) to i tak pikus z Polska, Obstawiam, ze tutaj 80-90% to physicale. Nie ma zadnej cyfrowej dominacji, sa tylko zmanipulowane liczby, zebys poczul sie lepiej jak beda cie dymac z wypozyczeniami po 500 zl.A to i tak jeszcze pol biedy, bo wiadomo ze prawidziwy cel to S T R E A M I N G.
Opublikowano środa o 15:574 dni Masz jakieś źródło że Capcom wlicza do cyfrowej sprzedaży gier miktrotransakcje jak majtki Leona, czy to kolejny fake news?Poza tym co w tym złego że wlicza do sprzedaży gier, gry dostępne cyfrowo i te których juz nie ma lub są trudno dostępne w pudełkach. To jest przecież jedna z głównych przyczyn sukcesu Capcomu. Kiedyś przed cyfrą cykl sprzedaży ich gier był znacznie krótszy, sprzedawały się dobrze dopóki pudełka były eksponowane w sklepach. Teraz głównie dzięki cyfrze ich gry sprzedają się w milionach wiele lat premierze, co prawda często są na promocjach ale i tak daje im to stabilne źródło dochodu.8 minut temu, Kierownik Chad napisał(a):No to tez sie kupy nie trzyma, ze cyfra taka super a nonstop tlocza te residenty, ktore zreszta ciagle sie sprzedaja jak pojebane.Cyfra cyfra, a duzo znacie tych 100% cyfrowcow oprocz asaxa i drozda? Bo ja, pewnie z racji zawodu, nie znam.Przypominasz gościa który neguje globalne ocieplenie bo na twoim podwórku w styczniu spadło 50 cm śniegu. Z całym szacunkiem Perfect Blue to nie jest cały swiatNie jestem w 100% cyfrowy, mam setki gier w pudełkach i od czasu do czasu wciąż coś kupuje
Opublikowano środa o 16:014 dni Powiem jak prostemu czlowiekowi: chodzi o to, ze pudelek sprzedaje sie za duzo, wiec trzeba klientow uszczesliwic na sile.Pamietacie jak w 2013 ten zjeb z sony, architekt GaaSowej przyszlosci, mowil ze za 3 lata nie bedzie gier w pudlach, a w singlowe nikt nie bedzie chcial grac? I juz wtedy wg niego cyfra DOMINOWALA A potem fast forward 10lat pozniej, a 70% exow sony to dalej pudla xdNo i wiem, ze perfect blue to nie jest caly swiat, dlatego to napisalem, a ty jak zwykle nie zrozumiales. Wg Polygona pb wykreca liczby jak kraje pierwszego swiata. Cale kraje. Wiec chyba nawet ty powinienes zrozumiec, ze cos nie halo.I czemu mam zakladac, ze capcom nie wlicza wymienionych przeze mnie rzeczy do cyfrowego zestawienia? No chyba to jest oczywiste, w innym wypadku podalby dane tak: te same gry w cyfrze i w pudle sprzedaja sie w stosunku: 90 do 10. Nie podaje tego w ten sposob, bo tak nie jest. Dane sa podane pod I N W E S T O R O W, oderwanych od rzeczywistosci typow, ktorzy mysla: cyfra = $$$, pudlo = iksde typieEdit: ja prdle, dalem sie wciagnac w "dyskusje" z Asaxem
Opublikowano środa o 16:104 dni Generalnie to "no widzicie, w USA się nie sprzedaje więc trzeba wywalić płyty dla całej reszty świata" jest naciągane jak twarz Ewy Minge i chyba nikt nie ma tutaj wątpliwości, że portale typu IGN czy Polygon robią za tubę propagandową tej zmiany. Ciekawe tylko ile sianka przytulili za bycie tymi, którzy robią damage control w kwestii PRu dla pana sonego w trójcy jedynego.
Opublikowano środa o 16:144 dni Winter is coming, IMO bedzie krach w giereczkowie, biorac pod uwage ze podzespoly maja isc w gore jeszcze przez wiele, wiele lat. Nintendo to geniusze, przetrwali krach w 80tych, przetrwaja i teraz.
Opublikowano środa o 16:164 dni Ja tu widzę piękna walkę z chochołem, nie widzę tu żadnego linku z IGNa i Polygona, nie widzę też nikogo kto pisałby że trzeba wywalić płyty dla reszty świata, wręcz przeciwnie.Nie wiem też skąd info że 70% gier Sony sprzedaje się w pudełkach.Widzę za to sporo manipulacji i podawania danych bez źródeł
Opublikowano środa o 16:204 dni A, myslalem ze skoro wypowiadasz sie z moralizatorskim tonem, to sledzisz to co sie dzieje na biezaco, przepraszam.
Opublikowano środa o 16:294 dni 13 minut temu, Bzduras napisał(a):Generalnie to "no widzicie, w USA się nie sprzedaje więc trzeba wywalić płyty dla całej reszty świata" jest naciągane jak twarz Evy Minge i chyba nikt nie ma tutaj wątpliwości, że portale typu IGN czy Polygon robią za tubę propagandową tej zmiany. Ciekawe tylko ile sianka przytulili za bycie tymi, którzy robią damage control w kwestii PRu dla pana sonego w trójcy jedynego.Słuchajcie, taka sprawa. TYLKO 7 gier w tym roku sprzedało się powyżej 100 koła na fizyku, rozumita o co chodzi? Jakieś pytania jeszcze? No.To pierdolnie wszystko bankowo, takie rzeczy nie dzieją się z dnia na dzień, tylko kamyczek do ogródka, aż w końcu goła pięta nie wytrzyma. Oczywiście nie wszędzie, tak samo jak wtedy, przez co ta godna pożałowania branża nie zdechnie kompletnie, ale przetasowania już są konkretne, a nie zapowiada się, żeby było lepiej.
Opublikowano środa o 16:334 dni Te 100k to absurd, tak jak 1000 egzemplarzy fizycznej wersji star foxa w uk, ktory i tak niby sie załapał do top 10 xdPoszukajcie ile razy sony bylo przyłapane na korzystaniu z farmy troli. Zenua.
Opublikowano środa o 16:344 dni 14 minut temu, ASX napisał(a):widzę tu żadnego linku z IGNa i Polygonahttps://www.ign.com/articles/just-7-playstation-games-have-sold-more-than-100000-physical-copies-in-the-us-so-far-this-yearhttps://www.polygon.com/sony-fans-physical-media-backlash-disc-sales/Budowanie narracji jest grane, "Sony is right to kill physical" i w ogóle co wy chcecie biedaki
Opublikowano środa o 16:414 dni Przestań klamac, nie napisali tak. Odwal się od korpo i mediów czystej giereczkowej wody. Jeśli korpo im cos dalo, to co najwyżej brzydkie babochłopy w grach, skasowane gassy zamiast singli, śmierć xboxa i topowych studiow,fabule modern audience i jazdy z helldivers. No i oczywiscie skończyli z pudlami, żeby nie musieli narażać sie na wychodzenie z domu. Same przemyślane ruchy.Jeszcze wracając do ratio cyfra/ fizyki: gry z abo tez wrzucają. No niby fakt, placi sie za nie, ale czy to jest w porządku? Czy to daje dobry obraz sytuacji, czy to zwykla manipulacja?
Opublikowano środa o 16:554 dni 9 godzin temu, Kangus napisał(a):Mnie nie wpuszczaja na moje konto z 3 grami, po chyba 6 probach rozlozonych w czasie z prosba o reset hasla(z poziomu konsoli i przegladarki) i info ze mi wyslali linka na mail ktory nigdy nie doszedł udalo mi sie 2 dni temu dodzwonić na support, ale ze ostatni raz z tego konta korzystałem grube lata temu, zmieniłem maila na nim z 6 lat temu(mam dostep do tego maila, nie mam do poprzedniego), nie pamietałem nicka itp to nie było mnie jak zautoryzowac, a potem sie babka chyba sama rozłączyła... Kij im w oko! Wiem ze powinienem miec część tych danych(w sensie gdybym go regularnie używał to bym mial) no ale wyszło jak wyszlo i mnie ograbili. Ponownie dzwonic mi sie nie chciało, az tak mi na tych 3 grach nie zależy.Ja maila pamiętam ale za to nie wiem jaką datę urodzin ustawiłem i też nic się nie udało wskórać przez telefon z supportem. Gówno nie firma.
Opublikowano środa o 16:564 dni Przecież to jest oczywista oczywistość że obecnie doświadczamy uszczęśliwiania na siłę w kierunku cyfry. Znany proces z wielu dziedzin, akurat teraz do obserwacji w naszym giereczkowie. Oczywiście w każdym takim przypadku trafiają się Asaxy czyli ludzie którzy łykają te uszczęśliwianie jakoś coś oczywistego wynikającego z naturalnej kolei rzeczy. Nic mnie tu nie dziwi, wszystko wg schematu, koniec będzie taki sam jak zawsze.