Opublikowano 9 grudnia 20177 l Przeczytałem temat i wychodzi na to, że będę w następnym tygodniu ogrywał drugiego w moim życiu jrpga. Poprzednim był Golden Sun na gba 15 lat temu. Jeśli będę się bawił chociaż w połowie dobrze jak wtedy, to zapowiadają się wspaniałe święta. Nie sądziłem, że dam się nahajpować na tą grę.
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Gra ma niesamowitą magię, przypomina mi najlepsze części FF z okresu szaraka jak FFVII, FFIX, serio, czuję się jakbym grał w jakąś zaginioną część FF z złotego okresu tego IP :).
Opublikowano 9 grudnia 20177 l 1 godzinę temu, hennepin napisał: Gra ma niesamowitą magię, przypomina mi najlepsze części FF z okresu szaraka jak FFVII, FFIX, serio, czuję się jakbym grał w jakąś zaginioną część FF z złotego okresu tego IP :). Dokładnie kurna. Samo bujanie się po tym świecie, tymi postaciami, daje masę frajdy. Np: Człowiek idzie sobie po jednaj czy drugiej lokacji i chłonie ten klimat zapominając o głównym wątku i czują się tak, jakby był na wakacjach i zwiedzał sobie ciekawe miejscówki. Oprócz tych świetności wkradło się też kilka mniejszych lub większych błędów, jak np: ten z naliczaniem godzin - sam tego doświadczyłem - kilkanaście godzin mi dodało. Jednak w natłoku tej zaje..ist..ści nie odczuwa się tych wad jakoś specjalnie i dalej można cieszyć się tą JRPGową perełką.
Opublikowano 9 grudnia 20177 l 6 minut temu, Xord napisał: Panowie jak poprawic w doku napisy by nie wyjezdzaly po za ekran ? No to już chyba musisz pogrzebać w ustawieniach switcha - System Settings - TV Output - Adjust Screen Size.
Opublikowano 9 grudnia 20177 l skonczylem trzeci akt ta gra jest absolutnie genialna, kazdy kto ma w serduszku jrpg powinien w to kiedys zagrac, sposcizna starych czasow swietnosci gatunku zamknieta w malym karcie szkoda, ze dzis juz raczej nie odpale i czwarty akt zaczne jutro, stoi mi na sama mysl, ze juz tyle sie wydarzylo, a to nawet jeszcze nie polowa i tyle grania przede mna
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Tak, ta gra jest genialna i nie ma w tym krzty przesady. Nintendo dostarczyło w tym roku, ciężko to będzie długo przebić, rok 2017 to triumpf Switcha.
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Ja jak gralem w Persona 5 to mialem pelne gacie caly czas bo swietna gra. Nawet avatar mam. Gram w XC2 i bawie sie tak samo dobrze jak nie lepiej, wspanialy jrpg, mistrzostwo. Czuc klimat tych gierek z szaraka i tego czegos co mialy wtedy jrpg a o czym zapominaja wspolczesne gry - MAGIA.
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Ja jeszcze nie ograłem Persony 5, ale nie wyobrażam sobie lepszego jRPG od Xeno 2. Serio, to jest mistrzostwo.
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Te misje mercs to na komórki jak w assasynach powinni dać mam już 8 blade elite wystarczyło wszystkie kryształy na stanie wykorzystać.
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Ja mam chyba z 9 nie liczac glownych a misje mercs troche uzalezniaja.Zrobilem chyba wszystkie narazie dostepne i ta muzyka w menu
Opublikowano 9 grudnia 20177 l To Xenoto smiec przy poprzedbikach po 20 godzinach jestem znudzony. Cala aktywnosc to walki z kooejnymi bossami zal. Przy XCX czy 1 to gniot. Pisze to z perspektywy fana przy poprzednikach spedzilem 600 godzin tu nic mnie nie ciagnie po za nudnymiwalkami co trwaja jak nudny wyklad. Edytowane 9 grudnia 20177 l przez Xord
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Mi sie podoba to Xenoto, lepsze niz jedynka zdecydowanie A walki to najbardziej uzalezniajaca rzecz w tej grze, moze nie zrozumiales tutoriala. Edytowane 9 grudnia 20177 l przez Velius
Opublikowano 9 grudnia 20177 l Wspomne jak rozdzial 3 wygladal w xcx multum moLiwosci swat otwarty robisz co chcesz a tu g... W xcx mialen misje z skellem przed 4 rozdzialem potem tylko licencje robilem bylo wspabiale ty jestem postawiony do rangi szympansa i w 3 rozdziale mam na poczatek koryto. Gra jest slaba nie trafia do mnie niestety. Edytowane 9 grudnia 20177 l przez Xord
Opublikowano 9 grudnia 20177 l No ok rozumiem, mi sie XCX nie podobalo do tego stopnia ze nie ukonczylem. XC1 bylo bardzo dobra grą ale XC2 jest w moich oczach lepsze pod kazdym wzgledem, ZWLASZCZA system walki, cudo.
Opublikowano 10 grudnia 20177 l 21 godzin temu, Velius napisał: No ok rozumiem, mi sie XCX nie podobalo do tego stopnia ze nie ukonczylem. XC1 bylo bardzo dobra grą ale XC2 jest w moich oczach lepsze pod kazdym wzgledem, ZWLASZCZA system walki, cudo. U mnie podobnie, co z tego, że Xeno X było otwarte jak w zasadzie tutorial był przez pół gry. Z jednej strony fajnie, że co kilka/naście godzin coś dodatkowo wrzucali ale z drugiej fabuła nie istniała. Jak się dorwało skella to już w ogóle można było pędzić na złamanie karku i odkryć rzeczy, które powinno się odwiedzić nawet i za kilkadziesiąt godzin. Zresztą no w X'ie fabuła praktycznie nie istnieje a to co jest to nie oszukujmy się, jedynie zakończenie wierci dziure w brzuchu bo to jeden wielki cliffhanger, którego kontynuacji szybko nie zobaczymy (o ile w ogóle). Ale co kto lubi. Ja w RPGi gram dla systemu walki ale przede wszystkim dla ciekawego, żyjącego świata i fajnej fabuły (choć jak Velsu raz sam wspominał, jeżeli ktoś ogrywa Jrpgi od lat i tak samo ogląda animce to mało rzeczy, może wtedy zaskoczyć ale grunt to aby fabuła trzymała się kupy i bohateorie nie byli dwuwymiarowi). Moim zdaniem Xeno 2 bije poprzedników na głowę. Znaleźli moim zdaniem złoty środek, który najważniejsze działa i to dobrze. A żeby nie było, że nie wiem o czym mówię to Xeno 1 i X przeszedłem ogrywając je w premierze. Edytowane 10 grudnia 20177 l przez chrno-x
Opublikowano 10 grudnia 20177 l Od premiery zrobiłem juz prawie 40h. Chyba nigdy tak dużo nie grałem w takim krótkim czasie. W koncu udało się zastąpić "domyślnego" tanka i idzie już ładnie i gładko z każdym na kogo trafiam. Nie używam tych randomów do walki bo są za słabi. Jaram się bardziej niż grając w zelde Aż nie chcę żeby ta gra się skonczyła.
Opublikowano 10 grudnia 20177 l ta gra to jest taki open world czy raczej klasyczny jrpg? koncze wlasnie zelde, ale nie mam ochoty teraz chyba na kolejna gre z wielkim swiatem i miliardem pobocznych rzeczy do robienia
Opublikowano 10 grudnia 20177 l dzieki, do ktorego z jrpgow psxowych (na tych skonczylem przygode z gatunkiem) bys go porownal?
Opublikowano 10 grudnia 20177 l Autor A to już nie do mnie to pytanie. Ogólnie mocno gardze gatunkiem, ale ograłem poprzednie dwa xeno i kocham je, a xc2 jest po tych 50h gra na dyche.
Opublikowano 10 grudnia 20177 l 5 minut temu, Ölschmitz napisał: dzieki, do ktorego z jrpgow psxowych (na tych skonczylem przygode z gatunkiem) bys go porownal? W czasach psx'a nie było tego typu jrpgów jeszcze. Na ps2 były chociażby Dark Cloud 1 i 2 czy Rogue Galaxy, które w jakiś tam sposób przypominają xc, ale ta seria to tak specyficzny twór, że ciężko jako całość do czegoś ją przyrównać.