Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shadow of the Tomb Raider

Featured Replies

• Odpowiedzi 625
  • Wyświetleń 74,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czytam: "Sam and Reyes are coming back"   Myślę: Kto?

• Myślałem, że w lepszą grę od Spider-mana i God of War już w tym roku nie zagram, a tu nowy Tomb zaczyna wychodzić na prowadzenie. Szok    Mało tego, na tę chwilę nie mam żadnych wątpliwości, że to naj

• Chętnie odpocznę od grobowców i Uncharted formuły na te grę. O ile bardzo mi się to spodobało to jednak tęsknię za hard corowym stylem pierwowzorów. Doskonale sie bawiłem przy kazdej z tych trzech ods

Opublikowano

Fajny ten Tomb jak do tej pory, mało strzelania, duzy nacisk na eksploracje.

Opublikowano

I tak właśnie będzie. Co z jednej strony jest super, bo powrót do korzeni, a strzelanie w poprzedniczkach było słabiutkie, a z drugiej - Lara dostała sporo nowych umiejętności i nie ma na kim ich przetestować, bo starcia są taką rzadkością.

Opublikowano

Czytałem opinie, że to najgorszy tomb a bawie sie znakomicie. Mało strzelania, fajne grobowce, mozna grać bez spiny.

Czy jakies dlc są fabularne i warte kasy?

Edytowane przez Shen

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jest ta gra w plusie - czy lepiej to ogrywać na ps5 czy na xbo series x? Akurat mam pudło na xboxa. Która wersja jest najlepsza z konsolowych? 

Opublikowano

Skoro masz plusa to na ps5. 60 klatek ma boosta z tego co wiem.

Opublikowano

Czekał aż zawita do PSPlusa i w końcu się doczekałem. Graficznie bardzo ładny, chodzi płynnie. No i gram na jedynym prawilnym (nie licząc klasyków) stroju

ErJzjdYXMAUyT2T?format=jpg&name=4096x409

Opublikowano

Kiedys sie odbilem mocno od jakiejs czesci z tych nowych Tomb Raiderow i kompletnie olalem ta serie ale jak dali do plusa to sprawdzilem i kurde spoko jest. Dotarlem dopiero do Paititi i jako fanboj ND przyznaje ze niektorych widoczkow to by sie Uncharted nie powstydzilo. Troche tylko to sterowanie jak dla mnie dretwe ale poza tym :notbad:

Widze ze jest ulepszenie za 25 ziko. Jest z tym troche zabawy czy te grobowce to jakies pierdoly na 10min?

Opublikowano

Siema jak moge zbadac fotografie? obracam zdjecie na wszystkie stront przyblizam i chuj. Musze.miec jakis przedmiot?

Opublikowano
12 godzin temu, standby napisał:

Siema jak moge zbadac fotografie? obracam zdjecie na wszystkie stront przyblizam i chuj. Musze.miec jakis przedmiot?

Nieraz trzeba przybliżyć,  nie tylko obracać. 

Opublikowano
3 godziny temu, GSPdibbler napisał:

Nieraz trzeba przybliżyć,  nie tylko obracać. 

Ok spróbuje. Duzo skor jest potrzebnych do craftingu? Moze to glupie ale nie chce zabijac nawet wirtualnych kroliczków i kapibar, jestem przeciwnikiem polowań i myślistwa i nie ma opcji abym zabil jakies zwierzątko jezeli mnie nie zaatakuje.

Edytowane przez standby

Opublikowano

W ramach terapii polecam theHunter Call of the Wild w takim razie :kaz:
W życiu bym zwierzaka nie skrzywdził, ale zabijanie ich w gierkach może być bardzo relaksujące :dafuq:

Opublikowano
4 godziny temu, standby napisał:

Ok spróbuje. Duzo skor jest potrzebnych do craftingu? Moze to glupie ale nie chce zabijac nawet wirtualnych kroliczków i kapibar, jestem przeciwnikiem polowań i myślistwa i nie ma opcji abym zabil jakies zwierzątko jezeli mnie nie zaatakuje.

No to pewnie zabijanie psów w tlou szło Ci ciężko?

Opublikowano
W dniu 1.01.2021 o 18:08, MLeKSk napisał:

Nie, nie wyprzedało. Gra została wycofana ze sprzedaży jakiś miesiąc po premierze. Pytałem wtedy Cenegę, czy będzie ponownie dostępna, to odpisali, że ta edycja została wycofana i że nie planują ponownego wydania tego tytułu. Nie napisali tylko dlaczego. Gdzieś widziałem okładkę wydania niemieckiego i tam pisało, że gra zawierała tylko polskie napisy, bez dubbingu. Jeżeli tak faktycznie było, to może to jest przyczyna?

Kupiłem ostatnio na allegro tę wersję na płycie, w ogłoszeniu było, że posiada dubbing. Na okładce (wersja europejska) była mowa tylko o polskich napisach, ale po uruchomieniu rzeczywiście jest polski dubbing. 

Opublikowano
1 godzinę temu, LiŚciu napisał:

No to pewnie zabijanie psów w tlou szło Ci ciężko?

Nie mam problemu jak cos mnie atakuje, ale takich hasajacych kapibar mi szkoda:-(

Opublikowano

ale sie wkurwilem wlasnie, kompletnie nie ma mozliwosci powrotu do poprzednich map i lokacji, tyle znajdziek juz przegapilem, ja pierdole :'/

Opublikowano

Przy ogniskach masz szybką podróż 

W dniu 8.01.2021 o 22:28, standby napisał:

Przedmioty do badania mają lupę przy opisie - nie każdy przedmiot to ma 

Kręć gałką aż za wibruje 

Opublikowano

Kurde surowców w tej grze jest tyle ze nie trzeba nic Zabijać:D

gra jest przeswietna wciagnalem sie jak cholera, uwielbiam te klimaty ameryki poludniowej, prekolumbijskich cywilizacji. Na minus glupi backtracking, musisz czekać w ciul czasuaby odblokowac wytrych albo strzelbe:-/ rozumiem ze nie chcieli dac wszystkiego od razu ale bez przesady..

Opublikowano

Spoko by bylo jakby Lare wysłali do Grecji albo do Indii :-) 

Opublikowano

To była dla mnie w zasadzie jedyna wada w stosunku do Rise. Była za bardzo monotonna pod względem lokacji.