Skocz do zawartości

Awaryjność Nintendo Switch

Featured Replies

Opublikowano

Raczej defekt bo nie idzie grać normalnie dłużej niż 20 min na konsoli. Jutro będę miał naprawionego switcha u siebie z raportem usterki. Mam nadzieje że będzie obszerniejszy opis niż przy ostatniej mojej reklamacji sprzętu, gdzie lakonicznie opisali problem w jednym zdaniu i małym podsumowaniem: NAPRAWIONE :reggie:

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 222,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja mam z marcowego sortu i jedyne co mi sie podnosi to namiot w spodniach na mysl o tegorocznych sztosach na ten sprzet

• Ja nigdy nie trzymałem w rękach swojej PS4 odkąd wylądowała na meblu, a switcha z tego co widziałem na reklamie trzyma się chyba często.   

• Jak to z pamięcą flash, odpalanie gierki raz na jakiś czas przedłuży jej żywotność. Część będzie działać a część krócej, jak pamięciami eprom w płytach arcade PCB. Dlatego sprzedałem cała swoją kolekc

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów korzysta/korzystał z nieoficjalnych stacji dokujących? Chciałem kupić taką stację, bo ta dołączana do konsoli podobno rysuje ekran i powoduje wyginanie się konsoli. Z drugiej strony te nieoficjalne potrafią zawiesi, a nawet zepsuć switcha. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

nie mozesz sobie po prostu folli na ekran kupic?

nie slyszalem tez, by jakas konsol sie wyginala xD u mnie lezy PROSTO.

Edytowane przez easye

Opublikowano
13 minut temu, easye napisał:

nie mozesz sobie po prostu folli na ekran kupic?

nie slyszalem tez, by jakas konsol sie wyginala xD u mnie lezy PROSTO.

Folię będę miał. Martwi mnie to:

https://technogadzet.pl/nintendo-switch-nadal-sie-wygina/

Dlatego myślę o innej stacji dokującej i szukam kogoś, kto już testował

Opublikowano

Nie powoduje wyginania się. Po prostu niektóre Switche mocno się grzeją. Sama stacja to 95% plastiku. 

Jeśli chodzi o sam dock, to możesz za pomocą przewodu wyprowadzić konsolę na zewnątrz i zadbać o jej lepsze chłodzenie:

https://allegro.pl/oferta/dock-na-kablu-dokowanie-konsoli-switch-poza-dokiem-7216152288

Mam takie coś i działa. Co do alternatywnego docka to ja i kilka znajomych mamy:

https://www.amazon.de/Nintendo-Switch-Typ-Multistecker-Adapter/dp/B07F436JT6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1538121543&sr=8-1&keywords=switch+dock+ethernet

Sprawdzione w boju, działa idealnie, nikomu nic nie uszkodziło. Potrzebujesz do niego oryginalnej ładowarki. Minus jest taki, że nikt tego nie wysyła do PL ani z amazon uk ani z amazon de więc jak chcesz kupić to musisz kombinować. Ja już 3cią sztukę kupiłem.

Opublikowano
14 minut temu, NemoKOF napisał:

Nie powoduje wyginania się. Po prostu niektóre Switche mocno się grzeją. Sama stacja to 95% plastiku. 

Jeśli chodzi o sam dock, to możesz za pomocą przewodu wyprowadzić konsolę na zewnątrz i zadbać o jej lepsze chłodzenie:

https://allegro.pl/oferta/dock-na-kablu-dokowanie-konsoli-switch-poza-dokiem-7216152288

Mam takie coś i działa. Co do alternatywnego docka to ja i kilka znajomych mamy:

https://www.amazon.de/Nintendo-Switch-Typ-Multistecker-Adapter/dp/B07F436JT6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1538121543&sr=8-1&keywords=switch+dock+ethernet

Sprawdzione w boju, działa idealnie, nikomu nic nie uszkodziło. Potrzebujesz do niego oryginalnej ładowarki. Minus jest taki, że nikt tego nie wysyła do PL ani z amazon uk ani z amazon de więc jak chcesz kupić to musisz kombinować. Ja już 3cią sztukę kupiłem.

Super! O to mi chodziło :) Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To się nagrałem na dużym ekranie :/ Nie mam obrazu na telewizorze.Kombinuję z kablami odłączaniem podłączaniem i nic.Obraz wcześniej był i choć czasami znikał ze 2 razy na chwilę.Zielone światełko się świeci i ładuje się konsola i tyle.Zniosłem na dół do innego tv i działa.Przynoszę do góry telewizor niby znajduje Switcha-za chwilę brak sygnału.I bądź tu mądry.Przecież nie będę grał u teściów na telewizorze :/

Opublikowano
  • Autor

Jak dziala u tesciow to raczej switch sprawny, podpinales inne urzadzenie pod ten port w tv? Moze zlacze w tv szlag trafil. Druga sprawa tv 720p, full hd, 4k? Moze na tym gdzie switch dziala przelacz w opcjach by wyświetlał rozdzielczosc w trybie automatic lub jakiejs najnizszej

Opublikowano

Pod 2 wejścia hdmi podpinałem Switcha i to samo.Do amplitunera też podpinałem i to samo.Wcześniej grałem na tv Sony i na sekundę czy dwie rozłączało przy grze.Później kupiłem tv Samsunga i było ok przez chwilę,wszystko działało.No i znów zaczęło rozłączać na chwilkę a teraz całkiem.Zaczynam zastanawiać się czy to może wina zasilacza.

Opublikowano

Jakieś rozlaczanie wcześniej itd jednak sugeruje świtcha, docka, zasilacz. Tv jeden bardziej wybredny i lipa. Sprawdziłbym jeszcze na 2-3 tv i jak tam będą problemy to gwarancja jeśli jest. Używasz oryginalnego docka I zasilacza? 

Opublikowano

O to właśnie chodzi że na tym samym telewizorze działało do czasu.Dock i zasilacz oryginał.Gwarancji nie ma niestety.

Podłączyłem teraz na próbę i działało chwilę.Telewizor wykrył Switcha i zdążyłem 1 poziom Mario przejść i po obrazie.

Jest tu ktoś z Rzeszowa ze Switchem?

Opublikowano

Pobawiłem się kablami i działa.Ale nie wiem o co chodzi .Dalej nie wiem czy kabel  zasilacza  czy dock.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miał ktoś problem z przycinającym się analogiem przy poruszaniu? Podczas przesunięcia lewego analoga często postać idzie w góre mimo że analog już wraca na miejsce co dość mocno drażni. Dmuchałem tam sprężonym powietrzem i lekko czyściłem w środku alkoholem ale po paru minutach wszystko wraca do punktu wyjścia . Ponoć pomaga wd40 ale nie mam pewności czy psikając tym nic nie (pipi)nye.

Opublikowano

WD nie przewodzi prądu więc nic się stanie poza tym, że będziesz miał potem tłuste paluch jak WD będzie wypływać. Ja tam wymieniłem swój na jakiś z Ali I jest lepiej. 

Opublikowano
W dniu 9.03.2019 o 12:44, SpacierShark123 napisał:

Miał ktoś problem z przycinającym się analogiem przy poruszaniu? Podczas przesunięcia lewego analoga często postać idzie w góre mimo że analog już wraca na miejsce co dość mocno drażni. Dmuchałem tam sprężonym powietrzem i lekko czyściłem w środku alkoholem ale po paru minutach wszystko wraca do punktu wyjścia . Ponoć pomaga wd40 ale nie mam pewności czy psikając tym nic nie (pipi)nye.

Edytowane przez Bzduras

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam tak problem że właśnie lewy joy mi działa z opóźnieniem. Przez to jakiekolwiek granie w coś z precyzyjnym poruszaniem jak Hollow Knight stało się rpawie nie możliwe. I takie pytanie czy jak wyślę joycona do nitedo to mi za darmo naprawią? Bo 12 miesięczna gwarancja minęła 5 miesięcy temu ale co z europejską 24 miesięczną gwarancją na elektronikę?

Edytowane przez Hero of Orion

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,chciałem zapytać czy mozna oddać na gwarancje prawy joy-con przycisk A który,nie wiem jak to nazwać "sprezynuje" odbija go,działa ale strasznie to denerwuje.

Opublikowano
Godzinę temu, Barnaba88 napisał:

Witam,chciałem zapytać czy mozna oddać na gwarancje prawy joy-con przycisk A który,nie wiem jak to nazwać "sprezynuje" odbija go,działa ale strasznie to denerwuje.

Można, ale znając życie to będą wołać całą konsole do serwisu.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz,a jeżeli kupowałem w komputroniku to tam oddać na gwarancje?

Opublikowano
23 minuty temu, Barnaba88 napisał:

Dzieki za odpowiedz,a jeżeli kupowałem w komputroniku to tam oddać na gwarancje?

Tak do komputronika oddaj, a jak będą gadać żebyś bezpośrednio się zgłosił do dystrybutora to soczyscie ich opi erdol, bo dystrybutor Cię odesle do komputronika, sprawdzałem na sobie :sapek:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeszcze nigdy nie posiadałem tak awaryjnej konsoli. Po tym jak naprawiłem lewy analog dzięki wd40 tak dziś podczas przeprowadzki postanowiłem pograć w skyrim , jakie było moje zdziwienie jak teraz prawy analog mi zaczął świrować. Powinni wydać nowe mocne chamy joycony bo obecne to żart . Nawet stary DS2 z ps2 mi działa bez zarzutu od premiery a tutaj mimo że najmniej na konsolce gram to najwięcej z nią problemów.

Opublikowano

Ja tam odłożyłem switcha na jakiś czas, grałem na innych sprzętach mobilnych które mam i po powrocie nie mogę się nadziwić jaki jest tandetny i kiczowaty. Ja jestem bardzo czuły na refleksy świetlne i tak bardzo źle mi się czasem gra w trybie hh przez to. I ta niska jasność. Kompromis to jedno ale ten słaby ekran to już plucie na klienta. 

Edytowane przez NemoKOF