Opublikowano 28 grudnia 20177 l Cudo ale niestabilne Przez kilka sekund idę w miejscu bo gra łapie lagi albo nie mogę wejść przez drzwi bo mnie odsuwa na bok.
Opublikowano 30 grudnia 20177 l jak się zmienia szczelanie karabinem na "normalne", a nie pojedyncze kulki? W dniu 21.12.2017 o 14:16, Mikołaj napisał: Zdobylem super ekwipunek, zamordowalem kilku typa, jestem w ostatniej 10 i pyk CZARNY EKRAN. Gra sie zesrala. To juz z 5. Raz odkad gram, niech sie tym zajma bo szlag mnue juz trafia też mnie raz złapał czarny ekran i przy ponownym włączeniu gierka powiedziała, że mam niedokończoną grę i spytała czy chcę dokończyć klikłem że jo i normalnie dokończyłem
Opublikowano 31 grudnia 20177 l Strzelanie z trybu pojedyńczego na serie lub automat przełączasz na krzyżaku w 'lewo' Gra pozwala na dokończenie meczu ale to sie sprawdza gdy jest dość sporo graczy i strefa jest jeszcze duża. Jeśli jedziesz samochodem, jesteś na otwartej przestrzeni lub w ostatniej dziesiątce to raczej nie masz po co wracać, czasami sie uda uratować mecz ale to rzadko. Edytowane 31 grudnia 20177 l przez Mikołaj
Opublikowano 31 grudnia 20177 l Jak w PUBG dobrze celować? Niby pisali o jakimś aim assist a nie odczuwam
Opublikowano 31 grudnia 20177 l Assista brak ... i bdb. Wyobraz sobie jak by kazdy kampił za cokami i ściagał łebki z 200m +. Z tego co się orientuje to zmniejszyli recoil w drugim patchu.
Opublikowano 31 grudnia 20177 l no trzeba grać i trenować skilla. jak wejdzie headzik to aż micha się cieszy, a jak się udało po pjanemu z 136 metrów ogarnąć biegnącego typa dwoma hitami z ump i celownikiem x4 to ojenysiu ale na myszce bym w to pograł, pooglądałem kilka materiałów gości z jutuba i ja przy nich to daun, na padzie nawet w połowie nie zbliżę się do tego poziomu...
Opublikowano 31 grudnia 20177 l zobaczymy jak wyjdzie klikanie myszkiem w tej grze na konsoli po update-cie. No i ciekawe kiedy wrzucą nową mapę, na pc pustynna goty <3
Opublikowano 31 grudnia 20177 l Liczę, że będzie jakiś podział na m+k/pad, bo jak nie to przecież ludzie na myszce będą niszczyć każdego na padzie w tej konkretnej gierce. Jeśli nie to granie w to na X'ie straci kompletnie sens. Co do nowej mapy, to podobno już w styczniu, ale mi się osobiście w to nie chce wierzyć.
Opublikowano 31 grudnia 20177 l w fortnite ponoć na ps4 i one normalnie śmiga z mychą i klawerką, więc pytanie do tych co grają, czy jest rożnica? puki nie naprawią frameratu i lagów to mogą cyborgi grać i tak nie będą trafiać xd
Opublikowano 31 grudnia 20177 l Na razie nie ma wsparcia dla myszki i klawiatury oficjalnego jeśli o to pytasz.
Opublikowano 31 grudnia 20177 l 2 godziny temu, zloto napisał: Na razie nie ma wsparcia dla myszki i klawiatury oficjalnego jeśli o to pytasz. I oby nie dodali.
Opublikowano 31 grudnia 20177 l szczerze? ja to nawet bym chciał, pograłbym jak człowiek, bo na padzie czuję się jak daun. a co do fortnite to tam jakoś jest łatwiej. lootowanie, strzelanie itd jest jakieś takie przystępniejsze, widać, że gra była robiona pod konsolę, a ten pubg to taka przerzutka z pc i no dużo rzeczy powinni inaczej zrobić, bo na padzie strasznie ciężko ogarnąć. z resztą wystarczy sobie włączyć jutuba jak typy robią po >30 killi (wtf) btw odkryłem, że można czułość gałki zmienić, no teraz może będzie lepiej, bo na defaultowej to przy celowaniu się czułem jak słoń w składzie porcelany xd
Opublikowano 1 stycznia 20187 l no najgorzej imo zarządzanie ekwipunkiem z tymi zakładkami lootowanie/otwieranie dzwi/przeładowanie broni pod jednym przyciskiem XD problem polega na tym, że gdy jesteśmy przy dzwiach, albo na kupce lootu gra "lockuje" sie na najbliższym przedmiocie i przeładowanie zazwyczaj nie siada odrazu xd a i przedmioty są za blisko siebie.
Opublikowano 1 stycznia 20187 l 11 godzin temu, Yakubu napisał: szczerze? ja to nawet bym chciał, pograłbym jak człowiek, bo na padzie czuję się jak daun. a co do fortnite to tam jakoś jest łatwiej. lootowanie, strzelanie itd jest jakieś takie przystępniejsze, widać, że gra była robiona pod konsolę, a ten pubg to taka przerzutka z pc i no dużo rzeczy powinni inaczej zrobić, bo na padzie strasznie ciężko ogarnąć. z resztą wystarczy sobie włączyć jutuba jak typy robią po >30 killi (wtf) btw odkryłem, że można czułość gałki zmienić, no teraz może będzie lepiej, bo na defaultowej to przy celowaniu się czułem jak słoń w składzie porcelany xd Konsola to dla mnie granie na kanapie/w wygodnym fotelu przed TV. Myszka i klawiatura to siedzenie przed stołem/biurkiem - jakbym chciał tak grać to bym sobie kupił mocnego PC a nie konsolę. Gra powinna być poprawiona po przez dostosowanie jej do pada a nie dorobienie wsparcia dla myszki i klawiatury.
Opublikowano 1 stycznia 20187 l ja lootuję przyciskiem start, no chyba, że na początku widzę lądującego typa koło mnie, to biorę na szybko cokolwiek do strzelania i pozbywam się gościa Edytowane 1 stycznia 20187 l przez Yakubu
Opublikowano 1 stycznia 20187 l Ok, zakupiłem PABDŻI, zobaczymy z czym to sie je. Edytowane 1 stycznia 20187 l przez MaZZeo
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Jak wam idzie? U mnie póki co tragedia. Z początku grałem ostrożnie i jako tako szło. Później stwierdziłem, że może się poduczę strzelać, więc lądowałem w trudniejszych miejscówkach i po kilkunastu takich meczach k/d ratio spadło poniżej 1,00. Strzelanie to u mnie tragedia, celownik lata jak po(pipi)any, próbowałem zmieniać czułość, ale nie widzę dużej różnicy póki co. Z resztą nie tylko ja mam problemy, niektóre wymiany ognia są przekomiczne jak z 2-3 metrów z typami do siebie strzelamy i zanim, któryś ubije drugiego to momentami minie dłuższa chwila xd Obejrzałem też na jutub jak gość wygrywał z kilkunastoma killami i jego strzelanie też nie wyglądało zbyt dobrze. Ale poza strzelaniem i ogromem bugów, które już napotkałem to gra jest świetna. Niektóre momenty zapadają w pamięci na długo. Największy sukces to póki co trzecie miejsce z czterema killami. Ledwo dopłynąłem na tę wyspę z wojskowymi magazynami i się musiałem podleczyć za kamieniem. Po chwili zobaczyłem jak się typy zaczęli ostrzeliwać. Najpierw dwóch, później jeszcze z trzech dobiegło i jak jeden został to go dobiłem kałachem z lunetą x4 albo x8. Skill póki co słaby to nie było sensu próbować strzelać wcześniej, bo innym razem w podobnej sytuacji jakiś gość mnie w dupala wziął xd Pobiegłem do domku, co zauważył typek i próbował się zakraść cwaniak, ale go widziałem. Ostrzelaliśmy się przez okno z metra, no i padłem :confused: Chyba dostał po kasku, albo po kracie w oknie poszło kilka kul :so_close: No, ale też gierka potrafi w(pipi)ić jak nie bugami i strzelaniem to tą strefą. Bywało już, że ogarnąłem sobie sprzęt i kolejne kilka-kilkanaście minut to walka z tymi (pipi)anymi strefami, bo albo kolejne strefy robią się na samym końcu okręgu, albo nigdzie nie ma pojazdów. Z tymi pojazdami to serio jest dramat, znaleźć jakiś to cud. No, ale sobie już kupiłem sidiekszyn i będę studiował mapkę, to może się dowiem czegoś ciekawego xd A innym razem wylądowałem z typem na jednym osiedlu i (pipi)a przeszukałem trzy domki, a jedyne co znalazłem to maczeta.Całe szczęście na konsoli to nie jest jeszcze taka tragedia
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Standoff'y wyglądają tak a nie inaczej, bo to nie jest dynamiczna gra i to mi się właśnie w niej podoba. W takim Fortnite dużo nadrobisz zręcznością w starciu - możesz podskakiwać, strzelanie jest dynamiczne i wspomagane przez auto-aim a w dodatku każda broń ma wysoką celność. Tutaj full auto działa już naprawdę na ostatnich kilku metrach. Większe znaczenie w tej grze ma stworzenie sobie przewagi taktycznej. W dynamicznym shooter'ze jak np. w Fortnite możesz mieć przewagę taktyczną, ale jak gość ma opanowane zręczne poruszanie się, to i tak Cię dopadnie. Tutaj tak nie ma, bo wszystko jest "ślamazarne" a broń wycelowana w ten sam punkt nie daje Ci 100% gwarancji trafienia, bo nie ma hit scanu tylko jest pocisk.
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Ja też mam problem z celowaniem i strzelaniem. Tu jest u mnie 50-50. Zazwyczaj zaczynam strzelać już nim wyceluje bo inaczej już jest za późno i gość mnie kropnie. Na dystans to już wogóle nie mogę trafić bez lunety.Na jakich ustawieniach czułości gracie?
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Bo to nie jest typowy shoter, jak CoD czy inny BF. Większe znaczenie od umiejętności na padzie często ma taktyka, twoje usytuowanie względem przeciwnika, to czy ty go jako pierwszy dojrzysz i tak dalej. Osobiście nie skupiałbym się na bawieniu w ustawianie czułości, a sposobie strzelania. Polecam strzelać z trzeciej perspektywy, a z pierwszej osoby tylko na dużym dystansie. Po drugie podczas strzelania nie chodzić, a najlepiej kucać. Do tego wszelkie dodatki do broni jak kompensatory i inne chwyty zmniejszają odrzut, ale co ważniejsze zmniejszają też "rozbryzg" pocisków. Rozbryzg, czyli efekt, w którym mimo celowania w dany punkt część pocisków i i tak leci trochę obok. Podczas kucania czy leżenia mamy stabilną pozycję, więc nasze pociski będą miały mniejszy rozbryzg. To jest bardzo dobrze przemyślana gra i mimo że potrzeba zasadniczo 5 pocisków aby zabić nawet przeciwnika z kamizelką na 5 lvl. to i tak czasem wymiany ognia są bardzo długie.
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Są długie, bo tak wygląda celowanie na padzie bez aim assista. Ps. Nowa strona, także ten - najprawdziwsza prawda Edytowane 3 stycznia 20187 l przez Metoda
Opublikowano 3 stycznia 20187 l No na myszce z tego co widziałem na youtube u takich gości jak izak, drdisrespect czy shroud to najeżdżają celownikiem na gościa i naciskają żeby umar, przynajmniej takie wrażenie można odnieść jak się na to patrzy z boku. Majstrowanie w ekwipunku czy lootowanie to też jakaś abstrakcja. Dla porównania poszukałem jak to wygląda u gościa, który na bonku wygrał rundę z kilkunastoma fragami i... no różnica jest olbrzymia, wyglądało to jakby miał tylko trochę więcej skilla ode mnie... No chyba, że ci jutuberzy to jakieś roboty, z chęcią bym zobaczył jak ktoś tak ciśnie na padzie. Edytowane 3 stycznia 20187 l przez Yakubu
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Bo w tej grze duże znaczenie maja graty podwieszane pod broń a także tryb ognia, jak chcesz strzelać z AK w nadjeżdżający pojazd to nie z Auto tylko tryb pojedynczy i najlepiej z gripem itd. Mi na początku strzelanie tez sprawiało problem, ale pokombinowałem z ustawieniami pada i jego czułości i na krótkim dystansie już sobie dobrze radzę, a i strzały z odległości 100-200 metrów wpadają.
Opublikowano 3 stycznia 20187 l No właśnie ja kombinuje z tą czułością tylko trochę już mam dosyć bo tak naprawdę mogę ją sprawdzić dopiero w pojedynku strzeleckim i tak w kółko i nie znalazłem jeszcze złotego środka.Mógłbyś się podzielić swoim setupem?