Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Powiedzmy sobie szczerze, patałachy od MS są tak nieudolni ze dopiero mając 6flopow będą tworzyć gry wyglądające jak na amatorze.

Powiedzmy sobie szczerze, patałachy od MS są tak nieudolni ze dopiero mając 6flopow będą tworzyć gry wyglądające jak na amatorze.

Jeśli ich ex np. Cuckdown 3 na Xboxie Xd będzie wyglądał jak Horizon na amatorze to uwierzę. Żeby chociaż zbliżyć się do poziomu takiego Uncharted 4 czy Horizona to 50 teraflopów by tym rakom nie starczyło.

Czytajac takie posty jestem za legalizacją aborcji. Za Crackdownem nie stoi 1st party... :facepalmz:

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Znamy to uczucie. Mielismy tak po recce u4 i dooma

Opublikowano

1st party od ms to chyba zostal juz tylko ten caly mixer

Opublikowano

Czy minecraft w 4k oznacza 4 razy wiecej klockow, czy te ktore sa w wyższej rozdzielczosci?

Opublikowano

Jeśli ich ex np. Cuckdown 3 na Xboxie Xd będzie wyglądał jak Horizon na amatorze to uwierzę. Żeby chociaż zbliżyć się do poziomu takiego Uncharted 4 czy Horizona to 50 teraflopów by tym rakom nie starczyło.

Czytajac takie posty jestem za legalizacją aborcji. Za Crackdownem nie stoi 1st party... :facepalmz:

To teraz pogrub gdzie ktoś wspomniał frazę "1st party".

Sofizmat rozszerzenia - błąd logiczno-językowy, polegający na atakowaniu przesadzonej wersji argumentu czy twierdzenia drugiej strony dyskusji („atakowanie chochoła”), czy odpowiedź na stwierdzenie, które w rzeczywistości nie zostało przez drugą stronę wypowiedziane. Stosowane najczęściej przez osoby przegrywające dyskusję, nie mogące znaleźć odpowiedzi na faktyczne argumenty oponenta oraz łysiejących zapomnianych youtuberów wydymanych przez knura.

Opublikowano

Daddy tylko różnica 900p vs 1080p jest dość mocno widoczna i to naprawdę widać. 

Natomiast upscalowne 2k do 4k vs natywne 4K nie jest już jakoś widoczne. Musiałbyś siedzieć metr od TV i mieć obok dwa ekrany aby wyłapać jakieś subtelne różnicę. Ta moc powinna iść w dodatkowe efekty, rozbudowaną fizykę i efekty cząsteczkowe, a nie rozdzielczość. 

180p to dużo różnica a 2K ni uja? Co te klapy to je nie wiem xDDD

99% prawdziwych graczy by chciało żeby moc prostaka i XOX poszła w 60fpsów i bajery graficzne ale to właśnie dzięki niebieskiej zarazie mamy na siłę pchane 4K.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Natomiast upscalowne 2k do 4k vs natywne 4K nie jest już jakoś widoczne. Musiałbyś siedzieć metr od TV i mieć obok dwa ekrany aby wyłapać jakieś subtelne różnicę. Ta moc powinna iść w dodatkowe efekty, rozbudowaną fizykę i efekty cząsteczkowe, a nie rozdzielczość.

99% prawdziwych graczy by chciało żeby moc prostaka i XOX poszła w 60fpsów i bajery graficzne ale to właśnie dzięki niebieskiej zarazie mamy na siłę pchane 4K.

Różnice pomiędzy 2k a 4k zobaczysz na zdjęciu, czy filmie(w przypadku filmu, na wysoko herzowym ekranie), tam liczą się detale takie jak pory na twarzy, najmniejsze włoski na rękach czy detal w makro filmach, i to tez w przypadku oglądania obrazu na ekranie 65" z odległości 2,5-3m

W grach to nie ma takiego znaczenia, dlatego ze gry nie są jeszcze robione z tak zaawansowanymi detalami.

Jedyna zauważalna różnica to ilość ząbków na krawędziach, a ta jest niwelowana w wyniku odległości od ekranu i możesz grać w grę 4k z 2m na 55" lub w grę 2k w odległości 3-3,5 a efekt będzie ten sam.

Nie chce mi się tego Tobie dogłębniej tłumaczyć bo sam fakt ze po E3 2017 dalej kibicujesz marce Xbox świadczy ze nie mam doczynienia z osoba inteligentna, a na pewno nie graczem.

Oczywiście różnica pomiędzy 900p a 1080p na TV z FHD była zdecydowanie bardziej widoczna.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

To teraz pogrub gdzie ktoś wspomniał frazę "1st party".

Sofizmat rozszerzenia - błąd logiczno-językowy, polegający na atakowaniu przesadzonej wersji argumentu czy twierdzenia drugiej strony dyskusji („atakowanie chochoła”), czy odpowiedź na stwierdzenie, które w rzeczywistości nie zostało przez drugą stronę wypowiedziane. Stosowane najczęściej przez osoby przegrywające dyskusję, nie mogące znaleźć odpowiedzi na faktyczne argumenty oponenta oraz łysiejących zapomnianych youtuberów wydymanych przez knura.

Porównujesz grę od studia 1st party z grą od studia 3rd party. Ewidentnie nie potrafisz tego zrozumieć.

Opublikowano

Chętnie bym exy first party na Playstation porównał do exów first party na Xboxa, niestety spencer wszystkie skasował.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

1qz0fr.jpg

Przecież zawsze czym mniejsze liczby tym różnica jest bardziej widoczna .

Edytowane przez SpacierShark123

Opublikowano

Teraz każde tłumaczenie sonybotów jest dobre jak moją konsole 50% słabszą i do wiosny bez gier :)

Gdyby nie DF to w zdecydowanej większości gier nikt by zauważył różnic a teraz przez was lecimy w rozdzielczość, co za niebieski rak branży.

Opublikowano

Przeciez 1080p to o 44% wiecej pikseli od 900p, wiec pisanie, że to tylko 180p i jak to sie ma do roznicy 2k to slaba manipulacja. I prawda, tym mniejsze liczby, tym latwiej zauwazyc roznice. Gdy sie cofniemy do rozdzialek PS2, te 44% by robilo jeszcze bardziej zauwazalna roznice.

Opublikowano

Różnice pomiędzy 2k a 4k zobaczysz na zdjęciu, czy filmie(w przypadku filmu, na wysoko herzowym ekranie), tam liczą się detale takie jak pory na twarzy, najmniejsze włoski na rękach czy detal w makro filmach, i to tez w przypadku oglądania obrazu na ekranie 65" z odległości 2,5-3m

W grach to nie ma takiego znaczenia, dlatego ze gry nie są jeszcze robione z tak zaawansowanymi detalami.

Jedyna zauważalna różnica to ilość ząbków na krawędziach, a ta jest niwelowana w wyniku odległości od ekranu i możesz grać w grę 4k z 2m na 55" lub w grę 2k w odległości 3-3,5 a efekt będzie ten sam.

Nie chce mi się tego Tobie dogłębniej tłumaczyć bo sam fakt ze po E3 2017 dalej kibicujesz marce Xbox świadczy ze nie mam doczynienia z osoba inteligentna, a na pewno nie graczem.

Oczywiście różnica pomiędzy 900p a 1080p na TV z FHD była zdecydowanie bardziej widoczna.

Kolejny zakłamany klap zakrzywiający rzeczywistość. Ekspierdowi to już pełne koło wychodzi :D Wprost rozkosznie się to czyta. Nie przestawajcie chłopaki.Dostarczacie beki hektolitrami!Kto następny? YETI? :yao:

Opublikowano

Daddy a jakieś gry na xboxa w tym roku? Czy tylko cuphead i forza?

:rotfl:

Opublikowano

Minecraft 4k jak wyrobia. Z teksturami

Opublikowano

Czy mi się wydaje, czy milan sekretnie pragnie tego Xboksa i Minecrafta w 4K :usmiech:? To trochę jak z tym je,baniem pedałów, kiedy ktoś je,bie ich przy każdej możliwej okazji i się zastanawiasz, czy to przypadkiem nie mówi tego dosłownie i nie jest to jego sekretne marzenie. Gdyby dałoby się zrobić podsumowanie kto ile napisał postów o tym zestawie to milan odstawiał by wszystkich o 10 długości. TAK TYLKO ZAUWAŻAM

Opublikowano

Milan to ukryta opcja OneXXX

Edytowane przez REZOK

Opublikowano

No pewnie się wzdryga, ale z tymkiem byłoby grane

Opublikowano

Tylko tv musze zmienic bo mnie zabije na fhd.

Sorka ze ciagle o tym.

Ale to jest tak po(pipi)ona abstrakcja by pokazywac gre podczas premiery konsoli.

Beka niedzielna nadal trzyma

Opublikowano

Cały świat szydził z xboxa a ten się cieszy że mówili xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.