Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jak można lubić xboxa i nie lubić blachy. Boty to paradoks istnienia xd

Jeszcze pisze to Cezarek który gra na takim setupie

f37zuo.jpg

:dunno:

Czekaj czekaj ja mam tu lepszy setup

EMVmPTd.jpg

:pawel:

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

No zaje,biście mazzeo, a teraz przeczytaj co napisał ping bo cała puenta Cię ominęła. Co mi po gierce na wieczność, jak nawet patcha nie da się ściągnąć (a dzisiaj terabajty paczy na dysku to codzienność, nie da się inaczej, gry często są po prostu niegrywalne na premierę albo z poważnymi problemami), połowa funkcji nie będzie działać bez połączenia z netem a na X1 nawet pucharki nie wyskoczą w trybie offline xd? Przyjdzie pan z MS/Sony wyciągnie wtyczkę od serwerów i do widzenia, masz stertę płytek z wersjami 1.0 gry które kasują save'y, mają spier.dolony framerate, bugi niepozwalające przejść któregoś momentu gry itd. Na PC to w takiej sytuacji ściągasz cracka/wersję DRM free a patche z jakiejś innej stronki i sobie instalujesz. Na konsolach pamiętam chyba tylko X360 pozwalał patche z pendrive'a instalować, na X1/PS4 nie zainstalujesz z oficjalnego kanału to nie zainstalujesz wcale :).

a teraz ty przeczytaj o czym ja pisałem bo ja o jednym, wy o drugim. Co mnie obchodzi co będzie się z xboxem i moją gierką na płytce dziać za 10 lat kiedy będzie ona warta 5zł i dawno o niej zapomnę, ja mówię o sytuacji kiedy na premierę wydaje 200zł za tytuł który ma duże prawdopodobieństwo bycia niegrywalnym z powodu bugów/problemów albo zwyczajnie w świecie mi się nie spodoba i co? jak jest steam to muszę liczyć na to że zmieściłem się w dwóch godzinach, ale nie każda gra jest na steamie. Pieniądze wyrzucone w błoto.

Mam konsolę i robię co chce, cyfrowa dystrybucja? proszę bardzo, jeśli jesteś pewien tytułu. Mam grę w pudełku która okazała się balasem? zwracam ją, sprzedaję, wypożyczam, mam w (pipi)e. Chodzi o to że na konsolach odpowiedzialność za zrobienie dobrej albo przynajmniej dobrze działającej gry spoczywa na developerze, a na pececie jest wolna amerykanka i ryzykujesz podwójnie - po pierwsze inwestując w sprzęt który miał zapewnić że pograsz komfortowo (potem się okazuje że tak nie jest bo developer nie ogarnął tej platformy albo ma to gdzieś bo ma deal z nvidią/amd), po drugie inwestując w cyfrową edycję, z która nic potem nie zrobisz jeśli okazało się że jesteś niezadowolony.

Opublikowano

No np takie Dishonored 2 dopiero po 3-4 miechach na PC działało jak trzeba a na konsoli day one.

Opublikowano

O ku,rwa te ramki wokół matrycy xD. Każda gra z pasami jak w Zamówieniu 2137.

Opublikowano

No np takie Dishonored 2 dopiero po 3-4 miechach na PC działało jak trzeba a na konsoli day one.

Przesuwając suwaki na medium i blokując fps na 30 klatkach czyli poziom mniej więcej konsol Dishonored 2 był grywalny od dnia premiery. Problem zaczynał się kiedy chciałeś coś więcej niż konsolową jakość, nie bronię deva czy tam ludzi odpowiedzialnych za port który był schrzaniony, ale nie mówmy że jakaś gra nie działała na pc w dniu premiery tylko dlatego że gra nie działała w 1080p+/60fps.

Prey parę miesięcy później już działał elegancko.

Opublikowano

Przesuwając suwaki na medium i blokując fps na 30 klatkach czyli poziom mniej więcej konsol Dishonored 2 był grywalny od dnia premiery. Problem zaczynał się kiedy chciałeś coś więcej niż konsolową jakość, nie bronię deva czy tam ludzi odpowiedzialnych za port który był schrzaniony, ale nie mówmy że jakaś gra nie działała na pc w dniu premiery tylko dlatego że gra nie działała w 1080p+/60fps.

Tego wlasnie wiekszosc osob nie rozumie. Po prostu na piecu jest pianie jak tylko gra nie dziala w 4k/60fps i tyle. Nie kojarze ani jednego tytulu ktory by byl tak popsuty zeby nie chodzil w 30fps/1080p

Opublikowano

No a takie The Binding of Isaac Rebirth na 3DS nigdy już nie będzie działało jak trzeba a PS4/X1 wciąż czekają na ostatni dodatek. Zje,bani developerzy są na każdej platformie.

Opublikowano

Tego wlasnie wiekszosc osob nie rozumie. Po prostu na piecu jest pianie jak tylko gra nie dziala w 4k/60fps i tyle. Nie kojarze ani jednego tytulu ktory by byl tak popsuty zeby nie chodzil w 30fps/1080p
Ostatni Batman
Opublikowano

Nope, lock na 30fps i przeszedlem bez dropow ponizej tej cyfry

Opublikowano

Nie. Dishonored 2 DALEJ działa źle na PC.

Opublikowano

Na PRO śmigałem w lepszej jakości niż Ty na swoim smoku, wytłumacz mnie proszę co z tego, że mogę grać na SMOKU w detalach na mid i w 30fps?

Nie po to kupiłem PC, żeby bawić się w ograniczenia, bo gra ma problem...

Opublikowano

Chodzi raczej glownie o to ze masz mozliwosc manewru nawet w 'zepsutych' tytulach. Na konsoli za to wszystko swietnie smiga jak np. w3 czy fallout4 xD Pozostaje tylko czekanie na patcha. Swoja droga to nie wiem ocb z tym dishonored ale tutaj wyglada ze dziala zadowalajaco

Opublikowano

PC za 7k i granie w dniu zakupu w gierki 4K/60fps to spoko, to jest najmilsze uczucie zakupu PC, jak kupno samochodu z salonu, żaden zapach do samochodu nie da tego co fabryczny zapach nowych elementów wyposażenia samochodu, to jak zapach nowej książki z księgarni.

Problem PC siedzi w psychice właściciela, wyjdzie jakaś Forza Horizon 4, okaże się ze trzeba będzie ciąć detale, zmieniać rozdzielczość, może zmienić cienie, lub wygładzanie, wszystko po to by utrzymać wartość jaka się chciało od początku - 60fps lub 4K lub to i to.

I wtedy przyjdzie do głowy mysl, ja prdl, kupiłem kompa za 7k by już pierdolic się z suwakami, i poświęcać temu czas który tak bardzo cenimy bo pracujemy, bo mamy dziewczynę/żonę, bo mamy dzieci i obowiązki.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ale ja nie chcę manewrować, chce grać jak król w 60 fps'ach na swoim (pipi)anym smoku, przecież po to go kupił c'nie?

Opublikowano

No w tym, że kupiłem smoka za 7k a muszę grać jak na konsoli w 30 xDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Mazzeo w Doommie widzial mega ostra grafe na Onie, gdzie wszyscy narzekali na rozmazanca w temacie ^^

a jak na szrocie4 bez gier?  :)

maxresdefault.jpg

a co będzie się działo na XOX najpotężniejszej konsoli na świecie  :banderas:

Opublikowano

Warte przypomnienia. Cezzare dobra rada zamiast xbox one x rozważ zakup pcta za 3,5k będziesz miał te same gierki co na xboxie i wiele więcej w lepszej jakości i 60 fpsach nie osiągalnych dla konsol obecnej generacji.

Ustalmy coś na przyszłość. Jak będę potrzebował równie arcydurnej rady to uprzednio zgłoszę się w określonej sprawie do Ciebie na priv, ok?

Mam kupić rdzewiaka, a potem patrzeć jak jakiś blacharski kasztaniarz rozwala mi grę w multi stosując aimboty?! Masz Ty w ogóle rozum i godność człowieka, żeby mi coś takiego proponować!? :lapka:

Opublikowano

A co za problem kupić nową kartę jak obecna nie będzie spełniała wymogów?

To jest właśnie piękne - jeśli tylko chcesz, możesz mieć topową grafę w grach, bez czekania 7 lat na kolejną generację przestarzałego plastiku.

Opublikowano
Mam kupić rdzewiaka, a potem patrzeć jak jakiś blacharski kasztaniarz rozwala mi grę w multi stosując aimboty?! Masz Ty w ogóle rozum i godność człowieka, żeby mi coś takiego proponować!?  :lapka:

Raz włączyłem Destiny i przez słuchawkę nawija do mnie jakiś anglojęzyczny siedmiolatek, na szczęście nic o mojej mamie. Niemniej dla każdego coś miłego :)

Opublikowano

Ogólnie to nadal nie rozumiem jednej istotnej rzeczy - skoro mam możliwość ogrywania teraz na max detalach wszystkich multiplatform, z wygodą większą niż na konsoli (bo MS nie zrobi mi bęc 20gb patcha z dnia na dzień xD), to po co mam to robić w 900p? Dla idei? 4K RULEZ, szkoda, że na konsolach o true 4K w grach triple A można pomarzyć (no, w 2021 jak będzie PS5 to pogramy, MS do tego czasu zredukuje konsolę Xbox do usługi dostepnej w każdym Windowsie).

Pozdro konsolowe świry, obyście zaznali tej rozkoszy. Multiplatformowi wiedzą o czym mówię.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Na PRO śmigałem w lepszej jakości niż Ty na swoim smoku, wytłumacz mnie proszę co z tego, że mogę grać na SMOKU w detalach na mid i w 30fps?

Nie po to kupiłem PC, żeby bawić się w ograniczenia, bo gra ma problem...

Lepszej jakości  :yao: Szachownica symulująca 4k, tekstury na medium i pływające 30 klatek to nazywasz jakością?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.