standby 1 721 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Jest tylko problem z ekwipunkiem oraz czasami z wycelowaniem w przeciwnika, a tak to gra się dość spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 No to faktycznie małe problemy xd Szkoda ,że takie gierki nie dostają wsparcia myszki na PS4. Na Xboxie pod tym względem jest dużo lepiej. Kiedyś do PS1 i PS2 były normalne oficjalne myszki Sony pod takie gierki szkoda ,że obecnie od tego się odeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Bdb się grało w to na ps4. Pod względem przeglądania eq itp lepiej niż np wiesiek 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 33 minuty temu, Ukukuki napisał: No to faktycznie małe problemy xd Szkoda ,że takie gierki nie dostają wsparcia myszki na PS4. Na Xboxie pod tym względem jest dużo lepiej. Kiedyś do PS1 i PS2 były normalne oficjalne myszki Sony pod takie gierki szkoda ,że obecnie od tego się odeszło. Nie no na pewno gralo się w to lepiej na myszce ale na padzie absolutnie nie było niegrywalne Wiadomo że latwiej ale ja nie znosze grania na PC a po za tym nie mam dostatecznie mocnego sprzętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Na padzie przynajmniej mozesz zaznaczyc kilka przedmiotow w ekwipunku i je przeniesc w grupie. Na PC musisz item po itemie. Ale ogolnie interfejs jest slaby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Na jakim poziomie trudności najlepiej zacząć grę? Czytając ten wątek, natrafiłem na dużo opinii że gra jest bardzo trudna i zastanawiam się jaki poziom trudności będzie najlepszy dla laika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Dla laika tzn? Grałeś wcześniej w gry RPG z systemem akcji turowym? Jeśli nie to wstydu nie będzie jak włączysz tryb fabularny. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 8 godzin temu, Kolos28 napisał: gra jest bardzo trudna Gra może być trudna bo bardzo łatwo sobie zepsuć postacie, a respec jest ale wymaga ukończenia pierwszego aktu. Sam system levelowania statystyk nie jest raczej oczywisty, dlatego warto coś tam sobie poczytać zanim się zacznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Za dużo nie grałem w turowe RPG ale coś tam ogarniam. Chyba rzeczywiście wybiorę tryb eksploracji bo czytałem, że walki będą krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Ja przeszedłem na tym zwykłym. Chyba klasycznym, ale bez poradników w necie raczej bym nie dam rady. Jak messer pisał. Trzeba wiedzieć jak stworzyć postać Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Ja jakoś z tym tytułem nie miałem problemu ale wykonywałem jak najwięcej zadań i trochę przypakowałem. Grałem z tego co pamiętam na klasycznym. Wiadomo czasem jakąś walkę miałem do powtórzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedzi. W takim razie muszę poczytać jakieś poradniki i zdecydować się na poziom trudności. W sumie chciałem zacząć od jedynki ale dużo osób radzi by lepiej ją odpuścić i zacząć zdecydowanie lepsza drugą część, więc chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Ja grałem na klasycznym i większość pojedynków była normalna, w pewnym momencie szedłem jak przecinak przez walki a potem trafiłem w 4 akcie na naprawdę trudne pojedynki. Kwestia rozwoju postaci i drużyny. :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 31 minut temu, Kolos28 napisał: zdecydować się na poziom trudności. ten normalny czy tam klasyczny jest spoko, są trudniejsze walki ale cała reszta jak masz dobrze zrobione postacie i wykorzystujesz pole walki na swoją korzyść jest dość łatwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 a mozna zmienic w locie poziom trudnosci czy jak wezmiemy na starcie tak kaput? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 a mozna zmienic w locie poziom trudnosci czy jak wezmiemy na starcie tak kaput?W oczekiwaniu na paczkę z częścią drugą, odpaliłem jedynkę i widzę, że poziom trudności można zmieniać a więc pewnie podobnie jest w części drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Dwojka jest duuzo lepsza niz jedynka. Na poprzednich stronach masz moje porady jak zbudowac druzyne, bo ktos tutaj juz o to pytal. Polecam klasyczny poziom trudnosci. Jest ciezko, ale znosnie. Czasem po prostu trzeba pomyslec np. blokowac widocznosc przeciwnikow, ustawiac jakies przeszkodzy, uzywac przedmiotow itd. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Jezu jak ja wam zazdroszczę że to pierwszy raz będziecie przechodzić Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 W oczekiwaniu na InPost z częścią drugą, wziąłem się za jedynkę i naprawdę gra zapowiada się super. Chyba trochę za wcześnie zamówiłem dwójeczke bo po Waszych opiniach już wiem, że będzie kusiła by w nią grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Jedynka mnie zmeczyla szybko, ale ludzie piszą, ze dwojka ma lepszy początek i ogólnie nie trzeba cisnąć wcześniej w D1, by wiedzieć o co chodzi. Zamowilem w jednym momencie Baldurs enhanced + D2 i raczej obu nie pociągnę, ale chcialem sprawdzic, ktora bardziej mi podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Jedynka mnie zmeczyla szybko, ale ludzie piszą, ze dwojka ma lepszy początek i ogólnie nie trzeba cisnąć wcześniej w D1, by wiedzieć o co chodzi. Zamowilem w jednym momencie Baldurs enhanced + D2 i raczej obu nie pociągnę, ale chcialem sprawdzic, ktora bardziej mi podejdzie.Co Tobie nie podeszło w jedynce? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Kojarze, że bardzo mozolne były początkowe godziny w tym startowym mieście. W recenzjach też pisali, że gra zaczyna się wooolno. No i nie przypasił mi interfejs uzytkownika, niewygodne klikanie po przedmiotach, pamietam jak upierdliwe było chwytanie i przenoszenie jakichś pudeł czy beczek. Tak wyszło, ze miałem wtedy inne gry w kolejce i odpuściłem po 4-6h. Dwojka niby szybciej chwyta i wciąga to obadam za jakis czas. Na razie probuje polubic Baldura, ale stuletnia mechanika jednak wymaga sporej dawki miłości i akceptacji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 No mnie póki co jedyneczka przypadła do gustu ale jak odpalę dwójeczke to pewnie do jedynki nie wrócę.Do Baldur's trzeba mieć odpowiednie nastawienie gdyż nie da się ukryć wieku gry.Podobno wersję na konsole mają nawet polskie głosy (widziałem na YT) a to miła niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Jedynka ma dużo wolniejszy początek, ale też sama historia nie jest tak ciekawa. Dodatkowo miałem wrażenie, że jestem gościem w tym świecie - jakby fabuła toczyła się obok. Ciężko to opisać inaczej niż to, że po prostu mnie gra nie pochłonęła mimo że była na tyle dobra, żeby te 60h pocisnąć. Później jak pograłem w drugą część to jestem zdania, że jedynka to dobre tech demo i dwójka pięknie rozwinęła wszystkie systemy jak i narracje. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 No dwójeczke już mam. Jutro odpalę dwójkę by sobie porównać początek i zobaczę czy wrócę do jedynki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi