Skocz do zawartości

Verbatim czy jajko - co było pierwsze...

Featured Replies

Opublikowano

Ale taniocha, u nas 30 zł normalnie, 20-25 dla stałych klientów, 4 za 100 zł.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 245,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Obawiam się jednak, że to nie fake. Swego czasu Shiva zaprosił mnie do znajomych na facebooku, przyjąłem, bo jednak byłem od początku czytelnikiem PE, lubiłem jego kreację i teksty w magazynie i fajni

• Ach, to działanie w imię idei <3 Zawsze fajnie jest mieć świadomość, że niektórymi ludźmi kieruje coś więcej niż zysk czy sława, która szybko uleci. Takie słowa to miód na moje serce, bo pokazuje,

Opublikowano

Liczę na DLC do tematu z użytkownikiem KLEJU

Boże jak go kiedyś obso rozje,bał na forum, jak zaczął wyciągać kadry z komiksów które tamten kradł xDdddd

Edytowane przez ragus

Opublikowano

po lunie płacze do dziś pewnie.

Opublikowano

Jezuuu gdzieś to musi być na forum, musiało się uchować. @c0ŕ działaj, 2 monsterki wyślę

Opublikowano
Teraz, milan napisał:

Jak weszła era DVD i gierek PS2/XBOX to Grzecha już nie było. Wszyscy mieli po 20-25. Te po 25 z fachowym nadrukiem.

F0Lm67X.jpg

Ale wówczas był już necik 0,5 mega, to się targało z torrentów całymi dniami nowości.

Opublikowano
2 minuty temu, milan napisał:

No u mnie było chyba z 20 zł od płyty za gierki z PSXa. Największy ból było brać gierki na 3 czy 4 płytach, płaciło się jak za zboże. 

Opublikowano
Teraz, Butt napisał:

No u mnie było chyba z 20 zł od płyty za gierki z PSXa. Największy ból było brać gierki na 3 czy 4 płytach, płaciło się jak za zboże. 

Przeczytałem w Extreme, że Fear Effect Retro Helix to fajna gra. Cztery dychy poszły w peeezdu na 4 płyty u Grzecha - nawet pierwszej nie dałem rady skończyć :(.

Edytowane przez ping

Opublikowano
2 minuty temu, ping napisał:

Ale wówczas był już necik 0,5 mega, to się targało z torrentów całymi dniami nowości.

Kiedyś było promo na Neostradę 512mb/s za złotówkę bez zobowiązań. Kumpel wziął tylko po to żeby targnąć z kaazaa THPS4 i Wormsy 3d xdd

I ten stres czy matka nie wyłączy blachy po trzecim dniu jak tu już 48%

Edytowane przez ragus

Opublikowano

W tej sytuacji trochę słabe było krytykowanie/nabijanie się HiV-a z czytelnika, bodajże w wakacyjnym numerze 2004, który pochwalił się zakupami w Chinach :)

Opublikowano

Hyh, łezka się w oku kręci, czytając te wszystkie afery. Powiem wam, kiedyś aktywnie rozmawiałem z wieloma zgredami i współpracownikami przez gg, z jakiś przyczyn zwierzali mi się chętnie, a ja wiedziałem że gdyby kiedyś coś z tego wyszło na jaw, to by był syf na pół branży. Zresztą do dziś trzymam się obietnic, że niczego nie wypaplam, bo po ch*j komuś niszczyć życie albo karierę. Nie spodziewałem się, że akurat afera z Shivą wyjdzie na jaw po tak długim czasie. On mi kiedyś wyjawił po odejściu tuż, że wkurzało go to piractwo. Pewnie byłbym zaskoczonyzaskoczony, ale podczas kilku wizyt w redakcji byłem tego świadomy. I no big deal, szybko zajarzyłem że przecież nikt z Japonii czy z USA im gier nie wysyła. Myślę, że piractwo w Polsce to był (niechlubny, bo niechlubny) fenomen, którego redakcja PE (i nie tylko) była częścią. Został on w pewnym sensie wyryty w pokoleniowej mentalności subkultury wyrosłej na giełdach. Z tego nie da się ot tak przestawić. Pamiętam, że X360 miał się tak dobrze, bo pozwalał odpalać pirackie gry, pomimo iż było to w czasach gdy pokolenie lat 80-90 miało już jakieś stabilne zatrudnienie, a sytuacja ekonomiczna Polski była już spoko. Na szczęście ten etap w zasadzie jest już bardziej folkorem.

Ale wbrew obiegowej opinii o kopiowaniu, to kiedyś w redakcji PE zastałem bodajże Koso, który w pocie czoła ogrywał bodajże Resident Evil Zero i robił zapiski (do recenzji albo do poradnika). Nawet mnie ochrzanił, że mu przeszkadzam. Żadnego ściągania z gamefaqs. Szacun ;)

Opublikowano

Wstawaj karol zesra,łeś się pampuchu

Opublikowano
3 minuty temu, ping napisał:

Jak weszła era DVD i gierek PS2/XBOX to Grzecha już nie było. Wszyscy mieli po 20-25. Te po 25 z fachowym nadrukiem.

F0Lm67X.jpg

Nie no, za czasów PS2 to już tylko oryginały na wszystkie sprzęty.

Opublikowano

PS2? Zakup network adaptera to była najlepsza decyzja w życiu. Do tego jakiś seagate 80gb :fsg: 

hdloader czy inny biedacki OS i jechane. Prędkości wczytywania się san andreas nie zapomnę nigdy

Opublikowano
6 minut temu, ping napisał:

Przeczytałem w Extreme, że Fear Effect Retro Helix to fajna gra. Cztery dychy poszły w peeezdu na 4 płyty u Grzecha - nawet pierwszej nie dałem rady skończyć :(.

Gdyby nie te udawanko, to spokojnie pod oceniaczką by była liczba płyt.

"dobra gra, ale poczekajcie na wersję ze skompresowanymi filmikami"

Opublikowano

Za czasów PS2 było info czy gra jest na CD czy DVD :cool::lapka:

Opublikowano

Czasami dochodziło do smiesznych parodii gdzie platynowe ff8 było tanśze niż 4 płyty ff8 na ogrodowej.

Opublikowano
10 minut temu, Grabek napisał:

PS2? Zakup network adaptera to była najlepsza decyzja w życiu. Do tego jakiś seagate 80gb :fsg: 

hdloader czy inny biedacki OS i jechane. Prędkości wczytywania się san andreas nie zapomnę nigdy

San Andreas na PS2 miej litość towarzyszu tylko pierwszy Xbox z HDD loaderem i lecimyyyyy

Opublikowano

Meh, zydboksa sprawilem sobie pod koniec kariery konsolowej. 

Ogralem halo i ninja gaiden i sprzedalem fpisdu xd

Opublikowano
4 minuty temu, _Be_ napisał:

San Andreas na PS2 miej litość towarzyszu tylko pierwszy Xbox z HDD loaderem i lecimyyyyy

Nie sondze. Na piracie nie wczytywały mi się tekstury asfaltu.

Opublikowano

Shiva chciał  zrobić afere,  a my zaraz tutaj brudzie będziemy pić z redaktorkami, just a humany after all.

Opublikowano

Ale hiv mial racje. Preorderzy to frajerzy. 260zl w przedplacie za gre wykastrowana z kontentu i placz na forum, ze kurier w piatek nie dowiozl to i plusikow i grania w weekend nie bedzie.

Opublikowano
52 minuty temu, milan napisał:

Pytanie do poznaniaków:

pamiętacie dwóch miłych Panów na ogrodowej/półwiejskiej ?xD ech, ci to mieli dobre płytki, tylko bez okładek. No ale się nie wracało przynajmniej na BEMA z wersją beta jackie chun  stuntmaster

No co Ty dajesz?!

Całe życie w tym fyrtlu mieszkałem, a pierwsze słyszę...

Bema skończyło się dla mnie po erze PSX (piękne to były wydania, z okładkami i tłoczonymi płytami, po 30 zł z tego co pamiętam), na Dreamcasta i PS2 zaopatrywałem się już w takim kiosku na Hermańskiej, przy Dmowskiego. Pan obsługujący wyglądał jak James Woods tylko z zakolami. Tutaj dystrybucja była trochę inna, bo drukował listę dostępnych tytułów, zamawiało się, a odbiór był na drugi dzień.

Przy okazji bardzo dziękuję koledze, który wrzucił linki do skanów starych numerów PE, ile wspomnień...

Opublikowano

No jestem zdumiony janol, bardzo zaradni goscie w pomieszczeniu  2,5 na 2,5 m, z 3 kartonami  pełnymi  cd w papierkach. NIe kojarze gdzie dokładnie,  ale chyba baaardzo blisko acid shopu.

Opublikowano
Godzinę temu, Roger napisał:

Komedia bo? Tak, grałem na piratach w czasach PSX-a. Znam wielu ludzi z branży, którzy robili podobnie a dziś wmawiają innym publicznie, że mając 13, 14 lat kupowali wszystkie nowości na oryginale i jeszcze ściągali nowości z importu. Nie było mnie wtedy stać na takie luksusy i mam udawać, że było inaczej?  A mnie np. śmieszy, że gość po 18 latach pamięta i żali się na forum, że ktoś był mu winien 20 złotych i nie oddał. Pośmiejmy się razem. 

Teraz, Mr. Shiva napisał:

Grałeś i super, że o ty  mówisz. Kupię magazyn, któergo red. nacz. dumny jest z tego, że kradł, bo "takie były czasy". Nie żalę się, tylko pokazałem tym wpisem fenixa i jego świtę - bandę złodziejów, których tylko interesowało, by spłacić ratkę za ówczesne V40. Ty tylko fakty.

Opublikowano
38 minut temu, ragus napisał:

Nie sondze. Na piracie nie wczytywały mi się tekstury asfaltu.

Dziwne u mnie działało jak pan Jezus powiedział

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.