Bzduras 12 325 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Też racja. Jednak ja traktuję to jako dodatek do reszty benefitów z GP i w tym sensie jest to fajna sprawa. Ot, od czasu do czasu załączyć coś na słabszych sprzętach, pośmigać sobie z godzinkę i fajrant. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Na streaming na TV czy dużym monitorze jeszcze za wcześnie, ale telefon+uchwyt+pad, to już jest funkcjonalny handheld. Od kilku dni tak gram, testowałem wiele gier i dla mnie bomba. To jak gry takie jak Gears of War chodzą i wyglądają to jest naprawdę duże zaskoczenie. Zacząłem grać w TEW. Grając przy użyciu telefonu z LTE 5G z prędkością 100-120 Mbit nie mam specjalnie widocznych artefaktów obrazu, chyba że jest naprawdę bardzo dynamiczna gra jak FH czy Doom Eternal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Ja uważam, że Geforce Now na dużym TV to dużo lepsze rozwiązanie jak męka i ogrywanie gier na poprzedniej generacji (60 klatek, gierki się szybko wczytują a laptop sobie cichutko pracuje). Z xCloud zwykle korzystam na TV bo jak wprowadzałem się na to mieszkanie to stwierdziłem, że router do netu muszę mieć blisko TV i konsol żeby wszystko było podłączone do niego kablem dlatego gdy w sypialni czyli jedynym miejscu w domu gdzie widzę sens korzystania ze streamingu w telefonie odległość sprzętu od routera jest na tyle duża, że co chwilę przez ekran leci pasek z góry na dół odświeżając obraz. Przed pójściem do łóżka mogę jedynie trochę ten router przemieścić bliżej a drzwi od sypialni zostawić szeroko otwarte i wtedy jest troszkę lepiej, mimo posiadania wspaniałego uchwytu i jeszcze lepszego pada działającego z androidem (8Bitdo) to jednak w łóżku wolę wziąć Switcha. Trochę jestem podjarany tym całym streamingiem i wrzucę dzisiaj jeszcze jakieś zdjęcie gdy obraz jest brzydki, dam swojej narzeczonej pada, niech bzika w FH5 200 km/h i wtedy ja walnę screena Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Na mały ekran i szybkie testy gierek zanim zdecyduje się na download. Tak to dziś u mnie wygląda. Polecam taki styl zycia. Bardzo fajnie, że technologia idzie do przodu. Jeszcze rok czy dwa lata temu Cloud Gaming to raczej było pośmiewisko (no może poza GFNow). Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Cholera, miało wyjść inaczej Forza Horizon 5 zrzut ekranu walnięty w losowym momencie przy dużej prędkości auta. Screen z xCloud, aplikacja Xbox, laptop kabelkiem do internetu. *miało wyjść inaczej w sensie, że gorzej. Moim zdaniem jest całkiem w pytę ale ja nigdy nie byłem onanistą obrazowym. Zawsze mi wystarczał niski input lag (zabrałem kiedyś Guitar Hero i DJ Hero do kumpla i u niego nie dało się grać) kalibracja z internetu i byle ekran wisiał wygodnie dla szyi i oczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Sam fakt, że da się grać w wyścigi gdzie jedzie się +200 km/h mówi wiele o jakości streamingu pod względem opóźnień. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Od 2-3 dni mam kiepską jakość streamingu na telefon pomimo tych samych parametrów sieci, ktoś ma podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 474 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Tak, tylko ja na windowsie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Kiedyś jak dzieciak miał bidę w domu, słaby kąkuter i zero szans na posiadanie konsoli to kaplica. Był kulturowo wykluczony i zero opcji by ograć nowe gierki samemu. Dziś jest inaczej bo czy to telefon czy biznesowy laptop, który nigdy by nie wyświetlił nowych gierek może stać się ekranem i furtką do najnowszych produkcji w przyzwoitej oprawie i klatkarzu. Dzieciak i tak woli obejrzeć streama bo tak jest łatwiej ale taki prawie 30 letni chłop ma radochę z tego jak to dziś wygląda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) Z dobrym netem xCloud to gamechanger, na telefonie ponad 40h w Slay the Spire zrobiłem. W jednym abonamencie gram na XsX, PC i telefonie. Dobrze, że takich możliwości za dzieciaka nie miałem, bo bym szkoły nie ukończył. PS. U mnie ostatnio problemy z jakością zniknęły jak zrobiłem wszystkie sktualizacje Androida. Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Jeszcze niech dorzucą obiecaną jakiś czas temu obsługę klawiatury i myszy i będzie bajlando. Jakaś szybka seseyjka na słabiutkim laptopie biurowym podczas robienia backupów innych jednostek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 474 Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 o i ta koncowka najwazniejsza anyway dla takiego szaraczka troche dziwne, ze NIC nie beda brali od ludzi grajacych w f2p przez xcloud. Nutella i Spencer maja sprytny plan. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 5 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Dobry sposób na popularyzację chmury + ten gangbang na Apple. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 A ja mam nadzieje ze MS pozwoli na granie w gierki zakupione z ich sklepiku bez koniecznosci opłacania GPU. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 474 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 3 godziny temu, pawelgr5 napisał: A ja mam nadzieje ze MS pozwoli na granie w gierki zakupione z ich sklepiku bez koniecznosci opłacania GPU. Są takie plany/plotki i ten fortnite jest pierwszym krokiem w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 ciężko mi uwierzyć ze chmura mogłaby być darmowa bez opłacania abonamentu. Micro to korpo musi zarabiać, a poza tym te wszystkie serwery z xboxami rozrzcuone po całym świecie i ich utrzymanie też z pewnością swoje kosztuje. Więc abonament na chmure na pewno będzie swoje kosztować, a darmowe będzie co najwyżej dla gierek F2P jak Forcik (bo M$ zarabia tu na zyskach z MTX). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Zrobią Chmura Pass za mniejszą opłatą, gdzie będzie można grać w gierki kupione w sklepiku MSu i profit. Zysk z abonamentu check, zysk z gierek kupionych w Store check. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 niedługo przestaniemy być ograniczeni przy graniu w chmurze tylko do gier z game passa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Super, najwyższa pora Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 474 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Szkoda, że trzeba posiadać GPU, na Stadii gry które kupiłeś możesz grać bez abonamentu Pro Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Chyba nie wyobrażałeś sobie, że prąd, który będą ciągnęły konsole i serwery są w gratisie xd Wciąż myślę, że będzie osobny tier tylko dla xcloud $5 czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 1 godzinę temu, wojtas011 napisał: Szkoda, że trzeba posiadać GPU, na Stadii gry które kupiłeś możesz grać bez abonamentu Pro A to nie zmianili tego po fali krytyki że własnie trzeba bulic abo i osobno kupowac gry? Początek chyba mięli zdecydowanie mniej przemyślany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi