Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Pamiętam jak kiedyś śliniłem się do recenzji Metroida 1,2 i 3, i marzyłem o konsolce nintendo tylko dla nich, wszystko było w cholerę drogie, konsola to było chyba z 1,5 pensji, gry pewnie tyle co tatuś dawał rok na tacę, gracze dzielili się na tych co ją mają i na tych co o niej marzą. Teraz jest czas pogardy i obżarcia i obrażają świętego Sarosika, pogromcę innych strzelaninek poza Returnalem:(

• Odpowiedzi 27,1 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
46 minut temu, jimmy napisał(a):

najpierw 5 lat rozważań i 100 pytań na forum czy już warto wydać 1700 zł, a potem sell żeby odzyskać 400 zł? Eh Ci pasjonaci z forum o grach

No i zobacz tyle rozważań, a wystarczyło ograc dwie gry żeby stwierdzić że śmieć

Opublikowano

To są ludzie od Xboxa i nazywania gier na S2 ,,ambitnymi'' nie mam pojęcia po co prowadzić takie dyskusje xd

Opublikowano
5 minut temu, Rtooj napisał(a):

Pamiętam jak kiedyś śliniłem się do recenzji Metroida 1,2 i 3, i marzyłem o konsolce nintendo tylko dla nich, wszystko było w cholerę drogie, konsola to było chyba z 1,5 pensji, gry pewnie tyle co tatuś dawał rok na tacę, gracze dzielili się na tych co ją mają i na tych co o niej marzą. Teraz jest czas pogardy i obżarcia i obrażają świętego Sarosika, pogromcę innych strzelaninek poza Returnalem:(

Nikt normalny nie obraża tej gry. Sam jak kiedyś wezmę te ps6 ogram tę grę w pierwszej kolejności.

Beka jest z tego że nie kupiliście

Opublikowano

Ja tam się trochę dziwię podejścia do życia co niektórym.

Kupiłem Sarosa, wsparłem ten projekt, bawiłem się świetnie i to jest dla mnie najważniejsze. Po co rozpaczać nad rzeczami, na które nie mamy wpływu? W branży filmowej też to widzę. Jakaś obsesja na punkcie tego, co się ile sprzedało, co się sprzedało więcej, co mniej, które studio zamkną, kogo zwolnią.

Łatwo przy tym wszystkim zapomnieć o tym, co jest jest najważniejsze, czyli o dobrej zabawie przy fajnych giereczkach.

Opublikowano
1 minutę temu, Pix napisał(a):

Ja tam się trochę dziwię podejścia do życia co niektórym.

Kupiłem Sarosa, wsparłem ten projekt, bawiłem się świetnie i to jest dla mnie najważniejsze. Po co rozpaczać nad rzeczami, na które nie mamy wpływu? W branży filmowej też to widzę. Jakaś obsesja na punkcie tego, co się ile sprzedało, co się sprzedało więcej, co mniej, które studio zamkną, kogo zwolnią.

Łatwo przy tym wszystkim zapomnieć o tym, co jest jest najważniejsze, czyli o dobrej zabawie przy fajnych giereczkach.

No i słusznie, też gram w co chce, ale śledzę ogólnie branże a jest tam dużo liczb i coś przecież pisać tu musimy

Opublikowano

Może miłe i fajne rzeczy

Opublikowano

No spoko mieć konsole ale pytanie co z czasem aby to wszystko ograć. Ja już nie wyrabiam z PC + S2 a dwa nie będę grał w 30 klatkach i 1440p albo skalowanym full hd w 60 klatkach z mlekiem na ekranie jak mam kasę na topowy komputer. Na S2 jeszcze można to przeżyć bo na małym ekranie tego nie widać a klimat Nintendo jest tylko u Nintendo.

Później człowiek czyta jak devi mają wywalone na optymalizacje konsolowych wydań a mnie ten problem nie dotyczy. Najwyżej zamiast 140 będę miał 90 klatek z jakimiś skalowaniem.

No Saros spoko jakby wyszło na PC to kupię jak nie wyjdzie to przecież nie będę kupował konsoli aby to ograć jak mam kolejkę gier na pozostałych sprzętach. Gdybym jeszcze był fanem rogalików to może by to miało sens. Zresztą sami posiadacze sonki mają totalnie wywalone na te grę.

Opublikowano

Nie mogę w 100% powiedzieć jakby to wyglądało gdybym miał PC... bo nie mam ;) ale wydaje mi się, że tak bez konsoli to trochę smutno. Nie ma nic prostszego od odpalenia konsoli jak przyjdą kumple (niegdyś to był mój najważniejszy powód posiadania konsoli) a PC bywa kapryśne, różne sytuacje i problemy mogą bardzo ostudzić jakikolwiek zapał na granie wśród gości aż ktoś wypowie tekst, po którym się wszystkiego odechciewa typu ,,dobra daj sobie spokój może kiedy indziej, siadaj pijemy'' sam tak gasiłem resztki nadzei bo szkoda było czasu na te smutne próby. Nie uwierzę, że są osoby, którym zawsze wszystko działa. Więc spoglądając wstecz gdy miałem PC to i tak kupiłem konsole dla funu w większym towarzystwie więc można zakładać, że teraz zrobiłbym tak samo.
PS5 to chyba najbardziej przyjazna mi konsola jaką kiedykolwiek miałem od samego początku DualSense to totalnie mój pad, od razu zakupiłem drugiego + ładowarka, dołożyłem SSD i żyje mi się niesamowicie komfortowo i póki jeszcze są to mogę kupować pudełka tych konkretnych ulubionych gier no i nawet nie mogę współodczuwać bólu na baterię w padzie bo jak się jeden wyładuje to podnoszę drugiego z ładowarki i tak można w nieskończoność. Niestety exów jest jak na lekarstwo i jest to konsola prawie w pełni do multiplatform czyli podobnie jak kiedyś X360 jedyną różnicą jest to, że na najlepszej konsoli microsoftu był exy, których nie lubiłem (Halo nienawidzę od zawsze, Gearsy super tylko na split-screenie) a na PS5 chciałbym grać w nowe Uncharted ale ni ma / z tymi co są to bawię się dobrze ale chciałoby się więcej i częściej.
No i stabilizacja mi się podoba, od początku wiem, że będzie słabo... i jest. Gdybym miał co 2 miesiące dowiadywać się o zmianie strategii jak w Xbox to bym jebla dostał. Kupiłem konsole bez przesadnych oczekiwań i nikt mi nie nawija makaronu na uszy co chwila i obiecuje, że ,,teraz to będzie... oj BĘDZIE!''. Gówno będzie / bo z pustego to i król Salomonello nie naleje

Opublikowano
1 godzinę temu, Rtooj napisał(a):

Pamiętam jak kiedyś śliniłem się do recenzji Metroida 1,2 i 3, i marzyłem o konsolce nintendo tylko dla nich, wszystko było w cholerę drogie, konsola to było chyba z 1,5 pensji

W 2004 konsole latały po 4 stówki i to nówki sztuki. Wiem bo za tyle wtedy kupiłem, a Metroid 3 miał premierę w 2007 roku więc gdzie ty widziałeś GameCube'y za 1,5 pensji

oh_you

Opublikowano
5 godzin temu, Patapon napisał(a):

W 2004 konsole latały po 4 stówki i to nówki sztuki. Wiem bo za tyle wtedy kupiłem, a Metroid 3 miał premierę w 2007 roku więc gdzie ty widziałeś GameCube'y za 1,5 pensji

oh_you

W Europie GC miał premierę w 2002. Cena to był ok 1000 zł, a minimalna którą zarabiało większość Polaków to było ok 750 złreggie

Opublikowano
  • Autor

I gierki po 250zl. Pamiętam czasy PSX i N64, wypłata wystarczyła na 4 gry.

Opublikowano
5 minut temu, McDrive napisał(a):

W Europie GC miał premierę w 2002. Cena to był ok 1000 zł, a minimalna którą zarabiało większość Polaków to było ok 750 złreggie

Ale on się ślinił gdy już Metroid 3 był na rynku

Opublikowano

Ja to rozumiem tak że na każdą ślinił się przy premierze więc. Ewentualnie chciał już wszystkie trzy razem na jednej konsoli czyli na Wii gdy wyszedł MP3