Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

w705 matryce były chyba 50hz, w w8 ogólnie jest poprawiona matryca z tego co mi wiadomo

Edytowane przez Fanek

• Odpowiedzi 19,9 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Byłem obejrzeć 50W805B w pobliskim media ekspert - WOW - w sumie tylko tyle można powiedzieć :)

Obraz po prostu żyleta... czegoś takiego w LCD jeszcze nie widziałem... obraz w ruchu jest tak wyraźny jak na plazmach z wyższej półki :)

Niestety mieli tylko jeden powystawowy i mocno przepracowany egzemplarz.

W necie to samo - zostały ino powystawowe lub niekompletne sztuki (brak okularów, zastępcze pudło itp.)

Także jak zwykle obudziłem się za późno i nowego 50 calowego W8 już raczej nigdzie nie dorwę.

Pozostaje czekać na spadek cen i jakiś test W805C.

Opublikowano

a jaka jest różnica pomiędzy modelami s serii w8?

EDIT: Już wiem, głównie odświeżanie i kolor ramki.

A te literki pod koniec ? 'B' 'C' ?

Edytowane przez Grez

Opublikowano

Byłem obejrzeć 50W805B w pobliskim media ekspert - WOW - w sumie tylko tyle można powiedzieć :)

Obraz po prostu żyleta... czegoś takiego w LCD jeszcze nie widziałem... obraz w ruchu jest tak wyraźny jak na plazmach z wyższej półki :)

W necie to samo - zostały ino powystawowe lub niekompletne sztuki (brak okularów, zastępcze pudło itp.)

Także jak zwykle obudziłem się za późno i nowego 50 calowego W8 już raczej nigdzie nie dorwę.

Sprawdzałeś na MM i Saturn ? Wg stron mają wysyłkę "do  24h", przynajmniej w krk

Opublikowano
[..] A te literki pod koniec ? 'B' 'C' ?

To powinny być edycje na dany rok. Ja kupowałem w 2013 i mam na końcu A, potem poprawili jakieś rzeczy i w 2014 wyszła wersja z literą B... pewnie ten trend będą kontynuować... :)

Opublikowano

Witam. Chciałbym zakupić TV do kwoty 2tys. Poprzeglądałem temat, ale to stworzyło tylko więcej pytań co wybrać? Narazie mam ps3 tylko a w przyszłości napewno bedę miał ps4. Masowo oglądam filmy z usb, dysku itp więc te wszystkie funkcje multimedialne smarty, wifi byłyby porządane. Na Soniaka w7 chyba nie styknie, zastanawiam się nad którymś Samsungiem :

UE40H6400

UE40H6270

UE43J5600 (bez 3d)

Warto brać jeden z tych? 3d traktuję jako ciekawostkę, nie mam pewności że mnie zainteresuje i będe z tego korzystał. Czy może rozejrzeć się za czymś tańszym, wiem że LG i Phillips oferują tańsze smarty. Liczę na pomoc w tym jakże poważnym wyborze:)

Opublikowano

h6400 jest chwalony za bardzo dobry stosunek jakości do ceny. No i ma smart'a który łyka praktycznie wszystko

Opublikowano

to widziałeś pewnie obraz jeszcze bez żadnej kalibracji, na forum tutaj jest temat o tym

http://www.psxextreme.info/topic/109458-sony-w8-ustawienia-kalibracja/

poszukaj sony 50W829B czy 50W815B to jest to samo tylko różni sie hz na motion flow

matryca wszystko to samo ;)

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

tez nie uzywam 3d, ale prawie wszedzie i tak to pchaja i nie ma wyboru

Opublikowano

Jest jeszcze jeden zawodnik na polu bitwy, a mianowicie 48W705C.

Ktoś coś słyszał na jego temat?

To mój numer jeden na liście ale to nowy model i poczekam do jesieni gdy już będzie sporo opini na jego temat .

Opublikowano

Ja sobie narzuciłem kaganiec na max 3k pln i typy w sumie mam dwa:

1 - mniejszy, ale lepiej wyposażony 43W805C

2 - większy, ale okrojony niemal ze wszystkiego 48W705C

Myślę, że jako ekran do konsoli W7 sprawdziłby się nie gorzej jak W8. Problem byłby z filmami, bo tam 120Hz matryca i dobry upłynniacz by się przydały.

Opublikowano

Na hdtvpolska pojawił się test W805C.
Poza trochę większym lagiem jest wyraźnie lepszy od poprzednika, także chyba warto bylo się troszkę wstrzymać z zakupem W805B :)

Jednak do tych testów należy podchodzić z dystansem, co pokazał przykład Panasa CS520.

W teście "och i ach", a w rzeczywistości szmelc klasy najtańszego biedronkowego berachła ;)

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

W moim przypadku miało to sens, bo jak zainteresowałem się serią W, to modele 2014 i tak były już słabo dostępne.

Miesiąc wte czy we wte różnicy mi nie zrobi, a takiej kasy nie wydaje się codziennie. TV musi starczyć na chociaż 2 lata, więc czasem warto troszkę zaczekać.

Opublikowano

Tak , serii W8 posiada pełnowartościowy system Motionflow, który dba o płynne i ostre odwzorowanie ruchu , co moim zdaniem robi różnice , choć gdybyś się decydował na 50 cali to i W7 posiada tą opcje

Dużą różnicę? Chodzi mi przede wszystkim o granie online w fps/tps.

Obecnie mam mały monitor do grania online (i jest ok), a jak próbowałem odpalić multi na moim większym tv (jakiś szajsowaty 42 calowy LG) to była istna masakra, nie dało się grać - obraz w dynamicznej grze wyświetlał się jakby w slow-motion, input lag to chyba na poziomie 75439847593ms i te klimaty...

Szykuję się do zakupu w705 bądź w805 i pytanie właśnie czy dużo mi pomoże ten pełnowartościowy motionflow przy dynamicznych grach - strzelankach?

Ja kupilem wlasnie 42w805 za 2100zl, zobaczymy czy bedzie duza roznica z obecnym lg.

Pytanie - gdzie kupiłeś? Bo tak szperam po necie i to jest dobra cena jak za ten model.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

Odniosłem się do tego mając na uwadze użytkowanie tv na codzień ( mecze ,filmy) , a jeśli chodzi Ci tylko o granie , to koniecznie tą opcje wyłączamy bo zwiększa laga .