Opublikowano 27 października 20177 l Na lepszy i te mruganie przy zwiększaniu podświetlenia przy HDR irytuje jak zaczynasz zwracać uwagę. Myslałem o tym LG 55" Oled to chyba najlepsza opcja ?
Opublikowano 27 października 20177 l Albo poczekaj jeszcze rok skoro już masz 4k HDR, bo w tym można mieć parę zastrzeżeń do topowych modeli.
Opublikowano 27 października 20177 l LG B7 trochę więcej niż 5kpln, ale wart tej ceny.Zresztą pójdź do marketu to na własne oczy zobaczysz co bardziej Ci odpowiada.
Opublikowano 27 października 20177 l Jak pójdzie do marketu i tam będzie się sugerował obrazem to wróci z Mantą za 1500 bo tam wszystko świeci jak oled
Opublikowano 27 października 20177 l Oczywsite że lepiej sugerować się propozycjami z forum i brać w ciemno.
Opublikowano 27 października 20177 l LG B7 trochę więcej niż 5kpln, ale wart tej ceny.Zresztą pójdź do marketu to na własne oczy zobaczysz co bardziej Ci odpowiada. Trochę ? Daj mi te "trochę ", co niektórzy za tyle tv kupują
Opublikowano 27 października 20177 l Na co warto zmienić KS7000? z HDRem budzet do 5k Zobacz w mediaexpert jest promocja na 55xe9305, za 6k można wyrwać ten tv - cena myślę że ok.
Opublikowano 27 października 20177 l Wygląda na to, że będę musiał trochę wcześniej przerzucić się na nowszy model niż pierwotnie zakładałem więc ponawiam pytanie z przed kilku miesięcy: Co brać? Budżet - 3000-3500 (wolałbym nie przekraczać), tv - na lata, 4k HDR - no może choć mam tylko białą ps4, pro może kiedyś, będzie jakiś inteligentny za te pieniądze w ogóle?, input lag - jak najniższy ma się rozumieć, cale - 55 (lub więcej), do czego - do filmów i seriali z netflixa (raczej w hd) i gierek co podłączane - jedna konsola, może jakiś dekoder i sprzęt do kina domowego. Odpowiedzi typu poczekaj z rok, dozbieraj na lepsze można sobie darować bo raczej czekać długo nie mogę. Black Friday w listopadzie więc może czekać na okazję?
Opublikowano 28 października 20177 l Może Panasonic TX-58EX700 w Saturnie teraz promocja za 3599 zł. Jedyna wada to 60 Hz matryca ale za to za(pipi)isty input lag
Opublikowano 28 października 20177 l Na co warto zmienić KS7000? z HDRem budzet do 5k Zobacz w mediaexpert jest promocja na 55xe9305, za 6k można wyrwać ten tv - cena myślę że ok. Cena jak na tv z najmocniejszym hdr wręcz śmieszna. Ciekawe do kiedy promocja.
Opublikowano 28 października 20177 l Tak swoją drogą, to HDR jest fajną innowacją do klientów, ale genialną dla producentów. Teraz stopniowo mogą polepszać efekt w nowszych modelach, a klienci będą mieli powód do zmiany na nowszy model. Nie chcę powiedzieć, że HDR jest do niczego i niepotrzebne, ale jako łatwo mierzalne i zauważalne kryterium, świetni sprawdzi się do promocji kolejnych generacji podobnych telewizorów, kiedy już wszyscy i tak przejdą na 4k.
Opublikowano 28 października 20177 l Na co warto zmienić KS7000? z HDRem budzet do 5kZobacz w mediaexpert jest promocja na 55xe9305, za 6k można wyrwać ten tv - cena myślę że ok. Cena jak na tv z najmocniejszym hdr wręcz śmieszna. Ciekawe do kiedy promocja.Podobno do 01.11.Mustang pewnie masz rację ale to potrwa bo w tym roku jakiejś drastycznej różnicy w hdr nie ma a wartość max to chyba 10k więc jak ktoś wymienia teraz to te kilka lat spokojnie nie musi. Teraz to raczej trzeba będzie częściej wymieniać konsole w związku z kolejnymi coraz szyszymi wersjami. Obecnie xox i pewnie za 2 lata ps5 i może kolejny xbox. Edytowane 28 października 20177 l przez bloody_gipsy
Opublikowano 28 października 20177 l Może Panasonic TX-58EX700 w Saturnie teraz promocja za 3599 zł. Jedyna wada to 60 Hz matryca ale za to za(pipi)isty input lag Matryca 60Hz teoretycznie nie będzie mi przeszkadzać. Do tych kilku meczy i etapów w Tour de France/Pologne oraz Giro d'Italia jakoś się przeboleje. Input lag znakomity. Z HDR-em słabo ale za te pieniądze cudów nie oczekiwałem. Kolory podobno dobre. Ktoś ma taki model (albo któryś z serii 700)? Jak się sprawdzają? A co z kalibracją? Dużo biorą teraz za profesjonalne kalibrowanie obrazu i czy w ogóle warto wydawać dodatkowo kasę na kalibrację?
Opublikowano 29 października 20177 l Co sądzicie o zestawie ps4 pro + Panasonic TX-50EX703E? To dobry wybór tv pod konsolę za cenę w okolicach 3000zł?
Opublikowano 29 października 20177 l Odradzam tanie telewizory Panasonic. Dość często występuje w nich efekt brudnego ekranu - DSE i clouding. Dodatkowo ciemne rogi ekranu widoczne na jednolitym tle. O ile Clouding idzie zminimalizować poprzez dodanie Ledów za TV, albo zapalić światło [emoji3] tak DSE może denerwować. Szczególnie widoczne przy poziomych ruchach kamery np mecz piłki nożnej. Ciężko trafic egzemplarz bez którejś z tych wad. Zgoła odmienna sytuacja jest w topowych modelach gdzie nie ma się do czego przyczepić, ale swoje też trzeba zapłacić.
Opublikowano 29 października 20177 l Odradzam tanie telewizory Panasonic. Dość często występuje w nich efekt brudnego ekranu - DSE i clouding. Dodatkowo ciemne rogi ekranu widoczne na jednolitym tle. O ile Clouding idzie zminimalizować poprzez dodanie Ledów za TV, albo zapalić światło [emoji3] tak DSE może denerwować. Szczególnie widoczne przy poziomych ruchach kamery np mecz piłki nożnej. Ciężko trafic egzemplarz bez którejś z tych wad. Zgoła odmienna sytuacja jest w topowych modelach gdzie nie ma się do czego przyczepić, ale swoje też trzeba zapłacić. Dzięki! A jakieś inne alternatywy godne polecenia w tej kwocie? Edytowane 29 października 20177 l przez kacperdd
Opublikowano 30 października 20177 l Może Panasonic TX-58EX700 w Saturnie teraz promocja za 3599 zł. Jedyna wada to 60 Hz matryca ale za to za(pipi)isty input lag Matryca 60Hz teoretycznie nie będzie mi przeszkadzać. Do tych kilku meczy i etapów w Tour de France/Pologne oraz Giro d'Italia jakoś się przeboleje. Input lag znakomity. Z HDR-em słabo ale za te pieniądze cudów nie oczekiwałem. Kolory podobno dobre. Ktoś ma taki model (albo któryś z serii 700)? Jak się sprawdzają? A co z kalibracją? Dużo biorą teraz za profesjonalne kalibrowanie obrazu i czy w ogóle warto wydawać dodatkowo kasę na kalibrację? To polecacie coś jeszcze czy raczej to wszystko podobny poziom za takie pieniądze. Niby kuszą Samsungi z serii KS7000 ale musiałbym dołożyć i nie wiem czy jest sens jak nie ma się ps4 pro, a na netflixie raczej tylko w hd...
Opublikowano 30 października 20177 l Niby tak ale tv nie kupujesz na rok tylko na parę lat, z tą jakością Panasonica to trzeba by poczytać. Z resztą z czegoś się wziąło powiedzenie Samsung Szajsung więc i u konkurencji nie lepiej (odklejająca się ramka, brudząca się matryca itp.)