Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Czyli wzgledem poprzednika poprawiona jasnosc oraz troszke mniejszy input lag. Porownujac do ceny (55" XF90 - cena max 4999zł/ 55" XG95 - cena 7999zł) to na chwile obecna w ogole sie nie opłaca zakup. Jak potanieje do 5k to można rozwazyc zakup jak ktos sie boi OLED'a.

Opublikowano

Z tego co pamiętam to śruby są M6 i ja brałem 12mm. Ale to do B6. Nie wiem jak jest w nowszych,. 

Opublikowano

Czy to prawda, że w nowej generacji TVków będzie VRR działający jak g-sync na pecetach? W moim omenie g-sync działa genialnie, dropy fpsów są w ogóle niezauważalne.

Jeśli to tak będzie działać, to chyba warto poczekać na nową generację Oledów. Wiadomo kiedy premiera, jakieś testy?

@-gmeru-

Opublikowano

Jak masz zamiar grać/oglądać w 4K, to jednak nie ma co sie pakować w 43". Za niewiele wiecej można wyrwać te 49", które bedzie rozsądnym minimum.

Opublikowano

Czekam na propozycje więc - musi być niski input lag, dobre FHD i nie więcej niż 43 cale (nie potrzebuję większego telewizora, po prostu).

Opublikowano

No to LG nadal faworytem i na 99% się na niego zdecyduję :lapka: 

Opublikowano

Jutro rano będę miał chwilę czasu i spróbuję znaleźć ci coś fajnego dla gracza :łapa: 

Opublikowano

Tylko koniecznie z pojedynczą nóżką!

Opublikowano
15 godzin temu, Rozi napisał:

Czekam na propozycje więc - musi być niski input lag, dobre FHD i nie więcej niż 43 cale (nie potrzebuję większego telewizora, po prostu).

https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue43nu7472.bhtml

Jedyny, który ma poszerzony gamut kolorystyczny,  niski (o ile nie najniższy) Input Lag, widoczny HDR, porządną czerń i sam mam podłączonego Switcha, więc akurat FHD sprawuje się w nim bardzo dobrze (mam 50" wersje i jest wszystko cacy, więc 43" to pikuś).

No i kwestia tego. Wolisz matrycę IPS czy VA. VA ma znacznie lepszą czerń, gdzie IPS świeci się nocą jak psu jajka ale w nasłonecznionym pokoju będzie się lepiej sprawdzał (o ile grasz głównie za dnia). .

Edytowane przez chrno-x

Opublikowano
7 godzin temu, chris85 napisał:

Moja mama ma tego LG. No szału nie ma, tv w sam raz do oglądania Ukrytej Prawdy. 

Moja siostra też ma ten TV i podłączony pod niego dekoder HD i telewizja wyglada bardzo dobrze, nie wiem za to jak z gierkami się sprawuje. PRzeglądałem menu w tym TV i dla mnie było mało czytelne plus za dużo opcji tam nie było, ale tryb GRA jest. Teraz jakbym szukał taniego TV to właśnie jakiegoś Samsunga z tej serii NU, po porażce Philipsa i ich poyebanego oprogramowania.

Opublikowano

Mój Samsung NU71 ma z(pipi)aną interpolację w FHD i czerwone kolory to rozmazane  i rozpikselowane (pipi), także nie polecam dla tych, którzy mają amatora/slima, czyli np. @Roziemu. Obstawiam, że w wyższych modelach jak podane przez @chrno-x NU74 jest podobna sytuacja.

Tutaj przykład jak to wygląda:

KoIPWLR.jpg

GqpYgoO.jpg

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Jeśli już musi być Samsung to jedynie od modelu nu8002 ;) Z biedatelewiozrów brałbym jedynie Sony . Ale wiadomo że najlepiej brać na 30 rat po 250 zł oleda i to też od Sony bo ta marka to jakość . Zaraz się zacznie ;)

Opublikowano

Moja cenna opinia o Sony Oled AF9 z serii Majstrów?

J E S Z C Z E  S I Ę  N I E  W Y P A L I Ł

W przyszłym miesiącu albo w maju lecę do Sony Centre przedłużać gwarancję o dodatkowe 3 lata. Wiadomix, że (tfutfu) wypaleń nie obejmie, ale przynajmniej reszta ewentualnych (tfutfu) problemów będzie załatwiona. Powidoków też, na razie nie zauważyłem.

A tak całkiem poważnie to jestem bardzo zadowolony. Czerń jest taka, że gały wypala. Każda nowa czy stara gierka, każdy serial czy anime dostają nowe życie dzięki temu kontrastowi, palecie kolorów i czerni. Inny świat po prostu. Brat miesiąc temu wziął sobie Sony XF90 55". Też jest świetny, jeżeli brać pod uwagę cena/jakość, ale no... tego... OLED przy nim go zjada.

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano
Przypadkiem tych matryc nie robi LG? 
Pewnie i robi tylko co z tego skoro sama matryca to nie wszystko porównajcie sobie B8 i najtańszego oleda Panasonica chyba Fz800 gdzie matryca od LG a jeśli chodzi o kolory to B8 nie ma startu do panasa.
Nie na marne od tego roku Panasonic będzie tylko brał czyste matryce od LG.