Opublikowano 30 sierpnia30 sie Mam tv LCD samsung z 2018r. Nie dostaje już aktualizacji tizena i niektóre aplikacje mi już nie działają. https://allegro.pl/oferta/telewizor-tcl-55t8b-qled-pro-4k-144hz-google-tv-dolby-hdmi-2-1-17500492029Czy taki tcl go godnie zastąpi? Na oleda lg nie mam kasy od razu zaznaczam.
Opublikowano 1 września1 wrz Zastanawiam się nad oledem C5 od LG. A dokładniej nad tymi dwoma modelami:https://www.mediaexpert.pl/p/7708923https://www.mediaexpert.pl/p/7708945Czy jest między nimi jakaś większe różnica, czy może lepiej by było wybrać coś z poprzedniego rocznika czyli Oled C4
Opublikowano 1 września1 wrz Cena z dupy. 65" B4 idzie wyrwać za 3700, podobna cena za 55" C4. 5k za 48 cali to szaleństwo.
Opublikowano 2 września2 wrz On 8/30/2025 at 1:19 PM, Dud.ek said:Mam tv LCD samsung z 2018r. Nie dostaje już aktualizacji tizena i niektóre aplikacje mi już nie działają.https://allegro.pl/oferta/telewizor-tcl-55t8b-qled-pro-4k-144hz-google-tv-dolby-hdmi-2-1-17500492029Czy taki tcl go godnie zastąpi? Na oleda lg nie mam kasy od razu zaznaczam.A jakie aplikacje nie działają? Mam z 2017 i nadal jest ok.Jeśli nie masz kasy na porządnego oleda, może lepiej tymczasowo zainwestować w stick albo inne urządzenie do aplikacji albo używać tych z konsoli, a TV wymienić kiedy będzie budżet na coś lepszego?
Opublikowano 2 września2 wrz W sumie to nie działa od zawsze canal +. A ostatnio eleven wywalał błąd, ale już działa dobrze. Oleda nie kupie bo go szkoda, jak jestem w pracy to tv leci na okrągło i nikt go nie ogląda. Kupiłem ten z ogłoszenia, jeszcze powinienem dostać 400zł cashbacku. Jakby kogoś interesowało to mogę opisać wrażenia po instalacji.
Opublikowano 2 września2 wrz Canal+ to miał często problemy z apkami. Od 2 lat mi hula jak trzeba ale hitem było pożyczenie filmu na premiery canal+ i chuj w zwykłej apce C+ tego nie obejrzysz, a dedykowanej wtedy nie mieli na webos XD
Opublikowano 2 września2 wrz 10 godzin temu, Dud.ek napisał(a):Oleda nie kupie bo go szkoda, jak jestem w pracy to tv leci na okrągło i nikt go nie oglądaW sensie, że co? Zawsze można ustawić automatyczne wyłączenie, albo wygasić ekran, jak ktoś tak bardzo chce słuchać muzyki z kanałów TV.
Opublikowano 2 września2 wrz Pewnie chodzi o to, że TV gra, żeby grać. Żona puści serial/włączy Polsat i tak leci przez jakiś czas, a to dzieci bajki, a to TVN 24 z wybitnymi pod kątem koloru paskami… Muzyka to raczej tu najmniejsze zmartwienie.
Opublikowano 3 września3 wrz Raczej dzieci, włącza coś i zapominają, że to leci. Różnica obrazu jest zauważalna, do tego dochodzą wszystkie nowe tryby których jeszcze nie ogarniam
Opublikowano 6 września6 wrz Moja Bravia chyba powoli kończy żywot. Jak podłączę kompa do obojętnie jakiego HDMI/różne kable HDMI to dioda miga na czerwono :/ Próbowałem powrotu do ustawień fabrycznych/dłuższego odłączenia od prądu itp i nic nie pomaga. Ale jak podłącze PS5 to problemu nie ma :) Dlatego ten TV trafi do innego pokoju do oglądania np; meczów. Chcę kupić nowy trochę mniejszy TV pod kompa i konsole. Moją uwagę przykuł Samsung QE43QN92FAT 43" Neo QLED 4K 165Hz. Na "papierze" wszystko (chyba) fajnie się prezentuje. Tyle że słyszałem opinie że Samsungi awaryjne są i jest problem z naprawą. Nie wiem ile w tym prawdy/mitów. Ktoś ma/miał do czynienia z nowszymi Samsungami?
Opublikowano 7 września7 wrz Różne są opinie na temat żywotności. Co niektórzy twierdzą że te nowszej generacji nie mają problemów z wypalaniem. Inni zaś twierdzą że ryzyko jest spore :) Dlatego wolę coś "pomiędzy".
Opublikowano 7 września7 wrz Każdy tv w takim samym stopniu może sie zepsuć, wypalić. Kwestia szczęścia. Ja bym brał lg42 Oled c4 bez zastanowienia.
Opublikowano 7 września7 wrz Tylko oled, jak człowiek siądzie do oledowych ekranów, to nie ma ochoty wchodzić w inne, bo po prostu obrazy są słabe. Każdy lapek, każdy telefon w moim przypadku musi mieć oled. Ciężko wrócić do szarego gównianego obrazu.To tak jakbyś chciał obejrzeć filmy na kasecie wideo, no ni chuja, nie da razy oglądać, rozmazane to to gówno, popapciane i w ogóle. Technologia to suka i zarazem dobra suka.
Opublikowano 26 września26 wrz W dniu 25.09.2025 o 14:37, citymorgue46 napisał(a):Wiara poleci jakiś monitor max 40 cali do 3k PLN do ps5 pro? LG 42 c4 (jak znajdziesz), ew. dopłata i LG 42 c5. Ten tv to jeden z lepszych dużych monitorów na rynku, a w pewnych względach jak HDR i czerń najlepszy.
Opublikowano 27 września27 wrz 17 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):LG 42 c4 (jak znajdziesz), ew. dopłata i LG 42 c5. Ten tv to jeden z lepszych dużych monitorów na rynku, a w pewnych względach jak HDR i czerń najlepszy.Dzięki serdeczne za odpowiedź!
Opublikowano 27 września27 wrz Ja właśnie mam zamiar sobie kupić ten telewizor oled lg 42 do postawienia sobie na biurku, stwierdziłem sobie, że jednak monitory gamingowe jebać i małe są, a tak telewizorek podłączony do lapka i można grać.
Opublikowano 27 września27 wrz Godzinę temu, Faka napisał(a):Ja właśnie mam zamiar sobie kupić ten telewizor oled lg 42 do postawienia sobie na biurku, stwierdziłem sobie, że jednak monitory gamingowe jebać i małe są, a tak telewizorek podłączony do lapka i można grać.Też jestem o centymetry od tej decyzji. 42 OLED C5 za 4.6k z PL dystro, 4k z zagranicznej, C4 już trudno dostępne. I jest kilka poprawek ciekawych w stosunku do C4, przede wszystkim w gaming mode, co dla Nas najważniejsze:). Poza tym niszczy każdy monitor OLED w jakości obrazu, a więcej niż 144 Hz mi nie trzeba, bo nie gram multi CSów i innego tego typu badziewia :). Mam w domu G4, C4 i B4 i są kozak, najlepsze panele jakie widziałem, trzeba coś takiego pod biurko.
Opublikowano 29 września29 wrz Dziś w C4 dostałem aktualizacje do najnowszej wersji WebOS z 2025 roku.Ogólnie to chyba pierwszy raz, kiedy LG aktualizuje WebOS do najnowszej wersji w starszych telewizorach.
Opublikowano 2 października2 paź A powiedzcie mi bo jestem laikiem. Posiadam obecnie tv lg 48c11lb ktory obsluguje hgig i chce kupic teraz hisens 65u78q pro ktory nie obsluguje tego trybu. Czy to bedzie dla nnie jakos uciazliwe, czy nie odczuje tego? Wiem że hgig automatycznie ustawia opcje hdr i ja praktycznie nigdy nic w grach za bardzo nie kopie w ustawieniach. Pytam, bo rozwazam tez przesiadke na tv lg 65c54la ale jest on drozszy o 1500 zl od hisense ktory ma bardzo dobre recenzje. Prosze o odp.
Opublikowano 2 października2 paź Zawsze warto mieć wybór i wiadomo, że lepiej by tv obsługiwał HGiG. Ogólnie HGiG często wydaje się zbyt ciemny, no i podobno około 95% gier go nie obsługuje. Znam opinię ludzi co twierdzą, że używanie HGiG i tak jest lepsze niż DTM. Musisz sam zdecydować.