Opublikowano 20 lipca 20159 l w705 matryce były chyba 50hz, w w8 ogólnie jest poprawiona matryca z tego co mi wiadomo Edytowane 20 lipca 20159 l przez Fanek
Opublikowano 20 lipca 20159 l Byłem obejrzeć 50W805B w pobliskim media ekspert - WOW - w sumie tylko tyle można powiedzieć Obraz po prostu żyleta... czegoś takiego w LCD jeszcze nie widziałem... obraz w ruchu jest tak wyraźny jak na plazmach z wyższej półki Niestety mieli tylko jeden powystawowy i mocno przepracowany egzemplarz. W necie to samo - zostały ino powystawowe lub niekompletne sztuki (brak okularów, zastępcze pudło itp.) Także jak zwykle obudziłem się za późno i nowego 50 calowego W8 już raczej nigdzie nie dorwę. Pozostaje czekać na spadek cen i jakiś test W805C.
Opublikowano 20 lipca 20159 l a jaka jest różnica pomiędzy modelami s serii w8? EDIT: Już wiem, głównie odświeżanie i kolor ramki. A te literki pod koniec ? 'B' 'C' ? Edytowane 20 lipca 20159 l przez Grez
Opublikowano 20 lipca 20159 l Byłem obejrzeć 50W805B w pobliskim media ekspert - WOW - w sumie tylko tyle można powiedzieć Obraz po prostu żyleta... czegoś takiego w LCD jeszcze nie widziałem... obraz w ruchu jest tak wyraźny jak na plazmach z wyższej półki Niestety mieli tylko jeden powystawowy i mocno przepracowany egzemplarz. W necie to samo - zostały ino powystawowe lub niekompletne sztuki (brak okularów, zastępcze pudło itp.) Także jak zwykle obudziłem się za późno i nowego 50 calowego W8 już raczej nigdzie nie dorwę. Pozostaje czekać na spadek cen i jakiś test W805C. Sprawdzałeś na MM i Saturn ? Wg stron mają wysyłkę "do 24h", przynajmniej w krk
Opublikowano 21 lipca 20159 l [..] A te literki pod koniec ? 'B' 'C' ? To powinny być edycje na dany rok. Ja kupowałem w 2013 i mam na końcu A, potem poprawili jakieś rzeczy i w 2014 wyszła wersja z literą B... pewnie ten trend będą kontynuować...
Opublikowano 21 lipca 20159 l Witam. Chciałbym zakupić TV do kwoty 2tys. Poprzeglądałem temat, ale to stworzyło tylko więcej pytań co wybrać? Narazie mam ps3 tylko a w przyszłości napewno bedę miał ps4. Masowo oglądam filmy z usb, dysku itp więc te wszystkie funkcje multimedialne smarty, wifi byłyby porządane. Na Soniaka w7 chyba nie styknie, zastanawiam się nad którymś Samsungiem : UE40H6400 UE40H6270 UE43J5600 (bez 3d) Warto brać jeden z tych? 3d traktuję jako ciekawostkę, nie mam pewności że mnie zainteresuje i będe z tego korzystał. Czy może rozejrzeć się za czymś tańszym, wiem że LG i Phillips oferują tańsze smarty. Liczę na pomoc w tym jakże poważnym wyborze:)
Opublikowano 21 lipca 20159 l h6400 jest chwalony za bardzo dobry stosunek jakości do ceny. No i ma smart'a który łyka praktycznie wszystko
Opublikowano 21 lipca 20159 l Ma też zbierający się kurz na matrycy na który serwis kładzie lage, więc trzeba mieć to na uwadze
Opublikowano 21 lipca 20159 l Byłem obejrzeć 50W805B w pobliskim media ekspert - WOW - w sumie tylko tyle można powiedzieć Obraz po prostu żyleta... czegoś takiego w LCD jeszcze nie widziałem... obraz w ruchu jest tak wyraźny jak na plazmach z wyższej półki Niestety mieli tylko jeden powystawowy i mocno przepracowany egzemplarz. W necie to samo - zostały ino powystawowe lub niekompletne sztuki (brak okularów, zastępcze pudło itp.) Także jak zwykle obudziłem się za późno i nowego 50 calowego W8 już raczej nigdzie nie dorwę. Pozostaje czekać na spadek cen i jakiś test W805C. to widziałeś pewnie obraz jeszcze bez żadnej kalibracji, na forum tutaj jest temat o tym http://www.psxextreme.info/topic/109458-sony-w8-ustawienia-kalibracja/ poszukaj sony 50W829B czy 50W815B to jest to samo tylko różni sie hz na motion flow matryca wszystko to samo Edytowane 21 lipca 20159 l przez Fanek
Opublikowano 22 lipca 20159 l Ja mam ale to tylko glebia. Jak jest tanszy bez tego guwna to nawet sie nie zastanawiac. To nie jest zadne 3D.
Opublikowano 22 lipca 20159 l Jest jeszcze jeden zawodnik na polu bitwy, a mianowicie 48W705C. Ktoś coś słyszał na jego temat?
Opublikowano 22 lipca 20159 l Jest jeszcze jeden zawodnik na polu bitwy, a mianowicie 48W705C. Ktoś coś słyszał na jego temat? To mój numer jeden na liście ale to nowy model i poczekam do jesieni gdy już będzie sporo opini na jego temat .
Opublikowano 22 lipca 20159 l Ja sobie narzuciłem kaganiec na max 3k pln i typy w sumie mam dwa: 1 - mniejszy, ale lepiej wyposażony 43W805C 2 - większy, ale okrojony niemal ze wszystkiego 48W705C Myślę, że jako ekran do konsoli W7 sprawdziłby się nie gorzej jak W8. Problem byłby z filmami, bo tam 120Hz matryca i dobry upłynniacz by się przydały.
Opublikowano 22 lipca 20159 l Ja kupilem wlasnie 42w805 za 2100zl, zobaczymy czy bedzie duza roznica z obecnym lg.
Opublikowano 23 lipca 20159 l Na hdtvpolska pojawił się test W805C.Poza trochę większym lagiem jest wyraźnie lepszy od poprzednika, także chyba warto bylo się troszkę wstrzymać z zakupem W805B Jednak do tych testów należy podchodzić z dystansem, co pokazał przykład Panasa CS520. W teście "och i ach", a w rzeczywistości szmelc klasy najtańszego biedronkowego berachła Edytowane 23 lipca 20159 l przez Michał102
Opublikowano 23 lipca 20159 l Oddalam, Idąc tym tokiem czekać można bez końca No nowsza lepsza wersje.
Opublikowano 23 lipca 20159 l W moim przypadku miało to sens, bo jak zainteresowałem się serią W, to modele 2014 i tak były już słabo dostępne. Miesiąc wte czy we wte różnicy mi nie zrobi, a takiej kasy nie wydaje się codziennie. TV musi starczyć na chociaż 2 lata, więc czasem warto troszkę zaczekać.
Opublikowano 23 lipca 20159 l Tak , serii W8 posiada pełnowartościowy system Motionflow, który dba o płynne i ostre odwzorowanie ruchu , co moim zdaniem robi różnice , choć gdybyś się decydował na 50 cali to i W7 posiada tą opcje Dużą różnicę? Chodzi mi przede wszystkim o granie online w fps/tps. Obecnie mam mały monitor do grania online (i jest ok), a jak próbowałem odpalić multi na moim większym tv (jakiś szajsowaty 42 calowy LG) to była istna masakra, nie dało się grać - obraz w dynamicznej grze wyświetlał się jakby w slow-motion, input lag to chyba na poziomie 75439847593ms i te klimaty... Szykuję się do zakupu w705 bądź w805 i pytanie właśnie czy dużo mi pomoże ten pełnowartościowy motionflow przy dynamicznych grach - strzelankach? Ja kupilem wlasnie 42w805 za 2100zl, zobaczymy czy bedzie duza roznica z obecnym lg. Pytanie - gdzie kupiłeś? Bo tak szperam po necie i to jest dobra cena jak za ten model. Edytowane 23 lipca 20159 l przez michu86-
Opublikowano 23 lipca 20159 l Motionflow w trybie "gra" i tak jest nieaktywny i matryca zapodaje obraz w 60Hz. Krótko mówiąc - wszelkiego rodzaju upłynniacze w grach nie będą wykorzystywane.
Opublikowano 23 lipca 20159 l Odniosłem się do tego mając na uwadze użytkowanie tv na codzień ( mecze ,filmy) , a jeśli chodzi Ci tylko o granie , to koniecznie tą opcje wyłączamy bo zwiększa laga .