Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Featured Replies

Opublikowano

Pierdole, w sobotę odbieram obudowę z chłodzeniem i w tygodniu powoli składam gada wkładając jeszcze na jakiś czas ze starego kompa HD7870. Poczekam jak ceny wrócą do normalności i się weźmie 3060ti albo 3070.

Ktoś tu pamiętam pracował w jakimś elektromarkecie, ciekawe czy dostaną swoje sztuki na dzisiaj i w jakich cenach je wystawią. Podobno za dwa tyg ma wjechać większa ilość właśnie 3060

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 855,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on:         Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czar

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

• Przyszło, wydaje mi się że kiedyś pudełka były większe. Czekam tylko dzisiaj na obudowę i zacznę składać.    

Opublikowano
6 godzin temu, Frantik napisał:

https://youtu.be/Hmpi7hX915s

Dziś premiera. Ponoć na Polskę jest całe 500 sztuk :yao:

Po 18:00 mają być w X-komie

3k i wydajność 2070super. Extra karta. 

Opublikowano

Chyba źle oglądałeś, bo tam jest 2-5% przewagi nad zwykłym 2070.

Coś kiepska karta. I te 12GB vramu, bezsens totalny. 3060Ti/2080 SUPER zawsze wydajniejsze o 40%.

No ale nieważne. Nawet taka kupa będzie niedostępna bo będzie kopała krypto xf

Edytowane przez MarekCol

Opublikowano
7 godzin temu, MarekCol napisał:

Chyba źle oglądałeś, bo tam jest 2-5% przewagi nad zwykłym 2070.

No to wydajność 2070. Tak jak napisałeś karta bez sensu. 

Opublikowano

W moim odczuciu również bezsensowna karta zwłaszcza w tej cenie. Co innego w katalogu wtedy ok, mogli jeszcze bardziej zbić cenę i dać mniej pamięci. Trochę dziwne ,że najsłabszy model z rodziny ma najwięcej pamięci - mocno bezsensowny ruch. 

Opublikowano

Jak by kosztowala te 1500zl to nawet ujdzie a tak to :yao: Dobrze ze krypto zaczyna leciec na pysk. Mam nadzieje ze wszyscy koparkowicze umoczą dobry hajs

Opublikowano

Katalog dla tej karty nie miał być w granicach 1200-1300 zł? 

15 minut temu, teddy napisał:

Dobrze ze krypto zaczyna leciec na pysk. Mam nadzieje ze wszyscy koparkowicze umoczą dobry hajs

Też mam madzieje ,że to krypto w końcu poleci na pysk i przestanie psuć rynek giereczkowa. 

Opublikowano

329$ wiec stawialbym ze u nas raczej 1500zl

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Jakie jest MSRP 3060Ti? Zwczoraj widziałem pokaz DigitialFoundry i tak patrzę, że taka karta spokojnie da 1440p/60 do końca generacji. Kurcze, naprawdę niczego sobie.

400 dolców ale moim zdaniem za mało pamięci aby komfortowało grało się do końca generacji. Chyba ,że w WoWa na kolejne 7 lat ;p 

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano

No 8GB VRAMu to może być mało, ale zauważyłem, że nawet obniżenie tekstur z ultra na high potrafi zwonić 25% pamięci w moim GTX 1060. No ciekawie ta 3060Ti wygląda, a z czasem spadnie z ceny. Z resztą, na razie to jestem na etapie zmiany CPU i RAMu na coś co nie powoduje wymiotów w 2021, do tego czasu wystarczy smok.

Opublikowano

Ja bym chciał w ludziej cenie 3070 ale zanim będzie normalna cena to już pewnie będę czekał na wersję super z większą ilością pamięci. Na razie mój 2060S daje radę w 1440P i 60 klatkach przy zadowalających ustawieniach. 

Opublikowano
1 godzinę temu, teddy napisał:

329$ wiec stawialbym ze u nas raczej 1500zl

Taka była cena w PLN na stronie nvidi u nas realne było 1700-1800 gdyby nie krypto

@Paolo de Vesir w grudniu najtańsza 3060Ti stała 2049zł Eagle od Gigabyta.

Było kurwa ją brać a nie czekać :sapek:

Jak wychodziła 3070 to nie wiedziałem że będę zmuszony składać nowego kompa :/

Opublikowano

Nie sądziłem że na starego i5 3330 z mobasem i ramem będzie takie branie za 2 dwie stówy, ledwo wystawiłem na OLX i oprócz jednej wiadomości o ciężkiej sytuacji w domu nie nadążałem na wiadomości odpisywać.

Opublikowano

Premiera (teoretyczna) 18.03, cena (również teoretycznie) 479$ za referenta. Wydajność niby na poziomie RTX-a 3070 (rzecz jasna nie w rejtrejsingu). Jakby tak się trafiła za 2,5k to bym chyba brał

Opublikowano

Ktoś z was nie ma tam zbunkrowanej jakieś grafiki typu rx 470 czy 570 sprawną w rozsądnych pieniądzach do sprzedania?

Komp złożony ale to moje HD7870 ze starego przy R5 3600 sie w pyry nadaje choć zauważyłem w niektórych starych grach lekkiego boosta :)

Potrzebuje na przetrwanie do czasu powrotu do normalności z cenami kart :/

Opublikowano

Ciekawie wygląda kwestia ograniczania w biosach nowych kart wybodycia krypto. Wg mnie moze to spowodować obniżke cen kart ale tym samym wzrost wartości krypto bo już w domowym zaciszu kopać się nie będzie dało. 

Opublikowano

Według mnie to raczej za wiele nie zmieni, nie dość że to tylko w modelu 3060 to jeszcze tylko w przypadku kopania ethereum