Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Shago to prawda - dział telefonów ma problem z kontraktem na pamięci, które mieli kupić od działu ramu i nano :)
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. W dniu 8.12.2025 o 16:04, Shen napisał(a):Brałem 5 dni temu za 1199zł xdxd
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nie no kupno peceta rok temu to był nieświadomy strzał w dziesiątkę dobrze że 32gb ramu to nawet więcej niż trzeba i nie zapowiada się w najbliższych latach żeby gierki wymagały więcej.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Te kości co kupowałem do starego kompa za 199zł też dobra cena, dobrze, że kupiłem tego kompa i mam spokój znowu na 10 lat
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. nie wiem, jak dla mnie to składając PC zawsze coś jest drogie, a coś tanie...- kupowałeś rok temu? to Ryzen 9800X3D kosztował wtedy 2700-3200! A teraz kosztuje 1800!Więc nawet z kośćmi wychodzi na to samo.Zamawiałeś na początku roku kartę graficzną? To przepłaciłeś na kartach średnio 1000-1500 zł, a na 5090 nawet 4K...Teraz przepłacisz na ramie, jedynie osoby bardzo cierpliwe składają kompy w dobrych cenach, ale trwa to często nawet 6m-rok. Kupujesz po 1-2 czesciach w okresach kiedy jest najtaniej i wtedy można powiedzieć, że złożyłeś kompa w dobrej cenie, w każdym innym przypadku też pewnie w swoim czasie za coś przepłaciliście...
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Myślałem sobie właśnie złożyć kompa z Ryzen 9800X3D ze względu na cenę, a RAM (16GB) wziąć z obecnego, do tego dorzucić 5060Ti, ale w sumie jak ostatnio gram tylko w Quake 3 Arena to w sumie po co
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W styczniu kupiłem RTXa 4090 za 5k, teraz ludzie wołają 8k xdMam obecnie i7 14, 32GB DDR5 więc i tak nic więcej z tej platformy nie wycisnę. Poczekam na AM6 albo nowy sensowny socket od intela więc kolejna zmiana dopiero w 2027/28. Tylko wtedy muszę już zmienić kartę, procka, płytę i pamięci xd z 15k pójdzie jak nic.No ale i tak jestem zadowolony, platforma z 2021 roku więc spędzś na niej 6-7 lat. Kiedyś było to do nie pomyślenia.Jeszcze intel ma wypuścić nowe procki pod socket 1700 xdKumpel siedzi na 2070 Super od premiery i Amd 3800x i też gra sobie w nowe gierki. On dopiero poczuje przeskok generacyjny składając kompa w przyszłym roku.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No ale kupiłeś używkę, jak ramu poszukasz na OLX, to też kupisz jeszcze w miarę w dobrej cenie. Ze wszystkim tak jest, Ryzen 7800X3D po premierze kosztował 1200 zł, by za chwile wskoczyć na 2200. Im dłużej śledzę rynek PC tym bardziej dochodzę do wniosku, że ostatnio praktycznie nie ma dobrego czasu na złożenie kompa i trzeba się po prostu pogodzić z faktem, że za coś przepłacasz w danym momencie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, easye napisał(a):nie wiem, jak dla mnie to składając PC zawsze coś jest drogie, a coś tanie...- kupowałeś rok temu? to Ryzen 9800X3D kosztował wtedy 2700-3200! A teraz kosztuje 1800!Więc nawet z kośćmi wychodzi na to samo.Zamawiałeś na początku roku kartę graficzną? To przepłaciłeś na kartach średnio 1000-1500 zł, a na 5090 nawet 4K...Teraz przepłacisz na ramie, jedynie osoby bardzo cierpliwe składają kompy w dobrych cenach, ale trwa to często nawet 6m-rok. Kupujesz po 1-2 czesciach w okresach kiedy jest najtaniej i wtedy można powiedzieć, że złożyłeś kompa w dobrej cenie, w każdym innym przypadku też pewnie w swoim czasie za coś przepłaciliście...Ja tak zawsze robię z kompami, szukam tanio i sprzedaje drogo, no ale nie każdy ma czas na grzebanie w necie godzinami :).Pół roku temu kupiłem składak w ME z 9070 XT jeszcze z dealem -30% na zestaw i wyszło sporo taniej, niż jakbym składał od nowa, a zestaw bardzo ok.Kusił mnie tez zestaw ze Sferisa, ale odpuściłem ostatecznie, bo nie chcieli podać jaki 5090 tam siedzi (niby random). Te składaki z randomowym RTX 5090, 9800 X3D i 32 gigabajtami Ramu za 15k na Sferisie miesiąc temu, obecnie za 18k (Actiny).