Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, UberAdi napisał(a):

A co ten item daje? Ja chyba nawet nie wiem o jakim npcu mowa 

+15% do defensywy przeciwko normalnych obrażeniom w wersji krewetkowej, +20% w wersji krabowej, bardzo przydaje się na solowanie bossów w DLC. 

Łączy się z innymi buffami, czarami i talizmanami. 

• Odpowiedzi 7,7 tys.
  • Wyświetleń 580,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano
Godzinę temu, Soban napisał(a):

Na 30s chyba tylko, wiec no troche lipa. Lepszy buff z flaszki na 3min.

Why not both. Dzisiaj odpaliłem podstawkę żeby zabić ostatnich trzech bossów i zacząć ng8. Padłem łącznie 5 razy z czego dwa razy wjebałem się w przepaść przy Malekithcie. Skok poziomu trudności w dlc jednak jest kurewsko duży. 

Opublikowano
20 godzin temu, Soban napisał(a):

1. idz za napisami na poludnie, tam jest dungeon i glowny boss - jak trafisz na przymusowe skradanie przed chlopami co insta killuja to idziesz dobrze.
2. to nie wiem o co cho xd 

Dungeon czyli zamek? Bo typowych podziemi czy jaskini nie znalazłem.

Opublikowano

Kurwa poddalem się po 2 dniach, bo za chuja nie mogłem trafic do jednej lokacji i spokoju mi to nie dawało i chyba bez poradnika bym tego nie znalazł.

Warto było, ciekawe starcie :obama:

Spoiler

Przechwytywanie.JPG.ba49bff0abb21deddc9fea512618d10b.JPG

Opublikowano

Ejże, ten hipek to techniczny bubel - razem z kamerą robią istny gangbang. Po paru podejściach bez skrupułów odpaliłem meteoryty Astela i zmiotło tłuściocha z planszy.

Wspaniała eksploracja jest w tym Eldenie - "mapa świata" to jest jednak pewna jakość, zupełnie inny poziom niż w takim np. FFVII Rebirth.

Opublikowano

Cos wklejalem ostatnio tutaj na ten temat ale tu widze ze obszerny temat, miodzio :hi:

Opublikowano
Godzinę temu, stoodio napisał(a):

Ejże, ten hipek to techniczny bubel - razem z kamerą robią istny gangbang. Po paru podejściach bez skrupułów odpaliłem meteoryty Astela i zmiotło tłuściocha z planszy.

Wspaniała eksploracja jest w tym Eldenie - "mapa świata" to jest jednak pewna jakość, zupełnie inny poziom niż w takim np. FFVII Rebirth.

Zupełnie inne gry, ale jedne i drugie cierpią jednak na te skaliste tereny, gdzie trzeba szukać wejścia godzinami, niby to lubię, ale czasami to jest masochizm, żeby się gdzieś dostać po ten "ostatni item" :). 

---

Jak narzekacie na hipka, to polecam obadać kamerę na głównym smoku z DLC, to prawdziwa orgia dla oczu :D. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

Rozjebałem smoka co walczył z rycerzami, nawet nie musiałem się specjalnie leczyc, wystarczyło wsiąść na konia i podgryzac atakami w nogi i skrzydła jak skupiał się na npc:boomer:

Chyba doszedłem do końcowej lokacji, a nadal nie byłem w tej części mapy i nie za bardzo wiem jak tam wejść

Messenger_creation_c2c07ca9-b232-4524-bcb4-6873881c3fe3.jpeg.21626d2e7836fc802d1c83752df0cc31.jpeg

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał(a):

Rozjebałem smoka co walczył z rycerzami, nawet nie musiałem się specjalnie leczyc, wystarczyło wsiąść na konia i podgryzac atakami w nogi i skrzydła jak skupiał się na npc

Chyba doszedłem do końcowej lokacji, a nadal nie byłem w tej części mapy i nie za bardzo wiem jak tam wejść

Messenger_creation_c2c07ca9-b232-4524-bcb4-6873881c3fe3.jpeg.21626d2e7836fc802d1c83752df0cc31.jpeg

Przez dungeon musisz, jakoś na lewo od tej wieży, znajdziesz

Opublikowano
48 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Zupełnie inne gry, ale jedne i drugie cierpią jednak na te skaliste tereny, gdzie trzeba szukać wejścia godzinami, niby to lubię, ale czasami to jest masochizm, żeby się gdzieś dostać po ten "ostatni item" :). 

Gatunek nie jest istotny. Ani przez chwilę w eldenie nie pomyślałem "nie tym razem", "może później" na widok jakiejkolwiek aktywności na mapie, do tego żadna górka nie stanowi wyzwania na grzbiecie kozokonia no i same fanty są warte zachodu. Powtórzę, nie ta liga.

Opublikowano
1 minutę temu, stoodio napisał(a):

Gatunek nie jest istotny. Ani przez chwilę w eldenie nie pomyślałem "nie tym razem", "może później" na widok jakiejkolwiek aktywności na mapie, do tego żadna górka nie stanowi wyzwania na grzbiecie kozokonia no i same fanty są warte zachodu. Powtórzę, nie ta liga.

vzbzz5jym0l81.jpg

Ale szkoda, że Torrent nie dostał triple jumpa w DLC :D. 

Opublikowano

No trochę ciężki ten finał boss, widzę że będzie do zrobienia unikami i charge r2 w okienkach, ale połączenie takich kombosów plus aoe z dupy w drugiej fazie trochę meh. 

Opublikowano

Po pokonaniu głównego bossa moge dalej eksplorować dodatek i skonczyc podstawke?

Opublikowano
28 minutes ago, Shen said:

Po pokonaniu głównego bossa moge dalej eksplorować dodatek i skonczyc podstawke?

tak

wczoraj sie nameczylem z "gosciem na dziku" tak zeby nie spoilowac. messmer padl po dwoch, trzech probach, wiekszosc bossow max za 2 razem, ale gosc na dziku lekko z 10 podejsc. potem zobaczylem na necie, ze mozna konia przywolac w tej walce i wydaje sie duzo prostsza :/

niekonczace sie kombosy + okienko pomiedzy nimi zeby doslownie nawilzyc usta estustem, byla meczarnia jakiej dawno w soulslike nie mialem.

Opublikowano
3 minuty temu, Ölschmitz napisał(a):

wczoraj sie nameczylem z "gosciem na dziku" tak zeby nie spoilowac. messmer padl po dwoch, trzech probach, wiekszosc bossow max za 2 razem, ale gosc na dziku lekko z 10 podejsc. potem zobaczylem na necie, ze mozna konia przywolac w tej walce i wydaje sie duzo prostsza :/

ten po skoku z

Spoiler

głowy byka?

Jak ten to dla mnie najtrudnieszy boss w grze na ten moment

Opublikowano

Ale nagroda za niego fajna :)

Ja dzisiaj NG++ w 3h z hakiem, platyna blisko, zostały jakieś czary dwa i wpadnie :). 

Podstawka jest strasznie łatwa po tym DLC, prócz finałowego bossa, który też teraz z tym koniem stanowi już mniejsze wyzwanie. 

Opublikowano
11 minut temu, Ölschmitz napisał(a):

Nie ten. Commander gaius czy jakos tak

Nie trafilem na niego, musze poszukac.

Opublikowano
1 godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

Zaraz kończę Banisher i wlatuje na pełnej w DLC. Nastawić się na mocną eksplorację? Ogień daje rade?

Tak se ogień działa raczej celował bym w scarlet rt i bleed z posypką holy. Eksploracja jak dla mnie lepsza niż w podstawce ale ludzie narzekają ze za pusto,dla mnie rak jest lepiej bo mniej nawalone na mapie i można się nacieszyć widoczkami bez obaw że zaraz coś z krzaków wyskoczy. Design swiata i klimat taki ze  podstawka sie chowa.