Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ja mam teraz ponad 80 godzin i zaczynam odczuwać lekkie znużenie wydaje mi się, że mogła by być nieco krótsza, a myślę, że 100 godzin pęknie lekko.

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 696 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano

Tak ja się odbiłem po chyba kilkudziesięciu godzinach. Jakiś czas później naszło mnie, chciałem dać szansę zacząłem od nowa i weszło lepiej. Fanem open worlda tutaj dalej nie jestem i mam nadzieję że nigdy już takiej gry nie zrobią. No ale kilkaset godzin tutaj spędziłem, generalnie dla mnie ta gra zyskiwała z każdym kolejnym runem/postacią bo znajomość ogranicza latanie po mapie zapełnionej jaskiniami czy katakumbami copy paste, można sobie lecieć po rzeczy co chcemy do builda i skupić się na tym co jest świetne jak zawsze czyli głównych lokacjach i bossach.

Co do zbieractwa (legendarne czary cuda itp) to tego tutaj nie jest wcale dużo, tylko rozwalone po całej grze i kilka rzeczy wymaga side questów, no ale nic się nie wyklucza i możesz to spokojnie zebrać w jednym przejściu.

Będziesz kiedyś miał chęć grać to zaczynaj od nowa, grę 100% warto poznać bo to jednak gatunek który lubisz. No i dlc tak samo jest zajebiste.

Opublikowano

Ja podziwiam, że jesteś w stanie spamiętać wszystko bo ja teraz już czasem nie pamiętam co gdzie robiłem nie mówiąc o tym , że nie ma szans żebym zapamiętał gdzie co znalazłem.

Bawię się trochę ostatnio popiołami, kombinuję ze statusami nakładanymi na wrogów. Raz jakieś błyskawice, raz jakaś trucizna, a czasem podbicie krwawienia i nieźle się to sprawdza i daje frajdę. Nie jest to co prawda Nioh ale jest spoko.

Opublikowano

Możesz wspomagać się znacznikami zaznaczając na mapie ciekawe lokalizacje lub te, w których byłeś, aczkolwiek chyba jest limit do 100.

Opublikowano

Tak korzystam z nich regularnie, na razie nie wykorzystałem całego limitu bo najczęściej do lokacji niedługo później wracam jak trochę podleweluję postać.

Opublikowano

Podjąłem kolejną próbę i... no kurde, nie jestem w stanie się przemóc niestety. Uderza mnie to jak bardzo ta gra nie szanuje naszego czasu. Z takim stylem artystycznym, pomysłami, przepychem i różnorodnością, dało się z tego zrobić absolutnie cudowne doświadczenie. To pierwsze Soulsy od których kompletnie się odbijam (pomimo podjęcia kilku prób) i które zwyczajnie mnie męczą. Pomijam kwestie balansu i wiele mniejszych niuansów, to wszystko idzie spokojnie przełknąć, w odróżnieniu od otwartego świata, który w moim odczuciu kompletnie zabija tak bardzo uwielbiane przez mnie flow pozostałych Soulsów i im podobnych.

Opublikowano
46 minut temu, Amer napisał(a):

Podjąłem kolejną próbę i... no kurde, nie jestem w stanie się przemóc niestety. Uderza mnie to jak bardzo ta gra nie szanuje naszego czasu. Z takim stylem artystycznym, pomysłami, przepychem i różnorodnością, dało się z tego zrobić absolutnie cudowne doświadczenie. To pierwsze Soulsy od których kompletnie się odbijam (pomimo podjęcia kilku prób) i które zwyczajnie mnie męczą. Pomijam kwestie balansu i wiele mniejszych niuansów, to wszystko idzie spokojnie przełknąć, w odróżnieniu od otwartego świata, który w moim odczuciu kompletnie zabija tak bardzo uwielbiane przez mnie flow pozostałych Soulsów i im podobnych.

Zabawne, bo to najlepsze soulsy do speedrunów, sam nawet jeden zrobiłem.

Ale najpierw trzeba poznać grę minimum raz, to fakt.

Jak chcesz coś szybkiego do przejścia w świecie Eldena to jest ten coop jako osobna gra bardzo dobra.

Opublikowano
1 godzinę temu, Amer napisał(a):

Z takim stylem artystycznym, pomysłami, przepychem i różnorodnością, dało się z tego zrobić absolutnie cudowne doświadczenie.

Elden Ring był dla mnie cudownym doświadczeniem balon

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a):

Elden Ring był dla mnie cudownym doświadczeniem balon

Niektórzy tak kochają Eldena, że nawet robią o nim filmy balon

Opublikowano

Ja mam 90h na liczniku i jestem w zamek Soll i mam mieszane uczucia do tej gry od zachwytów po wczytujące się tekstury na każdym kroku. Ale jak skończę to pewnie napiszę coś więcej o grze i odczuciach.

Opublikowano

Imo Elden Ring wymiata. Jest piękny i ogromny. Jak ci nie idzie w tej lokacji to brniesz do innej. Do czego miałbym sie ewentualnie przyczepić to poziom trudności który szczególnie jest wygórowany w DLC. Poza tym rewelacja pod każdym soulsowym względem. Czekam na part two lapka

Opublikowano
33 minuty temu, MEVEK napisał(a):

Czekam na part two lapka

wolałbyś Eldena 2 od np. BB2 czy Sekiro2?

Chociaż trochę smutne że z tego najbardziej realny jeśli w ogóle jest niestety ER 2.

Opublikowano

Ja bym wolał DS4. Trójka to dla mnie peak gierek od nich. No ale ja kończę wszystko od nich w większości dwa razy łącznie z Eldenem którego jednak cenie mniej za standardowy otwarty świat. Wolę projekty światów na wzór DS1 czy DS3.

Sekiro dało mi w kość hehe nie wiem czy bym chciał dwójkę no ale jak wydadzą to i tak day one.

Opublikowano

Elden dwójeczka oj tak, pełno build ów, i każdy może grać jak sobie chce. BB dojebana gierka ale mocno ograniczalona, o Sekiro nie wspominając bo to szpil na raz, tudzież do platyny.

Opublikowano

Też bym wolał DS4.

Generalnie coś nowego bez open worlda, tylko żeby wrócili do konstrukcji świata jak ta z DS1.

Opublikowano

Powiem wam tak, ze ja wezmę co kolejne wydadzą w dzien pierwszy o ile będzie to gra dla pojedynczego gracza red Cooperacyjne onlinery nie w moim guście.

E.R ma to do siebie iz sami kontrolujemy, gdzie sie udajemy, a wiec jest przystępniejszy dla przysłowiowego kowalskiego mimo wymagającego poziomu trudności. Sekiro strasznie mną wycierał podłogę zanim w pełni opanowałem mechanikę gry notlikethis Za to później grało sie juz świetnie. Odbijanie ciosów i pierwsza umiejętność w postaci kontry Mikiri zostaną ze mną na zawsze. To jest jak jazda na rowerze, tego sie nie zapomina od tak. Teraz to juz sam nie wiem, co bym wolał? Od jakiegoś czasu wszystko z pod ich skrzydeł to dla mnie czyste złoto headbangerPrócz sieciówek.

Opublikowano

Noooo ja już bym podziękował za open world od nich. Fajne na dwa razy, ale i tak dużo problemów z recyklingiem jak i samo light fantasy było takie se w ich wykonaniu. O wiele lepiej wychodzą im mroczniejsze rzeczy.
Chciałbym takie Dark Souls IV bardzo, bez open worlda, po staremu. Może z jakimś głównym hubem, albo pociętym jak w DS3, byle nie open.