Opublikowano 17 października 20195 l masz po prostu złego pena. Wyżej wkleiłem coś fajnego, 37 zeta za 64GB i wszystko chodzi szybko, nie muli. Wcześniej jakiś żartowniś podał pena, to muliło, aż w końcu zdechło.
Opublikowano 17 października 20195 l no dobra - ale skoro psc go wykrył i zakończył pierwszy etap instalki pomyślnie to czy to może być jego wina ? ps mam takiego pena o jakim pisałeś tylko wersje 16gb i nie wykrywa mi go psc Edytowane 17 października 20195 l przez terkisz
Opublikowano 17 października 20195 l Możesz jeszcze przeskanować programikiem Defragler, on naprawia błędy. Oraz na nowo sformatować jakimś programem typu FatFormater.
Opublikowano 19 października 20195 l nic to nie dało ;/ wrzuciłem sobie natomiast autobleema i odpaliło od strzału czy bleemsync pod względem wydajności / płynności odtwarzania gier jest lepszy od autoblema lub retroarcha ???
Opublikowano 19 października 20195 l Autobleem jest najlepszy. I ma wersje z retro arch czyli innymi emulatorami. Tamto pierwsze potrzebowałeś w sumie by wgrać autobleem, bo on domyślnie nie odpala penow fat32. W sumie wypiłem wino i nie pamietam dokładnie.
Opublikowano 19 października 20195 l aha - kurde to skoro odpaliłem autobleema ale teoretycznie nic się nie zainstalowało na psc to nadal nie moge innych penów używać czy przejściówek otg ??
Opublikowano 20 października 20195 l Ale odpaliłeś autobleem i jakaś grę? Sprawdź czy możesz grać po prostu. Wrzuć obraz do folderu Games/nazwa gry/pliki z obrazem
Opublikowano 20 października 20195 l No to po co kombinujesz, widocznie się zainstalowało na psc. Działa? Działa
Opublikowano 20 października 20195 l Już masz widocznie przeróbkę skoro odpalasz gry. Teraz tylko OTG i pobieranko
Opublikowano 21 października 20195 l Kupiłem micro sd SanDisk ultra cośtam - sformatowalem na fat32- wrzuciłem autobleema i parę gierek i hula Mam pytanie z innej beki - sprawdziłem parę gier i zauważyłem że grafika 3d jest ładnie emulowana , natomiast 2d woła o pomstę do nieba !!!(sprajty 2d , ruchome tła 2d, - na przykładzie alundry i fft ) - chodzi głównie o pikseloze W ustawieniach zmieniałem na hi-res ale tyczy się to chyba tylko grafiki 3d Jest na to jakiś sposób? Problem jest zarówno w autobleemie jak i w retroarchu Też tak macie ? Edytowane 21 października 20195 l przez terkisz
Opublikowano 13 listopada 20195 l Hej, polecacie jak pobawić się ustawieniami żeby jak najwiecej wycisnąć z grafiki? Na filmiku poniżej pokazują różne ustawienia w tym możliwość zrobienia full screena (5:32), ja nie widzę nigdzie takich opcji po za tym jak klikne select + trójkąt w trakcie gry ale tam są jeszcze inne ustawienia OK już doszedłem do tego, żę to inny emulator. Czy można go dograć do bleemsynca, oraz czy gry będę mógł wgrywać w identyczny sposób jak do bleemsynca ( czyli prosto na pena do folderu transfer?) Jak dobrze zrozumiałem po zainstalowaniu bleemscyna mogę wpiąć z tyłu (przez OTG) już normalnego, dużego pendriva 3.0 i na nim mieć wgranego od razu autobleema z gierami? natomiast pendriva z bleemsynciem mogę odpiąć? Edytowane 14 listopada 20195 l przez izon
Opublikowano 14 listopada 20195 l Tak, jak już raz przerobiłeś, to masz przerobione. Wgrywaj full autobleema z retroarchem - najlepszy wybór. Właśnie robię kolekcję od 8 bitów, po PSXa, ale i chyba dorzucę Dreamcasta, bo nie chodzi tak źle. Edytowane 14 listopada 20195 l przez grzybiarz
Opublikowano 14 listopada 20195 l 33 minuty temu, grzybiarz napisał: Tak, jak już raz przerobiłeś, to masz przerobione. Wgrywaj full autobleema z retroarchem - najlepszy wybór. Właśnie robię kolekcję od 8 bitów, po PSXa, ale i chyba dorzucę Dreamcasta, bo nie chodzi tak źle. A masz jakieś info jak najlepiej na autobleemie podkręcić grafikę, zmienić na widescreen itd.?. Nie wiem, gdzie są te ustawienia, które są widoczne na wspomnianym wyżej filmie.
Opublikowano 14 listopada 20195 l 18 minut temu, grzybiarz napisał: W której to dokładnie minucie? Od 5:22 - ustawia sobie tam gość dowolną muzykę w tle, włącza jakiś filtr, który pozbywa gier rozmycia, ustawia widescreen itd.
Opublikowano 14 listopada 20195 l Select + trójkąt chyba otwierał te ustawienia. Retroboot i tak lepszy
Opublikowano 14 listopada 20195 l 38 minut temu, izon napisał: Od 5:22 - ustawia sobie tam gość dowolną muzykę w tle, włącza jakiś filtr, który pozbywa gier rozmycia, ustawia widescreen itd. 32 minuty temu, Bzduras napisał: Select + trójkąt chyba otwierał te ustawienia. Retroboot i tak lepszy Panowie, najlepszą opcją jest autobleem: https://github.com/autobleem/AutoBleem/releases/tag/0.7.1 I tu jest wszystko retroarch do innych systemów, jak i to o czym piszesz izon. Można sobie wgrać różne fajne motywy: Ustawić utwór z Demo One (większa nostalgia). Jak i z tego menu gier PSX, przejść łatwo na gry RetroArcha (Select + L2).
Opublikowano 14 listopada 20195 l Tylko Retroboot uruchamia się dwie sekundy, a Autobleem z dwie minuty, przynajmniej kiedyś tak było - nie wiem, nie mam już tego badziewia w domu
Opublikowano 14 listopada 20195 l mam teraz taki pendrajw, że jest szybciutko. A można łatwo przejść do gier PSXowych, lub ustawić by automatycznie wchodziło na retroarcha. Konfiguracja dowolna, teraz tylko żmudne układanie playlist w retroarchu...
Opublikowano 14 listopada 20195 l 4 minuty temu, grzybiarz napisał: mam teraz taki pendrajw, że jest szybciutko. A można łatwo przejść do gier PSXowych, lub ustawić by automatycznie wchodziło na retroarcha. Konfiguracja dowolna, teraz tylko żmudne układanie playlist w retroarchu... No po za tym na tym filmiku pokazali jak wygląda Crash po ustawieniu filtra graficznego i różnica w mojej ocenie jest warta nawet tego by chwile poczekać:)
Opublikowano 20 listopada 20195 l Cześć, czy ktoś próbował podpiąć konsolkę do monitora VGA przez przejściówkę HDMI > VGA? Kupiłem taką pierwszą z brzegu i niestety nie działa tzn. nie wyświetla obrazu. Szukałem trochę po necie i widziałem, że ktoś odpalił, ale przejściówka miała swoje zasilanie. Prawdopodobnie nic nie ugram z moją, ale przyszedł mi jeszcze pomysł, żeby popróbować z rozdzielczością. Czy wiecie może czy jakiś emulator umożliwia zmianę rozdzielczości na PSC? Edytowane 20 listopada 20195 l przez Hohi
Opublikowano 20 listopada 20195 l Rozdzielczością nie steruje emulator tylko środowisko graficzne, a to jest na sztywno 1280x720. Jeśli potrzebujesz innej to edytuj system, ale uprzedzam, że grozi to brickiem.
Opublikowano 24 listopada 20195 l Panowie ukończyłem ostatnio bezproblemowo spolszczone Final Fantasy 7 na Bleemsyncu po czym postanowiłem wgrać sobie Autobleema i ograć kolejną część czyli VIII. Niestety na Autobleemie nie działa, ani FF VII PL, FF VIII PL, ani FF IX PL. Dodam, że wszystkie sprawdzałem na PC przy użyciu Epsxe i działają. Są jakieś magiczne sztuczki w opcjach emulatora na Autobleemie, które trzeba poprzestawiać, żeby te gry ruszyły? Edit: Podobnie jest Tenchu - Stealth Assassins w wersji PL. Epsxe na kompie odpala bez problemu natomiast emu w Autobleemie ma problem z każdym polskim tłumaczeniem oprócz Xenogears, które jakiś już czas temu ograłem bezproblemowo na Bleemsyncu. Edytowane 24 listopada 20195 l przez mcraczek