Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Kiedyś napiszę w kąciku smakosza "kupiłem dziś w promocji kilo cebuli dymki za 4 PLN w Lidlu" i ktoś niczym wściekła feministka rzuci się na mnie i pogryzie za szkalowanie dobrego imienia abonamentu na gierki. Wolę się zabezpieczyć...

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Masz rację, nie mogę tego dłużej udawać. Tęsknie za cebulą ;(

Spoiler

Tak właściwie, to nie do końca. Bo dużo cebulę na promocjach PSN z PS+ i obecnie więcej gier kupuję niż przechodzę...

Opublikowano

pół-legalne kluczyki z neta :whistling:

Opublikowano
3 godziny temu, Mendrek napisał:

Pokaż ukrytą zawartość

Tak właściwie, to nie do końca. Bo dużo cebulę na promocjach PSN z PS+ i obecnie więcej gier kupuję niż przechodzę...

nic dziwnego że więcej kupujesz niż przechodzisz, na plejśmieciu nie ma dobrych gier w końcu sam mendrek to przyznał   ;) 

Opublikowano
7 godzin temu, Daddy napisał:

nic dziwnego że więcej kupujesz niż przechodzisz, na plejśmieciu nie ma dobrych gier w końcu sam mendrek to przyznał   ;) 

Raczej chodzi o brak czasu na przejście tak wielu hiciorów, ale co ty o tym możesz wiedzieć zielona kreaturo...

Opublikowano

Na Plejstejszyn tyle hitów, że Sony musi zachęcać ludzi do grania jakimiś cyfrowymi śmieciami rozdawanymi w ramach łapówy za generowanie ruchu sieciowego. Lulz

Opublikowano

Gdyby ktoś czuł się zagubiony zachowaniem Mendrka oto krótkie podsumowanie ostatnich wydarzeń:

- Mendrek kupił Two Point Hospital (grę która miała swoją premiere na konsolach w Gamepassie)

- pod zdjęciem dodał jakieś bzdurne hashtagi o tym że wspiera branże i nie cebuluje za 4zł

- Mendrek został zminusowany za głupote

- psycha mu siadła, edytowal posy i usunął hashtagi

- ostatni etap to dmg control Mendrka, w ktorym tłumaczy że wcale nie chodziło o gamepassa, a tak w ogóle to kupuje tyle hiciorów na ps4 ze nie ma czasu tego ogrywać

Opublikowano
7 minut temu, ASX napisał:

dmg control Mendrka

I żeby było jasne, co kryje się za tym stwierdzeniem:
XekSprq.png
Debil próbujący zrobić z ludzi idiotów, czwarta gęstość CW została osiągnięta, następny etap to już doskozza.

Opublikowano

Gra ma tylko 2gb to sciagnalem z gp i dalem zarobic devom :shieeet:

Opublikowano

Zwyczajnie w świecie mendrek dojrzewa jako gracz i zaczyna przychylnym okiem na konkurencję, ale że religia nie pozwala otwarcie o tym mówić to robi takie podchu,jówki.

Daję mu rok aż trafi na jakiegoś Xa w dobrej cenie albo spróbuje Switcha.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Teraz ma dobra okazje bo w euro rtv xboxy one x z FH4 sa po 1300zl

Opublikowano
28 minut temu, ASX napisał:

Gdyby ktoś czuł się zagubiony zachowaniem Mendrka oto krótkie podsumowanie ostatnich wydarzeń:

- Mendrek kupił Two Point Hospital (grę która miała swoją premiere na konsolach w Gamepassie)

- pod zdjęciem dodał jakieś bzdurne hashtagi o tym że wspiera branże i nie cebuluje za 4zł

- Mendrek został zminusowany za głupote

- psycha mu siadła, edytowal posy i usunął hashtagi

- ostatni etap to dmg control Mendrka, w ktorym tłumaczy że wcale nie chodziło o gamepassa, a tak w ogóle to kupuje tyle hiciorów na ps4 ze nie ma czasu tego ogrywać

Wow, nieźle dorobiona teoria do bzdetu, a prawda jest taka, że chciałem żartobliwie sprawdzić, z czym ludzie dzisiaj kojarzą cebulę i 4 PLN i czy w ogóle się tym przejmą. Mi np. chodziło o kluczyki z neta :) Planowałem to usunąć po jednym dniu (nawet nie widziałem pękopupa statusowego) i w pracy usunąłem z telefonu hashtagi, bo były tam zbędne.

Nawet w moich najśmielszych oczekiwaniach, nie sądziłem że wywoła to taki massive damage u zielonych (taki random crit). Daje to do myślenia, jak chyba niektórych musi gryźć sumienie z powodu pewnego warzywa i czwórki przed pewną walutą. To dobrze, bo zaczynacie rozumieć że GP to koń trojański naszej branży :)

Żebym kupił Xboxa, musiał by mieć fajne gry, oraz fajne gry które mnie interesują. Nie copy-paste forza czy laserowe krasnale kontra bezpłciowi motocykliści, nie leżą w sferze moich zainteresowań.

Switch super, ale trochę brak czasu. Mam wiele konsol w domu i to na razie styka. Mimo wszystko, nadal rozpatruję ;)

Opublikowano

mendrek kiedy słyszy o gamepass i patrzy na plejśmiecia bez gier :)

WebbedLightheartedBumblebee-size_restric

Opublikowano

Pier.dolenie mendrka to jedno, ale pisanie, że ps4 nie ma gier to już inny wymiar odklejenia. 

Opublikowano

Gry są, ale dobre gry lepiej ogrywa się na XOX albo PC, w lepszej jakości, ciszy i na dobrym padziku :dunno:

Opublikowano

Mendrek to inny poziom odklejenia. Krytykuje gry jak forza w które nigdy nie zagrał. Szanuje ludzi co hejtują coś po ograniu a nie z dupy bo nie lubią konsoli/firmy. A jego wylew z hasztagiem był po prostu smutnym krzykiem osoby korzystającej przez lata z plusa :( Gdyby gamepass wymysliło sony to byłby pierwszym orędownikiem. Psycho fani korporacji która ma was głebko w dupie. Bronią dobrego imienia jakby to była jakaś ukochana osoba:)

Opublikowano

Gdyby GP wymyśliło Sony, to wy wszystkie zielone przegrańce byście go hejtowali, tak jak hejtowaliście PS Plus gdy był klasycznym abonamentem na gry (i pewnie gdyby nie on, to wuja byście mieli, a nie GP).

Tak, bardzo lubię Sony, nie ukrywam tego. Czuję się częścią pewnej tradycji, społeczności i pięknej historii z logiem PlayStation. Wzloty i upadki przeżywam emocjonalnie, tak jak wierny kibic drużyny piłkarskiej. Cieszy mnie to, gdy Sony spełnia moje potrzeby i odpowiada na mój doping. Co więcej, nie jestem w tym osamotniony, a obecnie moja ulubiona marka konsol jest na szczycie tabeli. Jak mam się nie cieszyć i nie być dumny z takiej dominacji PlayStation? Jako konsument również jestem bardzo zadowolony.

Co więcej - chciałbym się swoją radością z posiadania i wielbienia tego sprzętu dzielić się z innymi, chciałbym aby inni poczuli tę potęgę międzypokoleniowego sukcesu, który zaczynał od nieopierzonego młokosa, a dziś kreuje trendy na najważniejszych rynkach w branży.

Dostarczam niewygodnej prawdy dot. konkurencji, którą szanuję, ale nie uważam żeby była lepsza. Pokazuję silne strony, które trzymają mnie przy konsolach Sony. Jeśli ktoś nie potrafi tego (jeszcze) przyjąć - trudno. Prawda nigdy nie jest toksyczna, ale czasami gorzka. Trzeba odwagi by ją przełknąć. Robię to co robię z poczucia chęci czynienia dobra.

Co innego gdy chodzi o zielonych. Ci po prostu hejtują Sony, hejtują mnie, hejtują wszystko co lepsze, bo trudno przed sobą im przyznać, że ktoś jednak inny miał rację. I żeby nie czuć się ostatnimi frajerami, chcą to frajerstwo współdzielić, naganiając innych na sprzęt, który kupili w swej ignorancji wobec prawdy. To jest złe. I ja z tym walczę. Przestawać nie zamierzam, póki dobro nie zwycięży ;)

Opublikowano

Dziwne i niezrozumiałe poczucie misji.

Nie myślałeś może o tym że szkoda na to życia i pozwolić po prostu ludziom grać na czym chcą i w co chcą?

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał:

Dziwne i niezrozumiałe poczucie misji.

Nie myślałeś może o tym że szkoda na to życia i pozwolić po prostu ludziom grać na czym chcą i w co chcą?

Lubię to. Ktoś zresztą musi nieść kaganek oświaty i przynosić ogień do platońskiej jaskinii. Po co marnować życie na życie w błędzie? Po przyjacielsku chcę Ci przekazać, że znam lepszą knajpę, że można kupić lepszy samochód w podobnej cenie, czy że obok IPLI z której korzystasz są Netflix czy Prime. I owszem - masz nadal pełne prawo grać na tym co chcesz, ale ja przynajmniej wiem że znasz prawdę i świadomie wybierasz coś innego, nawet jeśli prawda wskazuje że lepiej miałbyś gdzieś indziej. Ot, jedni kochają kobiety, inni parapety ;)

Opublikowano
5 godzin temu, blantman napisał:

Gdyby gamepass wymysliło sony to byłby pierwszym orędownikiem.

Byl oredownikiem Plusa kiedy ten byl za(pipi)ista usluga i dostal wiadro pomyj na leb.

Cebula, biedak i ochlapy.

Teraz to samo robicie i tak samo Was traktuje. Takze nie zalamuj rak. 

Z drugiej strony, dozylismy czasow ze ludzie wrzucaja saldo konta 5.90 PLN na sieć i to jest "normalne".

Edytowane przez aph

Opublikowano
25 minut temu, Mendrek napisał:

Gdyby GP wymyśliło Sony, to wy wszystkie zielone przegrańce byście go hejtowali, tak jak hejtowaliście PS Plus gdy był klasycznym abonamentem na gry (i pewnie gdyby nie on, to wuja byście mieli, a nie GP).

Tak, bardzo lubię Sony, nie ukrywam tego. Czuję się częścią pewnej tradycji, społeczności i pięknej historii z logiem PlayStation. Wzloty i upadki przeżywam emocjonalnie, tak jak wierny kibic drużyny piłkarskiej. Cieszy mnie to, gdy Sony spełnia moje potrzeby i odpowiada na mój doping. Co więcej, nie jestem w tym osamotniony, a obecnie moja ulubiona marka konsol jest na szczycie tabeli. Jak mam się nie cieszyć i nie być dumny z takiej dominacji PlayStation? Jako konsument również jestem bardzo zadowolony.

Co więcej - chciałbym się swoją radością z posiadania i wielbienia tego sprzętu dzielić się z innymi, chciałbym aby inni poczuli tę potęgę międzypokoleniowego sukcesu, który zaczynał od nieopierzonego młokosa, a dziś kreuje trendy na najważniejszych rynkach w branży.

Dostarczam niewygodnej prawdy dot. konkurencji, którą szanuję, ale nie uważam żeby była lepsza. Pokazuję silne strony, które trzymają mnie przy konsolach Sony. Jeśli ktoś nie potrafi tego (jeszcze) przyjąć - trudno. Prawda nigdy nie jest toksyczna, ale czasami gorzka. Trzeba odwagi by ją przełknąć. Robię to co robię z poczucia chęci czynienia dobra.

Co innego gdy chodzi o zielonych. Ci po prostu hejtują Sony, hejtują mnie, hejtują wszystko co lepsze, bo trudno przed sobą im przyznać, że ktoś jednak inny miał rację. I żeby nie czuć się ostatnimi frajerami, chcą to frajerstwo współdzielić, naganiając innych na sprzęt, który kupili w swej ignorancji wobec prawdy. To jest złe. I ja z tym walczę. Przestawać nie zamierzam, póki dobro nie zwycięży ;)

Gdyby GAME Pass wymyśliło Sony? XD

Tak samo jak wymyśliło osiągnięcia? Dysk twardy w konsoli? Gałki analogowe? Dobre online? Bitch please. 

Gdyby nie Microsoft to dalej byś kupował kartę pamięci za 199 zł. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.