Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie sobie zdałem sprawę, że xbox prawdopodobnie będzie najlepszą konsolą do grania online. 

Do tej pory wybierałem ps4 bo na pc ludzie cheatują, a na xa nie ma z kim grać. 

Ale darmowa konsola, gry i online oznacza, ze prawdopodobnie będzie  na xboxie najbardziej aktywna baza graczy do wspólnego grania. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 364 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
8 minut temu, C1REX napisał:

Właśnie sobie zdałem sprawę, że xbox prawdopodobnie będzie najlepszą konsolą do grania

tak będzie dopóki nie wjadą jakieś godne rzetelne i sprawiedliwe exy na plejstejsin. 

Opublikowano
18 minut temu, C1REX napisał:

Właśnie sobie zdałem sprawę, że xbox prawdopodobnie będzie najlepszą konsolą do grania online. 

Zasadniczo Xbox zawsze był lepszym wyborem jeśli chodzi o grę online, gry M$ prawie zawsze mają tryb kooperacji do pogrania ze znajomymi, a ich tytuły multiplayerowe są na tyle dobre że nie umierają po premierze i nie zamykają serwerów. 

Sony natomiast wciąż czeka na gry które odniosą podobny sukces co Halo, Sea Od Thieves, Forza Horizon czy Gearsy i zamiast tego stawia raczej na gry stricte singlowe bez komponentów sieciowych.

Opublikowano

Do tej pory wybierałem ps4 bo na pc ludzie cheatują, a na xa nie ma z kim grać. 

Ale darmowa konsola, gry i online oznacza, ze prawdopodobnie będzie  na xboxie najbardziej aktywna baza graczy do wspólnego grania. 
Wszystko zależy od gry.
Sony ma deal z call of duty chyba z destiny również.
Co oznacza ,że większość "wariatów" nie wybierze Xboxa bo kupując na plejce za to samo dostajesz więcej no i masz turnieje.
W takiej Fifie fut market na PS4 jest większy co przekłada się na łatwiejszy handel moim zdaniem.
Taki głupi cross platform na warzone można wyłączyć na plejce w 5 sekund a na Xboxie z tego co czytałem jakieś wchodzenie w opcje i tak nie znajduje ci meczu.
Niektóre gry jak pro evo to na Xboxie totalnie nie istnieją ,nie można tam wgrywać ani herbów, strojów totalnie nic.
Całe community gra na PlayStation bo Sony nie robi z tym żadnych problemów.
No i taki fornite na pleju masz free to Play czyli nawet nie potrzebujesz plusa aby w to grać na xboxie?
Podobno live nadal wymagany.
Opublikowano

Na playstation gra się głównie w cod i fortnite. Graczu, wybierz mądrze :usmiech:

Opublikowano

Faktycznie gry m$ są popularne. Bardziej jednak myślałem o multiplatformach jak Monster Hunter lub EDF5. Slabe graficznie na ps4, ale prawie 0 cheaterów i generalnie najlepiej mi się grało. Jednak rosnąca popularność savewizard i oferta m$ może to zmienić. 

Nawet fighting games community rozważa przesiadkę z PC do online na rzecz xboksa właśnie. Turnieje offline też mogą być na xboksach zamiast na ps5 ze względu na cenę sprzętu. 

Same gry, zarówno pudełkowe jak i digital też są na xa one tańsze od ps4. 

Zobaczymy. Walka bedzie ostra, a zwycięzcą zostanie klient. 

@KarolJanuszGejmingu

Masz rację odnośnie ps4 jako króla online tej generacji. Zgadzam się ztym. 

W następnej generacji spodziewam się jednak powtórki z x360, tylko mocniej. 

Gry+konsola+online za darmo. To raczej mocny argument na rzecz xa. 

Opublikowano

Zapomnijcie o Xbox. Na PS5 będzieciie mieli i Online, Multiplatformy i Exy. Na Xboxie będziecie mieli wielkie nic. Ten shit ma tylko stare tytuły i pierdółki 2d. 

Żaden szanujący się gracz nie będzie zasilał portfela MS ktory sam nie wie czego chce. 

Opublikowano

Zobaczymy ile klapów przesiądzie się na xboxa i porównamy w drugą stronę :usmiech:

Szykuje się lepsza generacja niż siódma. Będzie wspaniały następca 360.

Opublikowano

hehe, no no, takie samo gadanie bylo 6 lat temu.

Opublikowano
9 minut temu, 20inchDT napisał:

Zobaczymy ile klapów przesiądzie się na xboxa i porównamy w drugą stronę :usmiech:

Szykuje się lepsza generacja niż siódma. Będzie wspaniały następca 360.

Ale to procentowo porównajmy, bo was zielone karaluchy to tu na palcach jednej ręki można policzyć w przeciwieństwie do niebieskich legionów chrystusowych

Opublikowano
6 minut temu, Najtmer napisał:

hehe, no no, takie samo gadanie bylo 6 lat temu.

Niezbyt - wtedy wszyscy (pipi)li na plejke 

Opublikowano
10 minut temu, Soban napisał:

Ale to procentowo porównajmy, bo was zielone karaluchy to tu na palcach jednej ręki można policzyć w przeciwieństwie do niebieskich legionów chrystusowych

Wyślijcie gołębia z listem do diskordczyków i niech wpisują swoją konsolową orientację :mevek:

Muj borze, ale to smutne jak zatwardziałe klapy uciekają do potężnego Spencera. Wystarczyły tylko 3 flopsy wiecej i abonamencik i złapani jak murzyni w siatkę.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Nie wiem co to za jełopy z discorda, ale jak zdradzają plejstejszyn by grać w żółte śmiecie na meta to szkoda nawet śliny na nich, hatfu na droge roz(pipi)undy

Opublikowano
11 minutes ago, Soban said:

Nie wiem co to za jełopy z discorda, ale jak zdradzają plejstejszyn... 

Jak można zdradzić kawałek plastiku? Podpisałeś cyrograf? Stawiasz pudełko na ołtarzu? Modlisz się do niej? 

Przecież konsola to tylko dobra zabawka. 

Opublikowano

To dlatego że bycie klapem to choroba psychiczna. Serio, tak jak konsole ogólnie to jedynie kawałek elektroniki który można lubić lub nie (w zależności od preferencji) to ten psychobeton Plejki w rozmowie z którym masz wrażenie że to bardziej sekta religijna albo inne Amway...

no napi,erdalałbym aż przestałby oddychać :)  

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

@Paolo de Vesir bycie fanbojem to choroba i dotyczy niemal każdej marki. Fanboje PC master race to też choroba. 

Każda firma chce nas zfrajerować i uzależnić od marki. Uzależnienie od pucharów i punktów to jedno z narzędzi frajerowania klienta. Ludzie wierzą, że inni nie maja wy.je.bane w co gramy i ile gier zcalakowaliśmy. 

Wszystkie firmy chcą nas wydoić. Każda jednak obiecuje, że wydoi nas mniej od konkurencji. 

Jeśli kupujemy sprzęt tylko dlatego, że poprzedniej generacji też od tej samej firmy mieliśmy, albo czujemy emocje do którejkolwiek z firm, to warto zbadać się na frajerstwo. 

Opublikowano
Godzinę temu, C1REX napisał:

Jak można zdradzić kawałek plastiku? Podpisałeś cyrograf? Stawiasz pudełko na ołtarzu? Modlisz się do niej? 

Przecież konsola to tylko dobra zabawka. 

Cirex ale idź być dorosłym gdzie indziej, tu jest CW, tu się walczy a nie liże po fiutach. Obok jest kąsolowa tęcza...

Opublikowano
21 godzin temu, Figuś napisał:

Najważniejsze pytanie....

@Dave Czezky będziesz miał nakładki na analogi do Dualsense? 

plejśmieciarka 4.5  bez gier jeszcze nie wyszła a sonybocarnia już zbiera części zapasowe do tego gówna ulepionego ze starych opon Jelcza   :kaz:

Opublikowano

Daddy idź do tego gastrologa, jakaś lewatywa i przestaniesz myśleć o fekaliach.

A teraz nie przeszkadzać bo gram w grę o transie na śmiecioboxie

Opublikowano

Cuszime jeszcze ograc i mozna sprzedac prosiaka, potem się łyknie biedaboxa z gamepassem za 4zł i ps5 pod koniec generacji dla tych 5 exów.

Opublikowano

Jak czytam te boto smuty to od razu widzę małpy z Odysei Kosmicznej S.Kubricka jak tańczą wokół monolitu. 
Jak nadejdzie PS5 to tłumnie pójdziecie do sklepów i kupicie właściwy sprzęt (czyt. PS5). Nie jesteśmy pamiętliwy, wybaczymy Wam te wszystkie herezje. :)

Opublikowano
W dniu 14.12.2019 o 12:07, MYSZa7 napisał:

NTs9AkV.png

mówisz o tej scenie @ListuniO?

Opublikowano

Nawet trochę zatęskniłem za mendrkiem

Opublikowano
4 godziny temu, Soban napisał:

Nie wiem co to za jełopy z discorda

Z paroma pewnie piles vodke :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.