Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, 20inchDT napisał:

Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.

Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.

Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).

A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł.
Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba:

1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.

Razem około 100zł.
Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle.

Jak to jemy?
Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni.
Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków.
Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw.
Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó.
Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków.

Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów.

Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto.

Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek.
Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.

E tam w uja lecisz z tym jadłospisem, nie wierzę, że piszesz to na poważnie, bo jak nie to roz(pipi)ałeś mnie tym. 

Edytowane przez lpcl

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
2 minutes ago, lpcl said:

E tam w uja lecisz z tym jadłospisem, nie wierzę, że piszesz to na poważnie. 

Dał zaje.bi.stego posta, więc nie psuj go takimi debilnymi komentarzami.

Opublikowano
Teraz, C1REX napisał:

Dał zaje.bi.stego posta, więc nie psuj go takimi debilnymi komentarzami.

Od(pipi) się kolego, ok? 

Opublikowano

Pytanie na serio - na ile realne są plotki o problemach z wydajnością ps5 i Resident evil 8? 

Te wpisy na Twitterze to od jakiejś potwierdzonej osoby? 

Zastanawia mnie też, jak Sony rozwiązało chłodzenie, bo jakoś ciężko mi wyobrazić jak to ma się nie gotować w środku takiego ciasnego pudełka.
PC o podobnych parametrach ma 3 wiatraki na samym GPU + 2 na CPU + 3 lub 4 na budzie. Wiadomo, że PC to nie to samo, ale to są chipy AMD podobne do tych z PC tym razem.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Widzę, że na razie tylko dwóch fanboyów Sony w temacie. Dominacja, jak za x360. Mendrek się w e-grobie przewraca.

Opublikowano

Nadzieją dla PS5 jest jeszcze ps now. $ony coraz bardziej zaczyna upodabniać tą usługę do GamePass, ale ciągle jeszcze ma sporo gorsze gry.

Xbox ma dla mnie zasadniczą zaletę, o której ludzie tu bardzo mało mówią - darmowy online.
Darmowy online, to nie tylko oszczęność kasy, ale więcej ludzi do multi. Więcej ludzi online = większe community = wybór konsoli do gier online.

Jeśli Xbox będzie uważany za lepszą do grania online i gier typu fifa (za free z xbox EA Pplay), to to jest poteżny argument dla bardzo wielu osób. 

Opublikowano
37 minut temu, Figuś napisał:

Listunio jak się zadomowił w CW, godnie zastępujesz mendrka

Pokaż ukrytą zawartość

brainlet1.jpg

Spoko, skoro Was to jara. Ale tu też jest @C1REX i @lpcl. Nie powinienieś zapominać o nich. Ok?

Opublikowano

C1rex wez Ty nie stój w rozkroku tylko się określ czy wolisz leżeć na Pastwiskach Rochanu czy w niebieskim kurestwie aa sorry krolestwie.

Opublikowano
15 minutes ago, benito82pl said:

C1rex wez Ty nie stój w rozkroku tylko się określ czy wolisz leżeć na Pastwiskach Rochanu czy w niebieskim kurestwie aa sorry krolestwie.

PC(a.k.a series Ultra) +PS5, ale jechać będę po wszystkim, bo 2020 to wyścig korporacji, która bardziej zfrajeruje klienta.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Lol nie będzie darmowego online, po akcjach Sony jeśli MS miał to w planach to może sobie darować 

Opublikowano

Niebieskich zostało tyle co kot napłakał :banderas: Aż chciałoby się zaśpiewać "Stains of Time" z OSTa do MGR. 

Cytat

Now the animals slowly retreat to the shadows, out of sight

Opublikowano

Ej, ja przyszłe około dwa latka będę nadal spędzał na PS4 (do spółki z XSX) bo to nadal nadkonsola w porównaniu do aktualnego Xboxa i mam na niej masę gierek do ogrania. :reggie:

Dopiero od listopada zrobi się na odwrót, ale w tej odsłonie CW PlayStation rozgniotło zielonego karalucha :cool2:

Opublikowano
25 minut temu, Wredny napisał:

Dopiero od listopada zrobi się na odwrót, ale w tej odsłonie CW PlayStation rozgniotło zielonego karalucha :cool2:

To się zdecydujesz @Wredny? To zieloni czy niebiescy?

Opublikowano
11 minut temu, blantman napisał:

No właśnie zdecyduj się bo ciebie nie przyjmiemy do naszej rodziny:xboss:

A ty @blantmanzielony czy niebieski? Pamietam jak mi sprzedałeś kilka lat temy FFXV tydzień po premierze za jakieś grosze na Xboxa One bo tekstury w odległości 5 metrów były rozmazane i gra wyglądała jak z PSX-a. Oczywiście na najsłabszej wersji PS4 była żyleta. Myślałem że po tej traumie już nie będziesz wspierał tych leszczy z MS...

Opublikowano

Pamiętajcie, Sony nic nie musi.

Opublikowano

Hagahahahagagaga, PIĘKNA KULA U NOGI I HAMULCOWY GENERACJI. 

Opublikowano

Racja Geoff, fani playstation to zwierzęta i wydają takie odgłosy jak małpy.

Opublikowano

smutne te proby ostatnich klapów, gatunek na wymarciu:nvmnd:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.