Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, 20inchDT napisał:

Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.

Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.

Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).

A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł.
Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba:

1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.

Razem około 100zł.
Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle.

Jak to jemy?
Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni.
Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków.
Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw.
Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó.
Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków.

Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów.

Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto.

Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek.
Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.

E tam w uja lecisz z tym jadłospisem, nie wierzę, że piszesz to na poważnie, bo jak nie to roz(pipi)ałeś mnie tym. 

Edytowane przez lpcl

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 409,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
2 minutes ago, lpcl said:

E tam w uja lecisz z tym jadłospisem, nie wierzę, że piszesz to na poważnie. 

Dał zaje.bi.stego posta, więc nie psuj go takimi debilnymi komentarzami.

Opublikowano
Teraz, C1REX napisał:

Dał zaje.bi.stego posta, więc nie psuj go takimi debilnymi komentarzami.

Od(pipi) się kolego, ok? 

Opublikowano

Pytanie na serio - na ile realne są plotki o problemach z wydajnością ps5 i Resident evil 8? 

Te wpisy na Twitterze to od jakiejś potwierdzonej osoby? 

Zastanawia mnie też, jak Sony rozwiązało chłodzenie, bo jakoś ciężko mi wyobrazić jak to ma się nie gotować w środku takiego ciasnego pudełka.
PC o podobnych parametrach ma 3 wiatraki na samym GPU + 2 na CPU + 3 lub 4 na budzie. Wiadomo, że PC to nie to samo, ale to są chipy AMD podobne do tych z PC tym razem.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Widzę, że na razie tylko dwóch fanboyów Sony w temacie. Dominacja, jak za x360. Mendrek się w e-grobie przewraca.

Opublikowano

Nadzieją dla PS5 jest jeszcze ps now. $ony coraz bardziej zaczyna upodabniać tą usługę do GamePass, ale ciągle jeszcze ma sporo gorsze gry.

Xbox ma dla mnie zasadniczą zaletę, o której ludzie tu bardzo mało mówią - darmowy online.
Darmowy online, to nie tylko oszczęność kasy, ale więcej ludzi do multi. Więcej ludzi online = większe community = wybór konsoli do gier online.

Jeśli Xbox będzie uważany za lepszą do grania online i gier typu fifa (za free z xbox EA Pplay), to to jest poteżny argument dla bardzo wielu osób. 

Opublikowano
37 minut temu, Figuś napisał:

Listunio jak się zadomowił w CW, godnie zastępujesz mendrka

Pokaż ukrytą zawartość

brainlet1.jpg

Spoko, skoro Was to jara. Ale tu też jest @C1REX i @lpcl. Nie powinienieś zapominać o nich. Ok?

Opublikowano

C1rex wez Ty nie stój w rozkroku tylko się określ czy wolisz leżeć na Pastwiskach Rochanu czy w niebieskim kurestwie aa sorry krolestwie.

Opublikowano
15 minutes ago, benito82pl said:

C1rex wez Ty nie stój w rozkroku tylko się określ czy wolisz leżeć na Pastwiskach Rochanu czy w niebieskim kurestwie aa sorry krolestwie.

PC(a.k.a series Ultra) +PS5, ale jechać będę po wszystkim, bo 2020 to wyścig korporacji, która bardziej zfrajeruje klienta.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Lol nie będzie darmowego online, po akcjach Sony jeśli MS miał to w planach to może sobie darować 

Opublikowano

Niebieskich zostało tyle co kot napłakał :banderas: Aż chciałoby się zaśpiewać "Stains of Time" z OSTa do MGR. 

Cytat

Now the animals slowly retreat to the shadows, out of sight

Opublikowano

Ej, ja przyszłe około dwa latka będę nadal spędzał na PS4 (do spółki z XSX) bo to nadal nadkonsola w porównaniu do aktualnego Xboxa i mam na niej masę gierek do ogrania. :reggie:

Dopiero od listopada zrobi się na odwrót, ale w tej odsłonie CW PlayStation rozgniotło zielonego karalucha :cool2:

Opublikowano
25 minut temu, Wredny napisał:

Dopiero od listopada zrobi się na odwrót, ale w tej odsłonie CW PlayStation rozgniotło zielonego karalucha :cool2:

To się zdecydujesz @Wredny? To zieloni czy niebiescy?

Opublikowano
11 minut temu, blantman napisał:

No właśnie zdecyduj się bo ciebie nie przyjmiemy do naszej rodziny:xboss:

A ty @blantmanzielony czy niebieski? Pamietam jak mi sprzedałeś kilka lat temy FFXV tydzień po premierze za jakieś grosze na Xboxa One bo tekstury w odległości 5 metrów były rozmazane i gra wyglądała jak z PSX-a. Oczywiście na najsłabszej wersji PS4 była żyleta. Myślałem że po tej traumie już nie będziesz wspierał tych leszczy z MS...

Opublikowano

Pamiętajcie, Sony nic nie musi.

Opublikowano

Hagahahahagagaga, PIĘKNA KULA U NOGI I HAMULCOWY GENERACJI. 

Opublikowano

Racja Geoff, fani playstation to zwierzęta i wydają takie odgłosy jak małpy.

Opublikowano

smutne te proby ostatnich klapów, gatunek na wymarciu:nvmnd:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.