Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
30 minutes ago, aph said:

Nie wiem, na pewno jest mocniejsze niż się analitykom wydawało,

The electronics and entertainment firm posted April-June profit of 228.4 billion yen ($2.15 billion), versus 230.9 billion yen a year prior.

The result compared with the 143.21 billion yen average of 10 analyst estimates compiled by Refinitiv.

2 miliardy w 1 rok.  Czyli M$ wydał na kupno samej bethesdy tyle, co całe Sony (nie samo ps4, ale całe Sony) zarobiło w 4 lata swojej świetności.
Sony oczywiście to nie jest jakiś leszcz, ale M$ to moloch z gigantyczną ilością kasy.
M$ gra agresywnie i wygląda na chęć przejęcia rynku domowych konsol i częściowo rywalizację ze Steam na PC.

Edytowane przez C1REX

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 410,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
5 minut temu, C1REX napisał:

całe Sony

Nie całe, jeden konkretny dział

Opublikowano
Just now, Figuś said:

Nie całe, jeden konkretny dział

O, masz rację. Mój błąd.

Opublikowano
12 minut temu, C1REX napisał:

2 miliardy w 1 rok. 

W jeden kwartał.  

12 minut temu, C1REX napisał:

Czyli M$ wydał na kupno samej bethesdy tyle, co całe Sony (nie samo ps4, ale całe Sony) zarobiło w 4 lata swojej świetności.

Nie chce mi się szukać i sprawdzać, ale widziałem gdzieś wypowiedź że samo PS4 w tej generacji wypracowało tyle że wystarczyłoby dołożyć ok. 300 mln i voila.

Później przysiądę i posprawdzam cośtam wymodził, bo widzę że się ostro produkujesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Daddy napisał:

X360 wspaniałe gry, online ale i rrod, wyjąca konsola i pod koniec kinectowa zdrada.

Zawsze miałem beke jak ludzie pisali, że ps4 pro głośno chodzi, ci ludzie chyba nie słyszeli x360 premium i arcade - jak ps4 to odkurzacz to tamte to dmuchawa do liści.

Pamiętam jak kupiłem na początku 2006 i myślałem, że konsola jest z(pipi)ana xd

Fajnie jakby M$ poleciał w jakąś strategię długofalową(z tym portfolio devow moga jeszcze jak), a nie wyprztykać się ze wszystkiego w 3-4 lata i potem sahara jak na 360, bo bedzie jak z generacja ps360, gdzie sony dostalo bomba na brzuch fast attack, ale ostatecznie wygralo na punkty glownie za dominacje w rundzie 3. PS3 to był szrot, ale ostatnie kilka lat to sie sypały hiciory mocno, gdzie xbox skakał jak małpa na dywanie do kinecta.

A Wezyr to chyba stary pijany jak pisał o tej dominacji(xD) 360tki, która ostatecznie u(pipi)ała w sprzedaży z ps3 ktore bylo na rynku rok krocej i za(pipi)alo cene 600$ na start.

Opublikowano

Jak się zainstalowało na dysku, to dało się żyć, ale z płyty hałas miał więcej decybeli niż piski Sharapovej.

Opublikowano

Nie mam pojęcia jak te delikatne i wrażliwe na każdy dźwięk xboty przetrwały tamte czasy  :)

Opublikowano
21 minut temu, C1REX napisał:

@aphMogę przekręcać wiele rzeczy, bo sam dopiero o wielu się dowiaduję.

Przecież w tym cytowanym tekście nie było co przekręcić, raczej spójna informacja. 

11 minut temu, Soban napisał:

Zawsze miałem beke jak ludzie pisali, że ps4 pro głośno chodzi, ci ludzie chyba nie słyszeli x360 premium i arcade - jak ps4 to odkurzacz to tamte to dmuchawa do liści.

Pamiętam jak kupiłem na początku 2006 i myślałem, że konsola jest z(pipi)ana xd

Ja tam nie pamiętam żeby 360 chodziła jakoś specjalnie głośno. 

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy głośności konsol to zarzuce maniakiem

A co do  premierowej 360tki to rzeczywiście był koszmar, sytuację trochę ratowała instalacja na dysku ale i tak była głośna. 

Opublikowano

Nie no premiumy i arkejdy wyły co najmniej tak głośno jak YETI po ostatnim newsie o bethesdzie :ragus:

Opublikowano

Przecież news o bethesdzie nic nie zmienił:)

Opublikowano

Kogo oni tam (pipi)a teraz zatrudniaja. Mattrick tam teraz rzadzi czy jak. Az smutno na to patrzec.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Ludzie, ale ogarnijcie wreszcie że Sony nic nie musi. :) 

To jest gość :banderas:

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Ludzie, ale ogarnijcie wreszcie że Sony nic nie musi. :) 

Do czasu...

Opublikowano

No i co szkoda wam 360zł za tę perłę z ps4 czy o co się teraz sracie biedaki?  :)

Opublikowano

Kałuże, brak loadingów, nowa faktura ubranka, zwiększona prędkość podczas bujania się między wieżowcami - to nie są tanie rzeczy.

Opublikowano

Spider z PS4 dalej będzie kompatybilny wstecznie, nie ma tematu. 

Opublikowano

Przejrzałem te gierki z GP. Musicie chłopaki podrzucić jakąś listę co może wylecieć w najbliższym czasie bo nie wiadomo od czego zacząć :)

A po drugiej stronie kolejne 360 zł za kolejną starszą gierke. 

Opublikowano
5 minut temu, Szymek napisał:

Przejrzałem te gierki z GP. Musicie chłopaki podrzucić jakąś listę co może wylecieć w najbliższym czasie bo nie wiadomo od czego zacząć :)

A po drugiej stronie kolejne 360 zł za kolejną starszą gierke. 

https://xbox.grykom.pl/leaving_soon

Opublikowano
43 minutes ago, bebbop said:

Przeczytalem to oświadczenie i nic z tego nie rozumiem poza tym, że trzeba płacić. Sony z każdym dniem się pogrąża coraz bardziej. 

Opublikowano

Spoiler

*usunąć 

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.