Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
30 minutes ago, aph said:

Nie wiem, na pewno jest mocniejsze niż się analitykom wydawało,

The electronics and entertainment firm posted April-June profit of 228.4 billion yen ($2.15 billion), versus 230.9 billion yen a year prior.

The result compared with the 143.21 billion yen average of 10 analyst estimates compiled by Refinitiv.

2 miliardy w 1 rok.  Czyli M$ wydał na kupno samej bethesdy tyle, co całe Sony (nie samo ps4, ale całe Sony) zarobiło w 4 lata swojej świetności.
Sony oczywiście to nie jest jakiś leszcz, ale M$ to moloch z gigantyczną ilością kasy.
M$ gra agresywnie i wygląda na chęć przejęcia rynku domowych konsol i częściowo rywalizację ze Steam na PC.

Edytowane przez C1REX

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 366,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
5 minut temu, C1REX napisał:

całe Sony

Nie całe, jeden konkretny dział

Opublikowano
Just now, Figuś said:

Nie całe, jeden konkretny dział

O, masz rację. Mój błąd.

Opublikowano
12 minut temu, C1REX napisał:

2 miliardy w 1 rok. 

W jeden kwartał.  

12 minut temu, C1REX napisał:

Czyli M$ wydał na kupno samej bethesdy tyle, co całe Sony (nie samo ps4, ale całe Sony) zarobiło w 4 lata swojej świetności.

Nie chce mi się szukać i sprawdzać, ale widziałem gdzieś wypowiedź że samo PS4 w tej generacji wypracowało tyle że wystarczyłoby dołożyć ok. 300 mln i voila.

Później przysiądę i posprawdzam cośtam wymodził, bo widzę że się ostro produkujesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Daddy napisał:

X360 wspaniałe gry, online ale i rrod, wyjąca konsola i pod koniec kinectowa zdrada.

Zawsze miałem beke jak ludzie pisali, że ps4 pro głośno chodzi, ci ludzie chyba nie słyszeli x360 premium i arcade - jak ps4 to odkurzacz to tamte to dmuchawa do liści.

Pamiętam jak kupiłem na początku 2006 i myślałem, że konsola jest z(pipi)ana xd

Fajnie jakby M$ poleciał w jakąś strategię długofalową(z tym portfolio devow moga jeszcze jak), a nie wyprztykać się ze wszystkiego w 3-4 lata i potem sahara jak na 360, bo bedzie jak z generacja ps360, gdzie sony dostalo bomba na brzuch fast attack, ale ostatecznie wygralo na punkty glownie za dominacje w rundzie 3. PS3 to był szrot, ale ostatnie kilka lat to sie sypały hiciory mocno, gdzie xbox skakał jak małpa na dywanie do kinecta.

A Wezyr to chyba stary pijany jak pisał o tej dominacji(xD) 360tki, która ostatecznie u(pipi)ała w sprzedaży z ps3 ktore bylo na rynku rok krocej i za(pipi)alo cene 600$ na start.

Opublikowano

Jak się zainstalowało na dysku, to dało się żyć, ale z płyty hałas miał więcej decybeli niż piski Sharapovej.

Opublikowano

Nie mam pojęcia jak te delikatne i wrażliwe na każdy dźwięk xboty przetrwały tamte czasy  :)

Opublikowano
21 minut temu, C1REX napisał:

@aphMogę przekręcać wiele rzeczy, bo sam dopiero o wielu się dowiaduję.

Przecież w tym cytowanym tekście nie było co przekręcić, raczej spójna informacja. 

11 minut temu, Soban napisał:

Zawsze miałem beke jak ludzie pisali, że ps4 pro głośno chodzi, ci ludzie chyba nie słyszeli x360 premium i arcade - jak ps4 to odkurzacz to tamte to dmuchawa do liści.

Pamiętam jak kupiłem na początku 2006 i myślałem, że konsola jest z(pipi)ana xd

Ja tam nie pamiętam żeby 360 chodziła jakoś specjalnie głośno. 

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy głośności konsol to zarzuce maniakiem

A co do  premierowej 360tki to rzeczywiście był koszmar, sytuację trochę ratowała instalacja na dysku ale i tak była głośna. 

Opublikowano

Nie no premiumy i arkejdy wyły co najmniej tak głośno jak YETI po ostatnim newsie o bethesdzie :ragus:

Opublikowano

Przecież news o bethesdzie nic nie zmienił:)

Opublikowano

Kogo oni tam (pipi)a teraz zatrudniaja. Mattrick tam teraz rzadzi czy jak. Az smutno na to patrzec.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Ludzie, ale ogarnijcie wreszcie że Sony nic nie musi. :) 

To jest gość :banderas:

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Ludzie, ale ogarnijcie wreszcie że Sony nic nie musi. :) 

Do czasu...

Opublikowano

No i co szkoda wam 360zł za tę perłę z ps4 czy o co się teraz sracie biedaki?  :)

Opublikowano

Kałuże, brak loadingów, nowa faktura ubranka, zwiększona prędkość podczas bujania się między wieżowcami - to nie są tanie rzeczy.

Opublikowano

Spider z PS4 dalej będzie kompatybilny wstecznie, nie ma tematu. 

Opublikowano

Przejrzałem te gierki z GP. Musicie chłopaki podrzucić jakąś listę co może wylecieć w najbliższym czasie bo nie wiadomo od czego zacząć :)

A po drugiej stronie kolejne 360 zł za kolejną starszą gierke. 

Opublikowano
5 minut temu, Szymek napisał:

Przejrzałem te gierki z GP. Musicie chłopaki podrzucić jakąś listę co może wylecieć w najbliższym czasie bo nie wiadomo od czego zacząć :)

A po drugiej stronie kolejne 360 zł za kolejną starszą gierke. 

https://xbox.grykom.pl/leaving_soon

Opublikowano
43 minutes ago, bebbop said:

Przeczytalem to oświadczenie i nic z tego nie rozumiem poza tym, że trzeba płacić. Sony z każdym dniem się pogrąża coraz bardziej. 

Opublikowano

Spoiler

*usunąć 

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.