Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 410,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Zwłaszcza w RE 4 nie było qte:pechowiec:

Wyjątek potwierdza regułę :)

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Reboot Otogi jako ex od świeżo kupionego From Software? Eksplozja dupy klapów widoczna byłaby z kosmosu. :banderas:

Klapy nie znają tej wybornej serii.

Opublikowano
6 minut temu, Il Brutto napisał:

From to juz bylby doslownie gwalt, chyba kazdy liczy na BB2 i to jeden z najmocniejszych argumentow do kupna PS5. A tak to nowy IP ex dla Xboxa? Jeszcze jak.

Tylko, że licencja Bb należy do Sony, nie do From. Ale no  nowe IP jak najbardziej.
Gdyby Spencer za(pipi)ał infem o kupnie FromSoftware to bym leciał pierwszy po Xboxa, teraz nie ma sensu dla mnie po prostu.

Opublikowano

Nie polecam wchodzić w komentarze na fp playstation polska. Gorsze dzbany niz jakby stworzyc Kapitana Klapera z połączonych mocy yetiego, mendroliny i listunia.
Tam dlc do spodermana to "nowy spajder byczqu" a za remaster wcale nie trzeba płacić, bo jak już dasz 350 za dlc to remaster jest za "friko".

Jezu ale imbecyle tam, ale potem najeżdżam myszkiem na profil i w tle jakaś flaga legi czy innego (pipi) lech poznan i juz wiadomo z jakimi tytanami intelektu mam styczność.

Ten ciemnogród to idee gamepassa zrozumie chyba tylko jak na sylwestrze z 1 Zenek i Rodowicz zaczną tłumaczyć co i jak, bo obecnie to dzbany myślą, że to ps+ na xboxa...

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Reboot Otogi jako ex od świeżo kupionego From Software? Eksplozja dupy klapów widoczna byłaby z kosmosu. :banderas:

Otogi 1 i 2 - najbardziej brakujący tytuł ze wstecznej z OGX, ewentualnie Tony Hawk 2x, który działa na 360(chociaż tam był prokonsumencki regionlock na USA), a o dziwo na One nie odpalisz.

Opublikowano

Jak xbox kupi coś japońskiego to się zdziwie. Tu z tego co czytałem to raczej problemy natury prawnej jeśli chodzi o przejmowanie JP firm przez zagraniczny kapitał.

Prawdopodobne za to są jakieś deale na exy, ewentualnie M$ może kupić prawa do jakiejś seri gierek

Opublikowano
2 minuty temu, SlimShady napisał:

Otogi 1 i 2 - najbardziej brakujący tytuł ze wstecznej z OGX, ewentualnie Tony Hawk 2x, który działa na 360(chociaż tam był prokonsumencki regionlock na USA), a o dziwo na One nie odpalisz.

Ma swój urok, ale zyebali fizyke na maxa.

Opublikowano

Tak swoją drogą pamiętam, że ktoś narzekał na Nemesisa, że rimejka dostaniesz, tylko raz w życiu, a taki Medievil dostał dwa, Tony Hawk 1+2 praktycznie trzy(o ja (pipi)e).

Są ploty o drugim rimejku MGS, i myślę, że Capcom będzie chciał zrobić jeszcze raz coś z jedynką, bo oni w sumie robią bardziej hybrydy rimejków i rebootów niż klasyczne 1:1.

Opublikowano
15 minut temu, Soban napisał:

Nie polecam wchodzić w komentarze na fp playstation polska.

Nieco bym to poserzył:

Nie polecam oficjalnych kont społecznościowych konsol/pism/marek w ogóle.

Te miejsca to najczęściej największa januszeria i fanbojka dostępna w internecie. Jak czytam komentarze pod artykułami IGN to mnie bolą zęby, a to jedynie wierzchołek całej góry lodowej s(pipi)enia graczy. Zdarzało mi się o tym pisać wcześniej, ale zrobię to raz jeszcze:

KAŻUALIZACJA BRANŻY TO NAJWIĘKSZE NIESZCZĘŚCIE JAKIE JĄ SPOTKAŁO

12 minut temu, Soban napisał:

Jak xbox kupi coś japońskiego to się zdziwie.

Kupi firmę albo chociaż deal, bo ludzie chcą japońskich gier.

ale japońskich w stylu Devil May Cry czy Residentów, a nie totalnej pedałówy na Switcha

Opublikowano

Nintendo ma imunitet bo faktycznie robią rzeczy inaczej, są urocze i dla dzieciaków w sam raz.

Sony to właśnie z takimi ludźmi jak Pan @Soban napisał mi się kojarzą. Wejdzie człowiek na face book playstation polska i od razu wiadomo o co chodzi.

Xboz z kolei to taka platforma dla graczy hardkorowych. Gdyby nie Don Mattrick i słabsza specyfikacja One względem PS4 to by było ideolo. Latami naprawiają wizerunek marki zniszczony w moment przez tego pajaca. Na szczęście mamy Spencera i on pięknie na swoich barkach dźwiga cały ciężar.

Pamiętajcie, że nic na Polaka nie działa jak cyferki. Wystarczy mocniejszy sprzęt i gry za pół darmo.

Opublikowano

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I GRANIE NA KĄSOLI BĘDZIE MOŻNA CZYNIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD KUPUJĄ DLC DO SPIDERŚMIECIA ZA 360 

Opublikowano
2 minuty temu, ping napisał:

Pamiętajcie, że nic na Polaka nie działa jak cyferki. Wystarczy mocniejszy sprzęt i gry za pół darmo.

Papier przyjmie wszystko:philosoraptor:

Opublikowano
10 minut temu, ping napisał:

To kompletnie nie działa i to nie tylko na polaków. Xbox wszędzie w Europie sprzedaje się gorzej. Nie tylko w Polsce. We Francji, Niemczech, Hiszpanii, w Holandii tak samo.

W cebulandii masz "ps to ps" i koniec, nie przeskoczysz.

Opublikowano
44 minutes ago, ping said:

Należą do Koei Tecmo, a oni teraz są bardzo blisko z Sony. Ale taki FROMIK, Platinum Games i kilka innych chojraków... Myślę, że sternik Spencer zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba poprawić swoją pozycję w Japonii.

Wiele firm jest teraz blisko Sony, bo się opłaca. Sytuacja może się zmienić przy większej popularności Series X.

Ninja Gaiden 1 i Dead or Alive 3 i 4 to były Xy na konsolę micosoftu.

Opublikowano

no plejka to silna marka z dużymi tradycjami, a przykład Playstation 3 kiedy mieli konsole droższą, słabszą i w dodatku opóźnioną o rok względem konkurencji, a i tak koniec końców dali radę to sprzedać pokazuje że Sony zawsze sobie poradzi. Tzw. siła marki, jak to mówią klapy

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał:

no plejka to silna marka z dużymi tradycjami, a przykład Playstation 3 kiedy mieli konsole droższą, słabszą i w dodatku opóźnioną o rok względem konkurencji, a i tak koniec końców dali radę to sprzedać pokazuje że Sony zawsze sobie poradzi. Tzw. siła marki, jak to mówią klapy

Raczej siła gier. Sony ma filmowe blockbustery i samograje, które widocznie pasują większości graczy. No i graficzka. Dam sobie rekę uciąć, ze w tej generacji też ładniejsze gierki zobaczymy na PS5, mimo tego, ze XSX jest na papierze mocniejszy.

A no i to Sony pokazało gameplaye ze swoich next-genowych gierek, a Microsoft pokazał co najwyżej jak działa wsteczna i jak wygląda menu. Ludzie kupuja oczami.

Opublikowano

Sam jestem ciekawy co teraz będzie.

Plejak w Europie i Japonii zawsze dominował i hype online na ps5 jest większy, ale janusze i każuale jeszcze nie wiedzą jakie bomby Spencer przygotował i jak bardzo Sony chce wy.chu.jać klienta. 

Wygrana jak przy ps3 to za mało dla Sony, a sytuacja się kreuje jeszcze gorzej dla nich moim zdaniem. 

Opublikowano

Powoli zaczyna docierać:) 

Opublikowano
43 minuty temu, Czoperrr napisał:

Nowy Fatal Frame na Xboxa, dawać mi to :banderas:

Prawa do tej marki ma Nintendo 

Opublikowano

Poza tym zieloni pokazali to:

Halo Infinite nie wygląda jak gra nowej generacji - fala komentarzy po  prezentacji tytułu • Eurogamer.pl

A potem Sony pokazuje to:

https://twitter.com/shinobi602/status/1310973456901648384?s=20

Albo to:

jO25hC.gif

Taki Janusz widzi graficzke, gierki i pyta sie - co ja mam k.urwa na Xboxie? co to jest?

Microsoft ma zajebista oferte dla graczy, funkcje czy mase innych rzeczy, ale gierek dalej prezentować nie potrafi i nie pokazał takiemu casualowi niczego, co by go wyrwało z kapci.

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

Nie tyle słabsza, co trudniejsza w okiełznaniu i głównie first party sobie z tym radzili. I też nie siła marki, tylko doyebali protoplastą gejpassa tj. plusem i do tego zaczęły wychodzić mocne gry, bo te z pierwszej rzutki jak Resistance/LittleBigPlanet/Heavenly Sword były przehajpowane, to jeszcze nie było to.

Pierwsza połowa generacji dla 360, druga dla PS3, wynik powiedzmy fifty-fifty. 

Zawsze chodzi o gry. PS2 było teoretycznie najsłabsze technicznie, ale tak naprawdę jest najmocniejszą konsolą w historii.

Opublikowano

@MatekDM
Mocny argument. 

Najarany fanboj idzie sobie kupić ps5 z dwiema gierkami pod choinkę. 
Pani z uśmiechem mówi, że aktualnie nie ma na stanie, ale jak wpłacimy 2700zł, to gdzieś na początku 2021 powinna być.

W tym samym czasie jest Series S w ofercie za 111zł + 300gier dostępne od ręki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.