Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Zwłaszcza w RE 4 nie było qte:pechowiec:

Wyjątek potwierdza regułę :)

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Reboot Otogi jako ex od świeżo kupionego From Software? Eksplozja dupy klapów widoczna byłaby z kosmosu. :banderas:

Klapy nie znają tej wybornej serii.

Opublikowano
6 minut temu, Il Brutto napisał:

From to juz bylby doslownie gwalt, chyba kazdy liczy na BB2 i to jeden z najmocniejszych argumentow do kupna PS5. A tak to nowy IP ex dla Xboxa? Jeszcze jak.

Tylko, że licencja Bb należy do Sony, nie do From. Ale no  nowe IP jak najbardziej.
Gdyby Spencer za(pipi)ał infem o kupnie FromSoftware to bym leciał pierwszy po Xboxa, teraz nie ma sensu dla mnie po prostu.

Opublikowano

Nie polecam wchodzić w komentarze na fp playstation polska. Gorsze dzbany niz jakby stworzyc Kapitana Klapera z połączonych mocy yetiego, mendroliny i listunia.
Tam dlc do spodermana to "nowy spajder byczqu" a za remaster wcale nie trzeba płacić, bo jak już dasz 350 za dlc to remaster jest za "friko".

Jezu ale imbecyle tam, ale potem najeżdżam myszkiem na profil i w tle jakaś flaga legi czy innego (pipi) lech poznan i juz wiadomo z jakimi tytanami intelektu mam styczność.

Ten ciemnogród to idee gamepassa zrozumie chyba tylko jak na sylwestrze z 1 Zenek i Rodowicz zaczną tłumaczyć co i jak, bo obecnie to dzbany myślą, że to ps+ na xboxa...

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Reboot Otogi jako ex od świeżo kupionego From Software? Eksplozja dupy klapów widoczna byłaby z kosmosu. :banderas:

Otogi 1 i 2 - najbardziej brakujący tytuł ze wstecznej z OGX, ewentualnie Tony Hawk 2x, który działa na 360(chociaż tam był prokonsumencki regionlock na USA), a o dziwo na One nie odpalisz.

Opublikowano

Jak xbox kupi coś japońskiego to się zdziwie. Tu z tego co czytałem to raczej problemy natury prawnej jeśli chodzi o przejmowanie JP firm przez zagraniczny kapitał.

Prawdopodobne za to są jakieś deale na exy, ewentualnie M$ może kupić prawa do jakiejś seri gierek

Opublikowano
2 minuty temu, SlimShady napisał:

Otogi 1 i 2 - najbardziej brakujący tytuł ze wstecznej z OGX, ewentualnie Tony Hawk 2x, który działa na 360(chociaż tam był prokonsumencki regionlock na USA), a o dziwo na One nie odpalisz.

Ma swój urok, ale zyebali fizyke na maxa.

Opublikowano

Tak swoją drogą pamiętam, że ktoś narzekał na Nemesisa, że rimejka dostaniesz, tylko raz w życiu, a taki Medievil dostał dwa, Tony Hawk 1+2 praktycznie trzy(o ja (pipi)e).

Są ploty o drugim rimejku MGS, i myślę, że Capcom będzie chciał zrobić jeszcze raz coś z jedynką, bo oni w sumie robią bardziej hybrydy rimejków i rebootów niż klasyczne 1:1.

Opublikowano
15 minut temu, Soban napisał:

Nie polecam wchodzić w komentarze na fp playstation polska.

Nieco bym to poserzył:

Nie polecam oficjalnych kont społecznościowych konsol/pism/marek w ogóle.

Te miejsca to najczęściej największa januszeria i fanbojka dostępna w internecie. Jak czytam komentarze pod artykułami IGN to mnie bolą zęby, a to jedynie wierzchołek całej góry lodowej s(pipi)enia graczy. Zdarzało mi się o tym pisać wcześniej, ale zrobię to raz jeszcze:

KAŻUALIZACJA BRANŻY TO NAJWIĘKSZE NIESZCZĘŚCIE JAKIE JĄ SPOTKAŁO

12 minut temu, Soban napisał:

Jak xbox kupi coś japońskiego to się zdziwie.

Kupi firmę albo chociaż deal, bo ludzie chcą japońskich gier.

ale japońskich w stylu Devil May Cry czy Residentów, a nie totalnej pedałówy na Switcha

Opublikowano

Nintendo ma imunitet bo faktycznie robią rzeczy inaczej, są urocze i dla dzieciaków w sam raz.

Sony to właśnie z takimi ludźmi jak Pan @Soban napisał mi się kojarzą. Wejdzie człowiek na face book playstation polska i od razu wiadomo o co chodzi.

Xboz z kolei to taka platforma dla graczy hardkorowych. Gdyby nie Don Mattrick i słabsza specyfikacja One względem PS4 to by było ideolo. Latami naprawiają wizerunek marki zniszczony w moment przez tego pajaca. Na szczęście mamy Spencera i on pięknie na swoich barkach dźwiga cały ciężar.

Pamiętajcie, że nic na Polaka nie działa jak cyferki. Wystarczy mocniejszy sprzęt i gry za pół darmo.

Opublikowano

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I GRANIE NA KĄSOLI BĘDZIE MOŻNA CZYNIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD KUPUJĄ DLC DO SPIDERŚMIECIA ZA 360 

Opublikowano
2 minuty temu, ping napisał:

Pamiętajcie, że nic na Polaka nie działa jak cyferki. Wystarczy mocniejszy sprzęt i gry za pół darmo.

Papier przyjmie wszystko:philosoraptor:

Opublikowano
10 minut temu, ping napisał:

To kompletnie nie działa i to nie tylko na polaków. Xbox wszędzie w Europie sprzedaje się gorzej. Nie tylko w Polsce. We Francji, Niemczech, Hiszpanii, w Holandii tak samo.

W cebulandii masz "ps to ps" i koniec, nie przeskoczysz.

Opublikowano
44 minutes ago, ping said:

Należą do Koei Tecmo, a oni teraz są bardzo blisko z Sony. Ale taki FROMIK, Platinum Games i kilka innych chojraków... Myślę, że sternik Spencer zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba poprawić swoją pozycję w Japonii.

Wiele firm jest teraz blisko Sony, bo się opłaca. Sytuacja może się zmienić przy większej popularności Series X.

Ninja Gaiden 1 i Dead or Alive 3 i 4 to były Xy na konsolę micosoftu.

Opublikowano

no plejka to silna marka z dużymi tradycjami, a przykład Playstation 3 kiedy mieli konsole droższą, słabszą i w dodatku opóźnioną o rok względem konkurencji, a i tak koniec końców dali radę to sprzedać pokazuje że Sony zawsze sobie poradzi. Tzw. siła marki, jak to mówią klapy

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał:

no plejka to silna marka z dużymi tradycjami, a przykład Playstation 3 kiedy mieli konsole droższą, słabszą i w dodatku opóźnioną o rok względem konkurencji, a i tak koniec końców dali radę to sprzedać pokazuje że Sony zawsze sobie poradzi. Tzw. siła marki, jak to mówią klapy

Raczej siła gier. Sony ma filmowe blockbustery i samograje, które widocznie pasują większości graczy. No i graficzka. Dam sobie rekę uciąć, ze w tej generacji też ładniejsze gierki zobaczymy na PS5, mimo tego, ze XSX jest na papierze mocniejszy.

A no i to Sony pokazało gameplaye ze swoich next-genowych gierek, a Microsoft pokazał co najwyżej jak działa wsteczna i jak wygląda menu. Ludzie kupuja oczami.

Opublikowano

Sam jestem ciekawy co teraz będzie.

Plejak w Europie i Japonii zawsze dominował i hype online na ps5 jest większy, ale janusze i każuale jeszcze nie wiedzą jakie bomby Spencer przygotował i jak bardzo Sony chce wy.chu.jać klienta. 

Wygrana jak przy ps3 to za mało dla Sony, a sytuacja się kreuje jeszcze gorzej dla nich moim zdaniem. 

Opublikowano

Powoli zaczyna docierać:) 

Opublikowano
43 minuty temu, Czoperrr napisał:

Nowy Fatal Frame na Xboxa, dawać mi to :banderas:

Prawa do tej marki ma Nintendo 

Opublikowano

Poza tym zieloni pokazali to:

Halo Infinite nie wygląda jak gra nowej generacji - fala komentarzy po  prezentacji tytułu • Eurogamer.pl

A potem Sony pokazuje to:

https://twitter.com/shinobi602/status/1310973456901648384?s=20

Albo to:

jO25hC.gif

Taki Janusz widzi graficzke, gierki i pyta sie - co ja mam k.urwa na Xboxie? co to jest?

Microsoft ma zajebista oferte dla graczy, funkcje czy mase innych rzeczy, ale gierek dalej prezentować nie potrafi i nie pokazał takiemu casualowi niczego, co by go wyrwało z kapci.

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

Nie tyle słabsza, co trudniejsza w okiełznaniu i głównie first party sobie z tym radzili. I też nie siła marki, tylko doyebali protoplastą gejpassa tj. plusem i do tego zaczęły wychodzić mocne gry, bo te z pierwszej rzutki jak Resistance/LittleBigPlanet/Heavenly Sword były przehajpowane, to jeszcze nie było to.

Pierwsza połowa generacji dla 360, druga dla PS3, wynik powiedzmy fifty-fifty. 

Zawsze chodzi o gry. PS2 było teoretycznie najsłabsze technicznie, ale tak naprawdę jest najmocniejszą konsolą w historii.

Opublikowano

@MatekDM
Mocny argument. 

Najarany fanboj idzie sobie kupić ps5 z dwiema gierkami pod choinkę. 
Pani z uśmiechem mówi, że aktualnie nie ma na stanie, ale jak wpłacimy 2700zł, to gdzieś na początku 2021 powinna być.

W tym samym czasie jest Series S w ofercie za 111zł + 300gier dostępne od ręki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.