Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Platny remaster w 1080p.

Niby 60fps, ale ja widzę 30fps.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

Platny remaster w 1080p.

Niby 60fps, ale ja widzę 30fps.

Może to kwestia filmiku ale oryginał wygląda ostrzej i ma lepszą kolorystykę. O twarzy tego nowego downa nawet nie mówię bo lepiej jakby ją w ogóle wypikselowało..Cieszę się, że miałem okazję ograć oryginał i na tym poprzestanę..

Opublikowano
17 minut temu, Soul napisał:

@ListuniOja wiem, ze to CW ale trzymaj flaku poziom, używaj jakiś prawdziwych argumentów a nie jakieś pier.do.lenie o 80% indykow.

Ok Soul - 33%. Ale gdzie ja napisałem 80%??????????? Piłeś wódke z @Shago??

Ale jak odejme od tego gry które już na premiere dawno ograłem i gry z x360 to do pogrania zostaje 5 gier? I pewnie mi sie nie spodobają. 

Only PlayStation :banderas:

Baterie ku.rwa:rotfl:

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano
4 minutes ago, ListuniO said:

Baterie ku.rwa:rotfl:

Jakie baterie? 

M$ daje wybór. Zwykle paluszki, ładowalne baterie lub akumulatorki. Nikt normalny jednak baterii nie używa. 

Sony daje za to mikroskopijną i niewymienialną baterię. 

Po chwili jest za slaba, by wibracje nawet działały. 

Opublikowano

Najlepszy jest filmik ze spiderem ukazujacy gameplay w 60fpsach. Mega, super szybki SSD na pokladzie, a w 22-23 sekundzie, gdy spider mija blok na pajeczynie, pod oknami pojawia chamski pop-up w postaci kratek wentylacyjnych:dog:

Opublikowano

Xbox kolabo z monsterkiem? Lipa

Klapstejszyn sie nie (pipi)i i cyk kolabo z ogórami(chyba do wutki by zapić te exy w 1080p/60fps)
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano
Teraz, Soban napisał:

Xbox kolabo z monsterkiem? Lipa

Klapstejszyn sie nie (pipi)i i cyk kolabo z ogórami(chyba do wutki by zapić te exy w 1080p/60fps)
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Ktoś tu jakości w CW niedawno pisał. 

Collabo wygląda tak:

EjMHSPaXgAAjDZ1?format=jpg&name=small50397814521_fe0952f652_o.png

Opublikowano

X powinien mieć reklamę bardziej z Duracell bo do padów się przydadzą. W sumie to jednak nie takie głupie bo można się bateriami dzielić jak GP :D kolega koledze ładuje.

a tak na poważniej: jakie nowości ma pad od Xa w nowej generacji? 

Opublikowano

3 minuty temu, Wesker napisał:

a tak na poważniej: jakie nowości ma pad od Xa w nowej generacji? 

w sumie tam bardzo nie bylo co poprawiac, dali przycisk share i znowu jakiś jeszcze bardziej z(pipi)any krzyżak. MS to chyba ma ambicje w kwesti krzyżaka prześcigać własne s(pipi)enie z każdą generacją.

ej właśnie te pady do xsx to nadal na baterie będą?

Opublikowano
3 minuty temu, Soban napisał:

w sumie tam bardzo nie bylo co poprawiac, dali przycisk share i znowu jakiś jeszcze bardziej z(pipi)any krzyżak. MS to chyba ma ambicje w kwesti krzyżaka prześcigać własne s(pipi)enie z każdą generacją.

ej właśnie te pady do xsx to nadal na baterie będą?

Tak, na baterie i wstyd jak cholera przed rodziną czy Żoną. Co innego młode pokolenia (chociaż oni tez nie wiedza co to baterie). Konsole i gry to już nie jest dziecinada ale baterie to obciach po całości i sorry ale mamy 2020 a ja mam latać do sklepu po baterie? Teraz elegancko odkładam na ładowarkę po każdej sesji i nigdy mi nie rozładowało pada, bez problemu i nowocześnie, to samo będzie teraz 

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

@Sobanfirmy niestety muszą udziwniać dpad, bo sony i nintendo opantentowało swoje. 

Hmm nie widziałem, w sumie ciekawe info. Z tych co dali to imo ten z x360 byl najlepszy, na(pipi)alem na nim z 1000 walk online w SF4 bez specjalnego grymaszenia, ale w sumie gralem E.Honda glownie czyli shoryukenow nie krecilem zbytnio duzo)

Opublikowano
4 minuty temu, Wesker napisał:

Tak, na baterie i wstyd jak cholera przed rodziną czy Żoną. Co innego młode pokolenia (chociaż oni tez nie wiedza co to baterie). Konsole i gry to już nie jest dziecinada ale baterie to obciach po całości i sorry ale mamy 2020 a ja mam latać do sklepu po baterie? Teraz elegancko odkładam na ładowarkę po każdej sesji i nigdy mi nie rozładowało pada, bez problemu i nowocześnie, to samo będzie teraz 

Jak jestes mało rozgarniety i nie masz akumulatorkow, to tak musisz latac do sklepu. Chociaz fanboj sony bedzie mial inne przeboje - granie z laptopem na kolanach, zeby ladowac pada : ))

Opublikowano

Widzę, że pojawił się tutaj kolejny zawodnik, Wesker, oczekujący poniżania przez Dominatrix (w tej roli Xbox) jak w Yakuzie (dostępna również w GamePass).

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano
1 godzinę temu, C1REX napisał:

Ale sony zj.eb.alo.

Założę się, że te procesory normalne są, bo m$ też na amd nie ma problemów. 

Pewnie tak ch.ujowe jest chłodzenie w tej szkaradnej muszli, że tylko 10% produkcji nie przegrzewa się za mocno. 

Tzn. Wszystko sie przegrzewa, ale te najlepsze dają radę się nie zawiesić. 

Platny remaster pająka na ps5 chodzi w 1080p.

No ja pjer.do.le

Prędzej może chodzić yield (uzysk sprawnych chipów z wafla krzemowego).
XSX np fizycznie posiada 56CU w części GPU SoC, a faktycznie używa tylko 52CU - właśnie po to aby zwiększyć uzysk (nie wszystkie bloki CU muszą być w 100% sprawne). Takie sytuacje są też standardem na rynku PC, te same chipy z gorszych binów trafiają "obcięte" do niższych serii (np RTX3090 -> RTX3080).

Nie wiem jak to dokładnie wygląda w PS5 (nie ma szczegółowych diagramów i informacji o architekturze SoC dostępnych publicznie), ale jeśli jeśli fizyczna ilość CU jest w stosunku 1:1 do tej dostępnej (36CU), to wtedy z automatu uzysk może być mniejszy (mniej lub więcej). No i dochodzi jeszcze do tego żyłowanie zegarów + zabawa z AMD SmartShift.

Myślę jednak, że to tylko plotki, TSMC (firma produkująca min. SoC dla obydwu next genowych konsol) ma dość dobry yield w procesie 7nm (N7), tutaj dodatkowo jest używana jego usprawniona wersja.

spacer.png

Edytowane przez jar3czek

Opublikowano
11 minut temu, Wesker napisał:

Akurat mam elite v2, a jak tam w obozie plekljstejszyn? Po wydaniu 700 stów na pro controller pod ps4 teraz trzeba nowy kupić czy słony to ogarnęło? 

Opublikowano

@Wesker - co Ty od.pie.rdalasz?

Akurat uczepiłeś się jednego tematu, gdzie Sony zj.ebało na maksa. 
Dual Shock 4 to super dpad i wygodny do samograjów, chociaż spusty i triggery mniej precyzyjne od xboksa.
Jednak bateria w DS4 to KATASTROFA! Sony w kulku leci z graczami.
Ta bateria się w moment rozładowuje. Po roku nie trzyma wcale mocy i wibracje ledwo działają, jeśli w ogóle. 

Wisienka na torcie - NIE DA SIE BATERII W PADZIE SONY WYMIENIC. Po.je.bało ich. 
Tzn. można rozkręcić i wsadzić z drugiego nowego dualshocka. 

Xbox ma wypas kontrolery gdzie się ma wybór. Takie pro konsumenckie, ale tego nie znasz, jak na sony siedzisz. 

q01kw530500s.jpg

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No jadę z chłopakami headset na uszach mielimy locusty w HORDZIE.

Jest genialnie ściągam buszka i CYYYYYK headshot na XBL party gromki śmiech, zabawa, wyborne żarty z plejsraki.

Nagle mryga mi pad że trzeba baterie wymienić NO PROBLEMO mam przecież dwa wagoniki ENELOOPÓW

O takich patrzcie

spacer.png

CYK przekładka do padziora headset na uszy nadal gwar i śmiech.

A na sony? Chlew obsrany gó,wnem, na PSN pustki, nie ma z kim grać. Fajnych kooperatywnych gier będących EXAMI brak. Wyczerpie się pad i co? Trzeba jak zwierze podpiąć kabel albo POWER BANKA do konsoli bo producent wolał wstawić bateryjke wewnątrzną trzymającą 4 godziny grania.

Pad od Xboksa? Klllllllaaasa, całą noc przegram i gitara. No i eneloopika zawsze można zapakować.

XXI wiek a typ pisze o kupowaniu baterii xD może jeszcze na stacji benzynowej o 2 rano?

Bądźcie eko, tylko ogniwa, które można ponownie naładować. Bądźcie zieloni. Zapraszam do obozu.

Opublikowano
16 minut temu, Czoperrr napisał:

Nowy. Pad z PS4 zadziała tylko z grami z PS4.

Prokonsumenckie w (pipi). 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.