Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Platny remaster w 1080p.

Niby 60fps, ale ja widzę 30fps.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 410,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

Platny remaster w 1080p.

Niby 60fps, ale ja widzę 30fps.

Może to kwestia filmiku ale oryginał wygląda ostrzej i ma lepszą kolorystykę. O twarzy tego nowego downa nawet nie mówię bo lepiej jakby ją w ogóle wypikselowało..Cieszę się, że miałem okazję ograć oryginał i na tym poprzestanę..

Opublikowano
17 minut temu, Soul napisał:

@ListuniOja wiem, ze to CW ale trzymaj flaku poziom, używaj jakiś prawdziwych argumentów a nie jakieś pier.do.lenie o 80% indykow.

Ok Soul - 33%. Ale gdzie ja napisałem 80%??????????? Piłeś wódke z @Shago??

Ale jak odejme od tego gry które już na premiere dawno ograłem i gry z x360 to do pogrania zostaje 5 gier? I pewnie mi sie nie spodobają. 

Only PlayStation :banderas:

Baterie ku.rwa:rotfl:

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano
4 minutes ago, ListuniO said:

Baterie ku.rwa:rotfl:

Jakie baterie? 

M$ daje wybór. Zwykle paluszki, ładowalne baterie lub akumulatorki. Nikt normalny jednak baterii nie używa. 

Sony daje za to mikroskopijną i niewymienialną baterię. 

Po chwili jest za slaba, by wibracje nawet działały. 

Opublikowano

Najlepszy jest filmik ze spiderem ukazujacy gameplay w 60fpsach. Mega, super szybki SSD na pokladzie, a w 22-23 sekundzie, gdy spider mija blok na pajeczynie, pod oknami pojawia chamski pop-up w postaci kratek wentylacyjnych:dog:

Opublikowano

Xbox kolabo z monsterkiem? Lipa

Klapstejszyn sie nie (pipi)i i cyk kolabo z ogórami(chyba do wutki by zapić te exy w 1080p/60fps)
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano
Teraz, Soban napisał:

Xbox kolabo z monsterkiem? Lipa

Klapstejszyn sie nie (pipi)i i cyk kolabo z ogórami(chyba do wutki by zapić te exy w 1080p/60fps)
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Ktoś tu jakości w CW niedawno pisał. 

Collabo wygląda tak:

EjMHSPaXgAAjDZ1?format=jpg&name=small50397814521_fe0952f652_o.png

Opublikowano

X powinien mieć reklamę bardziej z Duracell bo do padów się przydadzą. W sumie to jednak nie takie głupie bo można się bateriami dzielić jak GP :D kolega koledze ładuje.

a tak na poważniej: jakie nowości ma pad od Xa w nowej generacji? 

Opublikowano

3 minuty temu, Wesker napisał:

a tak na poważniej: jakie nowości ma pad od Xa w nowej generacji? 

w sumie tam bardzo nie bylo co poprawiac, dali przycisk share i znowu jakiś jeszcze bardziej z(pipi)any krzyżak. MS to chyba ma ambicje w kwesti krzyżaka prześcigać własne s(pipi)enie z każdą generacją.

ej właśnie te pady do xsx to nadal na baterie będą?

Opublikowano
3 minuty temu, Soban napisał:

w sumie tam bardzo nie bylo co poprawiac, dali przycisk share i znowu jakiś jeszcze bardziej z(pipi)any krzyżak. MS to chyba ma ambicje w kwesti krzyżaka prześcigać własne s(pipi)enie z każdą generacją.

ej właśnie te pady do xsx to nadal na baterie będą?

Tak, na baterie i wstyd jak cholera przed rodziną czy Żoną. Co innego młode pokolenia (chociaż oni tez nie wiedza co to baterie). Konsole i gry to już nie jest dziecinada ale baterie to obciach po całości i sorry ale mamy 2020 a ja mam latać do sklepu po baterie? Teraz elegancko odkładam na ładowarkę po każdej sesji i nigdy mi nie rozładowało pada, bez problemu i nowocześnie, to samo będzie teraz 

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

@Sobanfirmy niestety muszą udziwniać dpad, bo sony i nintendo opantentowało swoje. 

Hmm nie widziałem, w sumie ciekawe info. Z tych co dali to imo ten z x360 byl najlepszy, na(pipi)alem na nim z 1000 walk online w SF4 bez specjalnego grymaszenia, ale w sumie gralem E.Honda glownie czyli shoryukenow nie krecilem zbytnio duzo)

Opublikowano
4 minuty temu, Wesker napisał:

Tak, na baterie i wstyd jak cholera przed rodziną czy Żoną. Co innego młode pokolenia (chociaż oni tez nie wiedza co to baterie). Konsole i gry to już nie jest dziecinada ale baterie to obciach po całości i sorry ale mamy 2020 a ja mam latać do sklepu po baterie? Teraz elegancko odkładam na ładowarkę po każdej sesji i nigdy mi nie rozładowało pada, bez problemu i nowocześnie, to samo będzie teraz 

Jak jestes mało rozgarniety i nie masz akumulatorkow, to tak musisz latac do sklepu. Chociaz fanboj sony bedzie mial inne przeboje - granie z laptopem na kolanach, zeby ladowac pada : ))

Opublikowano

Widzę, że pojawił się tutaj kolejny zawodnik, Wesker, oczekujący poniżania przez Dominatrix (w tej roli Xbox) jak w Yakuzie (dostępna również w GamePass).

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano
1 godzinę temu, C1REX napisał:

Ale sony zj.eb.alo.

Założę się, że te procesory normalne są, bo m$ też na amd nie ma problemów. 

Pewnie tak ch.ujowe jest chłodzenie w tej szkaradnej muszli, że tylko 10% produkcji nie przegrzewa się za mocno. 

Tzn. Wszystko sie przegrzewa, ale te najlepsze dają radę się nie zawiesić. 

Platny remaster pająka na ps5 chodzi w 1080p.

No ja pjer.do.le

Prędzej może chodzić yield (uzysk sprawnych chipów z wafla krzemowego).
XSX np fizycznie posiada 56CU w części GPU SoC, a faktycznie używa tylko 52CU - właśnie po to aby zwiększyć uzysk (nie wszystkie bloki CU muszą być w 100% sprawne). Takie sytuacje są też standardem na rynku PC, te same chipy z gorszych binów trafiają "obcięte" do niższych serii (np RTX3090 -> RTX3080).

Nie wiem jak to dokładnie wygląda w PS5 (nie ma szczegółowych diagramów i informacji o architekturze SoC dostępnych publicznie), ale jeśli jeśli fizyczna ilość CU jest w stosunku 1:1 do tej dostępnej (36CU), to wtedy z automatu uzysk może być mniejszy (mniej lub więcej). No i dochodzi jeszcze do tego żyłowanie zegarów + zabawa z AMD SmartShift.

Myślę jednak, że to tylko plotki, TSMC (firma produkująca min. SoC dla obydwu next genowych konsol) ma dość dobry yield w procesie 7nm (N7), tutaj dodatkowo jest używana jego usprawniona wersja.

spacer.png

Edytowane przez jar3czek

Opublikowano
11 minut temu, Wesker napisał:

Akurat mam elite v2, a jak tam w obozie plekljstejszyn? Po wydaniu 700 stów na pro controller pod ps4 teraz trzeba nowy kupić czy słony to ogarnęło? 

Opublikowano

@Wesker - co Ty od.pie.rdalasz?

Akurat uczepiłeś się jednego tematu, gdzie Sony zj.ebało na maksa. 
Dual Shock 4 to super dpad i wygodny do samograjów, chociaż spusty i triggery mniej precyzyjne od xboksa.
Jednak bateria w DS4 to KATASTROFA! Sony w kulku leci z graczami.
Ta bateria się w moment rozładowuje. Po roku nie trzyma wcale mocy i wibracje ledwo działają, jeśli w ogóle. 

Wisienka na torcie - NIE DA SIE BATERII W PADZIE SONY WYMIENIC. Po.je.bało ich. 
Tzn. można rozkręcić i wsadzić z drugiego nowego dualshocka. 

Xbox ma wypas kontrolery gdzie się ma wybór. Takie pro konsumenckie, ale tego nie znasz, jak na sony siedzisz. 

q01kw530500s.jpg

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No jadę z chłopakami headset na uszach mielimy locusty w HORDZIE.

Jest genialnie ściągam buszka i CYYYYYK headshot na XBL party gromki śmiech, zabawa, wyborne żarty z plejsraki.

Nagle mryga mi pad że trzeba baterie wymienić NO PROBLEMO mam przecież dwa wagoniki ENELOOPÓW

O takich patrzcie

spacer.png

CYK przekładka do padziora headset na uszy nadal gwar i śmiech.

A na sony? Chlew obsrany gó,wnem, na PSN pustki, nie ma z kim grać. Fajnych kooperatywnych gier będących EXAMI brak. Wyczerpie się pad i co? Trzeba jak zwierze podpiąć kabel albo POWER BANKA do konsoli bo producent wolał wstawić bateryjke wewnątrzną trzymającą 4 godziny grania.

Pad od Xboksa? Klllllllaaasa, całą noc przegram i gitara. No i eneloopika zawsze można zapakować.

XXI wiek a typ pisze o kupowaniu baterii xD może jeszcze na stacji benzynowej o 2 rano?

Bądźcie eko, tylko ogniwa, które można ponownie naładować. Bądźcie zieloni. Zapraszam do obozu.

Opublikowano
16 minut temu, Czoperrr napisał:

Nowy. Pad z PS4 zadziała tylko z grami z PS4.

Prokonsumenckie w (pipi). 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.