Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

I nas nazywają chorymi? Rozumiesz ze konsola to tylko kawałek plastiku? To gry maja znaczenie.

Nic się w kwestii tego, kto jest klaunem tego działu nie zmieniło:) Nie to nie jest tylko kawałek plastiku, chyba, że mówimy o klapach.. Xbox przekonuje mnie wyglądem, mocą, funkcjami, kompatybilnością wsteczną, podbijaniem grafiki w starszych grach, spójną i przejrzystą polityką producenta, fajnym i tanim abonamentem itd. itd. itd.

I tak rozumiem, że PS5 to tylko kawałek plastiku, w dodatku tandetnego :)

Edytowane przez izon

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Jeśli na obydwu konsolach byłyby dokładnie te same gry to trzeba być debilem, by wybrać PlayStation. :reggie:

Opublikowano

No i prokonsumenckie podejście do graczy. U sony? Płać 360 zł za spidermana, a w przyszłości za tlou2.

Opublikowano
Godzinę temu, ListuniO napisał:

To idąć tym tropem, to gry z GP to stare i wyr.uchane na wszystkie sposoby, zapyziałe raszple po które nawet żule z PKSu się nie schylają, zebrane wiadrem w jedno miejsce i wycenione na "CZTERY PLNY". Ale skoro takie masz oczekiwania...:)

Nie, nie wszystkie gry są stare czego przykładem jest Doom czy Forza Horizon 4, nie wspominając np. o Wasteland 3 wiec raczej porównałbym to z telefonem od dobrej koleżanki z czasów studenckich która prosi by do niej wpaść i się zabawić jak za starych dobrych czasów z ta różnica ze będą również jej koleżanki.

Opublikowano
2 minuty temu, eX4cT_PL napisał:

Nie, nie wszystkie gry są stare czego przykładem jest Doom czy Forza Horizon 4, nie wspominając np. o Wasteland 3 wiec raczej porównałbym to z telefonem od dobrej koleżanki z czasów studenckich która prosi by do niej wpaść i się zabawić jak za starych dobrych czasów z ta różnica ze będą również jej koleżanki.

Zapomniałeś dodać, że w przyszłości gry jakie MS wypluje będą dalej za te 4 zł. Taki nowy Doom czy ten Elden Ring. Widzisz, piszesz z idiotą, który nic, a nic nie rozumie jak wygląda teraz rynek growy.

Opublikowano
Godzinę temu, ListuniO napisał:

Z MS jest jak z tym kawałem:

Gośc zrobił impreze i zaprosił kilku kumpli bo żona miała delegacje. Następnego dnia żona wraca i mówi że zgineły jej złote pierścionki i kolczyki. Mąz zrobił dochodzenie i 3 kupmpli jednogłośnie wskaazało innego kumpla bo widzieli jak często na tej imprezie chodził do kibla. Mineło kilka dni i zona nagle oznajmia że bizuteria się znalazła po prostu włożyła ja do innej torby którą schowała daleko w szafie. Mąż grzecznie przeprosił oskarżonego kumpla. Miesiąc później kolejna impreza u tego samego typa ale ten koleś co wcześniej niby ukradł nie został zaproszony. Nagle staje w drzwiach i pyta "Czemu mnie nie zaprosiłes, przecież okazało się że wcześniej nic Twojej żonie nie ukradłem?" na to gospodarz (czyt. świadomy gracz) "No nie ukradłeś ale niesmak pozostał":)

Kuhwa normalnie Strasburger. 

Opublikowano

EkSzpt0XYAEE6CP?format=jpg&name=large

Brute force cooling :pawel:

A w series x leganckie chlodzonko.

Opublikowano

ale...ale....ciekły metaaaaaaaaaaaaaall!!!!!!!!!!!!!   :dynia:

Wydało się że sony przyoszczędziło na konstrukcji i chłodzeniu konsoli, kilku  frajerów odpali tą grę z robotem co waży 2GB i wygląda jak na WII po czym napisze ''no kurde cicho jest'' innych wymagających gier nie sprawdzą bo nie mają kasy xD

To jest ciekawe z tym magicznym dyskiem śmiecia 4.5  

Cytat

« 5,5GB/s of maximum theoretical bandwidth »

xD

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

czyli ten jeb.any szrot jest ogromny bo chip jest wielki jak stodoła a płyta główna jak lotnisko, wszystko dla oszczędności. Jeszcze się zaraz okaże że ta odłączana obudowa jest zbudowana z desek rozdzielczych jeszcze niezezłomowanych Daewoo Tico.

Opublikowano

czyli jest większe, jest głośniejsze, bardziej się grzeje, pobiera więcej mocy i jest zrobione z gównianych materiałów

9tB4Tev.jpg

Opublikowano

Dalej w hardware nie umieją? Cóż za zaskoczenie. 

Opublikowano

Wątpię, by ps5 było tańsze w produkcji. 

Radiator jest często najdrozszym elementem kart graficznych, a ps5 ma gigantyczny. Szybkie dyski potrzebują też dobre chłodzenie, bo wydajność na łeb spada. 

Xbox ma lepszy design i na moje oko laika tańszy w produkcji. Pewnie ta różnica dała kasę na mocniejszą kartę graficzną 

Opublikowano

Właśnie przez ten "lepszy design" i kombinowanie z jak najlepszym rozłożeniem komponentów, XBOX może być droższy w produkcji. 

W PS5 po prostu wybrali drogę bez kombinowania i stąd ta wielka kobyła - zamiast się zastanawiać, jak to kompaktowo pomieścić, wrzucili wszystko na wielgachną płytę główną i obudowali skorupą. 

Opublikowano
8 godzin temu, suteq napisał:

czyli jest większe, jest głośniejsze, bardziej się grzeje, pobiera więcej mocy i jest zrobione z gównianych materiałów

9tB4Tev.jpg

Brzmi jak PS4

Opublikowano

Najzabawniejsze jest to ze oni na bank ten syf chcieli sprzedawać pewnie za 599euro ale ich MS zaskoczył XD nie dość że technologiczny syf to w zawyżonej cenie, klapy? nawet mi ich nie żal.

Opublikowano

A to byly juz jakies testy konsoli czy to takie wasze wrozenie z dupy?

Opublikowano

No przecież widać że to plejkurwa  :)

Opublikowano

Niech mnie chuy Sony Defense Force terroryzuje Digital Foundry xd

Edytowane przez ASX

Opublikowano
44 minutes ago, Wredny said:

Właśnie przez ten "lepszy design" i kombinowanie z jak najlepszym rozłożeniem komponentów, XBOX może być droższy w produkcji. 

W PS5 po prostu wybrali drogę bez kombinowania i stąd ta wielka kobyła - zamiast się zastanawiać, jak to kompaktowo pomieścić, wrzucili wszystko na wielgachną płytę główną i obudowali skorupą. 

Może masz rację, ale ja nie widzę dobrych argumentów. 
Kompaktowy design = mniej użytych drogich materiałów, mniej miejsca zajmowanego w magazynach,  tańszy transport.  

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

NIe ma ratunku dla tych zyebów :dunno:, terroryzują wszystko i wszystkich kto śmieli się powiedzieć coś złego na temat tego Pleysmiecia..

Opublikowano

Xbox to jednak wyższa kultura gamingu, naprawdę żal mi ludzi, którzy są przywiązani do jednej marki. Chłopaki z Digital Foundry, trzymajcie się!

Opublikowano
34 minuty temu, ASX napisał:

Wystarczy wejść do tych ku.rw na neogaf i poczytać ich płacze, że DF przekupione xDD. Tfu na tych fanbojów sony.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Czasami budzę się z krzykiem bo śni mi się że klapy mnie mordują za to że chce xboxa i jak już umieram mówią tylko "rodziny się nie opuszcza" chłopaki boję sie

Opublikowano
47 minut temu, Czoperrr napisał:

Xbox to jednak wyższa kultura gamingu,

Chyba nie czytasz co piszą chłopki co wybrali Xboxa typu Pupcio, Inchuś i inni którym piana z pysków leci na myśl o Sony PlayStation. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.