Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe smaczki/mechaniki które tarmoszą siusiaka

Featured Replies

Opublikowano

Na pewno Soldier od Fortune wywarło na mnie ogromne wrażenie mechaniką rozwalania przeciwników i duże gore przemocy. Jak na tamte czasy to jeszcze żadna gra nie była w stanie zaoferować tyle co SoF. 

Edytowane przez Faka

• Odpowiedzi 315
  • Wyświetleń 54,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Piękna sprawa jak urokliwy nadal jest Metroid Prime i jak wspaniała jest rozgrywka gdzie trzeba wysilić szare komórki. Niestety dzisiaj jedynym smaczkiem w tych gówno gierkach pokroju Horizon, Ra

• Ja poproszę w kolejnej części Donkey Konga niech Retro zamrozi zdrowego i kazuyoshi, moga być w jednej bryle lodu.

• temat troszeczkę przycichł więc pozwólcie że podzielę się kolejnym małym detalem o którym chyba mało kto wie     otóż w Sea of Thieves każdy przedmiot począwszy od kubków, przez łopaty, broń

Opublikowano

Cover system z pierwszego Gears of War. Tak mi ta mechanika siadła, że oj, oj. To było wówczas taaakie świeże i taaakie dobre. Zresztą do dziś jest.

Opublikowano

jak system destrukcji to koniecznie trzeba wspomnieć o pierwszym Bad Company :banderas:

Opublikowano

nie lepiej dwójke? To samo tylko lepiej :rayos:

Opublikowano

no tak, ale pierwsze było pierwsze i zrobiło najlepsze pierwsze wrażenie

:nosacz:

Opublikowano

Pamiętam, że na początku zeszłej generacji wrażenie na mnie zrobiła mechanika moknięcia/schnięcia ubrań w Uncharted 1 :usmiech:. Teraz to jest coś normalnego, ale 12 lat temu to głupia mała lokacja na początku gry, z oczkiem wodnym na środku zapewniała parę minut zabawy. W ogóle seria uncharted jest pełna takich smaczków/detali (śnieg w dwójce czy piasek w trójce).

Opublikowano

Basen na dachu był w dwójce? Cudowna miejscówka. Tak samo kupę zabawy dostarczała rezydencja w pierwszych Tomb Raiderach, te skoki do basenu, ach...

Opublikowano

Którego zamykało się w chlodni :pawel: 

Opublikowano
  • Autor

kxoekgmrrv4ibnkgffg8.gif

Odbicie Samus ostro robiło.

Ahh te seksi chowanie broni

SpectacularBlaringCaracal-size_restricte

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Jak zobaczylem screen ze Splinterem to myslalem, ze za chwile wykona szpagat medzy scianami. Fajny bajer ale uzylem moze raz.

Opublikowano

Mrówki noszące listki w Horizon Zero Dawn:

Spoiler

9OHUDk5.gif

Real time rozkład martwych zwierzaków w RDRII :fsg:

Opublikowano
  • Autor

Ehh ten RDR2 :banderas:W grach zawsze moja uwage najbardziej przykuwa draw distance, odwzorowanie błota/sniegu/terenu, efekty czasteczkowe oraz warunki pogodowe. Burza w RE4, Zeldzie i RDR2 na zawsze w serduszku

Tutaj jak dopiero idzie - efekt rozpyerdala

BOTW.0.gif

Bg7p0XL.gif

Edytowane przez XM.

Opublikowano
W dniu 6.08.2019 o 14:29, Faka napisał:

Na pewno Soldier od Fortune wywarło na mnie ogromne wrażenie mechaniką rozwalania przeciwników i duże gore przemocy. Jak na tamte czasy to jeszcze żadna gra nie była w stanie zaoferować tyle co SoF. 

Wlascie samo gore bylo fajne ale prawdziwe wrazenie w SoF zrobil na mnie fakt,ze tworcy podczas twozenia gry konsultowali sie z prawdziwym najemnikiem.

Opublikowano
3 minuty temu, okens napisał:

prawdziwe wrazenie w SoF zrobil na mnie fakt,ze tworcy podczas twozenia gry konsultowali sie z prawdziwym najemnikiem.

Co Ty wiesz o prawdziwym najemniku i gierce o nim?

Odpal sobie Rogue Warrior z legendarnym DICK'iem Marcinko - Chuck Norris to przy nim pedau :reggie:

Opublikowano

o (pipi) rogue warrior, ale to był crap xD

Opublikowano

Trzy typy gunplayu, oraz brutalnośći w shooterach tpp w VII generacji. czyli Gearsy, MP3, oraz TLOU za:

- komiksowo groteskowe mielenie Lolductwa na 1000 pieces od pała w górę, oraz soczyste headshoty ze snajperki

- niesamowicie stylowe reakcje na trafienia przeciwników (+ przecudna fizykę w slow motion) 

- dosadnie realistyczny gunplay i mechanika odrywania kończyn i głów

Ciężko wybrać, który najlepszy, bo każdy z nich jest zupełnie odmienny, ale mi najbardziej przypadł do gustu ostatni. 

5Q3rRR.gif

Mocno przypomina mi zabawę z dopalonym shotgunem i magnum w RE2. W tegorocznym rimejku historia zakończyła zresztą ładnie kołeczko, ale tym razem w jedynym słusznym ujęciu, zerżniętym z RE4. 

OMq2Zg.gif

CUDEŃKO :doom:

Opublikowano

nom tylko szkoda że w europie jak w lesie i urywanie łbów na multi w tlou masz jak sobie narysujesz 

Opublikowano

tego właśnie za cholerę nie rozumie,  w singlu ok,  ale w multi za ostre

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.08.2019 o 12:53, Pupcio napisał:

Mrówki odkryte w rdr1 po kilku latach od premiery mnie rozyebało nie mogę znaleźć nawet screena na necie więc później chyba wstawię swoje foto z duszą

Cały czas czekam :)

Opublikowano

Kumpel odda mi ps3 to zrobie :[

Myślisz że odpalić ps3 bez przygotowania psychicznego to kaszka z mleczkiem?

Opublikowano

Mrówki w RDR :fsg:

Żona do dziś to wspomina, jak jej pokazałem glebę w Fort Mercer przez lunetę snajperki. 

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że przydałby się fanpage albo profil na TT odpisujacy codziennie czy Pupcio wrzucił w końcu wideo z mrowkami z RDR. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

woda w rdr2

MCuhoHt.gif

śnieg w god of warze

w5gAtAv.gif