Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Autor Ciekawy przyklad w kontekście ostatnich rozmów o ekskluzywności i czego to Sony nigdy nie zrobi
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Nie rozumiecie, to jest strategia Sony która docelowo spowoduje, że PlayStation wróci do gier singleplayer na wyłączność.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Gra usługa ładuje na innych platformach? To pewnie juz teraz z górki i zaraz zapowiedz ghost of yotei na xboxy!
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Bardziej pokazuje hipokryzję Sony i ich wierzymy w generację. GoY bez szans, ale DS2 praktycznie pewnik.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 6 godzin temu, Jukka Sarasti napisał(a):Owszem, gra powstała jeszcze pod starą Bethesdą, ale po przejściu do MS zespół prosił MS, żeby pozwolił im przerobić tę grę, bo nie chcieli iść w kierunku multi. MS się nie zgodził, bo chciał grę usługę, no i wymusił launch zanim gra była faktycznie gotowa, przez co na premierę były kwiatki takie jak chociażby brak animacji stealth killi.Nic z tego co napisałeś nie jest prawdą :)5 godzin temu, Homelander napisał(a):Nie wierzę w to. Playgrounds dostarczało za każdym razem bez wpadkiAle to nie jest to PG które robi FH. To taka sama sytuacja jak z Arcane. Dwa zupełnie odrębne teamy developerskie.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 2 godziny temu, drozdu7 napisał(a):Napewno nie chodzi o to by co pół roku zastanawiać się co ten Xbox odpierdala i dokąd zmierza, czy za tydzień Nutella nie powie "a huj z tym Gejpasem" albo "konsole to niech se japońce robią".Serio to jest popaprana firma jeśli chodzi o jakikolwiek przekaz, konsekwencję i zaufanieNo właśnie to jest najgorsze, Hi-Fi Rush? MS: wspaniała gra, jesteśmy dumni, utalentowane studio, miesiąc dwa po porcie na ps5 cyk zamykamy studio bo jednak gra była finansową katastrofą na każdym sprzęcie.Kilka miesięcy temu MS: perfect dark i everwild prace dobrze idą do przodu Może MS ogarnie w końcu dupę żeby nie zapowiadać gier 10 lat przed premierą.38 minut temu, wojtas011 napisał(a):Sony? Mój ulubiony wydawca na Xboxa obok XGS 11 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):Bardziej pokazuje hipokryzję Sony i ich wierzymy w generację. GoY bez szans, ale DS2 praktycznie pewnik.Oczywiście że DS2 wyjdzie na Xboxa ale mnie ta gra interesuje tyle co MLB.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 1 minutę temu, SnoD napisał(a):Nic z tego co napisałeś nie jest prawdą :)Mówisz o braku animacji dla stealth killa?Czy może o grę-usługę wbrew intencji zespołu?As morale within the studio started to tank, many employees left and among those who remained, some were secretly hoping that Microsoft acquiring Bethesda would mark a new beginning. “The acquisition gave some staff at Arkane hope that Microsoft might cancel Redfall or, better yet, let them reboot it as a single-player game, according to sources familiar with the production. Instead, Microsoft maintained a hands-off approach,” explained Schreier.Thurrott.comNew Report Details Why Xbox Exclusive Redfall Had a Disas...A new report explains why Redfall, the latest Xbox exclusive game from Arkane Studios ended up as one of the worst-reviewed games of the year.Czy może fakt pustego świata, głupich przeciwników i bugi świadczą dla Ciebie o tym, że gra nie miała zrushowanego startu? :)
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):Bardziej pokazuje hipokryzję Sony i ich wierzymy w generację. GoY bez szans, ale DS2 praktycznie pewnik.DS2 i OD wyjdą na obie platformy. Nie po to Kojimbo wykupił prawa do obu od Sony I MS żeby nie zarobić dodatkowej kasy.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. No chyba, ze Sony sobie teraz przejmie OD i na xboxa może wyjdzie gdzieś po 3 latach
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Godzinę temu, wojtas011 napisał(a):Jedyne co dziwi to fakt, że tak późno. Gry usługi powinny lądować na wszystkim co się da, by miały szansę przetrwać. Czym większą baza tym lepiej. Ale jak to mówią, lepiej późno niż w cale. Z tego co pamiętam środowisko xboxa pisało petycję, by ta gra się pojawiła, może dostrzegli w tym pieniądz i bach Sony się ugieło, lub też mają problemy finansowe.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Autor Ogólnie to każda gra, nie tylko usługa, korzysta na większej bazie graczy. Zwłaszcza dzisiaj gdy gracze coraz rzadziej kupują nowe gry, a koszty produkcji rosną.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Raczej mało kto kupi x specjalnie dla hd2, zagrają ci, co już mają konsole. Sony zarobi bez utraty użytkowników na swojej platformie, bo kto miał kupić ps5 dla hd2, to już to zrobił.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Tak właśnie wygląda strategia Sony która akurat bardzo szanuję - co prawda gry wychodzą na PC, a nawet inne platformy, ale zawsze jakaś tam forma wyłączności zostaje zachowana (czasowa dla 1st i 2nd party, konsolowa dla 3rd party) i posiadacz konsoli czuje się jednak na pierwszym miejscu.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 6 minutes ago, Atherius said:Raczej mało kto kupi x specjalnie dla hd2, zagrają ci, co już mają konsole. Sony zarobi bez utraty użytkowników na swojej platformie, bo kto miał kupić ps5 dla hd2, to już to zrobił.Raczej nikt nie kupił konsoli dla HD2.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):Raczej nikt nie kupił konsoli dla HD2.W sumie to można powiedzieć że ja kupilem PS5 dla Helldivers 2 i Gran Turismo, ale po czasie okazało się że kupiłem PC więc zacząłem ogrywać HD2 na nim.Polecam, bo to jedna z najlepszych gier coop ostatnich lat, gra usługa która nie próbuje być drugim etatem po pracy
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 5 minut temu, Czoperrr napisał(a):Raczej nikt nie kupił konsoli dla HD2.Mój kuzyn kupił w zeszłym roku jak zobaczył grę u mnie. Jego gamingowy laptop miał już trochę latek więc stwierdził, że woli kupić PS5 za 1/3 ceny kolejnego laptopa, a i tak jedyne w co gra to strzelanki i ubi gierki.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Autor W dzisiejszych czasach coraz trudniej jest namówić graczy by kupili grę za 300 czy 350 zł, co dopiero żeby kupili dedykowany hardware za 2000 zł dla jednej gry.Więc jeśli Sony chce się dotrzeć z Helldivers 2 do większej ilości nowych graczy to łatwiej im zostać wydawcą third party na Xboxie, niż liczyć na to że jakaś duża liczba graczy z Xboxa kupi PS5 dla tej gry.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. W sumie to można powiedzieć że ja kupilem PS5 dla Helldivers 2 i Gran Turismo, ale po czasie okazało się że kupiłem PC więc zacząłem ogrywać HD2 na nim.Polecam, bo to jedna z najlepszych gier coop ostatnich lat, gra usługa która nie próbuje być drugim etatem po pracyKupiłem na pc ale dosyć szybko się znudziłem. Prześwietna mechanika walki, ale sama rozgrywka to klepanie w kółko tego samego, z czasem speedruny, aby tylko zaliczyć cele i jak najszybciej wrócić do pojazdu. Brakuje mi większego urozmaicenia, no ale jest tak jak piszesz, to się nadaje nawet do mega casualowego grania.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 3 minutes ago, ASX said:W dzisiejszych czasach coraz trudniej jest namówić graczy by kupili grę za 300 czy 350 zł, co dopiero żeby kupili dedykowany hardware za 2000 zł dla jednej gry.Więc jeśli Sony chce się dotrzeć z Helldivers 2 do większej ilości nowych graczy to łatwiej im zostać wydawcą third party na Xboxie, niż liczyć na to że jakaś duża liczba graczy z Xboxa kupi PS5 dla tej gry.Tym bardziej, że jest na PC, więc zakładam, że ktoś kto już ma PC a nie ma żadnej konsoli to by specjalnie jej nie kupił.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Jak ktoś chce usunąć gamepassa, a nie ma linka https://support.microsoft.com/en-au/account-billing/cancel-your-microsoft-subscription-c2c6b0e3-cab3-cb98-d83e-c9ad5462053032 minuty temu, Atherius napisał(a):Raczej mało kto kupi x specjalnie dla hd2, zagrają ci, co już mają konsole. Sony zarobi bez utraty użytkowników na swojej platformie, bo kto miał kupić ps5 dla hd2, to już to zrobił.No dużo tego oni nie zarobią na tym, podobnie jak SE na Finalach, tam szło w setkach egzemplarzy to na Xboxy xD.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Nikt nie zarabia na Xboxie, a każdy na niego wydaje gry, o ile Sony nie zapłaci za wykluczenie. Jebany paradoks.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 4 minutes ago, KrYcHu_89 said:Jak ktoś chce usunąć gamepassa, a nie ma linka https://support.microsoft.com/en-au/account-billing/cancel-your-microsoft-subscription-c2c6b0e3-cab3-cb98-d83e-c9ad54620530No dużo tego oni nie zarobią na tym, podobnie jak SE na Finalach, tam szło w setkach egzemplarzy to na Xboxy xD.Nie ma czasu na granie w takie szroty jak do GP wpada tyle dobra.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Nie ma czasu na granie w takie szroty jak do GP wpada tyle dobra.GP głównie poza niby tanimi grami, zabija też przy okazji nawet fajne studia.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Just now, KrYcHu_89 said:GP głównie poza niby tanimi grami, zabija też przy okazji nawet fajne studia.Które studio zabił Gamepass?