Opublikowano wczoraj o 14:39 1 dzień W dniu 21.10.2025 o 22:02, krzysiek923 napisał(a):Szykujcie dupska i portfele, bo nie dla polaka robaka biedaka to.https://www.ppe.pl/news/387600/ps6-bedzie-o-polowe-tansze-od-premium-next-genowego-xboksa-microsoft-ma-zapewnic-niezwykle-mocna-konsole.htmlNareszcie Microsoft walczy ceną Tylko w drugą stronę, fajny pomysł na katastrofę. Słabszy Xbox One w cenie mocniejszej PS4, słabszy XSS nie wystarczająco tani, XSX ze słabą promocją i grami na premierę następnej generacji. To wygląda na powtórkę Dreamcasta (dobrej konsoli która poniosła porażkę aż się Sega wycofała), tylko tu sprzedadzą trochę tego "premium". Gdy zapowiadało się na peceta (ale o stałym konfigu), co mogło dać sukces, ot taki pecet pod TV (w końcu już od 2013 konsole są bliskie PC).
Opublikowano wczoraj o 18:29 1 dzień 3 godziny temu, Arek_ napisał(a):https://www.ppe.pl/news/387600/ps6-bedzie-o-polowe-tansze-od-premium-next-genowego-xboksa-microsoft-ma-zapewnic-niezwykle-mocna-konsole.htmlNareszcie Microsoft walczy ceną Tylko w drugą stronę, fajny pomysł na katastrofę. Słabszy Xbox One w cenie mocniejszej PS4, słabszy XSS nie wystarczająco tani, XSX ze słabą promocją i grami na premierę następnej generacji. To wygląda na powtórkę Dreamcasta (dobrej konsoli która poniosła porażkę aż się Sega wycofała), tylko tu sprzedadzą trochę tego "premium". Gdy zapowiadało się na peceta (ale o stałym konfigu), co mogło dać sukces, ot taki pecet pod TV (w końcu już od 2013 konsole są bliskie PC).Pierwszy xbox był małym pc pod tv 😉
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Just now, Ukukuki said:Mniejszy niż obecne konsole.Nie. Chyba go dawno w rękach nie miałeś Xbox OG był pecetem w przebraniu, to fakt. Ale z XSX też go wiele łączy na przykład to, że został pogrzebany za życia.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 9 minutes ago, Ukukuki said:No i mniejszy od PS5 jest.Ale większy od XSX.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. https://www.gamesradar.com/hardware/next-gen-xbox-console-will-focus-on-connecting-all-your-devices-in-one-place-phil-spencer-teases-with-the-handheld-rog-xbox-ally-a-sign-of-things-to-come/
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Ha, czyli zwykły pecet brandowany nazwą Xbox i sprzedawany drożej niż dowolny składak. No kurwa mistrzowie świata
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jedyne co ich uratuje to natywne odpalanie wszystkiego tego, co odpalają teraz Seriesy (tak kurwa, włącznie z płytami bo spora część katalogu wsteki jest niedostępna w cyfrze). Jeśli będzie inaczej to
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 7 minutes ago, Bzduras said:Jedyne co ich uratuje to natywne odpalanie wszystkiego tego, co odpalają teraz Seriesy (tak kurwa, włącznie z płytami bo spora część katalogu wsteki jest niedostępna w cyfrze). Jeśli będzie inaczej toZapomnij. Pewnie nawet na tej wstecznej, czy tam emulatorze, chuj położą, bo na co im to? Żeby fanów nie wkurwić lol?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 2 minutes ago, Bzduras said:Nie zapomnę, jak oni chuj położą to ja też i eloTo jeszcze tego nie zrobiłeś?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Teraz to ja ich wrzuciłem do tego samego koszyka co sony, czyli jebać. Ale jednak ciężko się pożegnać z biblioteką prawie 500 gier które mi się uzbierały na tym sprzęcie
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Skoro już teraz w pecetowej apce Xbox (bezpośrednio u MS) możesz kupić takie przykładowe Watch Dogs 2 (czy Asasyny), będące zwykłą pecetową wersją, nawet bez dopisku PC, czyli wrzucone uniwersalnie pod inne sprzęty w przyszłości, nie mające nawet osiągnięć, to komu drugi raz będą sprzedawać na PC WD2 w wersji konsolowej? Trzeba ogarnąć licencję na port z Series, trzeba się w tej kwestii dogadać z Ubisoft, trzeba taki port przygotować jakoś... Wymienione WD2 czy Asasyny możesz na PC ogrywać i wbijać acziwy już teraz... w chmurze. Przeniosą wybrane tytuły, ale nie nastawiałbym zbyt optymistycznie.Przecież całe to ich "games preservation" to chmura. Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez krzysiek923
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 12 minut temu, krzysiek923 napisał(a):portSłowo-klucz, ja nie mam na myśli portów tylko przygotowanie rozwiązania softowego, które pozwoli odpalić gry pisane pod Seriesa na tym ich Manguście czy jak oni tego krapa nazywają obecnie. Bez tego to nawet nie mamy o czym gadać, ta cała Dżesika Bond tyle nawijała makaronu na uszy o prezerwejszyn to niech teraz kombinuje. Chyba, że mamy do czynienia z kolejnym malutkim kłamstewkiem w żywe oczy w wykonaniu osób reprezentujących markę iksboks
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Nie no, ten Xbox prosto od MS to zakładam, że będzie w pełni kompatybilny, tak jak Series S/X z Xbox One. Ale tylko on. No ale już napęd to...
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 20 minutes ago, Bzduras said:Słowo-klucz, ja nie mam na myśli portów tylko przygotowanie rozwiązania softowego, które pozwoli odpalić gry pisane pod Seriesa na tym ich Manguście czy jak oni tego krapa nazywają obecnie. Bez tego to nawet nie mamy o czym gadać, ta cała Dżesika Bond tyle nawijała makaronu na uszy o prezerwejszyn to niech teraz kombinuje. Chyba, że mamy do czynienia z kolejnym malutkim kłamstewkiem w żywe oczy w wykonaniu osób reprezentujących markę iksboks Przecież wszystko z Seriesa jest na PC. Więc odpalisz ich pecetowe wersje
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. ale nie wszystko co zostało kupione jest "play anywhere", wiec w wiekszosci licencja jest tylko na konsole.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Asax wiedział co nastąpi. Flagowy tytuł, maskotka trafia na Sony- a gdzie te megatony z Sony na Xboxie? Kolejna konsola jako PC z kosmiczną ceną gdzie bardziej będzie opłacalne złożyć kompa. Uciekł z okrętu.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 22 minuty temu, Homelander napisał(a):Przecież wszystko z Seriesa jest na PC. Więc odpalisz ich pecetowe wersjeTak? Wsteczna też? Nie rozumiesz o czym mówię - WSZYSTKO TO CO ODPALA W TYM MOMENCIE SERIES.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 5 minut temu, iluck85 napisał(a):Kolejna konsola jako PC z kosmiczną ceną gdzie bardziej będzie opłacalne złożyć kompa.Z tym bym się nie zapędzał, bo myślę, ze cena będzie atrakcyjna jak na mid-range pc. Oczywiście ps6 będzie znacznie tańsze, ale nie ma sensu tego porównywać, bo to będą już inne sprzęty. Uratować ich może tylko ciężka praca nad windowsem przez następne dwa lata. Testować będa na handheldach.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Rozumiem. Oto co napisałeś46 minutes ago, Bzduras said:przygotowanie rozwiązania softowego, które pozwoli odpalić gry pisane pod Seriesa Pisane pod Seriesa. PISANE pod Seriesa. Skąd mam niby kurwa wiedzieć, że co innego masz na myśli a co innego piszesz. Co ja wróżka jestem?
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Tak? Już Ci kurwa tłumaczę. Napisałem to:1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):Jedyne co ich uratuje to natywne odpalanie wszystkiego tego, co odpalają teraz Seriesy (tak kurwa, włącznie z płytami bo spora część katalogu wsteki jest niedostępna w cyfrze).I do tego się odnoszę. A to:Godzinę temu, Bzduras napisał(a):Słowo-klucz, ja nie mam na myśli portów tylko przygotowanie rozwiązania softowego, które pozwoli odpalić gry pisane pod Seriesa na tym ich Manguście czy jak oni tego krapa nazywają obecnie.jest odpowiedź konkretnie do Krzycha na temat portów (po co porty jak wszystko jest?). Co z tego, że wszystko z Seriesa jest na PC? Budowałem bibliotekę na konsoli i bibliotekę z konsoli chcę mieć dostępną. Nie kupowałem gier z Seriesa w wersji PC i co - teraz mam powiedzieć prawie wszystkim gierkom pa-pa i kupić je jeszcze raz, ale w wersji PC bo przecież takie wersje istnieją i nie ma co się bawić w odpalanie tego, co mnóstwo ludzi już ma? Może lekkie nieporozumienie wyszło, ale hamuj piętą.