Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Przecież Microsoft to gigantyczny wydawca, jak rocznie wydadzą 2-3 gry ekskluzywnie konsolowo na Xboxa to totalnie nic się nie stanie a będą i tak mieli więcej exow niż PlayStation
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 10 minut temu, łom napisał(a):Gearsy, Fable, FH6, Halo, Senua itd. to mocniejsze argumenty niż w najbliższej przyszłości będzie miało Sony.Tyle, że oprócz Gearsów te cztery pozostałe tytuły wyjdą również na PS5 - zwłaszcza ta Senua to dziwny przypadek, bo mogli z tego eksa zrobić, skoro dopiero był reveal.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Nie no, serio. Niech mi ktoś wytłumaczy sens tej polityki. Polityki i strategii, które zmieniają się co trzy kwartały - nawet nie przesadzam. Co im da eksluzywny Gears? I ta gra od biednego Inxile, które teraz ma nikłe szanse na dobrą sprzedaż.I jeszcze Booty mówiący, że gry z MP będą dalej multiplatformowe - no nie wiem, Girsy to mocna MP gra. I jeszcze ponoć gotowa wersja na PS5 leży gdzieś na dysku. Twórcy muszą być serio podirytowani.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 1 minutę temu, Figaro napisał(a):jeszcze Booty mówiący, że gry z MP będą dalej multiplatformowe - no nie wiem, Girsy to mocna MP gra.Nadal tak będzie, będzie się grało crossplay hordę z kolegami ze steama
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 2 minuty temu, Figaro napisał(a):Co im da eksluzywny Gears?Pewnie to samo co ekskluzywny Wolverine da sonce.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Teraz, Bzduras napisał(a):Pewnie to samo co ekskluzywny Wolverine da sonce.Przy czym Gearsy sobie jeszcze na PC odpalisz a Wolverine nie.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Przy czym gearsy jeszcze zarobią na największym sklepie z grami na świecie czyli steamie a Wolverine nie
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 2 minuty temu, Bzduras napisał(a):Pewnie to samo co ekskluzywny Wolverine da sonce.No nie bardzo. Na Sonce zagrasz w dużo exów tylko na Sony, a kto Ci kupi Helixa za 900 dolarów dla upadającej serii, która największą popularność ma już za sobą.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Miło, że ludzi szczerze martwi los Xboxa.Uspokoje was. Xbox ma się dobrze.Nie poszedł śladem segi jak prognozowaliście i jest nadal w grze.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 1 minutę temu, Figaro napisał(a):No nie bardzo. Na Sonce zagrasz w dużo exów tylko na Sony, a kto Ci kupi Helixa za 900 dolarów dla upadającej serii, która największą popularność ma już za sobą.A kto powiedział, że w przyszłości nie zagrasz w więcej exów na Helix? Od czegoś trzeba zacząć odbudowywanie pozycji konsoli, jak wypuszczą te 2-3 eksy rocznie (oczywiście o ile je wypuszczą, teoretyzuję teraz) to po czasie biblioteka gierek niedostępnych na PS też zrobi się większa. Brzmisz jak ktoś kto pozbył się kloca i teraz trochę żałuje bo jednak kierunek się lekko zmienił. Ten Wolverine to też kamyczek, który dokłada się do całości.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Autor Jakoś nie dziwi mnie, że Figaro martwi się o developerów Xboxa, bo nie będą mogli zarobić na wersji PS5. Ale jak Sony zrezygnowało z gier na PC, czym tak samo pozbawiło developerów źródła dodatkowego dochodu to jakoś nic nie pisał
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 3 minuty temu, Bzduras napisał(a):Brzmisz jak ktoś kto pozbył się kloca i teraz trochę żałuje bo jednak kierunek się lekko zmienił.Oj takich ludzi jest sporo nawet tutaj takich znam, że albo się pozbyli albo do szafy bo po co ogra się na PROPozdro @MYSZa7Oczywiście to racjonalna decyzja, logiczna po co trzymać konsole bez eksow. Ale po co potem latać i pluć jadem w temacie
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Nieźle Marcin, ale akurat ostatnio Xbox odpalony i nawet się udało gierkę skończyć. Teraz grzecznie czeka na Girsiątka.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Myślę, że różnica w kwestii ekskluzywności między Gearsami a Seuną wynika z tego, że Gearsy to marka od początku związana z Xboxem i z nim kojarzona. Senua/Hellblade to marka nabyta po tym jak pierwotnie była multiplatformą.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 1 minutę temu, Emet napisał(a):Myślę, że różnica w kwestii ekskluzywności między Gearsami a Seuną wynika z tego, że Gearsy to marka od początku związana z Xboxem i z nim kojarzona. Senua/Hellblade to marka nabyta po tym jak pierwotnie była multiplatformą.A fable? Myślę że nie ma w tym żadnego klucza ani sensu i do końca będą pytania na co ich będą wychodzić
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Takiej kobiety potrzebowaliśmy. Od filmów dla dorosłych do ratunku marki Xbox.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. @devilbot Tak, tylko że Fable i Halo potwierdzili już wcześniej oficjalnie na PS5.Może też tak być, że te Gearsy i tak wyjdą na PS5 ale raczej nie szybciej niż rok później, a może i nie wyjdą w ogóle. Pewnie będą obserwować sprzedaż gier i sprzętu. Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez Emet
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 4 minuty temu, Bzduras napisał(a):Asia sobie konsolety rozdaje jak gdyby nigdy nic, też chcęAż się przeżegnałem, ona na pewno nas nie oszuka jak knur Phil
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Autor No oficjalnie powiedzieli że chcieli dotrzymać umowy z Halo i Fable jak już je zapowiedzieli na PS5. Ta strategia nie ma zbyt wiele sensu, sami mówią że będzie się jeszcze zmieniać, więc nie ma sensu doszukiwać się tu jakieś większej logiki
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Ludzie kochani open your eyes, dalej będą wydawać multiplatformy, a Gearsy są rzucone tylko po to żeby narobić pozytywnego szumu i zamknąć mordy fanów. W 2027 jak sprawa ucichnie Marcus zamelduje się na Sonce
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 1 minutę temu, devilbot napisał(a):Aż się przeżegnałem, ona na pewno nas nie oszuka jak knur PhilBaba rządzi, jak Wam nie wstyd. Dziś mówi 13, jutro 30. Nie ufaj.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Autor 2 minuty temu, jimmy napisał(a):Ludzie kochani open your eyes, dalej będą wydawać multiplatformy, a Gearsy są rzucone tylko po to żeby narobić pozytywnego szumu i zamknąć mordy fanów. W 2027 jak sprawa ucichnie Marcus zamelduje się na Soncezapisze sobie ten post, zobaczymy jak się zestarzeje ta analiza