Opublikowano 9 godzin temu9 godz. zwycięstwo jest tutaj (wojenka na forumq) relatywne do platform, a skoro xbox zyskuje (np. eksy) a sony traci płyty, będące dotychczas wielkim plusem dla wielu, no to jednak jest to jakieś zwycięstwo xboksa xbox za spencera i bond zjebał, ale aśka wróciła do klasycznej retoryki rywalizacji platform, a sony, które jednak wciąz na tle xboksa miało opinię dobrego wujka - bo płyty właśnie - teraz podarowało xboksowi niezłego boosta w walce o odzyskiwanie klientów konsolowych
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 16 minutes ago, krzysiek923 said:zwycięstwo jest tutaj (wojenka na forumq) relatywne do platform, a skoro xbox zyskuje (np. eksy) a sony traci płyty, będące dotychczas wielkim plusem dla wielu, no to jednak jest to jakieś zwycięstwo xboksa xbox za spencera i bond zjebał, ale aśka wróciła do klasycznej retoryki rywalizacji platform, a sony, które jednak wciąz na tle xboksa miało opinię dobrego wujka - bo płyty właśnie - teraz podarowało xboksowi niezłego boosta w walce o odzyskiwanie klientów konsolowychAśka chuja robi przecież nic się nie zmieniło, coś sobie wkręciliście. Kurs Xbox ma już dawno ograny a to co tam pierdzą na Twitterach to mgła wojny.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Aśka chuja robi przecież nic się nie zmieniło, coś sobie wkręciliście.no to miłego grania w e-day na ps5 kolego czoper
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 24 minutes ago, krzysiek923 said:no to miłego grania w e-day na ps5 kolego czoperBędę w to grał na Xboxie. Brak wersji na PS5 to kolejna spontaniczna zmiana i pewnie kiedyś i tak wyjdzie na PS. Ucięcie portu na inną konsolę nie uważam za świetną zmianę, raczej za coś obojętnego.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. W dniu 30.06.2026 o 10:24, McDrive napisał(a):Trzeba im na jeszcze więcej pracy zdalnej pozwolić. Na pewno poprawi się wydajność pracyAkurat w ich biurach to więcej produktywności jest na remote. Ale polityka firmy zakłada 3 dni office z meetingami on site i lunchami/gierkami z kolegami i 2 dni remote. Co oznacza jakieś może 20 godzin pracy realnej na projekcie tygodniowo. Oni tam mają eldorado, w sensie Ci co jeszcze zostali.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. czy ty przegapiłeś, że są teraz na etapie reanimacji konsoli? ty byś chciał żeby wszystko było jak za x360, kiedy nawet sony boże zmieniło podejście diametralnie na przestrzeni lat, więc nie bardzo rozumiem twoje realne oczekiwania w kwestii zmian na xboksie. xboksa miałem tak czy inaczej, ale jak zapowiedzieli, że na ps5 tej gry nie będzie, no to po prostu cieszę się, że akurat tego xboksa mam i nie sprzedałem, bo chcę sobie grać na konsoli pomimo posiadania niezłego peceta. nie cieszę się, że gracze ps5 nie zagrają, ale cieszę się, że ja zagram, a ekskluzywność wzmacnia platformę, na której lubię grać i być może utrzyma ją przy życiu. nie chciałbym, żeby ms zrezygnował z konsoli, bo to fajny sprzęt, a jeśli eksy są konieczne dla innych ludzi, żeby tę konsolę utrzymać na powierzchni, no to ok. czego właściwie oczekujesz?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):Kupione konsole działają jak dotychczas, gier też nikt nie zabrałNa sonce właśnie zabierają gry z ps3 i vity jak ich nie kupisz.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. jeśli gracze nie reagują teraz konkretnie na anulowanie zakupionych licencji filmów przez sony, bo to jeszcze filmy a nie gry, to tylko przyzwalają na to, żeby w przyszłości i gry parowały z biblioteki, bo licencja to licencja. od lat wiadomo, że licencja nie jest dożywotnia w zapisach umowy, ale jednak co innego jakieś formalne zabezpieczenia "w razie gdyby" (dla mnie to zawsze był taki zapis z myślą o zwijaniu się z rynku firmy, wyłączaniu serwerów pobierania), a co innego faktyczne realizowanie scenariusza. no ciekawe kiedy pęknie ta granica, gdzie sama pozycja lidera na rynku nie wystarczy i baza użytkowników realnie zacznie wyparowywać.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 6 godzin temu, drozdu7 napisał(a):Przecież to co się dzieje u sąsiada to żadne zwycięstwo Xboxa. Po prostu śmieszy jak niektórym akolitom spadają klapki z oczu, a inni którzy tak się wymadrzali i stawiali swój sprzęt na piedestale dostali pstryczka w nosNo ja pękam ze śmiechu patrząc na stypę w dziale obok, ewidentnie spadły klapki z oczu po latach wciskania kitu sobie o firmie która dba o dobro graczy, konsolowej tożsamości, pieprzu i tym podobnych bzdurach. W sumie nie dziwię się tego skowytu, bo granie w cyfrówki na Sonce to chujnia do kwadratu w porównaniu do Xboxa:kupując grę na z Xbox Store masz w cenie play anywhere, czyli zagrasz na PC, handheldzie i chmurzeMasz lepszą politykę zwrotów i lepszy support ogólnie, wystarczy poczytać posty w niebieskim dziale co czasem odpierdala święta SonkaPodejście do wstecznej kompatybilność i fakt że mogę bez problemu nadal grać w gry cyfrowe kupione nawet za czasów X360, a na Sonce muszę bawić się w jakimś streaming i to dopiero po opłaceniu abonament ps plus premium xDDPre orderujac grę kasa jest ścigana tydzień przed premierą na Xboxie, a nie pół roku przed jak na PS5 - patrz przypadek GTA VIJakieś chujowe praktyki typu dynamiczne ceny dostosowane do regionów na Sonce + ogólnie często gry w ps store są droższe, patrz świeży przykład poniżejOgólnie bycie digital only na xboxie z roku na rok jest coraz przyjemniejsze i korzystne, a Sony jak to Sony, brnie dalej w te swoje anty konsumenckie praktyki i jak widać dopiero wczoraj do niektórych to dotarło. Dodam że nawet słowem nie wspomniałem o game passie albo o tym co oferuje Steam bo nie byłoby co zbierać po niebieskich.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor Żeby być uczciwym to dynamiczne ceny są tez na xboxie i były nawet wcześniej niż na Playstation. To są te promocje w sklepie oznaczone jako "Tylko dla ciebie".10 godzin temu, Czoperrr napisał(a):To by było zajebiste rozwiązanie nawet dla miłośników pudełek bo nie trzeba wstawać z kanapy by zmienić grę. Trzymam kciuki. Jeśli Sony coś takiego wprowadzi to pewnie za symboliczną opłatą $10 za grę.No ale u Sony raczej się nie da tak bo z tego co wiem to każda płyta nie ma indywidualnego kodu, natomiast Xbox taguje płytki od czasów Xbox One.No widzisz teraz to zajebiste rozwiązanie, a przecież to kopia pomysłów z 2013 r., które były tak krytykowane i które wyśmiewało Sony w swoim filmiku z 2013 r.Minęło trochę czasu i okazało się że cały ten wybór pomiędzy złym Xboxem, a dobrym wspierającym płytki i używki Playstation okazał się iluzoryczny. Dziś chyba nikt nie ma wątpliwości że obie firmy dążą do tego samego.Rzeczywistość okazała się tak przewrotna że dziś posiadacze Playstation pewnie chętnie przyjęliby te pomysły Xboxa z 2013 o możliwość przypisania licencji z tych zbieranych przez lata płytek do cyfrowego konta.
Opublikowano 36 minut temu36 min 32 minuty temu, ASX napisał(a):Rzeczywistość okazała się tak przewrotna że dziś posiadacze Playstation pewnie chętnie przyjęliby te pomysły Xboxa z 2013 o możliwość przypisania licencji z tych zbieranych przez lata płytek do cyfrowego konta.Jezu Asax czy Ty musisz być tak dyplomatyczny do porzygu ?;)Jebać co by sobie gracze PlayStation przyjęli, to ich problem. Za każdym razem wylatywali tu ze swoimi mądrośćiami, wyśmiewaniem i zesraniem w stronę Xboxa. Więc teraz nie ma co im współczuć tylko beka z akolitów i nara
Opublikowano 16 minut temu16 min Autor Po prostu im współczuje, ale nie można powiedzieć że ich nie ostrzegałem że tak to się skończy. Ale niewielu niestety mnie chciało słuchać
Opublikowano 9 minut temu9 min Los dał asaxowi dar prekognicji i przeklął go by był wiecznie ignorowany!